Delphi i irc
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Delphi i irc

  1. #1

    Podrazumevano Delphi i irc

    irc postaje sve popularniji u zadnje vreme pa sam i ja reshio da napravim kakav,takav irc klienat. zanima me prvo kako to uraditi u delphiu? Pretpostavljam da se koristi tcp client komponenta ali kako? Kako da handelujem poruke koje mi stizu od irc servere i drugih korisnika? kako da ulazim u druge sobe i sl.? bio bih vam zahvalan ako bi mi pruzili shto detaljniji odgovor.hvala



  2. #2
    Primećen član RiSK (avatar)
    Učlanjen
    19.01.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    678
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano

    A je sili razmishljano da koristish Indy?
    Trebalo bi da ima irc klijent komponenta. A Indy je prilichno intuitivan.

  3. #3

    Podrazumevano

    pa nemam mnogo iskustva sa time...Probacu ali i dalje mi ostaje problem kako handlovati poruke koje salje irc server i ostali korisnici.

  4. #4
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    ima za sve to eventi u Indy-ju, sigurno

  5. #5

    Podrazumevano

    ah da nasao sam gotovu indi komponentu. hvala. Jos jedno pitanje. Kako da odredim boju teksta u richeditu ili memou ali da tako da boja bude razlicita za svaki red?

  6. #6
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    pa najjednostavnije je na sledeci nacin:
    RichEdit.Lines.BeginUpdate;
    i := 1;
    Red := 1; //u kom smo redu trenutno
    while i < Length(RichEdit.Text) do
    begin
    j := i;
    while j <> #13 do
    Inc(j);
    RichEdit.SelStart := i;
    RichEdit.SelLength := j - i + 1;
    RichEdit.SelAttributes.Color := Boja(Red); //boja je f-ja koja daje boju u zavisnosti od indeksa reda texta
    i := j + 1;
    Inc(Red);
    end;
    RichEdit.Lines.EndUpdate;

  7. #7
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    uzgred, ovo uradi svaki put kad se promeni sadrzaj texta, tj na OnChange. i ovo kucam iz glave, moze ali i ne mora da radi

  8. #8

    Podrazumevano

    bilo je nekih greski ali sam naso nacin. Trebala mi je samo RichEdit.SelAttributes.Color := clRed; funkcija. Hvala

Slične teme

  1. c++ ili delphi
    Autor rdpetar u forumu Programiranje
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 02.08.2013., 20:53
  2. delphi
    Autor madizi u forumu Programiranje
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 26.04.2007., 23:15
  3. Delphi
    Autor wow_ u forumu Programiranje
    Odgovora: 36
    Poslednja poruka: 09.01.2007., 13:15
  4. DELPHI 7
    Autor dakinaki u forumu Programiranje
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 02.03.2006., 08:08
  5. Delphi
    Autor anon1mus u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 15.05.2004., 13:51

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •