ЛОНДОН – Италијанска анархистичка група ФАИ (Неформална федерација анархиста) запретила је да ће организовати диверзије за време Олимпијских игара 2012. у Лондону. Група у свом саопштењу олимпијско спортско такмичење у Великој Британији повезује „са призором богатства, док се многи боре да прехране своје породице и себе“.
Анархисти у Британији „не желе богате туристе“, већ желе „грађански рат“. У складу са својим идеолошким уверењима, Олимпијске игре у јулу су за анархисте прави разлог за деловање.
Прошлог уторка, рад железнице је неколико пута био прекидан у Бристолу, граду на југозападу Енглеске, јер су каблови били запаљени. ФАИ је саопштио да је „посебно изабрао“ мете у Бристолу јер Министарство одбране у близини има неколико својих испостава. Осим тога, у близини су и три значајне компаније војне индустрије.
„Ако су они озбиљни у намери да поремете Олимпијске игре користећи једноставне технике као што су ове, онда су они у стању да проузрокује потпуни хаос“, признаје један консултант за безбедност.
За безбедност Олимпијских игара биће утрошено милијарду фунти.

http://www.pravda.rs/2012/05/29/zele-gradjanski-rat-a-ne-turiste/