Treba mi objašnjenje za skripte
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Treba mi objašnjenje za skripte

  1. #1
    Zainteresovan član shone83 (avatar)
    Učlanjen
    25.11.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Kragujevac
    Poruke
    437
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano Treba mi objašnjenje za skripte

    Može li mi neko objasniti kako se ubacuju skripte u stranicu Apsolutni početnik sam pa mi nije jasno

    Na primer, kako ubaciti skripta za digitalni sat?

    Digitalni sat
    Kod:
    <!-- THREE STEPS TO INSTALL DIGITAL CLOCK:
    
      1.  Copy the coding into the HEAD of your HTML document
      2.  Add the onLoad event handler into the BODY tag
      3.  Put the last coding into the BODY of your HTML document  -->
    
    <!-- STEP ONE: Paste this code into the HEAD of your HTML document  -->
    
    <HEAD>
    
    <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
    <!-- Original:  Ramandeep Singh (ramandeepji@yahoo.com) -->
    <!-- Web Site:  http://hard-drive.hypermart.net -->
    
    <!-- This script and many more are available free online at -->
    <!-- The JavaScript Source!! http://javascript.internet.com -->
    
    <!-- Begin
    var dn;
    c1 = new Image(); c1.src = "digital-clock/c1.gif";
    c2 = new Image(); c2.src = "digital-clock/c2.gif";
    c3 = new Image(); c3.src = "digital-clock/c3.gif";
    c4 = new Image(); c4.src = "digital-clock/c4.gif";
    c5 = new Image(); c5.src = "digital-clock/c5.gif";
    c6 = new Image(); c6.src = "digital-clock/c6.gif";
    c7 = new Image(); c7.src = "digital-clock/c7.gif";
    c8 = new Image(); c8.src = "digital-clock/c8.gif";
    c9 = new Image(); c9.src = "digital-clock/c9.gif";
    c0 = new Image(); c0.src = "digital-clock/c0.gif";
    cb = new Image(); cb.src = "digital-clock/cb.gif";
    cam = new Image(); cam.src = "digital-clock/cam.gif";
    cpm = new Image(); cpm.src = "digital-clock/cpm.gif";
    function extract(h,m,s,type) {
    if (!document.images) return;
    if (h <= 9) {
    document.images.a.src = cb.src;
    document.images.b.src = eval("c"+h+".src");
    }
    else {
    document.images.a.src = eval("c"+Math.floor(h/10)+".src");
    document.images.b.src = eval("c"+(h%10)+".src");
    }
    if (m <= 9) {
    document.images.d.src = c0.src;
    document.images.e.src = eval("c"+m+".src");
    }
    else {
    document.images.d.src = eval("c"+Math.floor(m/10)+".src");
    document.images.e.src = eval("c"+(m%10)+".src");
    }
    if (s <= 9) {
    document.g.src = c0.src;
    document.images.h.src = eval("c"+s+".src");
    }
    else {
    document.images.g.src = eval("c"+Math.floor(s/10)+".src");
    document.images.h.src = eval("c"+(s%10)+".src");
    }
    if (dn == "AM") document.j.src = cam.src;
    else document.images.j.src = cpm.src;
    }
    function show3() {
    if (!document.images)
    return;
    var Digital = new Date();
    var hours = Digital.getHours();
    var minutes = Digital.getMinutes();
    var seconds = Digital.getSeconds();
    dn = "AM";
    if ((hours >= 12) && (minutes >= 1) || (hours >= 13)) {
    dn = "PM";
    hours = hours-12;
    }
    if (hours == 0)
    hours = 12;
    extract(hours, minutes, seconds, dn);
    setTimeout("show3()", 1000);
    }
    //  End -->
    </script>
    
    </HEAD>
    
    <!-- STEP TWO: Insert the onLoad event handler into your BODY tag  -->
    
    <BODY onLoad="show3()" bgcolor="#000000">
    
    <!-- STEP THREE: Copy this code into the BODY of your HTML document  -->
    
    <img height=21 src="digital-clock/cb.gif" width=16 name=a>
    <img height=21 src="digital-clock/cb.gif" width=16 name=b>
    <img height=21 src="digital-clock/colon.gif" width=9 name=c>
    <img height=21 src="digital-clock/cb.gif" width=16 name=d>
    <img height=21 src="digital-clock/cb.gif" width=16 name=e>
    <img height=21 src="digital-clock/colon.gif" width=9 name=f>
    <img height=21 src="digital-clock/cb.gif" width=16 name=g>
    <img height=21 src="digital-clock/cb.gif" width=16 name=h>
    <img height=21 src="digital-clock/cam.gif" width=16 name=j>
    
    <p><center>
    <font face="arial, helvetica" size"-2">Free JavaScripts provided<br>
    by <a href="http://javascriptsource.com">The JavaScript Source</a></font>
    </center><p>
    
    <!-- Script Size:  3.36 KB -->
    U stranicu
    Kod:
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
    "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
    <html>
    <head>
    <FONT SIZE="4" FACE="verdana" COLOR=yellow><MARQUEE WIDTH=100% BEHAVIOR=ALTERNATE BGColor=red>Betonska galanterija</MARQUEE></FONT>
    <title>be_st</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <style type="text/css">
    <!--
    body {
    	background-color: #FFFF99;
    }
    body,td,th {
    	color: #000099;
    }
    .style2 {font-weight: bold; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;}
    .style3 {
    	font-size: x-large;
    	font-weight: bold;
    	font-style: italic;
    	font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
    }
    a:visited {
    	color: #0000FF;
    }
    a:hover {
    	color: #FF00FF;
    }
    a:active {
    	color: #FF0000;
    }
    -->
    </style></head>
    <body background="parchment.jpg">
    <div align="center">
      <h1 class="style3"> Dobrodo&li u be_st braća Mitrović </h1>
      <p>&</p>
      <h3 align="center" class="style2">Vr&imo izradu i ugradnju <br>   
        betonskih stubića za ograde i terase,<br>    
        lampiona, fontana, žardinjera<br>    
      i drugih proizvoda od betona</h3>
      <p align="center" class="style2">&</p>
      <p align="center" class="style2">&</p>
      <p align="center" class="style2">&</p>
      <p align="center" class="style2"><a href="Galerija.htm">Galerija</a></p>
      <p align="center" class="style2">&</p>
      <p align="center" class="style2"><a href="O_nama.htm">O nama</a> </p>
      <p align="center">&</p>
      <p align="center">&</p>
      <p>&</p>
      <p align="left">&</p>
    </div>
    <div align="left">
      <p>&</p>
    </div>
    <div align="center"><a href="mailto:bestmitrovic@gmail.com">Posalji e-mail!</a> 
    </div>
    </div>
    </body>
    </html>



  2. #2
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Eh Shone, stvarno ne znam kako bolje da ti objasnim od onoga sto si vec donio kao objasnjenje.
    Ono sto kaze da ubacis u HEAD sekciju, tako i uradi, izmedju <HEAD> i </HEAD>
    U BODY liniju, dodaj kako je napisano onLoad... a nakon toga negde unutar BODY sekcije, na mestu gde ti odgovara, unesi kod koji pomocu IMG prikazuje sat.

    Sta ti zapravo nije jasno? Detaljno je napisano.
    Probaj da pratis uputstva, pa ako zaglavis, javi se da vidimo gde i sta si eventualno pogresno uradio...

  3. #3
    Zainteresovan član shone83 (avatar)
    Učlanjen
    25.11.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Kragujevac
    Poruke
    437
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    Citat Original postavio codemaker
    Eh Shone, stvarno ne znam kako bolje da ti objasnim od onoga sto si vec donio kao objasnjenje.
    Ono sto kaze da ubacis u HEAD sekciju, tako i uradi, izmedju <HEAD> i </HEAD>
    U BODY liniju, dodaj kako je napisano onLoad... a nakon toga negde unutar BODY sekcije, na mestu gde ti odgovara, unesi kod koji pomocu IMG prikazuje sat.

    Sta ti zapravo nije jasno? Detaljno je napisano.
    Probaj da pratis uputstva, pa ako zaglavis, javi se da vidimo gde i sta si eventualno pogresno uradio...
    Evo šta meni ispadne na kraju

    Free JavaScripts provided
    by The JavaScript Source

    i još neki čudni kvadrati na levoj strani :shock:

    Pitanja:

    1. Između [head] i [/head] ima mnogo toga, da li je sve jedno gde treba ubaciti
    2. U koju Body liniju da dodam šta tačno. Jel ovo celo:
    <BODY onLoad="show3()" bgcolor="#000000">
    3. Unutar koje body sekcije, jel između [body] i [/body] kao u prvom pitanju? dali je takođe sve jedno gde?

    Stvarno sam svašta pokušavao i nikako da mi uspe, pa bih zato molio za detaljnu pomoć.
    Hvala

  4. #4
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio shone83
    Evo šta meni ispadne na kraju

    Free JavaScripts provided
    by The JavaScript Source

    i još neki čudni kvadrati na levoj strani :shock:

    Pitanja:

    1. Između [head] i [/head] ima mnogo toga, da li je sve jedno gde treba ubaciti
    2. U koju Body liniju da dodam šta tačno. Jel ovo celo:
    <BODY onLoad="show3()" bgcolor="#000000">
    3. Unutar koje body sekcije, jel između [body] i [/body] kao u prvom pitanju? dali je takođe sve jedno gde?

    Stvarno sam svašta pokušavao i nikako da mi uspe, pa bih zato molio za detaljnu pomoć.
    Hvala
    1. Mozes da ubacis taj deo koda bilo gde unutar <HEAD></HEAD>, ja najcesce nove stvari stavljam uvek neposredno pre linije gde pise </HEAD>

    2. Sto se tice <BODY> linije, dobro je kako si naveo, mada ja funkcije uvek stavljam na kraju te linije, ali nije greska ni ovako.

    3. Tekst koji ti se pokaze je zato sto u samom skripty imas taj tekst naveden (od <P> klauzule dalje). Mozes da ga izbacis, to je reklama za sajt sa kogs si skinuo skript.

    E sad, sto ti se pojavi samo mali kvadratic, to moze biti zato sto verovatno nisi skinuo i GIF fajlove. Ako si ih skinuo, onda mocda nisi oformio direktorij /DIGITAL_CLOCK pa u njega iskopirao GIF slicice?
    Skript izgleda sasvim standardno i trebalo bi da radi bez problema. Bice da nemas GIF-ove ili ih nisi postavio na pravi direktorij..

  5. #5
    Zainteresovan član shone83 (avatar)
    Učlanjen
    25.11.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Kragujevac
    Poruke
    437
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    Uspeo sam, u pitanu su bile gif sličice, nisam tačno napisao folder za njih. ops:

    Hvala codemaker

    p.s. kako se zove skripta koja služi da vidim koliko njih je posetilo sajt do sada

  6. #6
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Googlaj :wink:

  7. #7
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Googlaj :wink:
    Nije bas potpuno jednostavno, ako hoces da imas svoj counter. A ima free countera na netu, pa ces naci. Generalno, treba da napravis CGI ili da koristis ready-made sa nekog sajta koji to nudi.

Slične teme

  1. Treba mi objasnjenje iskusnih u ...
    Autor Tristana u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 07.07.2012., 12:04
  2. Opet objasnjenje treba
    Autor Dobrinka u forumu Hardver
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 17.01.2009., 22:56
  3. Skripte !!!
    Autor borisjer u forumu Web dizajn
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 23.06.2006., 23:07
  4. PHP skripte
    Autor DJ-Nikola u forumu Web dizajn
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 17.07.2005., 13:01
  5. skripte
    Autor Mike-BG u forumu Softver
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 11.03.2005., 10:26

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •