Put ka spasenju
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 29

Tema: Put ka spasenju

 1. #1
  Demijurg nije na forumu
  ...je stvorio svet za sebe... i za sve vas... jer je
  Iskusan
  Učlanjen
  05.02.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  6.362
  Tekstova u blogu
  505
  Reputaciona moć
  0

  Lightbulb Put ka spasenju

  Put ka spasenju počinje ovde i sada. I zavisi od vas samih.

  A za one koji veruju da će im spasitelj doći sa neba, e oni ima da se dobro načekaju, jer on nikada neće doći na taj način. Bitka između dobra i zla, Raj i Pakao, je unutar svakog čoveka.

  Reč je o spiritualnom svetu i njegovim sferama. Hrist, Đavo, Drvo života, Drvo znanja, Heruvim, njegov ognjeni mač koji čuva ulaz u Raj... i ostale munje... sve je to unutar vas.

  Da vidimo kako, da li ovo izvorno učenje, iz koga je nastala zvanična Biblija, može da pomogne pri boljem razumevanju svega onoga što stoji zapisano u Bibliji?

  Arkanum

  1. duboka tajna; misterija;

  2. znanje koje je tajno prosečnoj osobi;

  3. tajna suština ili lek; eliksir; tajno sredstvo.

  U srcu svake velike mistične i religiozne tradicije postoji tajna, univerzalna istina: Veliki arkanum. Kroz celu istoriju bilo je izričito zabranjeno otkrivati javnosti tajne Velikog arkanuma. Stoga su njegove misterije ostale skrivena baština, iza vela mističnih priča, svetskih umetničkih dela i literature svima da se dive, nekima da oponašaju, ali samo nekolicini da razume.

  Skrivena na tihim licima egipatskih spomenika, u pogledu vedskih “bogova”, između redova starih knjiga alhemije, i učeći nas kroz mitove Asteka i Maja, suština ove tajne doktrine oduvek je bila prisutna. Kroz istoriju ljudske rase samo je nekolicina probranih uvedena (inicirana) u misterije ove velike univerzalne istine. I ta nekolicina je vodila ostatak ljudske rase i dala im spoljašnje simbole te istine, kao vodiče.

  Veliki arkanum, tajna nad tajnama, neustrašivo je čuvana i nuđena samo onima koji su dokazali svoju moralnu čistotu i poverenje. Ali kako se čovečanstvo premetnulo u varvarstvo i okrutnost, božansko znanje je otišlo u podzemlje i preživelo u izolovanim tačkama širom sveta.

  Vekovima je Veliki arkanum sklanjan od ljudi u mnogim mitovima i pričama koje su ga skrivale. Znanje koje donosi je univerzalno i primjenjivo je na sve istinske religije i mistične tradicije. Bilo da je to zmija Adama i Eve iz judeo-hrišćanske tradicije, krilata zmija (Quetzalcoatl) iz astečke tradicije, zmija koja se uspinje o kaducej-štap grčkog Boga Hermesa, ili zmije iz hinduističke ili budističke tradicije - svi ovi simboli sadrže isto učenje.

  I, konačno, nakon mnogo vekova mraka i neznanja, došlo je vreme da ova skrivena doktrina bude otkrivena... 2. #2
  Demijurg nije na forumu
  ...je stvorio svet za sebe... i za sve vas... jer je
  Iskusan
  Učlanjen
  05.02.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  6.362
  Tekstova u blogu
  505
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  Sad mi nešto pade na pamet... U mračnom srednjem veku, tokom ospcene mise, kad je neko tebalo da poljubi stražnjicu jarcu... sklonili b i jarca i taj neko bi u stvari poljubio zadnjicu neke lepe devojke. Ne lkaže se bez veze „Per aspera ad astra“. Ko shvati shvatiće.

 3. #3
  Demijurg nije na forumu
  ...je stvorio svet za sebe... i za sve vas... jer je
  Iskusan
  Učlanjen
  05.02.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  6.362
  Tekstova u blogu
  505
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  Staza

  „Sve religije su skupoceni dragulji na zlatnoj niti Božanstva.” (Samael Aun Weor) Reč „religija” dolazi od latinske reči „religare”, koja znači „jedinstvo”. Reč „joga” je došla iz sanskritskog izvora „yug”, koji takođe znači „jedinstvo”. U svojoj bazi, različite tradicije istoka i zapada opisuju isti cilj: jedinstvo sa božanstvom.

  Religijske tradicije nude mapu (put) koju čovek mora pratiti ukoliko želi da dostigne ujedinjenje sa božanstvom. Svaka religija pokušava da iskaže isto suštinsko znanje. Ali osoba mora da ima ispravna sredstva kako bi čitala mapu. Sa pravim sredstvom i njegovim ispravnim korišćenjem aspirant bilo koje religije ili tradicije može ući u direktno iskustveno znanje božanskog bića. Onda može videti da istinski postoji samo jedna nauka, jedna staza, koja se pojavljuje sa različitim imenima i licima. „Jer uska je kapija i pritešnjen je put koji vodi u život, i tako je malo onih koji ga nađu.” (Matej 7:13-14). U Grčkoj, taj su uski put zvali „Gnosis” što znači „znanje”. Na hebrejskom, taj isti uski put su zvali „Daath”, što takođe znači „znanje”.

  Ovaj put je predstavljen od strane poznatog Drveta znanja u knjizi Postanka. I ključ za ulazak u direktno iskustvo sa bogom može se pronaći razumevanjem simbola Drveta znanja.

  Genesis (geneza-postanak), judeo-hrišćansko učenje o postanku, je napisano kao sredstvo koje će preneti znanje o Velikom arkanumu onima koji imaju oči da vide i uši da čuju. Na njegov početak je uticala i istočna i zapadna tradicija s ciljem da obezbedi čovečanstvu ključ sadržan u temeljima svih velikih religija sveta.

  Reč

  Stari zavet, ili Tanak, spolja izgleda kao osnovni duhovni vodič u formi priča i istorijata. Ali, uistinu, on je vozilo do tajnog znanja. Da bismo bolje razumeli poreklo judeo-hrišćanske tradicije o postanku neophodno je da na kratko pogledamo život autora - Mojsija. Iako je bio od judejske loze, Mojsije je odgajan kako bi bio egipatski faraon i bio je učen ne samo tajnim mudrostima Egipta, nego i judejskim. Civilizacija Starog Egipta je među najduže opstalim u istoriji čovečanstva i priznati je čuvar ogromnog znanja u antičkom svetu. Judaizam je bio pod direktnim uticajem dve najstarije nama poznate civilizacije - sumerskoj i vavilonskoj, civilizacijama poznatim po svojim tajanstvenim školama. Obrazovan u ovim skrivenim učenjima antičkih tradicija, Mojsije je napisao prvih pet knjiga Biblije na hebrejskom i u šiframa, u skladu sa tadašnjom tradicijom.

  Svaka priča i ime, sadržano u knjigama Mojsija, skriva dublje značenje. Kako kaže mistična hebrejska knjiga „Zohar”, priče i doktrine su u stvari njen prekrivač ili maska. Običan pogled samo na prekrivač - koji je u pričama doktrine, ne pruža veće znanje. Oni naučeni, međutim, vide ne samo prekrivač, nego i ono što on prekriva.

  Biblija je simbolična. Lica i događaji u Bibliji su maske koje skrivaju pravu poruku. Ovo unutrašnje istinsko znanje je skrivano, ili kao što je to slučaj u hrišćanstvu - odbačeno u potpunosti. Biblija, kao sve velike religijske knjige, je interpretirana doslovno. Čak je i Isus iz Nazareta učio i o javnim i o tajnim doktrinama. „Vama (učenicima) je dano da znate tajne kraljevstva nebeskog, a ovima (drugima) to nije dano.” (Matej 13:11) Oni koji su primili tajno znanje su bili proganjani i primorani da znanje prenesu „u podzemlje”. Kao rezultat, moderna crkva je nasledila samo „prekrivač”. I, tako, Biblija je konstantno objavljivana (publikovana) od strane onih koji nisu imali nikakvo znanje o njenim tajnama.

  Stvaranje čovečanstva

  Iako je moderna Biblija u velikoj meri izobličena, ona ipak sadrži drevne tajne doktrine. Pa ipak, mnogi nivoi značenja skriveni u hebrejskim natpisima nisu vidljivi u modernim jezičkim verzijama (prevodima) Biblije.
  Na primer, prve reči Biblije, na hebrejskom, su: „Berašit bara Elohim”. Uobičajeni doslovni prevod je: „U početku, Bog stvori.” Ali hebrejski prevod, po Zoharu, kaže: „U mudrosti, Elohim stvori.” Elohim je hebrejska reč. Koren „El” na hebrejskom znači Bog, u muškom rodu. Ženska verzija reči „El” je „Eloah” i prevodi se kao Boginja. „Elohim” je množina, stoga znači Bogovi i Boginje, muško/žensko. Suprotno uvreženoj slici bradatog starog muškarca, bog je ustanovljen, u prve tri reči Biblije, kao androgin, sadrži oboje, muškarca i ženu (Androgin Šiva Hinduizam, astečki muško-ženski stvoritelj). Reč „Elohim” ima mnoga značenja; u jednom smislu odnosi se na anđele, upravljače stvaranja. Ova Božanska bića su muško/žensko, po liku njihovog tvorca. Ovo je jasno prikazano na većini drevnih slika i crteža anđela, prikazujući ih kao nekoga ili nešto, što ima atribute i muškarca i žene. U Bibliji, anđeo koji je pomagao u stvaranju čovečanstva zvao se Jehova Elohim.

  „Jehova Elohim oblikovao je čoveka iz zemljane prašine. Uduvao je u njegove nosnice dah života i čovek je postao živo biće.” (Postanak 2:7)
  Jehova je još jedno bitno ime za boga, i ne treba ga mešati sa Jahve.
  Ime Jehova je sastavljeno od četiri hebrejska slova: Jod, He, Vau, He.
  Jod ili Ja, može se prevesti kao „muško” ili „falus” Adam. Heva ili Heve, je „žensko”, „majka”, ili „uterus”, Eva. Čak i ime Jehova sadrži istovremeno i muške i ženske sile. „Bog stvori čoveka po sopstvenom liku; po liku Elohima on ih stvori: i muškarca i ženu, on stvori”. (Postanak 1:27) Elohim, anđeo, Jehova, stvorio je čoveka po sopstvenom liku: androgina. I tako, kako je zabeleženo u ezoteričnom srcu svih velikih religija, čovečanstvo, simbolizovano u Adamu, je nekad bilo androgino, i sadržalo je podjednako i muškarca i ženu...

 4. #4
  Demijurg nije na forumu
  ...je stvorio svet za sebe... i za sve vas... jer je
  Iskusan
  Učlanjen
  05.02.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  6.362
  Tekstova u blogu
  505
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  E, sada počinje ono najinteresantnije...

  Rajski vrt

  „Jehova Elohim je posadio vrt u Raju, na istoku, i stavio je tamo čoveka koga je stvorio.” (Postanak 2:8) Raj je savršenstvo uživanja. Raj simbolizuje nevinost i sreću koji su nekada bili prirodno stanje čovečanstva. Čovečanstvo u Raju je bilo čisto, i poznavalo je samo dobrotu i vrline. Kao refleksija boga, čovečanstvo je utelovilo sedam vrlina duše: altruizam, pravednost, nevinost, poniznost, ljubav, sreća za druge i umerenost...

  Iako Raj Adama i Eve nije nikada postojao u trodimenzionalnom svetu, prema jednoj ezoteričkoj mudrosti postojalo je fizičko mesto pod imenom Eden, smešteno u Mesopotamiji između reka Tigar i Eufrat. Tajna škola pod istim imenom je nađena na ovom mestu od strane Kaldejaca. Ali ovo nije bio Rajski vrt Adama i Eve. Prema mudrosti ezoterije postoji sedam osnovnih dimenzija (sedam nebesa). Penjanje i silaženje kroz ove oblasti od strane bića koja ih nastanjuju predstavljeno je u Bibliji kao Jakovove merdevine. Biblija tvrdi da kada je Jehova Elohim stvorio Adama - smestio je Adama u Rajski vrt. Ezoterična mudrost kaže da je to četvrta dimenzija, odnosno svet vitalne energije. Na hebrejskom je zovu Jesod, što znači „osnivanje”. Stoga, androgini preci čovečanstva postojali su u mnogo suptilnijim nivoima prirode; i zato moderni antropolozi ne znaju ništa o našem istinskom poreklu.

  Iako srećno u svojoj nevinosti, čovečanstvo, simbolizovano u Adamu, imalo je potrebu da duhovno raste. Tako je Eva odvojena od Adamovog tela. Jehova Elohim uzeo je jedno rebro iz hemafroditoidnog čoveka, i onda zatvorio telo. Onda je Jehova Elohim stvorio ženu od rebra koje je uzeo iz hemafroditoidnog čoveka. Nju ćemo zvati žena jer je izvađena iz čoveka. Ovaj proces odvajanja, predstavljen simbolički u Bibliji, bio je postepen. Hemafroditoidni čovek je razdvojen na dva pola - muškarca i ženu, kako bi mogli bolje videti sebe; upoznati sebe. Od tada, čovek i žena pokušavaju da povrate izgubljeno jedinstvo, koje je koren žudnje za seksualnim spojem. Ovo je razlog zbog koga će čovek ostaviti svoje roditelje i ujediniti se sa ženom, i oni će biti jedno telo.

  Dva drveta

  Izvan zemlje, Jehova Elohim je posadio svako drvo koje je prijatno pogledu, i dobro za ishranu „sa Drvetom života u sredini vrta, i Drvetom znanja dobra i zla.” (Postanak 2:9) Postoje dva drveta koja imaju posebnu važnost unutar vrta. Ova dva drveta su simbolična, a ne doslovna. Drvo života je drevni simbol, ima univerzalno značenje i možemo ga pronaći u svim kulturama koje su sadržale ezoterijsko znanje. Ovo je isto drvo koje je Mojsije pronašao kako gori na brdu Sinaj. To je „Bo“ drvo ispod koga je Buda Shakyamuni pronašao prosvetljenje. To je majansko Drvo sveta, astečko Drvo života, veliko nordijsko drvo – Igdrasil, koje podržava postojanje svojim moćnim granama. U mističnoj tradiciji Judaizma, nauka Drveta života se zove Kabala. Ali ova mudrost je univerzalna i može se pronaći u svakoj velikoj religijskoj tradiciji, iako se pojavljuje pod mnogim imenima. Nauka Drveta života je mapa svemira i ljudske duše.

  Baš kao što Drvo života označava makrokosmos, otvoreni svemir, ono takođe označava i mikrokosmos: čoveka, odraz svemira. Stoga, mudri savet uklesan u kamenu iznad ulaza čuvenog „proročanstva“ u Delfiju kaže: „Čoveče, znaj sebe i znaćeš svemir i njegove Bogove.“ Drvo života simbolizuje strukturu duše i strukturu stvaranja. Njegovi koreni su u najvišim domenima, a njegove grane i lišće su svi svetovi i mnoga bića koja postoje. Ovo drvo daje sledeće plodove: život, hranu i mudrost. U Bibliji, Mojsije je napisao da su Adam i Eva bili slobodni da jedu sa Drveta života. To znači da su Adam i Eva bili slobodni da se hrane naukom sa Drveta života, naukom boga, Kabalom. I kako Drvo života takođe simbolizuje i dušu, Adam i Eva - odnosno čovečanstvo - mogli su da uživaju u prednosti bivstvovanja u stanju savršenstva, sa probuđenom svešću. U potpunosti prosvetljena, svest je predstavljena kroz tradiciju božićnog drveta (jelke), simbol Drveta života je prenesen kroz germanske ezoterične tradicije.
  Posedovanje (pr)osvetljenog unutrašnjeg Drveta života znači da su unutrašnja čula u potpunosti otvorena i aktivna, i to omogućuje direktan odnos sa bogom. (Mojsije se ponizio pred svojim unutarnjim bogom.) Sa ovog drveta Adam i Eva su mogli slobodno jesti. Ali postojalo je još jedno drvo u Raju: Drvo znanja.

  „I Jehova Elohim naredio je čoveku, govoreći: Sa svakog drveta u ovom vrtu slobodan si da jedeš, ali sa Drveta znanja dobra i zla, ne smeš jesti: onoga dana kada budeš sa njega jeo sigurno ćeš umreti (duhovno).“ (Postanak 2:16-17) Jasno je da je Drvo znanja bilo zabranjeno za Adama i Evu. Ali, ipak, oni su bili namamljeni od jedne stvari koja im je bila zabranjena u čitavom Raju. Znanje na grčkom je „gnosis“, a na hebrejskom, „Daath“. Daath je skrivena sfera, po Kabali, o kojoj tradicionalno nikada nije govoreno, niti je obelodanjena. Daath, Gnosis, je nauka o Velikom arkanumu, tajnom znanju koje je vekovima bilo skriveno od čovečanstva. Ipak, dublje proučavanje korišćenja reči „znanje“ u Bibliji daje snažne nagoveštaje o prirodi „Daath“-a i „Gnosis“-a. „Adam je poznao svoju ženu ponovo, i ona je dobila sina.“ (Postanak 4:25) „Mlada je bila veoma lepa, devica koju nijedan čovek nije poznao.“ (Postanak 24:16) Pažljivom čitaocu je jasno da se znanje u Bibliji odnosi na seksualnost.

  Stoga, Drvo znanja, Daath, Gnosis, direktno upućuju na seksualnost. Koja je onda svrha ovog upućivanja prema seksu i njegova uloga u sudbini Adama i Eve?

 5. #5
  Demijurg nije na forumu
  ...je stvorio svet za sebe... i za sve vas... jer je
  Iskusan
  Učlanjen
  05.02.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  6.362
  Tekstova u blogu
  505
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  Kaducej

  Kada je čovečanstvo fizički razdvojeno na dva pola, muškarac i žena su još uvek unutar sebe nosili odraz svog tvorca. Stoga, unutar svakog muškarca postoji ženski aspekt. I unutar svake žene postoji muški aspekt. Po ovom nivou značenja, Adam i Eva simbolizuju suptilnu energetsku fiziologiju individua. Adam i Eva, kao polarizovane energije, predstavljene su u drevnom simbolu Kaduceja, koga najčešće poznajemo po grčkom bogu Hermesu. Simbol Kaduceja je stvarno vidljiv u zapisima bezbroj drevnih kultura širom sveta: Persija, 2600.-2200. god. p.n.e. Egipat, 2000. god. p.n.e. Grčka, 600. god. p.n.e.

  Indija

  Dve zmije su uvek simbolizovale muške i ženske energetske kanale koje omotavaju kičmeni stub. Kako su energetske, a ne fizičke, skalpel ih nikad neće pronaći. Njihov koren je „Yesod”, temelj, polni organi, i oni su nahranjeni seksualnom energijom. Ova dva energetska kanala zovu se „Ida” i „Pingala” na sanskritu. U Kabali ih zovu „Od” i „Ob”, i u ezoteričnom hrišćanstvu, zovu se Adam i Eva.

  U Bibliji se zovu i „dva maslinova drveta” i „dva svećnjaka koja stoje ispred Boga zemlje”. Dve zmije omotavaju kičmeni stub fizičkog tela. Kičma je najčešće predstavljena kao prut ili štap. Štap stvoritelja (Egipat). Kičma je štap vladara, i centralni stub čovekovog hrama. Stub stoji iznad kamena temeljca: „Yesod”-a, seksualne energije. Kičma ima 33 rebra, simbolizovana kao 33 godine života Isusa iz Nazareta i kao 33 masonska stepena. Sa obe strane ovog štapa, kičmenog stuba, su dve zmije. Pingala je muški aspekt - Adam. Ida je ženski aspekt - Eva. Energija Eve ja ta koja nas u psihi tera na stvaranje.

  Kada je Eva iskušana da jede voće sa Drveta znanja, to je bio simbol čovečanstva koje žudi za plodovima seksualnosti - decom. Do ovog vremena, čovečanstvu je bilo zabranjeno da ima sopstvenu decu: nije im bilo dozvoljeno da jedu to voće. „I zmija reče ženi, nećeš umrijeti, ali Elohim zna da čim jedeš, oči će ti se otvoriti i bićete kao Božanska bića koja poznaju i dobro i loše.” (Postanak 3:4-5) Namamljena od zmije, ljudska bića odabrala su da se stvaraju po sopstvenoj volji. Ipak, u svojoj nevinosti, nisu shvatili da su zakoni koji su im dati bili za njihovo dobro. Učenje stvaranja bez vođstva Elohima dovelo je do otkrića orgazma.

  Zabranjeno voće

  Drvo znanja, ili seksualnost, bilo je prisutno uz sve ostale aspekte postojanja, pa je stoga i njegovo prisustvo veoma važno unutar Raja, podjednako kao i Drvo života. I u tradiciji Kabale, ova su dva drveta postavljena tako da dele isto korenje. Ipak, kao što to nije bio slučaj niti sa jednim drugim drvetom u Raju, Adamu i Evi je jedino bilo dozvoljeno da uživaju u Drvetu znanja pod uslovom da ne jedu njegove plodove, „jer čim budete jeli sa njega, umrećete”. Dok su bili u Raju, Adam i Eva poznavali su samo božanstvo i nevinost, i tako, nerazdvojno, poštovali zakon stvaranja. U svojoj nevinosti, nisu znali posledice naslađivanja u plodovima seksualnosti. Ogromna energija je pokrenuta u seksualnom činu između muškarca i žene. U ovom koitusu (snošaju), čovečanstvo ima bogom danu mogućnost da stvara. Muškarac je aktivna sila, refleksija Boga-Oca, žena je primajuća sila, refleksija Boga-Majke, a seks je sila koja ih spaja. Ovo su tri sile koje daju rođenje svemu stvorenom, i ovo je temelj univerzalnog simbola trojstva: Hindu - Brahma, Višnu, Šiva; Egipat - Oziris, Horus, Isis. Trojstvo je jedinstvo troje; troje izraženo kao jedno; Alhemija, rani 16-ti vek. Ali da bi stvorilo, ovo jedno deli se na dvoje; muškarca i ženu. Ovo je misterija Svetog duha, božije vatre oplođivanja, simbolizovana u Indiji kao Šiva-Šakti, stvaralačka i destruktivna božja sila. Jedan od najsvetijih simbola Šive, Sveti duh, je Lingam-Joni, spoj falusa i uterusa. Isti simbol možemo naći na drugoj strani sveta, u alhemijskoj tradiciji. Sila koja daje snagu svemu stvorenom, na svim nivoima postojanja, je seksualna energija. Simbol seksualne energije je vatra, voda (Isus pokazuje svoju nadmoć nad seksualnim vodama) i svetlo. Svetlosna aura ilustruje seksualnu čistotu. Prosvetljenje je rođeno iz seksualnih voda. Seksualna vatra je snaga stvaranja.

  U tradiciji Alhemije seksualna energija je simbolizovana kao Merkur. Kada udarimo kamen temeljac, stenu, nađemo vodu života. (Mojsije udara stenu svojim štapom). Drevni ritual krštenja je simbol transmutacije seksualne energije, izvora spasenja. (Voda života teče iz Drveta života - Egipat/Tibet.) Sav život je rođen iz seksualnih voda. Moć stvaranja, potpomognuta snagom te električne energije, nosi sa sobom veliku odgovornost. U vreme Adama i Eve, seks je praktikovan samo u hramovima i pod vođstvom Elohima. Gabriel i njegove legije anđela vodile su čovečanstvo u ovaj sveti ritual, kao što je to nagovešteno njegovim ponovnim pojavljivanjem u Bibliji i najavom dolaska dece. Gabriel je namesnik Meseca i direktno utiče na sve pojavne oblike. U određeno vreme u godini, muž i žena su putovali na udaljena mesta kako bi učili tajne seksa. Ovo je davno zaboravljeni koren modernog običaja „medenog meseca”. Stoga, anđeli su nadgledali ovaj sveti sakrament i vodili jedan spermatozoid kako bi se susreo sa jajnom ćelijom tačno u trenutku kada je to potrebno da se začne namerno i božansko dete. Razmetljivo izbacivanje energije u spermi kroz orgazam nije bilo, i nije potrebno kako bi se stvorilo dete. Ovo je, u stvari tajno značenje termina „bezgrešno (immaculate) začeće”. bezgrešno (immaculate) znači „savršeno čisto-bez moralne mane”. „Kada muškarac ispusti spermu, okupaće celo svoje telo u vodi i ostati nečist do večeri.” (Levitski Zakonik 15:16)

 6. #6
  Demijurg nije na forumu
  ...je stvorio svet za sebe... i za sve vas... jer je
  Iskusan
  Učlanjen
  05.02.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  6.362
  Tekstova u blogu
  505
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  Nečist

  „Seksualnu energiju ne bismo trebali nikada ispuštati.” (14-i Dalaj Lama).

  Počastiti se plodovima seksualnosti znači prosuti seksualnu energiju, u orgazam, okusiti božansku energiju koja prosvetljuje, radi osećaja fizičkog uzbuđenja. Tako je energija potrebna za održavanje fizičke i spiritualne vitalnosti individa izbačena kroz orgazam. Adam i Eva, kao simboli muškarca i žene davne prošlosti, jeli su zabranjeno voće sa Drveta znanja, ili tajnog znanja seksualnosti: zloupotrebili su seksualnu energiju u sopstvenim telima imajući orgazam, i zato... prekršili su najfundamentalnije pravilo koje im je dato.

  Veoma je važno da se strahovita energija koja daje čovečanstvu mogućnost da stvara koristi efikasno, jer je spojena sa istim energetskim silama koje održavaju vitalnost individa. Dobro je poznato da je seksualna energija intimno povezana sa zdravljem naše psihe i naših fizičkih tela. Ne samo da je neophodna za održavanje fizičke vitalnosti, i tako pet fizičkih čula, nego takođe i za vitalnost sedam uzvišenih čula koja ujedinjuju čoveka sa bogom. Bez seksualne energije duša atrofira, i prekida naš spoj sa bogom. Kada izbacimo seksualnu energiju, mi izbacimo energiju koja hrani naša unutrašnja čula. I zato oni koji bludniče, koji izbacuju seksualnu energiju kroz orgazam, ne mogu direkno osetiti boga. Orgazam je simbolizovan u otrovnoj jabuci koja je (u priči) data Snežani. Iako ugodnog ukusa za fizička čula - otrov je za dušu. Rezultat jedenja jabuke je nesvesnost i večni san. Univerzalne priče, o usnulim princezama i vrlim herojima, su alegorija koja predstavlja spavanje svesti, stanje u kome čovekovo biće gubi direktno lično znanje o bogu i višim stanjima prirode.

  I zato su plodovi Drveta znanja bili zabranjeni za jelo.Pre zloupotrebe Drveta znanja, seks je tretiran sa najuzvišenijim poštovanjem i orgazam je bio nepoznat ljudskoj vrsti, i nepotreban. Muž se udruživao sa ženom u seksualnom činu prema pravilima koja im je dao Jehova Elohim. Uživali su u Drvetu znanja, u seksualnosti, ali nisu jeli njegove plodove. Ovo je bila geneza odvajanja između dobra i zla.

  Čovečanstvo koje je poznavalo samo dobro, jelo je zabranjeno voće i otkrilo životinjsku želju koja uvek vodi u patnju i bol. Ovo je Pandorina kutija, ili vaza iz grčke mitologije, koja kada se otvori ispušta zastupnike zla u svet: strah, ponos, sram... Kroz otkriće orgazma, Adam je naučio da bude uplašen, da bude postiđen.

  Kao što je to obećala primamljiva zmija, čovečanstvo je dobilo novo znanje - znanje patnje. Želja i patnja u kušanju zabranjenog voća; Adam je spoznao želju. Od ovog trenutka, „dobro” i „loše” je subjektivno filtrirano kroz potrebu za osećajem užitka i izbegavanjem patnje. „I Jehova Elohim reče: Vidite, čovek je postao kao jedan od nas, da poznaje dobro i loše.“ (Postanak 3:22) Čovečanstvo je već poznavalo „dobro“: nevinost, čistotu i jednostavnost. Sada je čovečanstvo takođe poznavalo „zlo“: sramotu, strah, bol, prazninu. Sada je čovečanstvo znalo ono što je Elohim znao: da želja vodi u patnju.

  „Želja je uzrokovala da svi Bogovi padnu sa svojih postolja. I želja je ta koja vodi sva stvorenja u pakao.“ (Hinduizam, Skanda Purana 1.1.21) Želja je žudnja a žudnja je patnja. Želja uvek vodi u patnju. Ova poruka je sastavni deo svake velike religije: sluga želje je sluga greha, i čekaju ga samo patnja i smrt. „Kroz odbacivanje želje, stanje besmrtnosti je postignuto.“ (Budizam, Samyutta Nikaya XLVII 37)

  Stoga, odvojeni od spoja sa božanstvom, Adam i Eva, kao simboli čovečanstva, proterani su iz Raja, da lutaju u divljini patnje i neznanja. „I ženi je rekao: Napraviću jako velikim tvoje bolove prilikom poroda. U bolu donosićeš decu.” (Postanak 3:16) Odbacivanjem zakona Jehove i vođenja Elohima, čovečanstvo je pokušalo samostalno da ima decu. I na kraju, rađanje dece se odvijalo bez balansa sa prirodom, i rezultat toga bio je bol i teškoća. Korišćenjem seksualne sile za stimulisanje želje, vatra Eve je postala iskrenuta, tekući u suprotnom pravcu.

  Zmija je pala, formirajući čuveni „Đavolji rep”, stimulišući sedam izokrenutih vrlina, sedam smrtnih greha. „Videh ženu (čovečanstvo) kako sedi nad grimizno obojenom zveri, puna bogohulnih imena, i ima sedam glava.” (Otkrovenje 17:3) Sedam glava: požuda, ponos, bes/mržnja, lenjost, proždrljivost, pohlepa, zavist „majka bludnica i odvratnosti na zemlji.” (Otkrovenje 17:5)

 7. #7
  Demijurg nije na forumu
  ...je stvorio svet za sebe... i za sve vas... jer je
  Iskusan
  Učlanjen
  05.02.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  6.362
  Tekstova u blogu
  505
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  Pad čoveka

  Raj postoji unutar svake duše koja je ujedinjena sa bogom. Izbacivanje božie svetlosti iz unutrašnjosti izbacuje dušu iz Raja, i stvara veliku prazninu. Da bismo zamenili prazninu stvorenu ovom odvojenošću od boga, čovečanstvo je stvorilo civilizacije, ideje i religije, tražeći materijalno bogatstvo, moć i seksualno zadovoljstvo.

  Želja za uzbuđenjem i senzacijom postala je novi bog, i samo je služila da još dublje izopači čovečanstvo, sve dok čovek nije ostavljen samo sa tragom božanskog unutar sebe. Tajno znanje sadržano u pričama o Adamu i Evi, i može se naći skriveno u mitološkim i religijskim pričama širom sveta.

  U priči do priče, postoje prosvetljeni ili snažni heroji dovedeni do propasti zbog sopstvene požude. U judeo-hrišćanskoj tradiciji, duga kosa bila je simbol seksualne čistote ili nevinosti. Stoga, kada Dalila odseče kosu Samsonu, to je simbol požudnog zavođenja. Samson je izgubio svoju moć kada nije mogao da kontroliše svoju seksualnu želju. U epskom indijskom klasiku, Mahabarati, besmrtni Pandu je upozoren da nikad ne ispusti seksualnu energiju. Ali kada je iskušan od prelepe žene, pokazao se nesposobnim da kontroliše svoju požudu, i on odbacuje svoju besmrtnost i umire.

  Izbacivanjem seksualne energije, čovečanstvo je izgubilo svoja unutrašnja čula i više nije bilo u stanju da direktno oseti boga. Stoga, kada je čovečanstvo svojevoljno odbacilo suptilne energije, koje su podržavale direktan odnos sa bogom, istovremeno je izbačeno i iz Rajskog vrta, raja četvrte dimenzije. I čovečanstvo se spustilo u divljinu: fizički svet, u treću dimenziju: svet patnje. „Istera, dakle, čoveka i nastani ga istočno od vrta edenskog, pa postavi Heruvima i plameni mač koji se svetlucao, da straže nad stazom koja vodi ka Drvetu života.” (Postanak 3:24)

  Adam i Eva su proterani iz Raja. Pa ipak, prolaz koji vodi nazad u Raj, i ka Drvetu života, nije bio ni zatvoren niti zaključan. Umesto toga, Jehova Elohim postavio je Heruvima sa plamenim mačem da čuva ulaz. Ulaz u Rajski vrt su ista ona vrata kroz koja su ga Adam i Eva napustili. Čovečanstvu Raj nije zaključan, ali heruvimu je dozvoljeno da obezbedi ulaz samo onima koji su zaslužili da se vrate. I samo oni koji su pobedili zavodljivu zmiju zaslužili su to pravo. Zmija: „To što imate spasiće vas, ako ga imate u sebi. To što nemate u sebi ubiće vas, ako ga nemate u sebi.” (Jevanđelje po Tomi 70)

  Zmija je seksualna. Zmija je unutra. Zmija je seksualna vatra. Ona je veoma moćna atomska energija, sa polaritetom koji se može koristiti bilo da stvara ili da uništava. Zato što je ta energija tako moćna, individ mora imati ogromnu snagu volje da bi nadvladao zmijinu primamljivost. Zmija iskušava kroz materijali užitak i izgrađivanje ega.

  Ovaj iskušavajući aspekt zmije je Lucifer, ili kako ga na hebrejskom zovu Šejtan, „neprijatelj”. Zato što je Šejtan vatrena zmija koja se potpaljuje i osnažuje kroz seksualni čin, uvek je iskušavala ljudski vrstu da zna; da ima seksulni spoj. Sama zmija je moć. Individ odlučuje, kroz svoje delovanje, da li će to biti moć „dobra” ili moć „zla“. Postoji razlika između povinovanja zmiji i kontrolisanja zmije. Lekcija sadržana u priči o zmiji kaže da samo oni sa snagom volje da kontrolišu želje svoga uma mogu podići energetsku zmiju i transformisati sebe iz intelektualnih životinja u istinska ljudska bića.

  Neophodno je savladati zmaja koji leži unutar nas, kao što su tradicije i mistične religije govorile vekovima. Zmaj je sopstvena požuda, strast, bes, ponos, strah i zavist. Stoga, postoji Hidra sa mnogo glava. I Meduza opsena (iluzorna) obmana zmije. Veliki heroji i bogovi uvek imaju zmiju pod svojom vlašću. Zmija je ta koja ih štiti i pobeđuje njihove neprijatelje.

  Suprotno od zmije koja je iskušala Evu, koja je zbog toga pala, postoji Mojsijeva zmija koja je svojim moćima pobedila Egipćane, postižući velika čuda. Egipćani su se degenerisali u crnu magiju, a Mojsije se pojavio i doneo istinska učenja. Na hebrejskom „Mem“ znači voda. „Šin“ je vatra, a „Hej“ je materica. Stoga ime „Moše“ ili Mojsije znači „rođen od vode i vatre“. Astečki Hrist, Quetzalcoatl, i Tibetanski, Padmasambhava, su takođe, obojica, rođeni iz vode.

  Ukoliko se čovek nanovo ne rodi vodom i duhom (pentekostalna vatra Svetog duha), ne može ući u Carstvo nebesko. Mojsije je ponovo rođen, što znači da je stvorio dušu, simbolizovanu prosvetljenim Drvetom života, gorećim žbunom, koga je video u divljini. Prosvetljeno drvo ujedinilo ga je sa svojim unutrašnjim ocem; stoga je dobio zapovesti direktno od boga.

  Mojsije je morao da oslobodi narod Izraela od Egipta. Egipat predstavlja čovekov izopačeni um, a faraon je tiranin koji ljubomorno vlada svojom, od čoveka stvorenom, civilizacijom materijalne moći i želje. Izrael je izvedena reč. „IZ“ je od Isis, egipatske Bogo-majke. „RA“ je egipatski Bogo-otac. A „EL“ na hebrejskom znači bog. Stoga, kada je narod „Iz-ra-el“-a zarobljen u ropstvu, to je simbol čovekovog unutrašnjeg božanskog zarobljenog unutar izopačenog uma. Mojsiju je rečeno da uzme štap, kičmeni stub, Drvo života u sopstvenom telu, i postalo je zmija - zmija Kundalinija.

  Ova zmija je bila snažnija od negativne zmije Egipćana. Stoga, ova priča simbolizuje dualnost seksualne snage. Samo pozitivna zmija, u službi Boga, može osloboditi dušu od patnje. Ovo je jasno prokazano u egipatskoj umetnosti. Pozitivna zmija štiti, dok negativna zmija mora biti nadvladana i osvojena. Krišna (Hrist) i Radha (Seks) može biti požudan ili nevin. Seks može stvarati ili uništavati. Seks može biti životinjski ili spiritualan. Seks može podići vatrene kočije ka bogu ili popločati put u bezdan (pakao). Seks je prirodna funkcija ljudskog bića, ali samo seks vršen pod vođstvom božanske volje. Seks vršen pod vođstvom uma stvara patnju, bol i duhovnu smrt. Ovo se jasno može videti na onima koji traže sreću u seksu.

  Kao i svaka želja uma, seksualna želja ne može nikada biti zadovoljena. „Želja nikada nije zadovoljena uživanjem u požudi, baš kao što i vatra sigurno jača dolivanjem goriva.“ (Hinduizam, Zakoni Manua 2:94)

 8. #8
  Elita
  Učlanjen
  15.10.2010.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  sǝɥɔʇıq ǝʎq ǝʎq
  Poruke
  22.966
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  opet trolujesh
  opet

 9. #9
  Demijurg nije na forumu
  ...je stvorio svet za sebe... i za sve vas... jer je
  Iskusan
  Učlanjen
  05.02.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  6.362
  Tekstova u blogu
  505
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  Alhemijski brak

  „I zmija reče ženi: Nećeš umreti, ali Elohim zna da čim budeš jela sa njega, oči će ti biti otvorene i bićeš kao Božanska bića koja poznaju dobro i loše.“ (Postanak 3:4-5) Bilo da je osoba zaljubljena ili požudna, zmija je moćna, jer sva krv cirkuliše sa tom vatrom unutar tela. I kada se dvoje seksualno sjedine, unutrašnji polaritet je izbalansiran i pojačan. Ogromna energija je pokrenuta, koja ispunjava par moćima stvaranja. To je vatra Svetog duha, kao što je to prikazano vatrenim jezičcima uzdignutim iznad apostola.

  Ovo je hebrejski znak „šin“, koji predstavlja božju vatru, vatru
  Svetog duha, i vatru Hrista. Šin, sa svoje tri tačke, otelovljuje tri sile stvaranja. U ovom spoju, par ceni Drvo znanja - “znati“. Pobediti želju za orgazmom znači pobediti zavodljivu Evinu zmiju. Kako je zmija uvek na Drvetu poznanja dobra i zla, to je i jedino mesto gde se može pobediti, i steći istinsko znanje kroz seksualnost.

  „Kada ujedinite muškarca i ženu u jedno, tada ćete ući u Carstvo nebesko.“ (Isus, Jevanđelje po Tomi 22) Carastvo na hebrejskom je „Malkut“. To je prva sefira na Drvetu života; tu stvarni svet fizički počinje - kao čovek i žena. Čovečanstvo je napustilo Raj kao par, i kao par se mora i vratiti. Ovo je prikazano u drevnom predanju o potrebi i za sveštenikom i za sveštenicom, paru koji mora raditi zajedno da bi dostigao savršenstvo. Parovi koji su savladali želju da jedu sa Drveta znanja večno sakupljaju svu tu energiju. I postepeno tu energiju mogu iskoristiti da stvore nešto iznutra (unutar sebe). Put u savršen brak.

  Savršen brak zahteva alhemijsko venčanje između muškarca i žene. „I pratilja (Spasitelja) bila je Marija Magdalena. Voleo je nju više od svih učenika, i često je ljubio njene usne.“ (Jevanđelje po Filipu)

  Zbog različitih motiva, takve direktne reference o Isusovom intimnom odnosu sa svojom ženom izbačene su iz hrišćanske doktrine. Ali pisci Biblije su očekivali takve izmene teksta i prekrili su istinsko učenje simbolima i alegorijama. Tako, iako je Isusov bračni odnos sa Marijom Magdalenom bio uklonjen, učenje je nastavljeno. Isusovo prvo čudo bilo je na svadbenoj gozbi, na kojoj je proslavio venčanje između muškarca i žene pretvaranjem vode u slasno vino; čudo alhemije koje može postojati samo u savršenom braku.

  Hebrejski znak „šin“ je simbol za „vatru“. Sve postaje mnogo jasnije kada otkrijemo da muškarac i žena, Adam - znak „Yod“, i Eva - znak „Heve“, budu ujedinjeni kroz seksualnu vatru, znak „šin“, značenje kombinacije ova tri znaka je „Ješua“ - Isus, Spasitelj. Na isti način reč „Hrist“ potiče iz grčkog korena „Krestos“, čije je ezoterično značenje „vatra“. Termin Isus Hrist nije lično ime; to je titula. Ješua Krestos, znači „spasitelj vatra“.

  Isus iz Nazareta, radeći intenzivno sa svojom ženom, otelovio je vatru Hrista; kao što je to uradio Mojsije i mnogi drugi. Krišna i Radha, Zaratustra, Prorok Elijah, Mitra... pobeđuju životinjsku strast. Svi oni radili su sa partnerkom. I svi oni znali su i učili su o Velikom arkanumu. Hrist je univerzalna energija koja spašava one koji su dovoljno čisti da je prime. Muškarac i žena, kroz čistu, nevinu seksualnost, i božju milost, stvaraju spasitelja: Hristovu vatru.

  Vrata u Raj

  Zadržavanje i transmutacija potentne seksualne energije može obnoviti palu Evinu zmiju. Stoga, vatra Svetog duha može biti probuđena, i podići zmiju uz stub. Ovo je Kundalini; pozitivna zmija, tvorac života. Može biti probuđena jedino kroz nevinost i jedino između muža i žene. Jedna osoba ne može probuditi Kundalini. Kundalini nije slepa mehanička sila. To je aktivna božanska inteligencija i može se manifestovati samo unutar onih koji su sebe očistili od svega što je protiv boga: ponosa, zavisti, požude, pohlepe, itd. Vatra Kundalinija budi se samo sa moralnim napredovanjem. „Jer vam kažem da ako ne bude veća pravda vaša nego književnika i fariseja, nećete ući u Carstvo nebesko. Vi, stoga, morate biti savršeni, kao što je savršen Otac vaš nebeski.“ (Matej 5:20, 48)

  Tezej savladava Minotaura, simbola životinjske želje. Otkrovenje po Jovanu objašnjava šta je potrebno da bismo se vratili u Raj. Ali odgovor je namerno prekriven simbolima i metaforama. Zbog toga samo nekolicina razume ovu knjigu. Rečeno je da će 144000 biti spašeno i odvedeno u Raj. Ovaj broj je simboličan. Svako hebrejsko slovo predstavlja takođe i broj. Slova kojima se piše reč Adam daju brojeve 1, 4, i 40. Stoga značenje je da će se samo oni koji su obnovili nevinost Adama unutar sebe vratiti u Raj.

  Isto tako, kada kabalistički saberemo brojeve Adamovog imena, rezultat je devet: sefira Jesod, ili temelj: seksualna energija. Tajna o tome kako postati savršen. Adam je u devetoj sferi. Vatra seksualne energije mora stvarati, ili će uništavati. Ova jako potentna energija ne može biti zadržavana, a ako bude potisnuta ispoljiće se destruktivno, iznutra, kroz um, kroz bes ili kroz seksualnu izopačenost.

  Ovo je dokazano kroz zloglasne perverzije sveštenika širom sveta u svim religijama, i kroz divljački fanatizam, koji je uništio mnoge duhovne pokrete. Ukoliko se seksualna energija želi iskoristiti efikasno, mora se pretvoriti u spiritualnu energiju. Ovo se postiže seksualnim spojem sa partnerom, bez prosipanja energije kroz orgazam. Ili ako je osoba sama, učeći se kontroli seksualne energije pomoću drevnih metoda, davno zaboravljenih, od strane savremenih sveštenika u zapadnoj tradiciji. Pranajama Sanskrit Adam-Hrist „inkubira“ u materici Bogo-majke. Adam mora biti rođen iz seksualnih voda i vatre Svetog duha. U protivnom neće biti povratka u Raj.

  „Nijedan izrod ne sme se primiti u zajednicu Gospodnju, ni u desetom kolenu ne sme se primiti u zajednicu Gospodnju.“ (Ponovljeni zakon 23:2)
  Ulaz nazad u Raj, božansko udruživanje, postiže se kroz pravilnu upotrebu seksualnosti. Isto tako, ulaz u patnju i bol je kroz nepravilnu upotrebu seksualnosti. Seks se može koristiti da stvori dobro u čoveku ili se može koristiti da stvori zlo. Stvar je ličnog izbora da li ćemo služiti devici ili kurvi. Jedan ne može služiti dva gospodara. Ljubav i strast ne mogu se nikada pomešati: bog se ne može pomešati sa đavolom. Ovo je simbolizovano šestom tarot kartom - “neodlučnost“. Čovek bira svoj put svojim delima.

 10. #10
  Demijurg nije na forumu
  ...je stvorio svet za sebe... i za sve vas... jer je
  Iskusan
  Učlanjen
  05.02.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  6.362
  Tekstova u blogu
  505
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  Veliki arkanum je tajno učenje Tantre

  Postoje tri tipa Tantrizma: crni, sivi i beli. Stimulisanje seksualnog uzbuđenja i identifikacija sa strašću je crna Tantra.

  Svaka škola ili religija koja uči kako probuditi svest kroz imanje orgazma, uči crnu Tantru. Crna Tantra je odgovorna za sve patnje čovečanstva.

  Arka(num): Put kako izbeći utapanje u seksualnim vodama. „I Gospod posla vatrene zmije među narod, i one ujedaše narod; i mnogi Izraelci umreše.” (Brojevi 21:6)Vatrene zmije su preokrenute zmije Kundabafera.

  Patnja i bol koju prouzrokuju ove zmije rezultat su identifikacije i želje. Opisana smrt velikog broja Izraelaca odnosi se na duhovnu smrt.

  Siva Tantra uči da orgazam treba doživljavati povremeno. Ovo učenje neminovno vodi u crnu Tantru.

  Bela Tantra uvek uči tri faktora: eliminaciju želje, stvaranje duše, i žrtvovanje za druge.

  Čitava bela Tantra uči odricanju od orgazma. „Ko će poći za mnom, neka se odrekne sebe (svojih želja), i neka podigne svoj (alhemijski) krst, i neka me prati (žrtvujući se za druge).” (Marko 8:34)

  Bela Tantra, eliminacija želje, je put koji vodi nazad u Raj. Ljudska vrsta se mora vratiti u Raj kroz ista vrata kroz koja je i ušla: kroz seksualnost.

  Ljudska vrsta mora se vratiti u stanje čistote i nevinosti, koju je nekada imala, da bi transcendirala patnju i bol. Ali je prvo nephodno da prepozna svoje greške i onda deluje da ih promeni. Ovo je definicija istinskog pokajanja. „I dođe narod k Mojsiju, i reče: Grešili smo, jer smo govorili protiv Gospoda, i protiv tebe; moli Gospoda, da odnese zmije od nas. I Mojsije se pomoli za narod.“ (Brojevi 21:7)

  Patnja je rezultat iskušenja od strane zmije. Svako ko želi da izleči štetu koju mu je nanela primamljiva zmija mora to učiniti na isti način kao i Izraelci - bronzanom Mojsijevom zmijom. „I Gospod reče Mojsiju, napravi vatrenu zmiju, i postavi je na štap: svako koga ujede, i svako ko je pogleda, živeće.“ (Brojevi 21:8) „I Mojsije napravi bronzanu zmiju, i postavi je ne štap, i svako koga je ujela, i svako ko je pogledao bronzanu zmiju, preživeo je.“ (Brojevi 21:9)

  Bronza je legura dva metala: bakra i kalaja, muškog i ženskog. Bronzana zmija je stvorena kada su dva pola spojena u čistoti. Ovo je veliko tajno učenje alhemije, božije hemije. Prefiks „Al“ dolazi od arapske reči „Alah“, baš kao na hebrejskom „El“ što znači bog.

  „Kem“ (grčki) znači mešati ili liti metal. Stoga, alhemija je metoda topljenja sebe (ega) ponovo sa bogom. „Uspećeš u tome (u Alhemiji) ako se namučiš da budeš to što bi trebalo biti - a to je da moliš, budeš pobožan, nežan, blag, milosrdan, i bogojažljiv.” (Nicolas Valois)

  Bela Tantra je put, put svetaca i nevinosti, oslobađa svest od ega, budi nekadašnju svest oslobođenu od svih životinjskih želja.

  Crna Tantra, put identifikacije, pokvarenosti i bludničenja, budi svest koja je zarobljena u egu, ostavljajući dušu zarobljenu u patnji. „Mnogi od onih, koji spavaju u prahu zemaljskom, probudiće se, jedni na život večni, drugi na sramotu i prekor večni.“ (Daniel 12:2)

  Da bismo postigli istinsko duhovno buđenje, neophodno je izazvati primamljivu zmiju i podići vatru Svetog duha, kako bismo stvorili ljudsku dušu. Ovo je ključ drevne alhemijske misterije: transmutirati olovo ega i želje u duhovno zlato svesti.

  Kada je seksualna vatra Jesoda podignuta gnostičkim znanjem, Daath-om, Velikim arkanumom, znanjem misterije nad misterijama, čovek se može vratiti u direktnu spoznaju, u svoju sopstvenu, unutrašnju zvezdu: u svetlo sveta. „I Elohim reče: Neka bude svetlo. I bi svetlo.“ (Postanak 1:3) Sav život koji postoji stvoren je svetlom kosmičkog Hrista. Vatra Svetog duha. Seksualna energija. „I svetlo sijaše u mraku, a tama ga ne mogaše razumeti.”

  Tama materijalističkog uma ne može razumeti svetlo Hrista. Neophodno je transcendirati um i probuditi svest. Svetlo je neophodno da bismo videli kroz tamu.

  Kako bismo inkarnirali, utelovili svetlo, neophodno je da transcendiramo životinjske želje, koje ispunjavaju um. Stoga, čovek mora razumeti i delovati preko misterije o Adamu i Evi. Ući kroz usku kapiju, jer široka je kapija i prostran je put koji vodi u uništenje, i mnogo je onih koji idu njime. Jer uska je kapija i pritešnjen je put koji vodi u život, i tako je malo onih koji ga nađu.

  P.S.

  Zar nije ovo, nazovimo je tako, izvorna Biblija, dala bolji uvid i odgovor na mnoga pitanja, naspram verzije koju vi vernici koristite? Siguran sam da jeste.

  Ja sam očekivao da vi imate odgovor, ali sam shvatio da sam moram da istražujem, kada sam video da vi sami ne razumete (mnogo puta) ono što citirate, a samim tim i to u šta verujete. Verujete, ali ako niste razumeli to je isto što i verovati u bilo šta. Važno je da se veruje, a šta to može da donese, i da li će da se ostvari, to nije važno. To sam primetio kod mnogih od vas.

 11. #11
  Elita
  Učlanjen
  15.10.2010.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  sǝɥɔʇıq ǝʎq ǝʎq
  Poruke
  22.966
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  dance like this! dance like this! dance like this! dance like this!

 12. #12
  Demijurg nije na forumu
  ...je stvorio svet za sebe... i za sve vas... jer je
  Iskusan
  Učlanjen
  05.02.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  6.362
  Tekstova u blogu
  505
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  I to je sve što imaš da kažeš na ovoliko dubokoumno izlaganje? Nisam ni očekivao ništa ozbiljnije...

 13. #13
  Veoma poznat
  Učlanjen
  29.03.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tamo gdje idem
  Poruke
  10.310
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  Citat Original postavio GMO Chicken Pogledaj poruku
  I to je sve što imaš da kažeš na ovoliko dubokoumno izlaganje? Nisam ni očekivao ništa ozbiljnije...
  Mani se toga pohebi dok si još normalan.

  Pazi se da ne bi ko budisti počeli ko žene da se ponašaju i hebu međusobno..

 14. #14
  Demijurg nije na forumu
  ...je stvorio svet za sebe... i za sve vas... jer je
  Iskusan
  Učlanjen
  05.02.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  6.362
  Tekstova u blogu
  505
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  Mani se hebi da heho huho ne bi samom sebi.

  Govoriš u svoje ime? Naravno, i projektuješ svoje neprirodne (bogohulne i bogoborne) čestitke i želje.

 15. #15
  Demijurg nije na forumu
  ...je stvorio svet za sebe... i za sve vas... jer je
  Iskusan
  Učlanjen
  05.02.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  6.362
  Tekstova u blogu
  505
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  Evo mi jedan anonimni forumaš upravo poslao privatnu poruku:

  Polako majstore, vidiš i sam da ovi „naši“ forumski vernici nemaju pojma u čemu je ovde stvar. Visoka matematika za njih, pa zanemeli sirotani. Nema o tome ništa u Bibliji, kuku majci...

 16. #16
  Iskusan insanity_13 (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.754
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  89

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  1. Kazes da su ljudi pre pada uzivali u seksu ali da nije bilo orgazma. U cemu se onda sastojalo to uzivanje?
  2. Zbog cega je orgazam los? Koje su konkretno negativne posledice po nas?
  3. Koja smo to unutrasnja cula izgubili padom, tj. nakon sto su prvi ljudi iskusili orgazam?

 17. #17
  Ističe se Uraghan (avatar)
  Učlanjen
  11.03.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.987
  Reputaciona moć
  838

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  Neki kreacionisti tvrde da se od mastrurbiranja susi kicma.

 18. #18
  Iskusan insanity_13 (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.754
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  89

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  Pa da je to istina, 90 % Srbije bi bili invalidi.

 19. #19
  Demijurg nije na forumu
  ...je stvorio svet za sebe... i za sve vas... jer je
  Iskusan
  Učlanjen
  05.02.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  6.362
  Tekstova u blogu
  505
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  Citat Original postavio IcE BoX Pogledaj poruku
  1. Kazes da su ljudi pre pada uzivali u seksu ali da nije bilo orgazma. U cemu se onda sastojalo to uzivanje?
  2. Zbog cega je orgazam los? Koje su konkretno negativne posledice po nas?
  3. Koja smo to unutrasnja cula izgubili padom, tj. nakon sto su prvi ljudi iskusili orgazam?
  Od svih stavki ti se zakačio jedino na seksualnost. Obrati se forumašu sa nickom Angel4U, on se od svih vernika ovde sa ovog podforuma najviše razume u seksualne fantazije i ostale orgije. Otrovao je celo podforum Ljubav i seks.

 20. #20
  Buduća legenda
  Učlanjen
  20.12.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Behind your Butt Bitch!
  Poruke
  36.593
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  Citat Original postavio GMO Chicken Pogledaj poruku
  Od svih stavki ti se zakačio jedino na seksualnost. Obrati se forumašu sa nickom Angel4U, on se od svih vernika ovde sa ovog podforuma najviše razume u seksualne fantazije i ostale orgije. Otrovao je celo podforum Ljubav i seks.

 21. #21
  Demijurg nije na forumu
  ...je stvorio svet za sebe... i za sve vas... jer je
  Iskusan
  Učlanjen
  05.02.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  6.362
  Tekstova u blogu
  505
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  Evo ga, javio se sa ženskastim smajlićima. A nije ništa objasnio, jer ništa i ne razume izvan onoga čemu su ga učili. A forumska učiteljica ga prevarila: obećala mu ono za čim najviše čezne (i zbog čega histeriše i orgija na pomenutom podforumu) - a nije mu dala.

 22. #22
  Buduća legenda
  Učlanjen
  20.12.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Behind your Butt Bitch!
  Poruke
  36.593
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  Bar ne zavodim ljude ka nekom spasenju kroz ******* kokoske u goozu kao ti

 23. #23
  Demijurg nije na forumu
  ...je stvorio svet za sebe... i za sve vas... jer je
  Iskusan
  Učlanjen
  05.02.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  6.362
  Tekstova u blogu
  505
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  To bar kad odeš u Bar i odeš sam u bar, jer učiteljica neće da izađe sa tobom. Ti pišeš o onome što ona radi sa drugima, a tebi ne da iako ti je obećala. Ženskasti, kokoške nemaju guzu. Samo kloaku. Jednu rupu. Kroz nju piškaju, kakaju, nosedu jajca i primaju petlova spermajca. A šta ti to radiš sa njima što si stavio pod ove zvezdice? E kuku tebi. I jedeš i je6eš. Eto, meni ne trebaju zvezdice. A jelde da ne razumeš ništa na ovoj temi? Pa naravno. Razumeš se samo u kokošiju rabotu.  Teško tebi ženskasti napaljenko.

 24. #24
  Buduća legenda
  Učlanjen
  20.12.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Behind your Butt Bitch!
  Poruke
  36.593
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  Ja mislim da ti zasluzujes da budes Mesija na ovom forumu

  Toliko se trudis da zavedes nekog da mi te prosto zao

  Vidim dobro se razumesh u goozove kokoca

  Jel ti toliko mali pa moras kokice sexati ili ti je to fetish ?


 25. #25
  Demijurg nije na forumu
  ...je stvorio svet za sebe... i za sve vas... jer je
  Iskusan
  Učlanjen
  05.02.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  6.362
  Tekstova u blogu
  505
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Put ka spasenju

  Jesi li, ženskasti, pročitao prvu rečenicu na temi? Ponoviću je. Put ka spasenju počinje ovde i sada. I zavisi od vas samih. Kraj diskusije. Znači, ne postoje mesije.

  Ne trudim se i ne zavodim nikoga. Samo se kyrve trude da zavode i zavode obično kyrve. A ti ni to ne umeš, zato si i završio u fantazijama i na LJiS-u. Ako ti je nekoga žao - onda gubiš bioenergiju na žaljenje. Zato i završavaš u fantazijama o forumskoj učiteljici, koja ti ne da ono što je obećala; a daje svakome osim tebi.

  Ti se ne razumeš ni u šta, zato ne izlaziš iz kloaka.

  Otkud znaš da mi nije mali? Seksaš kokice. Kuku paćeniče. A je li ti ispred po neko jaje. Ili samo bubrege?

Slične teme

 1. Kada ste zadnji put zaista imali SEKS svog zivota ?
  Autor Stari Lisac u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 67
  Poslednja poruka: 13.05.2012., 23:53
 2. Pokajanje-put ka spasenju
  Autor Konacno_svoj u forumu Religija
  Odgovora: 154
  Poslednja poruka: 26.10.2009., 08:35
 3. Erotske Price (Prvi, prvi put)
  Autor matrix1899 u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 110
  Poslednja poruka: 12.09.2005., 22:15
 4. Prvi put, pa problem sa erekcijom...
  Autor Valparaiso u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 12
  Poslednja poruka: 04.02.2005., 20:50

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •