Tesko je reci sta sve od ovogje zlonamjerno, a sta pogresno, ali takoje to kod egalitraca. Vi ne birate sredstva da obidjete razum.
u čemu vidiš zlu namjeru?
štagod pišeš, jednostavno nešto tvrdiš. pronađi primjer i odraz u stvarnosti za ono što pišeš. pa možemo o nečem stvarnom.
ako nemaš razuma i razumijevanja, ne možeš to jednostavno pripisati meni. ali reci, što ne razumiješ, ili misliš da ja ne razumijem?
ja si npr umišljam da tebe i tvoje izvore dosta dobro razumijem. to sam jednom prekoračio, nakon što sam neko vrijeme uživao u velikim ciljevima, ljudima i djelima.
ali da se još jednom vratim na aleksandra.

primijetio sam da on uživa ovdje na balkanu visoku reputaciju. jedino se pitam, što bi njegovi fanovi rekli i učinili, da im se dolazak aleksandra velikog u njihovo naselje nagovijesti za sutra? šta oni misle, da je on nekuda došao s papamobilom, na karnevalskim kolima gaypovorke ili kao obama u predizbornoj kampanji? on je za sobom ostavljao ruševine, brda leševa i osakaćene, opljačkane i nesretne ljude, koje je na životu držalo tijelo, a ne slučajno još neka volja za životom.
pa kad mi netko priča da je on osnovao aleksandriju, pitam se šta si time zamišlja. nije on jednostavno stvorio grad, poput dragog boga, sa svim što se u jednom gradu zbiva i postoji. osim toga je bio stalno na pljačkaškim pohodima, ili šta je životni sadržaj putujuće horde naoružanih razbojnika. pa nisu oni nosili svoju ušteđevinu sa sobom, za putne troškove, prenoćište, hranu, odjeću itd., kao neki turisti na dopustu.