ŠTITNE ŽLEZDA

peruskovic

Početnik
Poruka
6
nALAZI ŠTITNE ŽLEZDE SU SLEDEĆI:
T3 1.89 ( 1.3-3.10)
T4 107.3 (66-181)
TSH 0.597 (0.27-4.20)
Štitna žlezda urednog položaja oblika desni lobus dim 1,7x1,5 cm. istmus promera 4 mm, lijevi lobus dim. 2x1, 5cm.
U desnom lobusu ventralno vidi se izoehogen nodus promera 6 mm. oivičen hipoehogenim rubom.
U lijevom lobusu ventralno vidi se izeoheogn nodus promera 7 mm. oivičen hipoehogen m prstenom udentičnih eho karakteristika vidi se nodus dorzalno promera 4 mm.. Odnos prema okolnim struktiramauredan.
Molim Vas da mi objasnite, šta treba dalje da radim i dal je u pitanju štitna koja treba da se liječi. HVALA
 
Morate da shvatite jednu stvar, dijagnoza nije samo puko tumacenje rezultata(sad se ponavljam po ne znam koji put ali Vi ste novi pa ajde), najvazniji deo dijagnoze su tegobe koje pacijent ima, anamneza.
Laboratorijski gledano hormoni su Vam u granicama normale, sto se tice nalaza ultrazvuka postoje odredjene promene koje ce lekar koji Vas je poslao na pretrage tumaciti u skladu sa Vasim tegobama, u smislu da li ce traziti jos neku pretragu, ili ce Vam reci da dodjete na kontrolu za 6 meseci.
 
biću kratka. zbunjuje me: pojačano znojenje je karakteristično za hiper, a ja imam dijagnozu hipo, takođe imam problem sa manjkom kilograma što se takođe ne slaže sa mojom dijagnozom - inače svi ostali simptomi su tu, nesanica, premor,nervoza itd. podsećam da imam cistu na levom režnju, nedavno otkrivenu a nalazi funkcija t4 i tsh su još u normali (anti-tg blago povećan i periodično se menja, raspon 40-60 jedinica) i nemam terapiju
 

Back
Top