S nadom da ce mi neko dati savet.

18.februara sam povrdio nogu tako sto je ispala iz klompe, kost koja od malog prsta ide ka peti je iskocila i otisao sam na hitnu, na dezurnu ortopediju, gde je pomocu rendgenskog snimka konstatovana Fissura basseos ssis MT V pedis sto mi je protumaceno kao naprsnuce ....Stavljen mi je fiksacioni zavoj i narednih 11 dana sam lezao, kretao se samo do kupatila sa stakama i minimalnim osloncem na petu.
Posle 11 dana sam otisao na kontrolu, drugi ortoped je rekao da je u pitanju prelom, a ne naprsnuce.... Kako sam i dalje osecao blag bol, naredne tri sedmice sam nosio elastcni zavoj i skidao ga nocu i dalje se krecuci samo do toaleta sa stakama i s minimalnim osloncem na petu.

Po isteku skoro 5 nedelja, po preporuci ortopeda, poceo sam da odbacujem stake i da se oslanjam na nogu do granice bola i da na kontrolu dodjem samo po potrebi, tek po isteku 7 nedelja (posle dve nedelje hodanja).

Sad je sesta nedelja, prosetam do prodavnice, sveukupno ne vise od 400 m. Nemam bol, s tim da pomalo sepam. Medjutim, osecam pomalo bol na mestu loma pri nekim pokreimat nogom. To se cak ne moze ni nazvati pravim bolom, jer je bas malo, vise neprijatnost, kljuckanje, a posle hoda me pomalo i ostatak noge boli, ali sve je to zanemarljivo, veci deo dana je sve ok, nema otoka itd.

Interesuje me, da li je taj neprijatan osecaj normalan, ja nemam dakle ni velike bolove ni problem pri hodu, samo osecam lagan bol pri pomeranju noge i zamor stopala posle hoda.... Dakle, je l nema potrebe da zurim kod ortopeda, je l sve normalno?


Hvala