Komentare za sajt
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 40

Tema: Komentare za sajt

  1. #1
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Komentare za sajt

    Upravo sam zavrsio sajt u flashu ,pa me interesuje sta mislite kako izgleda.Napomena sve sam sam radio ,tj nema nikakvih templatea niti gotovih elemenata .
    Pa recite ...
    http://driv3rpc.freestarthost.com/pocetna.htm



  2. #2
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Za pocetak, nece da krene SWF koji si ubacio u pocetnu stranu. MOguce je i da nisi predvideo da se gleda i iz Netscape 7, 8... ili je pogresna putanja do SWF fajla...

  3. #3
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano

    Ako ti nije pronasao stranicu upitanju je preopterecenje servera hosta ,to je relativno cest slucaj ,ali s vremena na vrijeme pokusaj moci ce .
    Ali ako je pronasao stranicu ,upitanju je ucitavanje flasha (oko 200kb),nisam stavio nikakav preloader ,pa tako da ga on ucitava u pozadini ,tako da je potrebno pricekati 1-2 minuta .

  4. #4
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Ne, Netscape 7.2 i Netscape 8.0 ne mogu da se snadju sa sajtom... Probao sa IE i ucita normalno. Nije problem u brzini, imam fiksnu brzinu konkecije 256kbs, pa to ucita za 8 sekundi.
    Kad se koristi Netscape 7.2 ili 8, pojavi se na sred ekrana slicica sa nekim kao paralelnim kablom na njoj. DOle pise naziv SWF fajla i to je sve. Sa leve strane stoji mali crni pravougaonik i to je to.
    Proveri i sam pa vidi. Ponavljam, IE je ucitao stranu normalno.

  5. #5
    Zainteresovan član torque (avatar)
    Učlanjen
    14.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    NS
    Poruke
    135
    Reputaciona moć
    51

    Podrazumevano

    Ista stvar i sa Mozillom...

  6. #6
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano

    A Boga mi i sa Operom 7.54.

  7. #7
    Aktivan član DabaMAN (avatar)
    Učlanjen
    04.04.2004.
    Lokacija
    Sombor
    Poruke
    1.880
    Reputaciona moć
    69

    Podrazumevano

    Sucur, uzmi neku knjigu za Flash. U 90% slučajeva se ne isplati biti samouk.

  8. #8
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano

    Vidim dosta problema sa ostalim browserima .

  9. #9
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Sucur
    Vidim dosta problema sa ostalim browserima .
    Ma akmo je samo problem da ostali browseri ne mogu da vide tvoj flash, proveri kako si napisao deo koda za prikaz flash animacije. Koliko se meni cini, napisao si samo kod kojim se priukazuje flash animacija za IE, ali ako hoces i za druge browsere, moras malo doraditi taj deo koda.

    Evo deo koda koji ja koristim i prikazuje se ok u svim browserima:

    ****
    <div id="Topbanner" style="position:absolute; left:0px; top:0px; z-index:2">
    <object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0" width="1024" height="600" id="americaspayroll2" align="middle">
    <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
    <param name="movie" value="Graphics/americaspayroll3.swf" />
    <param name="quality" value="high" />
    <param name="bgcolor" value="#ffffff" />
    <PARAM NAME="wmode" VALUE="transparent">
    <embed src="Graphics/americaspayroll3.swf" menu="false" quality="best" salign="t" wmode="transparent" width="1024" height="600" name="temp" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash"
    pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash type=application/x-shockwave-flash">
    </embed>
    </object>
    </div>
    ****

    MOzda tu lezi zeka

  10. #10
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano

    Citat Original postavio codemaker
    Ne, Netscape 7.2 i Netscape 8.0 ne mogu da se snadju sa sajtom... Probao sa IE i ucita normalno. Nije problem u brzini, imam fiksnu brzinu konkecije 256kbs, pa to ucita za 8 sekundi.
    Kad se koristi Netscape 7.2 ili 8, pojavi se na sred ekrana slicica sa nekim kao paralelnim kablom na njoj. DOle pise naziv SWF fajla i to je sve. Sa leve strane stoji mali crni pravougaonik i to je to.
    Proveri i sam pa vidi. Ponavljam, IE je ucitao stranu normalno.
    OK ,reci sta mislis o sajtu ,posto moze pomocu IE-a .

  11. #11
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano

    Za one koji imaju drugi browser pokusajte ovako .
    http://driv3rpc.freestarthost.com/driv3rssitetest.swf
    Potreban je mozda copy/paste u browseru .

  12. #12
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    pa moze i tako, ali dao ti je codemaker dobar primer kako da ubacis swf u html da moze da se vidi u svakom browseru.

    A sajt necu namerno da komentarisem jer ne sluzi ova tema za to :x

  13. #13
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Da, ovako se moze videti, ali to nije praviu nacin za pristup tvom sajtu. POzivanjem direktno SWF fajla ce uvek dati start tog flash fajla.
    Treba da nadjes nacina da ga iz HTML prikazes, jer na primer nijedna opcija menija ne prikazuje nista drugo sem onog paralelnog porta.
    Zasto ne probas poziv kako sam ti predlozio gore? Trebalo bi da radi bez problema. Samo podesi parametyre velicine ili potpuno izbaci linije <div> i </div>
    Ovako, sto se tice drugih browsera, nista nisi i dalje uradio.

  14. #14
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano

    Uradit cu nema problema ,nego nemam vremena ,ali uskoro .

  15. #15
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano

    E evo stavio sam skriptu na samo ovu stranicu ,pa provjerite fercera li ,posto trenutno nemam drugi browser sem IE-a ,pa ako radi recite ,da i na ostale stranice postavim .
    http://driv3rpc.freestarthost.com/d3serbian.htm

  16. #16
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Sada radi!
    Ne znam kolika je velicina SWF fajla, cini mi se da ce za spore veze maloi poduze da se ucitava...

  17. #17
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano

    U redu ,velicina je oko 200kb po strani ,ali dosao sam na novu ideju ,gdje ce uzimati otprilike istu velicinu ,ali ce ocitati sve stranice odjednom ,jer samo me animacija zavaljuje za 150kb ,pa cu na tome poraditi i moci ce sve stranice sa stanu u jedan flash .
    Da ,i hvala na skripti .

  18. #18
    Aktivan član DabaMAN (avatar)
    Učlanjen
    04.04.2004.
    Lokacija
    Sombor
    Poruke
    1.880
    Reputaciona moć
    69

    Podrazumevano

    Trebaju sve stranice da se očitaju odjednom (tako da pri prelasku sa jedne na drugu nema učitavanja), tj, da budu u jednom fajlu. Sve ukupno nebi trebalo da bude vće od nekih 350kb, a sve veće prevazilazi granice dobrog ukusa. Ukoliko ti je sajt ipak veći, probaj da odrediš nešto što će se učitavati po potrebi, kada korisnik to zatraži (recimo slike, eventualno muzika i sl, uglavnom veliki fajlovi).

  19. #19
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio DabaMAN
    Trebaju sve stranice da se očitaju odjednom (tako da pri prelasku sa jedne na drugu nema učitavanja), tj, da budu u jednom fajlu. Sve ukupno nebi trebalo da bude vće od nekih 350kb, a sve veće prevazilazi granice dobrog ukusa. Ukoliko ti je sajt ipak veći, probaj da odrediš nešto što će se učitavati po potrebi, kada korisnik to zatraži (recimo slike, eventualno muzika i sl, uglavnom veliki fajlovi).
    .. Pa ne bas "granice dobrog ukusa", vec "granice nasih odlicnih internet konekcija"..

  20. #20
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano

    Znam ,pokusavao sam prvobitno to ,ali je bio velik fajl ,pa sam ga rasparcao na sve stranice ,ali dosao sam na neku novu ideju ,pa cu vjerovatno preko nje prepraviti sajt u jedan flash .
    Sada koristim dial up ,pa znas kakva su to ogranicenja ,oko 30 sati mjesecno na netu je ipak malo za takve stvari ,medjutim za nekih pola mjeseca bi trebao na bezicni ,pa ce to mnogo bolje ici .

  21. #21
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano

    Citat Original postavio DabaMAN
    Sucur, uzmi neku knjigu za Flash. U 90% slučajeva se ne isplati biti samouk.
    samouki najvise znaju, neuspeju svi ali kad uspeju prave malu decu

  22. #22
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio miksin
    Citat Original postavio DabaMAN
    Sucur, uzmi neku knjigu za Flash. U 90% slučajeva se ne isplati biti samouk.
    samouki najvise znaju, neuspeju svi ali kad uspeju prave malu decu
    Sta za tebe znaci biti samouk? Bez knjige, uputstva, helpa? Ako mislis da tako mozes bilo sta pametno nauciti, pomocu metode pokusaja i gresaka, sretno ti bilo... Voleo bih da vidim tog ko je bilo sta u svetu kompjutera uradio a da nije koristio knjigu, kurs, pomoc svake vrste... I to GOMILE toga...

  23. #23
    Zainteresovan član miksin (avatar)
    Učlanjen
    22.07.2004.
    Poruke
    196
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano

    Help naravno, pogotovo za flash
    u helpu ima actionscript dictonery ( recnik, neznam kako se pise) u kome je svaka komanda detaljno objasnjena
    sta ce ti vise
    ako negde zapne muci se ako treba i nedelju dana dok neresis nesto a ne na forum da postujes svaku sitnicu
    a kada to sam resis nikad neces zaboraviti
    tako sam ja radio a naravno posle nabavio knjigu (hvala loop) za napredne i vec sam vise od polovine te knjige znao.....

  24. #24
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano

    Uspjeo sam naci resenje ,i sada su sve flash stranice u jednoj html stranici (300kb) .
    http://driv3rpc.freestarthost.com/pocetna.htm

  25. #25
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    i opet nema preloadera :x

Slične teme

  1. Sajtovi Za Ocenjivanje I Komentare
    Autor Hackers u forumu Web dizajn
    Odgovora: 3841
    Poslednja poruka: 23.11.2017., 08:46
  2. Komentare za sajt !!!
    Autor juznivetar u forumu Web dizajn
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 02.05.2005., 23:24
  3. Da cujem komentare na ovu misao!
    Autor otresita u forumu Filozofija
    Odgovora: 32
    Poslednja poruka: 02.10.2004., 04:38
  4. Ajd da vidim znalce.. molim komentare
    Autor GZ u forumu Softver
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 13.03.2004., 22:53

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •