Potrebna pomoc za VisualBasic 2010
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Potrebna pomoc za VisualBasic 2010

  1. #1
    Početnik ikob (avatar)
    Učlanjen
    01.10.2011.
    Pol
    muški
    Poruke
    30
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Potrebna pomoc za VisualBasic 2010

    Pozdrav ljudi!
    Da li neko moze da mi pomogne kako da podesim svoj programcic koji bi trebao da radi kao ''manager'' nekog website-a, tacnije, zelim da mi WebBrowser u VisualBasic-u prikazuje samo odredjeni dio nekog WebSajta, ali nzm kako da to uradim. Dakle, treba da klikom na jedno dugme se poveze sa nekim websajtom i prikaze samo odredjeni dio tog sajta, a ne citav sajt.

    Nadam se da ste me razumjeli i da mi mozete pomoci?!

    Hvala...Pozz



  2. #2
    Aktivan član Gynphoo (avatar)
    Učlanjen
    31.01.2012.
    Pol
    muški
    Lokacija
    127.0.0.1
    Poruke
    1.346
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: Potrebna pomoc za VisualBasic 2010

    Citat Original postavio ikob Pogledaj poruku
    Pozdrav ljudi!
    Da li neko moze da mi pomogne kako da podesim svoj programcic koji bi trebao da radi kao ''manager'' nekog website-a, tacnije, zelim da mi WebBrowser u VisualBasic-u prikazuje samo odredjeni dio nekog WebSajta, ali nzm kako da to uradim. Dakle, treba da klikom na jedno dugme se poveze sa nekim websajtom i prikaze samo odredjeni dio tog sajta, a ne citav sajt.

    Nadam se da ste me razumjeli i da mi mozete pomoci?!

    Hvala...Pozz
    Sta podrazumevas pod odredjenim delom sajta?

  3. #3
    Početnik ikob (avatar)
    Učlanjen
    01.10.2011.
    Pol
    muški
    Poruke
    30
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Potrebna pomoc za VisualBasic 2010

    Mislio sam na to da mi taj WB ne prikazuje citav sajt nego samo odredjeni segment (sadrzaj) sajta.
    Uzmimo jednostavan primjer! Recimo da taj programcic treba u svom WB-u prikazati samo vijesti koja se nalaze sa desne strane na ovom sajtu http://agfbl.org
    Nadam se da ste me razumjeli sada? To moze biti odredjena rijec ili nekakav "groupbox" na sajtu, bitan mi je samo princip. Tako da svaki put kada kliknem na neko dugme ono me fokusira na odredjeni segment sajta (text, element, banner i sl.), a da ne prikazuje ostatak sajta.
    Tako zelim da napravim "manager" koji ce u sustini samo iscitavati podatke odredjene podatke sa sajta.

    Molim one koji su razumjeli problematiku i znaju rjesenje, da na bilo kojem jednostavnom primjeru prikazu postupak. Nedavno je i FB izbacio svoj FB on desktop, to je taj princip, samo mi trebaju koraci - taj messanger prikazuje samo odredjene segmente fb sajta (online prijatelje i neka obavjestenja, dok za chat se otvara poseban prozor)...
    Znaci da se to moze uraditi za bilo koji sajt, ali mi trebaju male instrukcije kako to izvesti jer mi nazalost to znanje trenutno nedostaje

  4. #4
    Primećen član 2paca.zwaka (avatar)
    Učlanjen
    01.05.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Trebinje, RS
    Poruke
    559
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    38

    Podrazumevano Re: Potrebna pomoc za VisualBasic 2010

    Uzmi HTML strane preko HttpWebRequest-a, parsuj odredjeni dio kao source za WebBrowser i eto ga................

  5. #5
    Početnik ikob (avatar)
    Učlanjen
    01.10.2011.
    Pol
    muški
    Poruke
    30
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Potrebna pomoc za VisualBasic 2010

    E *** brate ti mi odgovori kao covjeku koji zeli da nauci voziti automobil pa mu kazes "uzmi kljuc za auto, stavi u bravu i eto ga..."
    Znam da trebam uzeti dio kao source kako bih naveo WB na taj dio, ali nzm korake jer sta god pokusam ne radiii...ocigledno je da greska postoji, zbog toga se obracam ovdje za pomoc. Za primjer sam uzeo sajt www.agfbl.org, da mi neko pokaze kao da uradim programcic koji ce mi pokazivati samo vesti sa tog sajta?

    Da bih naveo taj WB na navedeni sajt, znam da to radim ovako:

    Public Class Form1

    Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
    WebBrowser1.Navigate("http://www.agfbl.org")

    End Sub
    End Class


    Ali to je za citav sajt Ime:  Snap_2012.06.07_18h14m21s_002.jpg
Pregleda: 5
Veličina:  41,0 KB

  6. #6
    miki208 nije na forumu
    Ponekad ljudi za koje to niko ne bi pomislio, mogu da urade nesto sto niko ne moze da zamisli.
    Moderator miki208 (avatar)
    Učlanjen
    21.01.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.757
    Reputaciona moć
    137

    Podrazumevano Re: Potrebna pomoc za VisualBasic 2010

    Ako ti je u nameri da prikazujes vesti, onda koristi XML izvore, jednostavno i bez komplikacija
    Ili da pokusas da postavis iframe negde i podesis da se na njemu vidi samo deo te strane, i samo kasnije u WebBrowser postavis da vodi do te strane, ako vec hoces na takav nacin

  7. #7
    Početnik ikob (avatar)
    Učlanjen
    01.10.2011.
    Pol
    muški
    Poruke
    30
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Potrebna pomoc za VisualBasic 2010

    Pa hajde pokazi mi na primjeru tog sajta? Treba mi nekakav praktican primjer, a ne teorija...umem i ja pisati i navoditi nacine, ali kako god pokusam ne ide, ovdje trazim pomoc kroz jednostavan primjer, ali ni to ne ide..
    Drugar, ako mozes da mi napises najjednostavniji primjer koji ce da radi to bi mi puno znacilo, a ovog tipa odgovori mi nista ne znace jer jos uvijek nije proradilo

    Jos uvijek imam nadu da neko stvarno zna kako to da uradim ili ce naredni odgovori biti tipa: "koristi drugi programski jezik, koristi petlju, koristi uslove i sl...)

    Razumijem ja da trebam napisati kod koji ce moj WebBrowser navesti samo na odredjenu rubriku sa sajta, atribut, element, href i dr., ali nzm kako da napisem taj kod...ponavljam, treba da mi taj wb ucita samo dio sajta, a ne citav sajt...

    Molim ljude koji znaju da mi napisu primjer za sajt www.agfbl.org...Kako da u tom wb budu ucitani samo podaci sa vijesti?
    Uspijeo sam da pomocu tog programcica surfam po sajtu pomocu textpolja i dugmadi, a da svako dugme odgovara dugmetu na sajtu i da se iz textboxova sa programa sadrzaj kopira u textboxove na sajtu, ali nzm kako ovo da uradim..... grrrrrrrrrrr....

  8. #8
    miki208 nije na forumu
    Ponekad ljudi za koje to niko ne bi pomislio, mogu da urade nesto sto niko ne moze da zamisli.
    Moderator miki208 (avatar)
    Učlanjen
    21.01.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.757
    Reputaciona moć
    137

    Podrazumevano Re: Potrebna pomoc za VisualBasic 2010

    Pogledaj da li mozda ovde nesto moze da ti pomogne..
    Ideja je da pozicioniras iframe na odredjeni deo pomocu css, i kasnije tu stranu sa iframe-om ubacis u WebBrowser.

    EDIT: Ako vec pravis neki manager sajta, zasto to ne bi uradio efikasnije, mnogo efikasnije...
    Koristi HttpWebRequest, neka komunicira sa nekom PHP skriptom, ako treba pristup bazi i tako...
    Poslednji put ažurirao/la miki208 : 08.06.2012. u 00:22

  9. #9
    Početnik ikob (avatar)
    Učlanjen
    01.10.2011.
    Pol
    muški
    Poruke
    30
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Potrebna pomoc za VisualBasic 2010

    Citat Original postavio miki208 Pogledaj poruku
    Pogledaj da li mozda ovde nesto moze da ti pomogne..
    Ideja je da pozicioniras iframe na odredjeni deo pomocu css, i kasnije tu stranu sa iframe-om ubacis u WebBrowser.

    EDIT: Ako vec pravis neki manager sajta, zasto to ne bi uradio efikasnije, mnogo efikasnije...
    Koristi HttpWebRequest, neka komunicira sa nekom PHP skriptom, ako treba pristup bazi i tako...
    Da, to su mi vec rekli da probam, ali ne ide
    Ako mozes da mi posaljes source code za navedeni primjer pa da pohvatam i ukapiram sustinu jer ne idem mi ovako nikako
    Hvala

  10. #10
    miki208 nije na forumu
    Ponekad ljudi za koje to niko ne bi pomislio, mogu da urade nesto sto niko ne moze da zamisli.
    Moderator miki208 (avatar)
    Učlanjen
    21.01.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    2.757
    Reputaciona moć
    137

    Podrazumevano Re: Potrebna pomoc za VisualBasic 2010

    Citat Original postavio ikob Pogledaj poruku
    Da, to su mi vec rekli da probam, ali ne ide
    Ako mozes da mi posaljes source code za navedeni primjer pa da pohvatam i ukapiram sustinu jer ne idem mi ovako nikako
    Hvala
    Mislim da bi to tesko islo, ne radim u VB :/

  11. #11
    Početnik ikob (avatar)
    Učlanjen
    01.10.2011.
    Pol
    muški
    Poruke
    30
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Potrebna pomoc za VisualBasic 2010

    Hvala u svakom slucaju
    Citat Original postavio miki208 Pogledaj poruku
    Mislim da bi to tesko islo, ne radim u VB :/

  12. #12
    Primećen član 2paca.zwaka (avatar)
    Učlanjen
    01.05.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Trebinje, RS
    Poruke
    559
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    38

    Podrazumevano Re: Potrebna pomoc za VisualBasic 2010

    Guglaj 2 stvari
    1. Get html from web page vb
    2. Xml in vb

    to dvoje skontaj....................

Slične teme

  1. Potrebna pomoc za promociju serije 'Nikita' (2010)
    Autor snaja88 u forumu Televizija, radio i novine
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 10.10.2011., 15:54
  2. potrebna pomoc oko PHP-a ili slicno HITNOOOOO
    Autor u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 31.10.2003., 13:41
  3. POTREBNA POMOC!!!!
    Autor Suzana u forumu Internet
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 14.09.2003., 11:41

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •