TPS, operater francuske pay tv platforme TPS (Television Par Satellite) započeo je sa distribucijom novih pristupnih kartica pod nazivom "Carte W" koje su karakteristične po modroj pozadini na kojoj je vidljiv novi crveni TPS logo. Karta W je najnoviji tip kartica sistema Viaccess PC 2.5 CS1 (C-A2H) koje su prvo podijeljene pretplatnicima sa vlastitim prijemnicima sa CI slot-ovima i Viaccess modulima, ili prijemnicima sa ugrađenim Viaccess dekoderima. Ovisno o brzini zamjene kartica završiti će i mogućnost piratskog prijema TPS-a koja traje već više od 4 godine.

Carte W (karta W) TPS-u znači samo jedno- kraj piratskog prijema za njihovu platformu. Termini zamjenu postojećih pristupnih kartica u Viaccessu 2.3 i Viaccessu 2.4 nisu još uvijek ustanovljeni no jedno je sigurno - TPS će morati poraditi na zamjeni postojećih kartica koji ima nemalo.

Očekivalo se da će kartice W TPS dijeliti samo pretplatnicima sa vlastitim receiverima, no čini se da TPS nove kartice dijeli svim novim pretplatnicima, uključujući i onima koji imaju TPS-ov set top box.