Има ли овде Руса ?
Prikazujem rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Има ли овде Руса ?

 1. #1
  Aktivan član Tekila Gerila (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.107
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Има ли овде Руса ?

  Из неких руских кругова у Србији стижу непримерене изјаве које се односе на наш политички амбијент, а присутни су и гори примери по српске и руске интересе штетног понашања

  Недавно нам је Александар Конузин, без нужног сагледавања шире слике, поручио да се највећи нововременски узлет српско-руских односа подудара са његовим мандатом (који се опет поклапа са Владом Цветковић-Дачић). Уз то је – поново наглашавајући да је свака српска Влада добар партнер за Русију – изричито похвалио део одлазећег српског естаблишмента, односно истакао велики допринос сарадњи Србије и Русије, наших владајућих структура које воде спољне послове. Колико је поменути став амбасадора Руске Федерације чињенично утемељен и да ли он – као и понашање и неких других значајних руских функционера који су код нас „на привременом боравку“ – доприноси дугорочним интересима њихове (и наравно наше) државе?

  СПОЉНОПОЛИТИЧКИ ПОКЕР

  ДС је доминирао српском политичком сценом од 2001. до краја 2003. године. Тада је дошло до убрзаног удаљавања Србије од Русије, а отворено се говорило о евроатлантским интеграцијама као „нашем“ приоритету. Но, руско-српски државни односи поново су почели добро да се развијају после 2004. године. Пошто је ДСС преузео кормило власти, у почетку дискретно, а потом и све енергичније, кренуло се ка реализацији енергетског „пакта“ који Москва сада сматра највећим практичним плодом наше савремене сарадње. На мишиће, упркос жестоким отпорима неких својих коалиционих партнера (сетите се само Динкићеве партије), патриотски део Владе успео је да изгура готово целокупан посао у вези са продајом 51 одсто акција НИС-а руским партнерима, те у недељивом пакету са тим (што је за нас од суштинског економског и стратешког значаја) – договор да ће паневропски гасовод „Јужни ток“ прећи преко Србије. Пошто је у мају 2008, уз свестрану подршку Запада коју је платио асистирањем стварању косовске квазидржаве, све кључне полуге власти поново преузео ДС, он у вези са питањем енергетског партнерства са Русијом више није имао куд.
  Од 2008. године до тек окончаних избора, односи између руске и српске државе (што не би требало мешати са искреним пријатељством наших народа) одвијали су се слично као у браку заснованом на голом интересу, али са много позерских елемената за јавност. Било је ту заклињања у „љубав“, хладних калкулација, покушаја варања и варница. Москва је настојала да до краја реализује оно што је договорено у вези са НИС-ом и „Јужним током“, као и да повећа простор за руско пословање у областима нашег, у најширем смислу схваћеног, економског живота, где мисли да је то за руску привреду курентно. У надигравањима и прављењу комбинација имале су удела и разни српски и руски мешетари из корпорација укључених у те послове. У том погледу, можда се најдаље отишло у НИС-у, где је успостављено право братство српске политике и руске енергетске „нове класе“, која, углавном, не зна ни за отаџбину, ни за било шта друго узвишено, а занима је само бескрупулозно извлачење профита. „Жута“ Србија и не крије да ЕУ сматра важнијом од земље коју води, а Русију, да поновим, доживљава као сметњу за интензивирање евроатлантских интеграција Србије. Опет, ДС и партнери нису гадљиви на руски новац, а осетљиви су на могуће реакције српске патриотске (и по правилу русофилске) јавности, па стога играју разне игре са Русима.
  Официјелни Београд гледао је да сарађује са Русијом колико год је на разне начине могао да профитира, али ипак да се много не замери западним менторима. Јасно је да није пуштао Русе у секторе од стратешког значаја (који до 2008. године нису већ били отворени). Ипак, да би добио на другој страни оно што му је потребно, понекад се правио да ће са Русима да крене путем стратешког партнерства. Када је 2009. године запело са новим аранжманом са ММФ-ом, одједном је Русију прогласио за један од „стубова“ спољне политике. У посету Србији крајем те године дошао је и тадашњи руски председник Медведев. Играјући „покер“ са Русима, „жути“ су брзо нашли заједнички језик са ММФ-ом. Штавише, мало кретање наше клацкалице ка Истоку, резултирало је убрзаним укидањем виза за ЕУ. Што се Кремља тиче, он је, глумећи да имамо пријатељску идилу, штитећи своје интересе понекад затезао „конопац“, али је строго пазио да не угрози везе са српским званичницима, нити да се на Балкану претерано конфронтира са Вашингтоном и Бриселом.
  Москви, да се не заваравамо, Балкан није приоритет, и због њега не жели да улази у веће ризике. Ипак, није да овде не препознаје своје интересе. Циљ јој је (1) да се у нашем региону што боље економско-енергетски позиционира, (2) да одржи културне и унапреди политичке везе за народима са којима Руси имају традиционално добре односе, и, коначно, (3) да отежа даље ширења НАТО-а на Исток. До 2007. године Кремљ је сматрао да није реално да Србија и друге земље региона остану ван Атлантског пакта, али од када је ДСС успео да наметне усвајање одлуке о војној неутралности, Русија је препознала шансу да увлачење Украјине и других екс-совјетских република у НАТО отежава на нашем терену. Украјинским лобистима западне алијансе постало је много теже да грађанима те Русији етнички и историјски блиске земље (колико је нама Црна Гора), објасне да би они требало да подрже оно што Срби, лоцирани знатно западније од њих, одбијају. Зато је Кремљу и те како важно да останемо ван НАТО-а. 2. #2
  Aktivan član Tekila Gerila (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.107
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Има ли овде Руса ?

  ДИПЛОМАТСКА ПАРОДИЈА

  Интересе које Русија има у Србији, она би много лакше бранила када би овде имала делотворна средства „меке моћи“. Међутим, нема их, а евроатлантски центри моћи, који овде имају низ медија, НВО и других механизама за наметање својих ставова, преко њих могу када то пожеле да угрозе и руске интересе, а камоли да су битан фактор у нашим политичким надигравањима из којих произлазе владајуће гарнитуре (које често раде шта им у нашој „кући“ моћни странци „свирају“). А српска власт која багателише Србију, која је спремна да се одрекне Косова ради фантомских ЕУ интеграција, када јој евроатлантски центри моћи кажу да то уради, кренуће и у отворени јуриш на руске интересе код нас. А Москва, као што смо рекли, код нас нема свој друштвено-медијски штит иза којег би заклон могле да нађу бар њене енергетске корпорације. По страну што би он требало да помогне и српску, за Русе важну, борбу против уласка у НАТО, а за очување територијалног интегритета. Уместо да Русија помогне нама, српска патриотска јавност, на основу симпатија које има према њој, волонтерски се бори и за њене интересе који су компатибилни српским.
  Све то намерно превиђају и тако доводе и интересе своје државе под знак питања, они Руси који отворено шурују са врхом ДС-а. Најбољи пример је генерални директор НИС-а К. Кравченко, који је отишао толико далеко да је пред први круг председничких избора заједно са Б. Тадићем, више не шефом државе већ само кандидатом за ту функцију, отворио ново постројење у Рафинерији „Панчево“. Тако је покушао да помогне „српском“ политичару који је више пута Американцима рекао да му је приоритет да уведе Србију у НАТО, а руско просрпско ангажовање на Косову оценио као негативно. Описано, макар посредно, антируско понашање ГАСПРОМ-овог службеника, просто је фрапантно.
  Не баш тако далеко као генерални директор НИС-а, али без сумње у неприхватљивом правцу, отишао је и Конузин. Некоректно је истаћи узлет руско-српских односа за мандата Владе коју смо добили 2008. године, када је јасно да је она невољно наставила путем којим је ишла претходна власт. Можда и могу да разумем мотиве оних који желе да изгледа да се постигнути успех десио захваљујући њима, али не може да се сакрије истина да су његови темељи трасирани пре него што је, примера ради, садашњи руски амбасадор стигао у Србију. Он је заслужан што „жути“ режим није више умањио ефекат онога што је раније договорено, али ствари би требало назвати правим именом. Или, ако дипломатска пракса то налаже, о њима амбасадор РФ и не би требало да говори.

  НАДА У ПУТИНА
  С обзиром на државотворну политику коју води Путин, без обзира на руску намеру да у складу са реалношћу код нас воде дискретну политику, верујем да би Москва ипак нашла начине да буде медијски, НВО и на друге начине много присутнија, када би имала реалну слику о односима на српској политичкој сцени и њиховим могућим геополитичким и другим последицом по руске интересе. Русија нема потребу да се на српском терену понаша агресивно, као што то чине неки западни центри моћи, да би помогла и себи и нама. У околностима када у Срба још гори пламен русофилије, довољно је да непристрано допринесе развоју нашег демократског амбијента, па да руске дугорочне позиције овде постану много сигурније.
  Само би једна објективно настројена озбиљна телевизија (што је за Русију права ситница да нам омогући) драстично променила медијску слику, а камоли када би се Москва, макар као Италија или Шпанија (а не САД) активирала у другим медијским, НВО и културним областима. Но, Москви се од њених београдских представника, НАТО-у на радост – чак и када се са Тадићевим поразом појавила пукотина на атлантској структури коју је лако проширити формирањем Владе без ДС-а – шаље неоснована порука да би свака српска власт добро сарађивала са Русијом (ваљда и Чедина), а да је, да ствари буду и горе, ова „жута“, која се љуља, али још није пала, баш „пријатељска“ према Русији.
  Такви искази нису кредибилни. Као што су после похвала на рачун дела жутог естаблишмента под сумњом и речи – које су наишле на велико одобравање српске патриотске јавности – „има ли овде Срба“? Да ли су биле искоришћене само као средство притиска на режим, како би био подстакнут да испуни нешто што је обећао, а од чега зависи каријера или неки други интерес појединих овдашњих Руса? Како је могуће – ако постоји добра намера према српском народу – у септембру 2011. с правом прекорити „експертске“ пријатеље ДС-а због равнодушности према судбини КиМ-а, а онда крајем маја 2012. као партнера Русије, макар и посредно, похвалити власт која је издала интересе сопствене земље? Испразна је руска подршка држави Србији, ако њу воде они којима до ње није стало!
  Крајње време је да схвате и они Руси који то још нису – само национална Србија може да буде истински пријатељ Русије! Москва има право да се љути на нашу „жуту“ власт, али судећи према понашању њених представника она то из неког разлога не чини. Опет, ако је Кремљ искрено привржен пријатељству српског и руског народа (а мислим да јесте), нема право да прихвати политику српског режима инсталираног од стране НАТО-а, која је срачуната на разарање српске државности. Сада када на основу онога што су Тадић, Стефановић и другови одрадили, окупаторска солдатеска пуца на Србе на северу Косова, став „подржаћемо српску политику у вези са питањем КиМ, каква год да је она и ко год да је води“ – да ми Путин, као и већини Срба, не улива поверење – схватио бих као дизање руку од Србије, односно као резултат глобалног „дила“ где смо ми монета за поткусуривање (уз очекивање Москве да би и „после Косова“ због беса наше јавности Србија остала ван НАТО-а). Овако, верујући у руског председника, скоро да сам сасвим уверен, ради се о последицама довођења Москве у заблуду. Као што је код нас јака анти-Србија, још је и код неких Руса жив Јељцинов дух, па им је стало до истинских интереса руског народа колико и многим „жутим“ првацима до Српства!
  Извор: Печат

 3. #3
  Elita Kroasan (avatar)
  Učlanjen
  10.01.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ispred Ruske Ambasade, u redu za rusku radnu vizu
  Poruke
  20.471
  Reputaciona moć
  604

  Podrazumevano Re: Има ли овде Руса ?

  Ima, tu smo.
  Uzorni građanin EvroAzijske Imperije.

  Jevgenij Zamjatin "MI" i Džorž Orvel "1984" su naša svakodnevnica.

 4. #4
  Primećen član
  Učlanjen
  20.12.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  829
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: Има ли овде Руса ?

  za razliku od zapada koji "siluje" druge države i narode da bi ostvario svoj interes Rusi to ne rade... dakle ima Rusa ali su civilizovani za razliku od divlje horde sa zapada koja ne preza ni od čega da bi ostvarila svoje prljave interese...

 5. #5
  Elita Kroasan (avatar)
  Učlanjen
  10.01.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ispred Ruske Ambasade, u redu za rusku radnu vizu
  Poruke
  20.471
  Reputaciona moć
  604

  Podrazumevano Re: Има ли овде Руса ?

  Jel ima Ruskinja i da li naplaćuju ?
  Uzorni građanin EvroAzijske Imperije.

  Jevgenij Zamjatin "MI" i Džorž Orvel "1984" su naša svakodnevnica.

 6. #6
  Poznat la dolcevita (avatar)
  Učlanjen
  21.07.2006.
  Pol
  ženski
  Poruke
  8.008
  Reputaciona moć
  169

  Podrazumevano Re: Има ли овде Руса ?

  Пошто је ДСС преузео кормило власти, у почетку дискретно, а потом и све енергичније, кренуло се ка реализацији енергетског „пакта“ који Москва сада сматра највећим практичним плодом наше савремене сарадње. На мишиће, упркос жестоким отпорима неких својих коалиционих партнера (сетите се само Динкићеве партије), патриотски део Владе успео је да изгура готово целокупан посао у вези са продајом 51 одсто акција НИС-а руским партнерима, те у недељивом пакету са тим (што је за нас од суштинског економског и стратешког значаја) – договор да ће паневропски гасовод „Јужни ток“ прећи преко Србије. Пошто је у мају 2008, уз свестрану подршку Запада коју је платио асистирањем стварању косовске квазидржаве, све кључне полуге власти поново преузео ДС, он у вези са питањем енергетског партнерства са Русијом више није имао куд.  Baš lepo od tebe što si otvoreno rekao ko je poklonio NIS. Doduše, ti tome još aplaudiraš.
  Aut amat aut odit mulier, nihil est tertium

 7. #7
  Hochstapler nije na forumu
  Secas li se svega kompjuteru stari ili je i tebi otisla memorija.
  Veoma poznat Hochstapler (avatar)
  Učlanjen
  04.02.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U kockarskom salonu nepotopivog broda Titanik
  Poruke
  10.781
  Reputaciona moć
  319

  Podrazumevano Re: Има ли овде Руса ?

  dosadni ste sa tim Rusima.

 8. #8
  Primećen član
  Učlanjen
  20.12.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  829
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: Има ли овде Руса ?

  Citat Original postavio la dolcevita Pogledaj poruku
  Пошто је ДСС преузео кормило власти, у почетку дискретно, а потом и све енергичније, кренуло се ка реализацији енергетског „пакта“ који Москва сада сматра највећим практичним плодом наше савремене сарадње. На мишиће, упркос жестоким отпорима неких својих коалиционих партнера (сетите се само Динкићеве партије), патриотски део Владе успео је да изгура готово целокупан посао у вези са продајом 51 одсто акција НИС-а руским партнерима, те у недељивом пакету са тим (што је за нас од суштинског економског и стратешког значаја) – договор да ће паневропски гасовод „Јужни ток“ прећи преко Србије. Пошто је у мају 2008, уз свестрану подршку Запада коју је платио асистирањем стварању косовске квазидржаве, све кључне полуге власти поново преузео ДС, он у вези са питањем енергетског партнерства са Русијом више није имао куд.  Baš lepo od tebe što si otvoreno rekao ko je poklonio NIS. Doduše, ti tome još aplaudiraš.
  jel bre a šta je to NIS bio pre prodaje Rusima???
  jedna obična CRNA RUPA sa ogromnim dugovima, koja je poslovala sa gubitkom (valjda jedina naftna idustrija u svetu, kao da radi sa pilićima, a ne sa naftom), koja je bila ogromni zagađivač u Srbiji i ta takva firma je neprocenjivo blago ove zemlje...
  j.bt nikad mi nećete biti jasvi Vi "evrosrbi" koji ste toliko ekstremno i patoliški zaslepljeni zapadom do nivoa bezumlja i ludila...
  da li ti znaš koja bi bila sudbina takvog NIS- a???

  tvoj Dinkić i tvoj "proeuropski" deo vlade je gurao mađarski MOL (jer je naravno dobio lep "poklon od istih") ili bi i dalje nastavio da tako tavori i pravi dalje dugove ili ga prodati Rusima... da li ti znaš na koliko su se para Rusi obavezali da ulože u NIS posle prodaje njima i koliko su do sad uložili??? da li ti znaš da je taj isti NIS godinu dana posle prodaje Rusima ostvario DOBIT???
  taj tvoj MOL nije imao ni približnu ponudu kao Rusi i da li znaš da Rusi imaju svoju naftu, a Mađari nemaju već je uvoze od Rusa i da li ti znaš šta je do danas NIS postao zahvaljujući Rusima???

  batali bre sa tom bedom demagogijom, gade mi se te priče raznih proeuropskih likova, od tzv intelektualaca, političara pa do čobana kojima je i američko go.vno draže od ruskog zlata...

  samo znate za te jadne mantre tipa dali Rusima, poklonili Rusima, pa di su naše pare.... pa di su vam sad vaše pare??? ne muzu vas više glavonje iz Beograda sad vas muzu glavonje iz Novog Sada, a isti su i ovde i tamo....

  bre 12 godina jašite ovu državu i narod zbog velike evropske budućnosti, pa gde smo sad??? i gladniji i siromašniji nego što smo bili... a koliko ja tek nezaposlenost, a tek plate onih koji nekako i uspeju da nađu posao...

  jedino što valja u ovoj državi je urađeno za kratko vreme dok je Koštunica bio na vlasti i da znaš ženska osobo ja sam tada imao platu 700 evra i mogao sam da biram posao, a sad mogu samo da se slikam sa kravom muzarom...

  SJAŠITE I ODHEBITE OD OVE DRŽAVE I IDITE U TU EU NEK VAS ĐAVO NOSI VIŠE KAD JE TOLIKO VOLITE.... koliko više treba da padne bombi i koliko više treba da bude ubijenih i proteranih Srba da bi se vi europejci dozvali pameti i shvatili da vas oni tamo neće i da ste za njih stoka... veći mazohista od vas nema...

 9. #9
  Primećen član
  Učlanjen
  20.12.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  829
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: Има ли овде Руса ?

  evo samo jedan primer... MOL je kupio hrvatsku INA- u, Rusi NIS...

  NIS uspešniji nego hrvatska INA

  http://www.24sata.rs/vesti/ekonomija/vest/nis-uspesniji-nego-hrvatska-ina/36002.phtml

 10. #10
  Elita
  Učlanjen
  17.06.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  постсербска еуропска бајка*
  Poruke
  24.036
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Има ли овде Руса ?

  Citat Original postavio la dolcevita Pogledaj poruku


  Baš lepo od tebe što si otvoreno rekao ko je poklonio NIS. Doduše, ti tome još aplaudiraš.
  Да замисли,
  а било је много јачих интересената од пијаних Руса(рецимо г.Пацоли један од најјачих нафташа евер) и понудама у милијардама еура.

 11. #11
  Elita jaguar b p (avatar)
  Učlanjen
  15.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  23.451
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Citat Original postavio Drezik Pogledaj poruku
  za razliku od zapada koji "siluje" druge države i narode da bi ostvario svoj interes Rusi to ne rade...
  Rusi su poznati po svojim invazijama na druge države, kao što su Čehoslovačka, Avganistan.

  Ali Rusi u te osvojene zemlje donose samo beznađe.

  A Zapad posle rata sa Japanom, ipak ima neke pozitivne rezultate. Danas je Japan u top 3 privrede sveta.


  Rusi su u panici zato što svake godine 2 države prelaze iz diktature u demokratiju. To zovemo fenomen "dediktacije," i u sledećih par decenija će svih 200 zemalja sveta postati slobodne.

 12. #12
  Iskusan JESAUL (avatar)
  Učlanjen
  23.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  REPUBLIKA SRPSKA
  Poruke
  5.071
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re:

  Citat Original postavio jaguar b p Pogledaj poruku
  Rusi su poznati po svojim invazijama na druge države, kao što su Čehoslovačka, Avganistan.

  Ali Rusi u te osvojene zemlje donose samo beznađe.

  A Zapad posle rata sa Japanom, ipak ima neke pozitivne rezultate. Danas je Japan u top 3 privrede sveta.
  Rusi su u panici zato što svake godine 2 države prelaze iz diktature u demokratiju. To zovemo fenomen "dediktacije," i u sledećih par decenija će svih 200 zemalja sveta postati slobodne.
  Znaci,treba zamoliti Amere da nam bace atomsku bombu i eto nama procvata i americkih investicija!?
  FBiH-daj pare!!!

 13. #13
  Veoma poznat dbkapo (avatar)
  Učlanjen
  24.03.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U vozu...
  Poruke
  11.816
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  169

  Podrazumevano Re: Има ли овде Руса ?

  Vrlo dobar tekst, koji gađa pravo u centar.
  Više puta sam pisao o problemima ruske diplomatije, biznismena i dijaspore u Srbiji.
  Oni su bezočno preuzeti i kupljeni raznim kombinacijama od strane DOS-a, pardon žutih.
  Vreme je za promene, a g-din Konuzin će u skorije vreme da napusti mesto ambasadora u Beogradu.
  Ja poručujem g-dinu Konuzinu, kao iskren i realan rusofil: Hvala vam g-dine i želim vam uspešne penzionerske dane.
  To be or not to be......trt-mrt, zivot ili smrt.

 14. #14
  Veoma poznat dbkapo (avatar)
  Učlanjen
  24.03.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U vozu...
  Poruke
  11.816
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  169

  Podrazumevano Re: Има ли овде Руса ?

  Руси о Србији !!!

  СЕРБИИ


  СЕРБIИ

  Я тебя не тогда полюбилъ,
  Когда въ скорбные русскiе годы
  Твой народъ у себя прiютилъ
  Моихъ братьевъ — изгоевъ свободы.
  Я давно тебя сталъ уважать
  За твой рыцарскiй духъ палладина
  И за то, что ты носишь печать
  Безкорыстной души славянина.
  Это было во время войны,
  Когда въ армiи нашей народной
  Дрались Сербiи милой сыны,
  Совершая походъ безподобный.
  Когда пробилъ печальный нашъ часъ,
  Когда крѣпко враги насъ зажали
  И всѣ сразу оставили насъ,
  Только сербы одни поддержали.
  Хоть мала была сербская рать,
  Да дышала къ Россiи любовью
  И безропотно шла умирать,
  Не торгуя пролитою кровью.
  Я тебя не теперь полюбилъ,
  А въ сибирской тайгѣ, подъ снѣгами,
  Гдѣ дрались, выбиваясь изъ силъ,
  Твои дѣти съ Руси палачами.

  1922 В. А. Петрушевскiй
  To be or not to be......trt-mrt, zivot ili smrt.

 15. #15
  Primećen član
  Učlanjen
  20.12.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  829
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re:

  Citat Original postavio jaguar b p Pogledaj poruku
  Rusi su poznati po svojim invazijama na druge države, kao što su Čehoslovačka, Avganistan.

  Ali Rusi u te osvojene zemlje donose samo beznađe.

  A Zapad posle rata sa Japanom, ipak ima neke pozitivne rezultate. Danas je Japan u top 3 privrede sveta.


  Rusi su u panici zato što svake godine 2 države prelaze iz diktature u demokratiju. To zovemo fenomen "dediktacije," i u sledećih par decenija će svih 200 zemalja sveta postati slobodne.  i tek će da gaze

 16. #16
  Veoma poznat dbkapo (avatar)
  Učlanjen
  24.03.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U vozu...
  Poruke
  11.816
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  169

  Podrazumevano Re:

  Citat Original postavio Drezik Pogledaj poruku


  i tek će da gaze
  Код нас није објављено да је пре пар недеља Хилари била у Грузији код Свракашвијија, вероватно да му изјави саучешће
  у случају да крене интервенција на Сирију или Иран.
  To be or not to be......trt-mrt, zivot ili smrt.

 17. #17
  Primećen član
  Učlanjen
  20.12.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  829
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re:

  Citat Original postavio dbkapo Pogledaj poruku
  Код нас није објављено да је пре пар недеља Хилари била у Грузији код Свракашвијија, вероватно да му изјави саучешће
  у случају да крене интервенција на Сирију или Иран.
  i još da mu prenese reči president Obame da je american people uz njega

 18. #18
  Elita jaguar b p (avatar)
  Učlanjen
  15.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  23.451
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano


  Богами Сирија се тресе ових дана, изгледа као још један FAIL за глупе Рује.

  Нове власти у Сирији ће бити непријатељи Русије

 19. #19
  Veoma poznat dbkapo (avatar)
  Učlanjen
  24.03.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U vozu...
  Poruke
  11.816
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  169

  Podrazumevano Re: Има ли овде Руса ?

  Citat Original postavio jaguar b p Pogledaj poruku
  Богами Сирија се тресе ових дана, изгледа као још један FAIL за глупе Рује.

  Нове власти у Сирији ће бити непријатељи Русије
  Нема шансе..... !!!! Тамо се жути петоколонаши тамане и све их је мање - могла би лично да одеш да им пружиш подршку на лицу места!!!
  To be or not to be......trt-mrt, zivot ili smrt.

 20. #20
  Primećen član
  Učlanjen
  20.12.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  829
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: Има ли овде Руса ?

  Citat Original postavio jaguar b p Pogledaj poruku

  Богами Сирија се тресе ових дана, изгледа као још један FAIL за глупе Рује.

  Нове власти у Сирији ће бити непријатељи Русије
  rekoše i braća Iranci da će braniti Siriju od američke agresije

 21. #21
  Veoma poznat dbkapo (avatar)
  Učlanjen
  24.03.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U vozu...
  Poruke
  11.816
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  169

  Podrazumevano Re: Има ли овде Руса ?

  Citat Original postavio jaguar b p Pogledaj poruku
  Богами Сирија се тресе ових дана, изгледа као још један FAIL за глупе Рује.

  Нове власти у Сирији ће бити непријатељи Русије
  Руси ускоро шаљу Чечене у Сирију !!!! Где они прођу ту трава не ниче !
  To be or not to be......trt-mrt, zivot ili smrt.

 22. #22
  Iskusan
  Učlanjen
  07.09.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.315
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Има ли овде Руса ?

  @POSTAVLJAC - ne verujem da si ti to napisao

Slične teme

 1. Има ли овде Срба?
  Autor Zoroastar u forumu Politika
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 06.11.2010., 01:33
 2. Има ли ћирилично лј
  Autor RoboVlasnik u forumu Internet
  Odgovora: 6
  Poslednja poruka: 27.10.2010., 01:27
 3. Odgovora: 71
  Poslednja poruka: 06.01.2010., 23:18
 4. Odgovora: 76
  Poslednja poruka: 08.03.2008., 01:31
 5. Oстајте овде (мудератори)
  Autor simeon u forumu Arhiva
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 23.01.2004., 08:59

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •