ublehas
Veoma poznat
- Poruka
- 10.731
Ja pa ja, taština, egoizam, narcizam....... Kako izaći iz tog živog blata?
Prihvati se motike ili idi negdje na gradjevinu po ovoj zivoj vatri pa ces pjevati drugu pjesmu. Radi 100%
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
dati im po bananuPočeo i ti s Ničeom...
Nego reci kako se rešiti marmuna...![]()
odeš da malo živiš u karton naselju..
ili nesto drugosve je to bla bla.
njemu ne treba Šta već Kako.
takve ljude pokreće samo Neizdrž.

I ja se vec dugo pitam isto. I uspijevam u borbi sa svojom sujetom. Pomaze mi izucavanje psihologije, istocnjacke filozofije , te Biblije. Sve tri oblasti mi daju odgovore kako treba da se ponasam i o cemu da razmisljam i na koji nacin.
Eto, tako da, ako zelite da se bavite filozofijom, jednostavno izbjegavajte "psihologiju, istocnjacku filozofiju, te bibliju."

svi smo mi sebi bitni i važni.
ideš ulicom i bitan si sebi, dok ti neki nepoznati prolaznik pored nije važan. a nisi ni ti njemu.
meni je cilj da sebi budem jednako nebitan kao što sam nebitan njemu ili on meni.
ali te razmere slobode od sebe pitanje da li mogu dosegnuti...

Ne od sebe nego od svog egoizma,a zato mora dobro da poradi na sebi. I nije da ne voli sebe vec svoje mane i trudi se da ih popravi.
Slika koju sam postavila lijepo objasnjava.
svi smo mi sebi bitni i važni.
ideš ulicom i bitan si sebi, dok ti neki nepoznati prolaznik pored nije važan. a nisi ni ti njemu.
meni je cilj da sebi budem jednako nebitan kao što sam nebitan njemu ili on meni.
ali te razmere slobode od sebe pitanje da li mogu dosegnuti...
p.s.
Zar nije "spoznaj sebe" ili "postani sto jesi" izraslo na Grckom tlu bez kojeg ni filozofija nije pojmljiva?
Bjezanjem od sebe utrcaces u nirvanu, tj. u nista.
Nije junacki bjezati od svega sto te opterecuje i glumiti da to nisi ti. Kad pojedes nesto gadno, onda si to ti, i ti imas problem.

bježanjem od sebe ne utrčiš nigde.
ne možeš pobjeći od sebe, ali možeš posmatrati sebe i tako otkriti mnoge stvari koje su se krile iza maski koje koristiš u svakodnevnom životu.
nirvana nije bežanje od sebe u ništa, nego baš naprotiv, to je stanje u kojem si u potpunosti svestan sebe i svoje vrednosti, a ne slike koju si o sebi stvorio.