ne mogu da saljem pp, pa ti ostavljam ovako kontakt.. zivojin.ilic1 za skajp, a mejl zivojinbku@yahoo.com.. zadovoljstvo je obostrano
)
theadjo, kakva su iskustva sa ispita? ja bih ovaj da spremam za decembar zajedno sa poslovno upravljackim vestinama. Gde se moze pronaci Medjunarodni okvir profesionalne prakse, i na cemu je naglasak na ispitu? Da li je dodatna literatura presudna ili se moze i bez nje? Pisi sve sto znas, mnogo bi mi znacilo jer sam na pocetku. Hvala!
Ako treba priprema iz Upravljackog racunovodstva kontaktirajte mi ili porukom ili na mejl stojadinovicj@yahoo.com.Jedna grupa od cetiri revizora je vec pocela da se sprema za decembar.Uspesnost je zagarantovana.Za sve dodatne info kontaktirajte me putem mejla,a ja cu proslediti i moj broj telefona ukoliko budete zainteresovani.Ono sto vam mogu pomoci bez kursa je prosledjivanje skripti iz Informacionih sistema sa pitanjima i odgovorima,u siroj i uzoj verziji.Pozdrav,
MOPP ima u Komori. Drugarica je nabavila
Prema poslednjim informacijama, obustavljena je prijava kandidata za sticanje profesionalnih zvanja u Komori zbog usaglasavanja novog Zakona o reviziji i Zakona o racunovodstvu sa statutom i podzakonskim aktima Komore. Znaci, ko se prijavio - prijavio se, naredna prijava ce krenuti od januara. Prema tome, prvi ispitni rok za one koji do sada nisu izvrsili inicijalnu prijavu je jun 2014. Ovo je ono sto sam cula od koleginice koja nije uspela da prijavi ispite za decembar 2013. i ko zna koje ce sve izmene biti obuhvacene ovim usaglasavanjem...
Mentalno zdravlje - povod za slavlje!!!
Kolege, da li neko ima iz decembra 2012 godine termine odrzavanja ispita, konkretno zanima me kog dana je bio ispit Revizija i profesionalna etika? Ako je neko polagao navedeni predmet, molila bih za iskustva i konsultacije oko literature...
Hvala!
xellenr@gmail.com
Ima li koga da polaze Reviziju u ovom roku???
Ja polazem koleginice ... bice mi zadovoljstvo da saradjujemo:-)
Zainteresovana sam za sticanje licence za ovlascenog revizora,ali jos nije doneta odluka o proceduri ......bila bih zahvala ako bi mi neko rekao da li su ispiti toliko teski i da se tesko polazu ili sam ja pogresno informisana.Dip.ecc na drzavnom fakultetu i imam 12 godina iskustva na poslovima racunovodstva.....da li su to osnovni uslovi za prijavu....i koliko ispita priznaju....Hvala
Zelela bih i ja da se vise informisem o sticanju licence za ovlascenog revizora.....hvala....
Informisala sam se u KOR i prijave novih kandidata tek od januara.....a ni program polaganja ispita nije jos usaglasen ......ohrabrite me da i ja krenem vasim putem....hvala
Da li neko polaze poslovno upravljacke vestine? Kakva su pitanja? Cuo sam da se stalno vrte 3 iste grupe pitanja? Da nema neko slucajno kombinacije?![]()
Revizija u ovom roku 50 pitanja, samo jedan tacan odgovor. Od sledeceg roka kazu da poostravaju kriterijume i vise nece biti dovoljno 60 poena za prolaz, vec vise... :/
Jel zna neko kad ce rezultati, na sajtu nista jos nije objavljeno....
Stigli rezultati nekih ispita...Reviziju polozila samo dva kandidata od 24..."fenomenalno" ..a jos su rekli da ce poostravati kriterijume od sledeceg roka....jos jednom "fenomenalno"
Mene buni jedino to oko tih globalnih izmena. Je l ce se te izmene odnositi na one koji se tek prijavljuju ili i na one koji su izvrsili inicijalnu prijavu pre 2014.te a jos nisu polozili ni jedan ispit?
Oni su bar nama na polaganju iz revizije rekli da ce se promene oko bodovanja odnositi na sve, bilo kada da si prijavila i bilo koliko ispita da ti je ostalo.
Poslednji put ažurirao/la jejaecc : 09.01.2014. u 10:11
Te druge promene (broj ispita i sl) rekli su da ce se odnositi na novoprijavljene kandidate, a ne na nas.
Pošto se ovde okupila jedna fina reprezentativna ekipica, želeo bi da vas pitam sledeće.
Da li je iko od vas ili vaših prijatelja polagao nešto pri ACCA?
Da li imate bilo kakva iskustva u radu sa tim telom?
Hvala unapred.
Pa evo za početak neka globalna pitanja. Ako bi vas zamolio da mi po vašem mišljenju navedete neke od najvećih nedostataka ACCA programa, šta bi to bilo? Malo čudno pitanje, ali samo naizgled
Da li je reč samo o ceni (10.000e ako sam dobro razumeo) ili možda vremenu, jeziku i sl.
Koliko sam shvatio vrlo ste upućeni u materiju, te bi mi a mislim i ostalima vaš komentar bio od velikom značaja.
Poslednji put ažurirao/la Yanoš : 17.02.2014. u 18:34
U suštini nije mi jasan tretman ACCA programa u privredi, i odnos sa našim strukovnim organizacija SRRSom i KORom, a u vezi sa nostrifikacijom jelte, uslovno rečeno.
Poslednji put ažurirao/la Yanoš : 25.02.2014. u 21:27
Postovani buduci kolega,
ja zaista nemam ideju ko Vam je dostavio te i takve informacije - totalno su pogresne!!! Kojih "crnih" 10K Evra??? Btw, u materiju sam, recimo, upucena i ona nije nikakav problem. Inicijalna prijava se bazira na tome da ste diplomirali na drzavnom fakultetu ekonomske struke i to je sve. Priznavanje ispita ide po standardnoj proceduri, cena ispita je ispod 50 E (zapravo 36-38 funti), i jasno je da se provera znanja obavlja na eng.jeziku - pri tom nase je podruzje evropsko, tj. baza nam je GB.
Zatim, da odgovorim na narednu poruku (dugo me nije bilo, ne zamerite). SrrS koristi prevode ACCA, KoR samo u jednom ispitu i to je sto se tice koreliranja literature i materije.
Nostrifikacija - konkretno, sta i u vezi cega uslovno receno?
Pošalji link