На помолу сукоб у Новом Пазару
24. 05. 2012 23:00 | Саша Пјевовић
Води политику, а да други плаћају струју...

Муфтија Зукорћић одбија да плати 80000 евра за струју на име Факултета за исламске студије

Нови Пазар - Како незванично сазнајемо, Муфтија Муамер Зукорлић је данас око 13 часова са око својих две стотина присталицама блокирао „ЕЛЕКТРОРАС“, ушавши у круг предузећа и у просторије, протестујући и захтевајући да им се опрости дуг за струју на име Факултета за исламске студије, са седиштем у Новом Пазару, у износу од око 80 000 евра!

Муфтија је током вечери позивао присталице да се окупе у што већем броју, па се маса увећава. Даље се наводи да неће изаћи из круга „ЕЛЕКТРОРАС“-а, најављујући радикализацију протеста у случају да им се не удовољи захтеву.

Треба узети у обзир да ово нису први већи сукоби у Новом Пазару по питању наплате рачуна за струју.

У ЕПС-у наводе да је Нови Пазар неславни рекордер у крађи струје. У већој мери, тај проблем покушава да се реши мирним путем, образлажући статистику тиме што у том граду тренутно има преко 25000 незапослених. Пре само неколико месеци пријављени су физички насртаји на раднике ЕПС-а.

23. марта ове године је пуцано из ватреног оружја на раднике „Електросрбије“ односно „Електрорас“-а који су искључивали нелегалне (дивље) прикљчке и оне са великим дугом за струју.

http://www.vaseljenska.com/vesti-dana/na-pomolu-sukob-u-novom-pazaru/

Show u kakvoj zemlji zivimo

Mesto da ga ispendrece oni mu titraju jaja