Taj crv se kaci za fajl SVCHOST.exe (valjda mu tako ime bese), koji je sastavni deo Kernela Windows-a i uvek je aktivan tako da Antivirus ne moze da ga skenira.
Rekli su da se ne kaci za MP3 i WMA format sigurno, a za ostalo ne znaju.
Sam crv se kopira na kraj zadnju particiju od Hard disk i kad detektuje da je aktivan neki anti-virus, on ceka da anti-virus zavrsi sa skeniranje C particiju, pa se iskopira na nju, a obrise se sa npr. od E. Tako obican anti-virus nikako ne moze da ga nadje jer mu uvek bezi, odnosno uvek se prekopira na vec skenirani delovi.
Oni su imali nekakvi programi koji skeniraju unazad, od zadnjeg fajla, zadnje particije i nasli su ga i obrisali i njega i sve zarazene slike.
Rekli su da crv, kad se aktivira, ne zarazuje nove slike, ali ja pojma nemam koje su zarazene od te sto imam kod mene, tako da je najbolje da obrises sve slike i svi exe fajlovi koji si uzimao od mene.
Umrezili smo se u dom pre jedno 2 meseca i sinoc nam je neki crv pojebao celu mrezu od 8 racunara i obrisao skoro sve. Aktivirao se nocu kad nismo videli, a niko ne gasi racunar od nas.
Nosili smo hard diskovi kod neki likovi sto se bave spasavanjem podataka i nasli su nekog crva koji se kaci za JPG, GIF ili BMP slike i to u deo gde se nalazi Summary slike (trazili su s neki njihovi programi jer ni Norton ni Kaspersky ne vide tog crva, a Norton cak ne vidi ni Hidru.G, dok je Kaspersky vidi).
Kad startujes bilo koji fajl, antivirusi proveravaju samo EXE i jos neki izvrsni fajlovi i DOC (Word dokument).

To me jos nije udesilo mada sam potencijalni dobitnikMail sam dobio od brata sa cijeg hdd-a sam kopirao slike koje sam obrisao njih je sinoc to udesilo ali meni nista jos nije.
Sta da radim koji av i cuvajte se i vi jer je ovo neka ala


Zaboravio sam jos nesto. Taj crv FLASH-uje DVD ROM ili rezac tako sto mu menja regioni. Kod mene je 4 puta promenjen region (na svetu postoje 6 regiona). Kad se promeni region po 5. put, on se zakljuca na taj zadnji i ne moze vise da se menja, sto znaci da ostalih 5 regiona vise nema da moze da cita. Neki DVD-ROM-ovi i rezaci mogu da se odkljucaju, a neki ne.
Sta to znace ti regioni