MediaPlayer - VB6
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Tema: MediaPlayer - VB6

  1. #1
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano MediaPlayer - VB6

    Pomocu koje kontrole i kako bih mogao da kontrolisem poziciju odredjene pesme u mediaplayer-u, probao sam sa slider-om, ali ne radi, duga prica...
    Dakle kako???



  2. #2
    Početnik
    Učlanjen
    30.06.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    "New York"
    Poruke
    6
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: MediaPlayer - VB6

    Citat Original postavio mslav
    Pomocu koje kontrole i kako bih mogao da kontrolisem poziciju odredjene pesme u mediaplayer-u, probao sam sa slider-om, ali ne radi, duga prica...
    Dakle kako???
    Kazes da nemoze sa slajderom.......hm.....ima da moze, ti si ocigledno nesto pobrkao.
    Slider i scroll bar su ti najlakse resenje.
    Ako uzmes za objekt da ti je slajder, onda uzimas skroll kao proceduru, znaci: Private Sub Slider1_Scroll() odmah ispod toga definises da trenutna pozicija u medija plejeru bude ista pozicija kao i uslajderu tj. MediaPlayer1.CurrentPosition = Slider1.Value
    to isto ubacis u tajmer koji odreduje sta ce se desavati sa MPlejerom, samo obrnuto, ali to se odnosi samo na mpPlaying sto se pise: If MediaPlayer1.PlayState = mpPlaying Then Slider1.Value = MediaPlayer1.CurrentPosition
    ali pre toga moras izjednaciti pozicije mplejera i slajdera tako da pocetnu poziciju pises kao 0 a maksimalnu tj. zadnju kao mediaplayer1.duration sto se pise:
    Slider1.Max = MediaPlayer1.Duration
    Slider1.Min = 0

    ovo izjednacavanje upisujes u objekat General a procedura je LoadSong ili kako se vec zove neznam tacno...

    to bi trebalo da upali......99,9% sam siguran.

  3. #3
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano

    To sam ja i uradio, ali samo sa Scroll-om...
    A on ne da da se i scrolluje i da se menja na strelice, i da se vuce scroll!!!
    Ali sam namestio ovako, kao neka alternativa, samo bez pomeranja na strelice...
    A probao sam sa nekim knob-om i radi super...
    Nego je meni prvobitni problem bio da pomerim scroll i da se pomeri pesma u MP-u, a kad pesma sama ide da se pomera i scroll, e tu lezi problem: kad se pomeri scroll onda se automatski pomera i pesma, i preskace delove pesme...
    Uglavnom, neka ga ovako...
    8)

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •