DREAMWWEAVER 4 ubacivanje java scripta
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17

Tema: DREAMWWEAVER 4 ubacivanje java scripta

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano DREAMWWEAVER 4 ubacivanje java scripta

    SA LI NEKO ZNA KAKO DA UBACIM JAVA SCRIPT U DREAMWEAVER . SKRIPTE SAM NA PISAO U DREANWEAVERU 4 KAKO DA IZ DREAMWEAVERA U MOJ HTNL INDEX UBACIM TE ISTE SKRIPTE KOJE SAM NAPISAO .
    POKUSAO SAM UBACIVANJEM SLIKE JAVA SCRITP FAJLA ALI NIJE USPELO. DALI NEKO ZNA KAKO DA TO URADUM A DA FINKCIJONISE
    SKRIPTE SU SNIMLJENE KAO DREAMWEAVER jsp fajl

    ALEKSANDAR



  2. #2
    Poznat Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.035
    Reputaciona moć
    133

    Podrazumevano

    1) Obrisi DW
    2) Nauci HTML i JS

    Ne znam kako si napisao JS skripte a da pri tom ne znas kako da ih iskoristis...

    Ubacivanje eksternih javascript fajlova je relativno jednostavno:

    Kod:
    <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="tvojFajl.js"></script>
    odnosno

    Kod:
    <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="tvojFajl.js" />
    no, ipak ti nauci i JS i HTML pre nego sto krenes da se bavis istim.

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano dreamweaver java script

    IMAM KNJIGU JAVA SCRIPT BIBLIJA I JOS JEDNU KORAK PO KORAK PO NA OSNOVU ZNANJA STECENOG IZ KNJIGE I I UZ POMOC URADJENIH PRIMERA SAM NAPRAVIO SCRIPTE
    ONE RADE KAD KOPIRAM CE COD U MOJU STRANISU ALI MENE ZANIMA KAKO DA UBACIM TA J FAJL BEZ PRIKAZIVANJA CODA ZNAM

    <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="mojFajl.js"></script>UBACIVAO SAM FAJL ALI NEDELUJE
    MOZETE MU RECI POISTUPAK UBACIVANJA MOG FAJLA IZ DREAMWEAVERA 4

    <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="OVDE KAKO DA UBACIM FAJL"></script>
    DA MI TU PISE "slajd meni.js" tako se zove moj java script fajl radjen u dreamweaveru 4

  4. #4
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano Re: dreamweaver java script

    Citat Original postavio SALE83
    IMAM KNJIGU JAVA SCRIPT BIBLIJA I JOS JEDNU KORAK PO KORAK PO NA OSNOVU ZNANJA STECENOG IZ KNJIGE I I UZ POMOC URADJENIH PRIMERA SAM NAPRAVIO SCRIPTE
    ONE RADE KAD KOPIRAM CE COD U MOJU STRANISU ALI MENE ZANIMA KAKO DA UBACIM TA J FAJL BEZ PRIKAZIVANJA CODA ZNAM

    <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="mojFajl.js"></script>UBACIVAO SAM FAJL ALI NEDELUJE
    MOZETE MU RECI POISTUPAK UBACIVANJA MOG FAJLA IZ DREAMWEAVERA 4

    <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="OVDE KAKO DA UBACIM FAJL"></script>
    DA MI TU PISE "slajd meni.js" tako se zove moj java script fajl radjen u dreamweaveru 4
    <SCRIPT language=JavaScript src="file:///C|/aleks/aleks1_files/slajd meni.js"></SCRIPT> ovako izgleda putanja na mojoj index strani u html ali neradi

  5. #5
    Zainteresovan član Bosko (avatar)
    Učlanjen
    19.08.2003.
    Lokacija
    Zlatibor / Beograd
    Poruke
    276
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Moguce da ti URL skripta nije dobar!
    Koristi relativne linkove umesto apsolutnih.tj. umesto "file:///C|/aleks/aleks1_files/slajd meni.js" u Dramveawer-u u kodu html-a postavi samo "aleks1_files/slajd meni.js"!
    Nisam siguran da je to u pitanju,al probaj,nista te ne kosta!!!
    Pozdrav!

  6. #6
    Poznat Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.035
    Reputaciona moć
    133

    Podrazumevano

    ha ha... pa nauci bar sta znaci URL, ako nista drugo... Takva stvar kad se stavi na bilo koji server nece raditi, jer file:/// je simulacija protokola citanja sa lokalnog harddiska...

    Kao sto ti bosko rece, koristi relativne putanje do fajla...

  7. #7
    Zainteresovan član Bosko (avatar)
    Učlanjen
    19.08.2003.
    Lokacija
    Zlatibor / Beograd
    Poruke
    276
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Incognito
    ha ha... pa nauci bar sta znaci URL, ako nista drugo...
    INCO,ako je ovo bilo upuceno meni,onda ajde da probam:
    Uniforme Resource Locator je tacna adresa bilo kog fajla bilo da se nalazi lokalno na racunaru ili na internetu,tj. na nekom drugom kompu....
    Jesam li pogodio?!?

  8. #8
    Poznat Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.035
    Reputaciona moć
    133

    Podrazumevano

    nije bilo upuceno tebi, vec njemu

  9. #9
    Zainteresovan član Bosko (avatar)
    Učlanjen
    19.08.2003.
    Lokacija
    Zlatibor / Beograd
    Poruke
    276
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Incognito
    nije bilo upuceno tebi, vec njemu

    Sad jos samo da vidimo jel SALE83 resio problem......

  10. #10
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Incognito
    ha ha... pa nauci bar sta znaci URL, ako nista drugo... Takva stvar kad se stavi na bilo koji server nece raditi, jer file:/// je simulacija protokola citanja sa lokalnog harddiska...

    Kao sto ti bosko rece, koristi relativne putanje do fajla...
    SADA RADI SA RELATIVNIM PUTANJAMA ONE PUTANJE SU BILIE PROBNE ZNA DA NA SERVERU NECE RADITI PUTANJE TIPA file:/// TO SAMO PROBAVAM SAJTI SKRIPTE

  11. #11
    Zainteresovan član Bosko (avatar)
    Učlanjen
    19.08.2003.
    Lokacija
    Zlatibor / Beograd
    Poruke
    276
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Citat Original postavio SALE83
    SADA RADI SA RELATIVNIM PUTANJAMA ONE PUTANJE SU BILIE PROBNE ZNA DA NA SERVERU NECE RADITI PUTANJE TIPA file:/// TO SAMO PROBAVAM SAJTI SKRIPTE
    Cekaj,druze, ne razumeh te bas najbolje!
    Jel ti sad rade skripte ili ne?!?

  12. #12
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Citat Original postavio SALE83
    Citat Original postavio Incognito
    ha ha... pa nauci bar sta znaci URL, ako nista drugo... Takva stvar kad se stavi na bilo koji server nece raditi, jer file:/// je simulacija protokola citanja sa lokalnog harddiska...

    Kao sto ti bosko rece, koristi relativne putanje do fajla...
    SADA RADI SA RELATIVNIM PUTANJAMA ONE PUTANJE SU BILIE PROBNE ZNA DA NA SERVERU NECE RADITI PUTANJE TIPA file:/// TO SAMO PROBAVAM SAJTI SKRIPTE
    HVALA DRUZE SADA SCRIPTE ODLICNO RADEPOZDRAV OD SALETA I JOS JEDNOM HVALA
    ALI IMAM DRUGI PROBLEM SA DHTML A TO CU DRUGOM PRILIKOM DA VAM OBJASNIM

  13. #13
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Citat Original postavio SALE83
    Citat Original postavio Incognito
    ha ha... pa nauci bar sta znaci URL, ako nista drugo... Takva stvar kad se stavi na bilo koji server nece raditi, jer file:/// je simulacija protokola citanja sa lokalnog harddiska...

    Kao sto ti bosko rece, koristi relativne putanje do fajla...
    SADA RADI SA RELATIVNIM PUTANJAMA ONE PUTANJE SU BILIE PROBNE ZNA DA NA SERVERU NECE RADITI PUTANJE TIPA file:/// TO SAMO PROBAVAM SAJTI SKRIPTE
    HVALA VAM RESIO SAM PROBLEM
    ALI IMAM JOS JEDAN PROBLEM .SKINUO SAM PROGRAM ZA PRAVLJENJE DHTML MENIJA , NAPRAVIO SAM MENI FANTASTICAN JE ALI KAD U DREAMWEAVERU PROVERIM ISPRAVNOST JAVASCRIPT KOD JAVI MI DA IMAM OCEKIVANU GRESKU. MEDJUTIM MENI MENI RADI POKUSAO SAM DA OTVORIM YAHOO IZ MOG MENIJA I RADI ,ALI KAD OSTANEM U WORK OFLINE MODU IE6.0 MI JAVI DA IMAM GRESKU U JAVA SCRIPT KODU. NAPOMINJEM RADI SVE KAAKO TREBA
    STA MISLITE DALI MOGU TO TAKO DA KORISTIM I DALI CE TO FUNKCIONISATI NA SERVERU

  14. #14
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Lokacija
    Novi Sad, Vojvodina
    Poruke
    378
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    Sale83, nemoj pisati samo velikim slovima. Izgleda ruzno i nekulturno.

  15. #15
    stormbringer
    Guest

    Podrazumevano

    ma pokvario se caps-lock
    meni nije jasno kako si bilo sta mogao da uradis a da ne znas kako da to ubacis...trazi da ti vrate pare za knjigu

  16. #16
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Citat Original postavio stormbringer
    ma pokvario se caps-lock
    meni nije jasno kako si bilo sta mogao da uradis a da ne znas kako da to ubacis...trazi da ti vrate pare za knjigu
    Od sada pisem malim slovima sale83

  17. #17
    Početnik
    Učlanjen
    18.10.2003.
    Lokacija
    banjaluka
    Poruke
    18
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio stormbringer
    ma pokvario se caps-lock
    meni nije jasno kako si bilo sta mogao da uradis a da ne znas kako da to ubacis...trazi da ti vrate pare za knjigu
    Ma legenda si...hahahahh

Slične teme

  1. SCRIPTA CALCULATOR
    Autor steley u forumu Web dizajn
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 17.12.2008., 16:02
  2. Ubacivanje foruma...?
    Autor qwertynis u forumu Web dizajn
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 31.07.2007., 10:20
  3. potrebna scripta
    Autor -men- u forumu Web dizajn
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 19.03.2007., 15:33
  4. Ubacivanje modela u CS
    Autor C-H-O-T-Y u forumu Video igre
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 19.04.2006., 17:19

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •