Kako da prebacim sajt na CD a da funkcionise............
Prikazujem rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Kako da prebacim sajt na CD a da funkcionise............

  1. #1
    Veoma poznat
    Učlanjen
    03.01.2004.
    Poruke
    10.984
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Kako da prebacim sajt na CD a da funkcionise............

    Izradio sam sajt u Front page-u, ali pre nego sto ga prebacim na net, potrebno mi je da ga narezem na CD. Ja sam to uradio preko NERA medjutim ne funkcionise jer je SOURCE ostao isti i slike i ostale fajlove trazi na C disku gde je sajt izradjen, a ne na CD-u. Postojili neko nacin da narezem disk, a da se source sam promeni, da ne moram rucno da ga menjam???


    HVALA UNAPRED!



  2. #2
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    to je trebalo dok si radi sajt da podesis,mislim da sad ne moze.
    Ja znam za DW a tu ima da se podesi da li hoces relativne ili apsolutne linkove.Ja sam naravno stavio relativne i necu imati problema kad bude prebacio sajt na cd.

  3. #3
    Primećen član Macro_ek (avatar)
    Učlanjen
    05.05.2004.
    Lokacija
    PDG
    Poruke
    500
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano Re: Kako da prebacim sajt na CD a da funkcionise............

    Citat Original postavio AKHENATON
    Izradio sam sajt u Front page-u, ali pre nego sto ga prebacim na net, potrebno mi je da ga narezem na CD. Ja sam to uradio preko NERA medjutim ne funkcionise jer je SOURCE ostao isti i slike i ostale fajlove trazi na C disku gde je sajt izradjen, a ne na CD-u. Postojili neko nacin da narezem disk, a da se source sam promeni, da ne moram rucno da ga menjam??
    FP ne vuce slike sa C... diska vec kad ih linkujes i sacuvas stranu pita hoces li da sacuvas i slike u IMAGES folder (ili neki dr. u direktorijumu koji hoces da publikujes)... e ako to nisi uradio... :shock: ...moras sve da mijenjas...

  4. #4
    Zainteresovan član Nag sam kad se skinem (avatar)
    Učlanjen
    20.03.2005.
    Poruke
    124
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano

    Kada pravis site, pre linkovanja fajlova, sve potrebne fajlove postavis u isti direktorijum u kojem je i site i sve fajlove linkujes iz tog direktorijuma. Taj ceo direktorijum prebacis na CD.

  5. #5
    Obećava
    Učlanjen
    13.04.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Becej
    Poruke
    99
    Reputaciona moć
    47

    Podrazumevano Re: Kako da prebacim sajt na CD a da funkcionise............

    Citat Original postavio AKHENATON
    Izradio sam sajt u Front page-u, ali pre nego sto ga prebacim na net, potrebno mi je da ga narezem na CD. Ja sam to uradio preko NERA medjutim ne funkcionise jer je SOURCE ostao isti i slike i ostale fajlove trazi na C disku gde je sajt izradjen, a ne na CD-u. Postojili neko nacin da narezem disk, a da se source sam promeni, da ne moram rucno da ga menjam???


    HVALA UNAPRED!
    Tacno je sve ssu rekli za Fpage.
    On ej tebi podefaultu morao ponuditi save images u image folderu.Trebo si samo kliknuti potvrdno.
    Izmeni neki detaljcic na slici recimo brighnes kontrast,opali undo da se vratis na staro i stisni save.Trebao bi opet da ti ponudi save images in....pa sejvuj u images!
    e tako!

  6. #6
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    NIsam bas najbolje shvatio sta je ovde problem. Ali da pokusam.
    Pre svega, sve linkove treba pisati kao RELATIVNE. Na primer ako drzis slike u nekom poddirektoriju /IMAGES tad amozes imati HTML bilo gde a slike u poddireltorijumu IMAGES "tog bilo gde" direktorijuma. Tada kada se referises na sliku samo ces u kodu HTML staviti za SRC da je "images/slika01.jpg" na primer.
    Takvom konfiguracijom, i ako narezes na CD ili iskopiras sve gde god zelis, bitno je da ispod direktorija gde je HTML imas i poddirektorij /IMAGES.
    Ja tako radim vec godinama, kopiram na drugi disk, CD, postavljam na server i nikada nisam imao nikakvih problema.
    Mozda nisam potpuno razumeo problem, ali mi nije jasno sto se oko toga toliko komplikuje?

    Ne koristim FrontPage (niti mi pada na pamet jer ima mnogo boljih alata) ali pretpostavljam da i u njemu postoji neka opcija da se slike drze u odredjenom folderu (kad se izaberu za rad) ili da se snime u odredjeni direktorij. Takodje verovatno postoji opcija da se izabere nesto poput "use relative links" ili slicno...
    Kazem, mozda nisam shvatio problem, pa mi lici da je problem lako resiv...

  7. #7
    Veoma poznat
    Učlanjen
    03.01.2004.
    Poruke
    10.984
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Da pojasnim malo,problem je sledeci:

    Otvorio sam jedan direktorijum pod nazivom "website" u kome postoji glavna stranica index.html i pored nje jos 2 direktorijuma u jednom su slike i on se bas tako i zove "slike", a u drugom su ostale stranice dokumenta (folder se zove "stranice"). Medjutim kad website narezem na cd on ne otvara slike sa cd-a vec ih povlaci sa C diska i naravno ukoliko cd pustim na drugom kompu slike se uopste ne vide. Ima li leka ili moram sve ponovo da radim????

  8. #8
    Elita Svabov (avatar)
    Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    24.984
    Reputaciona moć
    320

    Podrazumevano

    e pa bas to...
    pogledaj <img> tag te slike, ono kako treba da stoji je
    <img src="slike/slika.jpg">
    a tebi verovatno stoji
    <img src="file://........blabl....slike/slika.jpg">

  9. #9
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Ako je na CD-u identicna struktura kao na disku:
    WEBSITE
    /SLIKE
    /STRANICE
    i u svim direktorijima identican sadrzaj (sa sve slikama u direktorijumu /SLIKE na CD, tada mora da u referisanju na slike u HTM kodu nisi koristio RELATIVNE putanje vec APSOLUTNE, pa zato pokusava da cita sa diska.
    Ne znam kako kopiras na CD ali ja bih jednostavno sadrzaj direktorija WEBSITE iskopirao na root CD-a a napravio a poddirektoriji bi bili automatski dodani ispod njega. Ako u njima imas slike a reference su ti RELATIVNE, mora da radi! Proveri kako referrenciras na slike.

  10. #10
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    12.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    bgd
    Poruke
    122
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano

    Citat Original postavio loop
    Ja znam za DW a tu ima da se podesi da li hoces relativne ili apsolutne linkove.Ja sam naravno stavio relativne i necu imati problema kad bude prebacio sajt na cd.
    Gde se to u DW podesava?

  11. #11
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Ali da me ubijes sad ne mogu da nadjem ops:

    A 100% sam siguran da je imalo negde da se podešava :?

  12. #12
    Elita Svabov (avatar)
    Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    24.984
    Reputaciona moć
    320

    Podrazumevano

    nisam davno koristio DW (text editori su majke ) ali mislim da te DW pita sta ces sa slikom kada je ubacujes na stranicu...ako je ostavis tamo gde je, dobijes apsolutnu putanju, a ako je kopiras na sajt (za koji si prethodno definisao direktorijum) dobijes relativnu...

  13. #13
    Veoma poznat Mickie (avatar)
    Učlanjen
    14.04.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    13.196
    Reputaciona moć
    518

    Podrazumevano

    Dobro el zna neko tacno gde se to podesava u Frontpage a kako u Dreamwawer

  14. #14
    Primećen član
    Učlanjen
    08.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    869
    Reputaciona moć
    61

    Podrazumevano

    U FP koliko ja znam toga nema. Pa brate izmeni rucno putanje - udji u html pa prstice na tastaturu i cepaj.

  15. #15
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano

    Upravo tako moras rucno da mijenjas adrese, jer kad si spasavao sajt i slike recimo u taj "slike" folder u kodu ti stoji lokacija recimo"C:\\My Documents\my web\slike\slika1.gif" i naravno kada si narezao na CD skripte su ostale iste i on ce slike traziti upravo prema gore spomenutoj lokaciji.

Slične teme

  1. Kako da prebacim AVI u 3GP?
    Autor pumma u forumu Mobilna telefonija
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 06.07.2010., 20:29
  2. kako da prebacim mms sa se na pc
    Autor van wilder u forumu Mobilna telefonija
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 01.01.2008., 02:36
  3. Zanimljiv sajt o zaradi na internetu, verujte funkcionise
    Autor avramiz u forumu Zanimljivi sajtovi
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 23.09.2005., 23:53
  4. Kako da prebacim VHS na DVD?
    Autor dq u forumu Multimedija
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 19.12.2004., 17:38

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •