BiH dobila jedinstvenu policiju
Prikazujem rezultate 1 do 13 od 13

Tema: BiH dobila jedinstvenu policiju

 1. #1
  Primećen član Abdurrahman (avatar)
  Učlanjen
  12.01.2004.
  Lokacija
  Republika Bosna i Hercegovina
  Poruke
  942
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano BiH dobila jedinstvenu policiju

  Dogovorena jedinstvena policija


  Učesnici pregovora na Vlašiću u zajedničkoj izjavi potvrdili da su dogovorili principe za jedinstvenu policiju u Bosni i Hercegovini

  Nadležnosti nad policijom prelaze na državni nivo


  SARAJEVO - Država će imati isključive nadležnosti za budžet i zakonodavstvo policije u BiH, dok će se operativni policijski poslovi voditi u regionalnim policijskim oblastima.

  Pedi Ešdaun, visoki predstavnik za BiH, je na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da entitetski MUP-ovi mogu da ostanu, ali bez policijskih nadležnosti koje će postojati na nivou BiH i da će od 13 policijskih snaga, ako sporazum bude proveden, u BiH postojati samo jedna policijska struktura.

  "Lideri 11 političkih partija usaglasili su se da država ima isključive nadležnosti nad policijom, a da će se operativni poslovi voditi u regionalnim policijama. Osigurali smo da nema političkog uplitanja u rad policije, te da država ima isključive nadležnosti. U nastavku pregovora razgovarat ćemo o mapama policijskih regija", istakao je Ešdaun ocjenjujući pregovore na Vlašiću vrlo uspješnim i historijskim.

  Pregovori vladajućih i opozicionih partija na Vlašiću rezultirali su dogovorom o uspostavi jedinstvene policijske strukture sa dva nivoa. Lokalni nivo predstavljaju regije čiji će broj naknadno biti dogovoren. Na čelu ovih regija je policijskih komesar.

  Dogovoreno je da BiH dobije direktora policijskih oblasti koji bi upravljao operacijama koje se odnose na dvije ili više regija. Direktor policije BiH imat će i pomoćnike. U operativnom smislu bit će formirana i konferencija direktora policije u koju će biti uključeni policijski komesari, direktori SIPA i DGS, te direktor policijskih oblasti BiH.

  Ministar sigurnosti BiH imat će političku odgovornost za rad policijske strukture u BiH. Dio nadležnosti ministra sigurnosti bit će prebačen na šestočlani policijski odbor na čijem će čelu biti ministar sigurnosti, a imat će dva člana iz RS i tri iz FBiH.

  "Nema mogućnosti blokade, jer ako se odluka u ovom odboru ne donese konsenzusom u prvom krugu, u drugom krugu je dovoljna većina, ali sa po jednim glasom iz sva tri naroda", objasnio je Adnan Terzić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

  Terzić i Ešdaun nisu željeli govoriti o budućnosti entitetskih i kantonalnih MUP-ova ostavljajući mogućnost entitetskim vladama da odluče hoće li ugasiti ili zadržati ova ministarstva.

  "Osigurali smo da ministar sigurnosti ima iste ovlasti kao bilo koji drugi ministar unutrašnjih poslova u Evropi", rekao je Terzić.

  "Ništa nije dogovoreno dok sve ne bude dogovoreno. Ostalo je da se dogovore mape regija. Potom dogovor treba usvojiti u parlamentima. Vjerujem da će se to desiti, jer smo došli blizu cilja i ne smijemo dozvoliti urušavanje cijelog procesa", istakao je Ešdaun.

  Pregovori o reformi policije trebalo bi da budu nastavljeni 11. maja ove godine, a završiće se do 19. maja, kada dogovoreno ide u parlamente. Krajem maja Evropska komija saopštiće da li su bh. vlasti ispoštovale uslove za početak pregovora o Sporazumu o pridruživanju i stabilizaciji sa EU, a reforma policije je jedan od uslova. Ekspertni timovi za novu rundu razgovora trebalo bi da predlože mape policijskih regija.

  Delegacija Evropske komisije u BiH pozdravila je dogovor političkih partija o reformi policije, izražavajući zadovoljstvo što će se razgovori o preostalim pitanjima nastaviti.

  "Nadam se parlamentarnoj podršci ovom dogovoru. Važno je da isti duh pozitvnog dijaloga postoji i u drugim oblastima posebno. Zakon o javnom RTV sistemu jedina je oblasti iz Studije izvodljivosti u kojoj nije ostvaren nikakav pomak", istakao je Majkl Hemfriz, šef Delegacije EK u BiH.

  M. ČUBRO

  Principi za bh. policiju
  Predsjednici i predstavnici 11 političkih stranaka na Vlašiću definisali su moguća rješenja principa kojima se uspostavlja jedinstveni okvir za politički nadzor, operativno djelovanje i nadzor zajednice nad policijskim strukturama u BiH, a ovi principi uključuju i tri pomoćnika direktora lokalne policije, odbor za policiju i nadzorna vijeća zajednica.

  U zajedničkoj izjavi učesnika razgovora na Vlašiću, dostavljenoj medijima iz Kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara Adnana Terzića, navodi se da nisu usaglašeni stavovi o teritorijalnom rasporedu policijskih regija, ali da su predstavnici stranaka izrazili spremnost da konačno rješenje rasporeda regija bude u skladu sa principima Evropske komisije.

  Ovi principi podrazumijevaju da će lokalne policije operisati u funkcionalnim područjima zasnovanim na tehničkim kriterijumima.

  Učesnici sastanka na Vlašiću dogovorili su formiranje komisije za određivanje konačnog rasporeda policijskih regija, u koju će ući predstavnici "Republike srpske", "Federacije" BiH i Savjeta ministara BiH, koja bi trebalo da počne s radom 3. maja 2005. godine.

  Ovlašteni predstavnik Savjeta ministara zatražiće od vlada entiteta i političkih stranaka koje su učestvovale u pregovorima na Vlašiću da do tada imenuju svoje stručne predstavnike u komisiju, koja treba da pripremi moguće prijedloge rasporeda lokalnih policijskih regija i da ih dostavi predsjedavajućem Savjeta ministara BiH i učesnicima pregovora.

  Predstavnici političkih stranaka izrazili su spremnost da u istom sastavu nastave razgovore 11. maja, do postizanja rješenja koja u sebi uključuju sve aspekte policijske reforme, kada će ta rješenja imati konačan karakter.

  "Svjesni značaja otvaranja pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, svi šefovi stranaka su zajednički tražili kompromisna rješenja koja će biti osnova za postizanje ovog cilja do 19. maja, kada će Konsultativna radna grupa Evropske komisije ocijeniti implementaciju Studije izvodljivosti", navodi se na kraju zajedničke izjave učesnika pregovora o reformi policije na Vlašiću.
  Događaji
  29. 04. 2005.

  • Nadležnosti nad policijom prelaze na državni nivo
  • Odluke na Vladi i parlamentu RS
  • SDP ne prihvata policijski odbor
  • Oli Ren: Važan korak u ispunjavanju uslova Studije izvodljivosti
  • Od svih prava radnicima ostale samo radne knjižice
  • Pokrenuta procedura za izbor novog rektora
  28. 04. 2005.

  • Dogovorena jedinstvena policija
  • Objavljena imena 2.435 Srba ubijenih u Sarajevu
  • Početkom sedmice mjere za incidente na Manjači i u Bileći
  • Dekanu Milanu Šljiviću tri mjeseca zatvora
  • Vračar nije došao na suđenje
  • Avio-snimanja više puta ponavljana
  27. 04. 2005.

  • U sudaru dva autobusa povrijeđeno 26 učenika
  • Glavna tema nadzor policije
  • "Orao" ponovo u sudnici
  • Oli Ren: EU neće dati ustupke oko reforme policije
  • Zatražena istraga o utrošku 12 milijardi KM donacija
  • "Uprava KPZ Tunjice odlučuje o radnom angažmanu osuđenika"
  Ostale vijesti

  Banjalucke nezavisne novine 2. #2
  Primećen član Abdurrahman (avatar)
  Učlanjen
  12.01.2004.
  Lokacija
  Republika Bosna i Hercegovina
  Poruke
  942
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Pedi Ešdaun o sastanku na Vlašiću


  BiH će dobiti jednu policiju


  Čestitke bh. političarima na postignutom dogovoru * Slijede pregovori o mapama

  Visoki predstavnik Pedi Ešdaun zadovoljan je dosadašnjim tokom pregovora o reformi policije koji su proteklih dana vođeni na Vlašiću.
  - Ostvareno je više od očekivanja. Država BiH imat će isključivu nadležnost nad policijom i to je izuzetan rezultat - kazao je on na konferenciji za novinare koju je održao jučer zajedno sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Adnanom Terzićem.

  Uloga pomagača

  Ešdaun ističe da će put BiH u Evropu biti dug i mukotrpan, ali da je dosadašnjim dogovorima na Vlašiću napravljen veliki korak u tom procesu. U njemu je međunarodna zajednica imala ulogu pomagača, a dogovor koji je postignut nosi oznaku "napravljeno u BiH". Visoki predstavnik stoga je čestitao učesnicima razgovora, ali i dodao da će se, posebno od onih koji nisu bili na pregovorima, čuti da se radi o "izdaji" ili "gubitku".
  - To je stara, propala politika koja sebe uvijek stavlja ispred nas - kazao je visoki predstavnik.
  Ešdaun se nada da će, nakon druge faze razgovora o mapama policijskih regija, biti postignut cijeli dogovor koji će biti ratificiran u parlamentima. Nakon toga, do sredine juna, Evropska komisija može donijeti svoj stav o daljoj fazi pregovora o stabilizaciji i pridruživanju.

  Moguće prepreke

  - Ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno i moguće je da se u finišu padne na ovoj prepreci, ali ne očekujem takav razvoj događaja - kazao je Ešdaun.
  Odgovarajući na jedno od novinarskih pitanja, rekao je da entitetski MUP-ovi mogu i dalje postojati, ali da nadležnost nad policijom ima samo država.
  - Ranije ste imali 13 policijskih snaga, a sada, ako sporazum bude postignut, BiH će imati samo jednu policijsku strukturu - istakao je visoki predstavnik.

  S. N.  Podrška predsjedavajućegMartensa

  Pojašnjavajući da su dosadašnji dogovori sa Vlašića u skladu sa prijedlogom rješenja Komisije za reformu policije, nekadašnji belgijski premijer Vilfred Martens kazao je da rješenja ne odudaraju od evropskih principa.
  Ešdaun je dodao da je za svaku stavku dogovora bh. političara konsultiran i komesar Policijske misije u BiH Kevin Karti, koji je ocijenio da su zadovoljeni i profesionalni standardi.

  Avaz

 3. #3
  Primećen član Abdurrahman (avatar)
  Učlanjen
  12.01.2004.
  Lokacija
  Republika Bosna i Hercegovina
  Poruke
  942
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Adnan Terzić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH


  Mape policijskih regija bit će promijenjene

  Logično je da Žepče i Zavidovići budu u jednoj oblasti * Ako entitetske skupštine žele, mogu zadržati MUP-ove entiteta, ali bez policijskih ovlasti

  Iako suzdržan, predsjedavajući Vijeća ministara Adnan Terzić ipak djeluje zadovoljno nakon sastanka 11 političkih stranaka, te predstavnika međunarodne zajednice na Vlašiću.
  - Ključni rezultat pregovora je da smo uspjeli dizajnirati rješenje za operativnu policijsku strukturu koja apsolutno nema politički utjecaj. To je, istovremeno, bio i temeljni zahtjev Studije izvodljivosti Evropske komisije i jedan od fundamentalnih evropskih standarda - kaže Terzić u razgovoru za "Dnevni avaz".

  Podrška stranaka

  Pojašnjava da će ministar sigurnosti BiH imati isti nivo policijskih ingerencija kao i bilo koji drugi ministar u Evropi.
  - U okviru svojih kompetencija koje se odnose na politiku i planiranje, ministar će dio svojih ovlasti dijeliti sa policijskim odborom. On ga saziva i vodi, a definirane su i kompetencije njegovog rada. Konstituirana su i nadzorna vijeća po oblastima u kojima će sjediti građani, što je novina u policijskoj strukturi u BiH - kaže Terzić i napominje da ne bi želio detaljnije govoriti o rezultatima skupa na Vlašiću.

  Smatrate li da ste sada uspjeli osigurati "zeleno svjetlo" Evropske komisije?

  - Mislim da je još rano govoriti o "zelenom svjetlu" iz Brisela, iako smo na Vlašiću imali konstruktivnu atmosferu, što je ogroman napredak u odnosu na ranije.
  Sada smo, međutim, u fazi kada za ono što smo dogovorili kao eventualno rješenje za policijsku strukturu BiH, treba osigurati podršku u političkim strankama. Period do 11. maja stoga je kritičan i u njemu treba osigurati ambijent u kome se niko neće smatrati pobjednikom, niti gubitnikom u pregovorima.

  Do 3. maja bit će formirana komisija koja treba govoriti o mapama. Ona do 9. maja treba dati odgovor. Šta je polazni osnov u njenom radu?

  - To je Martensova mapa 9+1 i njegov izvještaj. No, mi smo u zajedničkoj izjavi jasno rekli da je zadatak komisije da pripremi moguće prijedloge rasporeda policijskih regija koje će odgovarati principima Evropske komisije i zadovoljavati funkcionalni princip zasnovan na tehničkom kriteriju.

  Šta to znači?

  - Politički kriteriji neće biti primarni.

  A međuentitetska linija?

  - Ona ne smije biti prepreka za stvaranje funkcionalnih regija. Gdje treba, ona će biti pređena, a gdje ne, ostat će.

  Rad na mapama


  Hoće li doći do izmjene mape 9+1?

  - Ne želim prejudicirati ništa, ali je moguće da se to desi. Ona se mora promijeniti, naprimjer, u jednom dijelu - kod Žepča. Nekome je palo na um da Žepče bude u dobojskoj regionalnoj jedinici, a Zavidovići u zeničkoj. A u Zavidoviće ne možete doći ako ne prolazite kroz Žepče. Dakle, logično je da Žepče bude u zeničkoj jedinici. Vjerovatno ima još takvih primjera i sigurno je da će biti nekih promjena. No, pustimo to ekspertima.

  Ukida li se Federalni MUP?

  - U ovoj fazi uopće ne razgovaramo o tome. Želimo policijsku strukturu kojom će se upravljati s nivoa države i lokalnih policijskih oblasti. Ako parlamenti entiteta žele zadržati ministarstvo unutrašnjih poslova s ingerencijama koje nisu policijske, to niko ne može spriječiti.


  Zakon o PBS-u

  - Ako i u procesu razgovora o zakonu o PBS-u ne budemo zreli, ako ne napravimo kompromise u skladu s evropskim standardima, može nam se desiti da upravo zbog tog problema ne dobijemo "zeleno svjetlo" iz Brisela.
  No, dobivam informacije da se tu bilježe neki pomaci i nadam se da će Parlamentarna skupština BiH do 19. maja, kada je sastanak Konsultativne radne grupe (CTF) koja će ocijeniti naš učinak na reformama, postići i za nas, ali i za EU, zadovoljavajući dogovor.

  O direktoru SIPA-e ubrzo

  - Zbog sastanka na Vlašiću, te Vaskrsa, odgodili smo sjednicu Vijeća ministara. Očekujem da će na narednoj sjednici Vijeća, odmah poslije praznika, pitanje imenovanja direktora SIPA-e biti na dnevnom redu i da će biti donesena odluka.
  Nisam čovjek koji želi trgovati mjestima bilo kojeg naroda. Predsjedništvo BiH dogovorilo je da mjesto direktora SIPA-e, a tome je prisustvovao i ministar Mladen Ivanić, pripadne pripadniku iz reda hrvatskog naroda. Meni ostaje ili da sačekam da Predsjedništvo promijeni odluku ili da provedem ono što je dogovoreno.

  Ostavke dvojice ministara

  - Vijest da ministar Dragan Doko namjerava odstupiti s dužnosti zatekla me na Vlašiću. Za ministra Branka Dokića znam i o tome planiram razgovarati s njim, no iznenadila me vijest da ministar Doko želi otići. Nijednom premijeru u svijetu odlazak dvojice ministara ne predstavlja zadovoljstvo, urušava se tim koji sam vodio, otvara se prostor za neizvjesnost ko će doći na njihova mjesta.
  Morat ću porazgovarati i s ministrom Dokom u ovih nekoliko dana i vidjeti koliko je to ozbiljna namjera. Očekujem da će pitanje ministra Dokića biti riješeno ovih dana.

  Ukidanje viza

  - Nakon sastanka CTF-a, pokrenut ćemo seriju detaljnih i intenzivnih razgovora sa Briselom o jasnijim i preciznijim uslovima o tome šta treba uraditi kako bismo došli na "bijelu listu" zemalja kojima ne trebaju vize za ulazak u zemlje EU.

  Razgovarao: Sead NUMANOVIĆ

 4. #4
  Elita Strela (avatar)
  Učlanjen
  09.03.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Бели Град
  Poruke
  17.335
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

 5. #5
  Primećen član Abdurrahman (avatar)
  Učlanjen
  12.01.2004.
  Lokacija
  Republika Bosna i Hercegovina
  Poruke
  942
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Citat Original postavio Strela
  ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
  Nema nista sa temom. :wink:

 6. #6
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.462
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano

  Citat Original postavio Strela
  ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
  ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ !!!

 7. #7
  Primećen član Abdurrahman (avatar)
  Učlanjen
  12.01.2004.
  Lokacija
  Republika Bosna i Hercegovina
  Poruke
  942
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Hvala, hvala... hajte sad sto dalje od Bosnje.


 8. #8
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  05.12.2004.
  Poruke
  213
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano

  Vaistinu Vaskrse

 9. #9
  Domaćin
  Učlanjen
  24.09.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.840
  Reputaciona moć
  87

  Podrazumevano

  Citat Original postavio Abdurrahman
  Hvala, hvala... hajte sad sto dalje od Bosnje.

  Пај' сад!

  Присуствујемо историјско-хисторијско-кисторијско-повјесном тренутку који је помало и моменат!

  Након што су углавили Х где год су стигли, мада су хтели да га углаве на још пар места али им је нестало поменутог слова, Бошњаци улазе у нову фазу ретроактивно-ретроградивно-ретардираног описмењавања!
  У питању је дуго скривани а још дуже смишљани пројекат, скриван 20 векова а смишљан мало дуже, пројекат који ће нам све објаснити!!!!!!!

  Реч је о ијекакивици бошњачко-јекавског изговора!
  Биће мало тешко да се навикнемо али ни то неће дуго трајати, трајаће дотле док нас не подсете да је тако одувек било.

  Живела Босња, живели Бошњаци!

  Крем бошњачке интелигенције се тренутно гложи око две варијанте:

  Живела Босња, живели Босњаци!
  Живела Бошња, живели Бошњаци!

  Кажу да им варијанта "Живела Босња, живели Бошњаци!" иако је најблажа и крајње глупа и даље има исувише везе са непостојећом српском граматиком.

  Шта ће бити још се не зна али у сваком случају је занимљиво и помало интересантно.

 10. #10
  Početnik ЦарДушан (avatar)
  Učlanjen
  29.04.2005.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  21
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ!!!!

 11. #11
  Primećen član Abdurrahman (avatar)
  Učlanjen
  12.01.2004.
  Lokacija
  Republika Bosna i Hercegovina
  Poruke
  942
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Citat Original postavio PAC-PAC
  Citat Original postavio Abdurrahman
  Hvala, hvala... hajte sad sto dalje od Bosnje.

  Пај' сад!

  Присуствујемо историјско-хисторијско-кисторијско-повјесном тренутку који је помало и моменат!

  Након што су углавили Х где год су стигли, мада су хтели да га углаве на још пар места али им је нестало поменутог слова, Бошњаци улазе у нову фазу ретроактивно-ретроградивно-ретардираног описмењавања!
  У питању је дуго скривани а још дуже смишљани пројекат, скриван 20 векова а смишљан мало дуже, пројекат који ће нам све објаснити!!!!!!!

  Реч је о ијекакивици бошњачко-јекавског изговора!
  Биће мало тешко да се навикнемо али ни то неће дуго трајати, трајаће дотле док нас не подсете да је тако одувек било.

  Живела Босња, живели Бошњаци!

  Крем бошњачке интелигенције се тренутно гложи око две варијанте:

  Живела Босња, живели Босњаци!
  Живела Бошња, живели Бошњаци!

  Кажу да им варијанта "Живела Босња, живели Бошњаци!" иако је најблажа и крајње глупа и даље има исувише везе са непостојећом српском граматиком.

  Шта ће бити још се не зна али у сваком случају је занимљиво и помало интересантно.
  Izvinjajem se, ali pricam bosanski i citam bosanski - latinicu, tako da se dzaba ne zamaras sa ovim pismom jer ga ne simpatisem i ne citam. :wink:

 12. #12
  Poznat intra (avatar)
  Učlanjen
  22.12.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Banja Luka
  Poruke
  7.123
  Reputaciona moć
  119

  Podrazumevano

  Taj bosanski meni liči na iskvareni srpski jezik...

 13. #13
  Domaćin
  Učlanjen
  24.09.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.840
  Reputaciona moć
  87

  Podrazumevano

  Citat Original postavio Abdurrahman
  Citat Original postavio PAC-PAC
  Citat Original postavio Abdurrahman
  Hvala, hvala... hajte sad sto dalje od Bosnje.

  Пај' сад!

  Присуствујемо историјско-хисторијско-кисторијско-повјесном тренутку који је помало и моменат!

  Након што су углавили Х где год су стигли, мада су хтели да га углаве на још пар места али им је нестало поменутог слова, Бошњаци улазе у нову фазу ретроактивно-ретроградивно-ретардираног описмењавања!
  У питању је дуго скривани а још дуже смишљани пројекат, скриван 20 векова а смишљан мало дуже, пројекат који ће нам све објаснити!!!!!!!

  Реч је о ијекакивици бошњачко-јекавског изговора!
  Биће мало тешко да се навикнемо али ни то неће дуго трајати, трајаће дотле док нас не подсете да је тако одувек било.

  Живела Босња, живели Бошњаци!

  Крем бошњачке интелигенције се тренутно гложи око две варијанте:

  Живела Босња, живели Босњаци!
  Живела Бошња, живели Бошњаци!

  Кажу да им варијанта "Живела Босња, живели Бошњаци!" иако је најблажа и крајње глупа и даље има исувише везе са непостојећом српском граматиком.

  Шта ће бити још се не зна али у сваком случају је занимљиво и помало интересантно.
  Izvinjajem se, ali pricam bosanski i citam bosanski - latinicu, tako da se dzaba ne zamaras sa ovim pismom jer ga ne simpatisem i ne citam. :wink:
  Одакле ти идеја да се замарам својим писмом-ћирилицом?!
  Узгред буди речено, нисам ни сумњао да си ограничен али сам зачуђен толиким степеном нетактичности плус што се дичиш својом бруком.
  Иначе, као што се да приметити, порука није ни била упућена твојој више него маленкости.
  И за крај, кад ћемо почети преписку на арапском или ни то писмо не знаш?

Slične teme

 1. Odgovora: 24
  Poslednja poruka: 01.01.2009., 12:30
 2. SPS vodi policiju!
  Autor Mikele u forumu Politika
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 28.06.2008., 12:20
 3. Uz policiju odlaze i Srbi!
  Autor gost 23146 u forumu Politika
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 06.10.2007., 11:38
 4. I policiju mozete zeznuti!
  Autor Mirko_Vucinic88 u forumu Automobilizam
  Odgovora: 31
  Poslednja poruka: 18.09.2007., 20:17
 5. Bosna i Hercegovina dobila jedinstvenu policiju!
  Autor Abdurrahman u forumu Politika
  Odgovora: 6
  Poslednja poruka: 07.02.2005., 04:38

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •