Kako do Svedske Sengen vize?
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Kako do Svedske Sengen vize?

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    13.05.2005.
    Lokacija
    vranje
    Poruke
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Kako do Svedske Sengen vize?

    Molim sve one koji znaju kako da dodjem do Svedske Sengen vize da mi se jave, ili iseljenicke vize,ako Svedska uopste ima program useljavanja, narocito one koji imaju neko iskustvo sa tim.
    Ako je neko uspeo u skorije vreme da emigrira u Svedsku molim da mi se javi i da neki savet.
    P.S. kakve su mogucnost za azil?
    Svi ono koji zele da pomognu mogu da me kontaktiraju preko foruma ili direktno na mail adresu: sladjan74@yahoo.com
    Unapred hvala!!!



  2. #2
    Početnik
    Učlanjen
    21.05.2005.
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano evo kako

    POTREBNA DOKUMENTACIJA ZA PODNOSENJE ZAHTEVA ZA IZDAVANJE SVEDSKE SENGEN VIZE

    Garant iz Švedske podnosiocu zahteva treba poslati sledeća dokumenta:
    1.)Garantno pismo- formular "Referent bilaga E" koji se moze uzeti u švedskom Zavodu za migracije ili naci na Internetu, adresa-www.migrationsverket.se.
    Garantno pismo ne sme biti starije od 3 meseca i mora biti potpisano od strane garanta iz Švedske. Poželjno je da garantno pismo bude overeno kod švedskog javnog notara- Notarius Publicus
    2.)Garant treba da pošalje i švedski izvod iz matičnog registra- Personbevis kog izdaje švedska poreska uprava (ne stariji od tri meseca)
    Svakom podnosiocu zahteva za izdavanje vize potrebna je sledeća dokumentacija:
    1.)Dve fotografije u boji, slikane spreda, sirine 35-40 mm, ne starije od 6 meseci
    2.)Pasoš koji vazi najmanje 6 meseci od dana podnošenja zahteva i kopija prve strane
    3.)U slučaju porodične posete, dokaz o srodstvu sa garantom iz Švedske (originali izvoda iz matične knjige rodjenih ne stariji od 6 meseci ili overene kopije)
    4.)Overena saglasnost roditelja za maloletnu decu koja podnose zahtev sama ili sa samo jednim roditeljem
    5.)Putno- zdravstveno osiguranje koje pokriva:
    - troškove nastale usled eventualnih zdravstvenih problema u visini 30 000 eura i vise
    - koje vazi za sve zemlje Evropske unije kao i za Švajcarsku i Lihtenštajn
    - pokriva troškove eventualnog transporta u matičnu zemlju

    Ambasada Vam preporučuje da odaberete osiguravajuću kucu koja ce Vam u slučaju negativne odluke u vezi sa Vasim zahtevom za vizu vratiti novac.
    Dodatna dokumentacija je potrebna za:

    Zaposlene
    - Potvrda o radnom odnosu, koriscenju godišnjeg odmora i overena kopija obrazca M1

    Poljoprivrednike
    - Potvrda o bavljenju poljoprivredom i poslednje poresko uverenje
    Profesionalne vozace
    - Vozačka dozvola na uvid i fotokopija iste
    - CEMT dozvola
    - CMR
    Privatnike
    - Izvod iz zavoda za statistiku ne stariji od 6 meseci, registracija firme i poslednje poresko uverenje
    - Fotokopija dodeljenog poreskog identifikacionog broja ( PIB )
    Penzionere
    - Poslednji cek od penzije
    Studente
    - Potvrda o studiranju ili index na uvid
    Učenike
    - Potvrda o toku školovanja kao i odobrenje za odsustvovanje u slučaju putovanja u toku školske godine.


    Izdržavana lica (deca, studenti, nezaposleni i sl)
    - Potvrda o tome ko snosi troškove puta i boravka kao i na koji nacin se izdržavaju u matičnoj zemlji
    POSLOVNE VIZE
    - Pozivno pismo švedske kompanije u kome su navedeni tacni datumi i svrha putovanja koje se salje iz Švedske u originalu direktno podnosiocu zahteva
    - Pored pozivnog pisma podnosilac zahteva treba da prilozi i potvrdu o radnom odnosu i službenom putu
    - Vlasnicima privatnih firmi je neophodna i potvrda o registraciji firme, PIB i poslednje poresko uverenje
    TRANZITNE VIZE
    - Vazeca viza zemlje koja je krajnja destinacija, plan puta (itinerary) i rezervacija karte
    V A Z N O
    Taksa za podnošenje zahteva za vizu je 35 EUR bez obzira na dužinu važenja vize i broj ulazaka. Taksa se placa pri podnosenju zahteva. U slučaju negativnog rešenja, novac za taksu se ne vraca. Odgovorite sto detaljnije na sva postavljena pitanja u formularu jer se odluka donosi na osnovu onoga sto je navedeno u istim. Svojim potpisom potvrdjujete tačnost i verodostojnost podataka koje ste naveli u formularu. Obratite dodatnu pažnju u vezi sa tačnoscu podataka posebno kada Vam neko drugi pomaže oko ispunjavanja formulara. Svaki zahtev se razmatra pojedinačno i ne treba ga porediti sa nekim drugim. Vreme razmatranja zahteva je oko nedelju dana. Zahtev se ne moze predati ranije od tri meseca u odnosu na dan kada se planira uci u Sengen teritoriju. Dokumenta koja se predaju pri podnosenju zahteva za vizu se ne vraćaju. Ambasada ne garantuje dobijanje vize cak i ako su priložena sva potrebna dokumenta te zadržava pravo potraživanja dodatne dokumentacije. Osobe starije od 15 godina moraju lično da podnesu zahtev.
    Radno vreme viza odeljenja: Ponedeljak- petak, osim srede od 09:00 do 12:00. Telefon: 011/20 69 270, od 09:00 do 11:00. Informacije se mogu dobiti i putem telefonske sekretarice posle 11: 00 casova.

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    04.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    2
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    posto vidim da se prilicno razumes u to ili radis u ambasadi kazi mi molim te ,gde mogu da dobijem imformaciju zasto je osobi odbijen zahtev za vizu. Da li u ambasadi (i na koji br. tel. ili mali ) ili u swedskoj u migratinverketu

  4. #4
    Početnik
    Učlanjen
    29.06.2005.
    Poruke
    37
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    jako tesko do svedske vize

  5. #5
    Nov član
    Učlanjen
    19.08.2008.
    Poruke
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako do Svedske Sengen vize?

    u slucaju razvedenih roditelja, da li oba roditelja moraju da potpisuju ili samo staratelj i da dodatno da resenje o razvodu?? molim vas, hitno mi treba odgovor! hvala puno unapred!

Slične teme

  1. Kako do kanadske iseljeničke vize?
    Autor okano u forumu Severna i Јužna Amerika
    Odgovora: 6263
    Poslednja poruka: 14.03.2010., 12:11
  2. kako do Turističke vize za USA
    Autor ikik u forumu Putovanja
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 08.08.2007., 22:11
  3. Kako do vize za Irsku?
    Autor s.k.v.o. u forumu Putovanja
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 13.02.2005., 16:06
  4. Kako do Shengen vize???
    Autor Dovla u forumu Putovanja
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 29.01.2004., 00:16

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •