.swf u FrontPage - KAKO...?!
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18

Tema: .swf u FrontPage - KAKO...?!

  1. #1
    Zainteresovan član Boki DX-11 (avatar)
    Učlanjen
    07.01.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    LA
    Poruke
    260
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano .swf u FrontPage - KAKO...?!

    Napravio sam button-e u Flashu i export-ovao u swf...

    Kako da ubacim taj meni (.swf) u FrontPage posto je sajt u HTML-u?!



  2. #2
    Zainteresovan član djix (avatar)
    Učlanjen
    11.06.2005.
    Lokacija
    Medvedja
    Poruke
    128
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano Re: .swf u FrontPage - KAKO...?!

    Citat Original postavio Boki DX-11
    Napravio sam button-e u Flashu i export-ovao u swf...

    Kako da ubacim taj meni (.swf) u FrontPage posto je sajt u HTML-u?!

    Neznam Boki

    NoName

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Neznam kako ide u FP Ali u svom HTML kod treba ovako nesto da dodas:
    Kod:
    <object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="150" height="250">
      <param name="movie" value="putanja_do_tvog_fajla.swf">
      <param name="quality" value="high">
      <embed src="putanja_do_tvog_fajla.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="150" height="250"></embed>
      </object>
    Naravno povedes racuna na width="150" height="250" !!!

  4. #4
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    I da dopunim.
    Pazi na postavljanja dimenzija "width" i height". One se mogu upisati i kao procenat. To se koristi da bi se prikaz prosirio preko celog ekrana. Medjutim ima tu dva potencialna problema:
    1. Ako je SWF radjen u mnogo malim dimenzijama, sirenje na ceo ekran (width = "100%") na primer, doci ce do ruznog izoblicavanja. Na primer ako si imao inicialno stage velicine 500x300, nakon sirenja na rezoluciji ekrana 1024 ili vise, dozi ce do neprijatnog izoblicavanja elemenata.
    2. Takodje postavljanje height na 100% ce prouzrokovati da se SWF lepo rastegne po vertikali ali to nije slucaj kod "Netscape 7.2" doki na primer IE to uradi korektno. Netscape 7.2 ce sliku ostaviti po visini suzenu na 1/4 celog ekrana otprilike Nemam pojma zasto je to tako ali jeste i nigde nisam nasoa objasnjenje za to niti resenje. Zato ja koristim 100% za width a visinu u pixelima za height.

  5. #5
    Aktivan član peleplay (avatar)
    Učlanjen
    26.01.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.312
    Reputaciona moć
    64

    Podrazumevano

    ver. 2003 ima tu opciju, ali ako koristis neku raniju verziju, ubaci kao plug-in.

    pozz

  6. #6
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Nisam te bas razumeo?

  7. #7
    Zainteresovan član Boki DX-11 (avatar)
    Učlanjen
    07.01.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    LA
    Poruke
    260
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano

    swf mi je istih dimanzija u html-u, pa mi radi znatno sporije... Zasto?!

    Da ubrzam celu animaciju u flash-u, ili da ga povecam pa u glavnoj stranici da smanjim...?

    Sta da uradim...?!

  8. #8
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Boki DX-11
    swf mi je istih dimanzija u html-u, pa mi radi znatno sporije... Zasto?!

    Da ubrzam celu animaciju u flash-u, ili da ga povecam pa u glavnoj stranici da smanjim...?

    Sta da uradim...?!
    Dimenzije prikaza nemaju uticaj na brzinu izvrsavanja.
    Ako si mislio na izvrsavanje pojedinih MovieClip, proveri na timeline, kako si izveo animaciju/animacije. Uporedi "frames per second" i duzinu na timeline.
    Ako na primer imas postavljenu brzinu na 15 fps a rastegao si animaciju na 45 frejmova, animacija ce trajati 3 sekunde. Pomeris key frame na poziciju 30-ti frame, animacija traje 2 sekunde i naravno brze se izvrsi.
    To moras podesavati dok ne postignes zeljenu brzinu (a i smisao) izvrsavanja. Neke animacije je besmisleno "voziti" kroz 20 sekundi na primer (karikiram). A opet, neke moraju barem malo da potraju da bi korisnik vide sta se desava.

  9. #9
    Zainteresovan član Boki DX-11 (avatar)
    Učlanjen
    07.01.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    LA
    Poruke
    260
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano

    Nisi me dobro razumeo!

    MC mi radi OK, cela animacije ide lepo, ali kad sve to ubacim u html stranu onda ide usporeno...

    Da li da ceo movie clip ubrzam tako sto cu smanjiti broj frame-ova, ili je to kocenje zbog dimenzija swf-a...?

    Znaci, dolazi do kocenja kad se ubaci u html!!!

  10. #10
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Hmm...
    Posalji deo koda kojim u HTML poteras SWF da vidimo, mozda je banalna stvar.

  11. #11
    Zainteresovan član Boki DX-11 (avatar)
    Učlanjen
    07.01.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    LA
    Poruke
    260
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano

    Citat Original postavio kod
    <tr>
    <td width="169" height="27" rowspan="6" style="border-left-color: #111111; border-left-width: 1">
    <p align="center">
    <iframe name="I1" src="meni.swf" border="0" frameborder="0" width="130" height="300">
    Your browser does not support inline frames or is currently configured not to display inline frames.</iframe>
    Mislim da je ovo...!

  12. #12
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    I dalje hmm.... Anybody?

  13. #13
    Zainteresovan član Boki DX-11 (avatar)
    Učlanjen
    07.01.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    LA
    Poruke
    260
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano

    Citat Original postavio codemaker
    I dalje hmm.... Anybody?
    I didn't understand...!

  14. #14
    Zainteresovan član Boki DX-11 (avatar)
    Učlanjen
    07.01.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    LA
    Poruke
    260
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano

    A da smanjim broj frame-ova i samim tim ubrzam mc...

    Mislim da je to najbolje resenje...

  15. #15
    Primećen član Macro_ek (avatar)
    Učlanjen
    05.05.2004.
    Lokacija
    PDG
    Poruke
    500
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Ja licno koristim ovaj kod...
    Citat Original postavio KOD
    <object classid="clsid27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
    codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=4,0,2,0"
    id="Intro" width="400" height="400"> <-- VELICINA FAJLA
    <param name="movie" value="Intro2.swf"> <-- NAZIV FAJLA
    <param name="bgcolor" value="white">
    <param name="quality" value="high">
    <param name="loop" value="false">
    <param name="menu" value="false">
    <param name="allowscriptaccess" value="samedomain">
    <embed type="application/x-shockwave-flash"
    pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"
    width="400" height="400" <-- VELICINA FAJLA
    name="Intro" src="Intro2.swf" <-- NAZIV FAJLA
    bgcolor="#000080" quality="high"
    loop="false" menu="false"
    swLiveConnect="true" allowScriptAccess="samedomain"
    ></embed></object>
    Ne znam hoce li ti sto pomoci...

  16. #16
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Boki DX-11
    Citat Original postavio codemaker
    I dalje hmm.... Anybody?
    I didn't understand...!
    Pa i dalje mi ne pada nista pametno na pamet, sta moze biti razlog.

  17. #17
    Zainteresovan član Boki DX-11 (avatar)
    Učlanjen
    07.01.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    LA
    Poruke
    260
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano

    Opet radi sporije i sa onim kodom...

    Nista, ubrzacu celu animaciju u Flash-u, pa cu onda ubaciti u glavnu stranicu...

    11 kb, pa zeza...

  18. #18
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Da, ipak mislim da treba da ubrzas animaciju iz timeline.

Slične teme

  1. frontpage
    Autor @lexandar u forumu Web dizajn
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 09.02.2009., 02:59
  2. FrontPage 2003??????
    Autor Bijeli Ocnjak u forumu Web dizajn
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 06.01.2007., 23:19
  3. Pomoc u FrontPage-u
    Autor mala maja u forumu Web dizajn
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 01.06.2006., 08:59
  4. Tutorijal za FrontPage 2002
    Autor ddjokic u forumu Web dizajn
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 11.01.2006., 11:14
  5. Download i ostalo u Frontpage
    Autor zWest u forumu Web dizajn
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 22.10.2003., 22:10

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •