Elitna prostitucija: Za pola sata s manekenkom iz kataloga naplaćivali 6.000 kuna (1.000 evra)Zbog prostitucije na dubrovačkom, splitskom i zagrebačkom području uhićen je vlasnik modne agencijeSPLIT - Šest tisuća kuna za pola sata seksualnog odnosa platio je jedan od klijenata djevojci iz modne agencije “Kristina” koja se osim manekenstvom, bavila escortom i prostitucijom, javlja Slobodna Dalmacija.Vijesti
Uhićen 'suradnik' u seks aferi: Čelnik dubrovačkog HDZ-a podvodio manekenke?
Za organiziranje prostitucije na splitskom, dubrovačkom i zagrebačkom području od ljeta 2010. do svibnja ove godine uhićen je i zadržan u istražnom zatvoru Ivica Jurišić (53), vlasnik modne agencije “Kristina” iz Splita, a kao osoba koja mu je jednom prilikom pomogla da poveže ukrajinskog gosta s jednom od djevojaka radi intimne usluge, osumnjičen je Mario Šačić (43), član dubrovačkog Nadzornog odbora HDZ-a.

Šačić je takoder u istražnom zatvoru. Tužiteljstvo je tražilo određivanje istražnog zatvora kako bi se izbjegao utjecaj na svjedoke, kako na djevojke koje su se bavile ilegalnom djelatnošću, tako i na klijente. U nastavku istrage trebalo bi saslušati pet djevojaka i nešto više klijenata nakon čega će se obojica moći braniti sa slobode.

Uhićenju je prethodio višemjesečni nadzor tajnim mjerama prisluškivanja tijekom kojih se sakupio opsežni dokazni materijal. Prilikom ugovaranja jednog susreta jedna od djevojaka, sve su stare od 19 do 25 godina, požalila se Jurišiću kako se malo boji naći s klijentom.

Mušteriju je trebala opsluživati pola sata po cijeni od šest tisuća kuna, bez ikakvih posebnih prohtjeva, samo za “klasični seks”. Jurišić je djevojku umirio, navodeći da se radi o ozbiljnom poslovnom čovjeku i kako se ne treba bojati. Odnosi su se naplaćivali od tisuću i pol do 7500 kuna, a prema tužiteljstvu, Jurišić je uzimao petinu zarađenog novca.

Dubrovčanin Mario Šačić (43) bio je, za širu javnost, povučeni i mirni otac obitelji, zaposleni magistar inženjerske struke u dubrovačkom Komunalnom odjelu te aktivni član stranke od koje je očekivao pomoć u poslovnom napredovanju. No, od smjene gradske vlasti nalazio se na dugom bolovanju. Međutim, to bolovanje ga nije sprječavalo da “u fušu” aktivno posreduje u zaradi od najstarijeg obrta.

Jurišić i Šačić su u višemjesečnoj zajedničkoj akciji dviju policijskih uprava prometnuti u glavne organizatore trgovanja “svježim ženskim mesom”. Kako smo iz pouzdanih izvora uspjeli doznati, oni se sumnjiče da su ukupno podveli pet domaćih djevojaka starosti 20 do 23 godine sa splitskog, zagrebačkog i područja Korčule. Rezultat bi bio vjerojatno i veći da aktivnosti nisu praćene u predsezoni, kada je “promet” te vrste mnogo manji.

Konkretno, doznali smo da je Šačić pomogao povezati jednu djevojku s državljaninom Rusije. Ludi provod dogodio se u jednom od luksuznih hotela s pet zvjezdica na predjelu Ploča, a zanimanje klijenata za dolazeću glavnu sezonu je već bilo “na pristojnoj visini”. Navodno, ruski je klijent curu izabrao iz ponuđenog mu “kataloga”, a zatim je Šačić djevojku dočekao i spojio s klijentom.

Akcija praćenja i prisluškivanja je, doznajemo, počela u Dubrovniku, a uhićenja su uslijedila koncem prošlog tjedna. Temeljem sudskih naloga policija je u stanovima i automobilima pronašla dokaze za daljnji postupak, a Šačiću se navodno na teret stavlja samo opisano “spajanje” spomenutog Rusa i djevojke.Šuica o Šačiću: Katastrofa!
Iako su njegovo ime i osnovni podaci dostupni na stranici dubrovačkoga Gradskog odbora HDZ-a, predsjednica GO-a i nova potpredsjednica središnjice HDZ-a Dubravka Šuica tvrdi da Mario Šačić nije član Gradskog, već Nadzornog odbora HDZ-a. U izjavi jednom dubrovačkom portalu, Šuica se ogradila od Šačića, pojasnivši kako njegovo članstvo u NO-u dubrovačkog HDZ-a ne znači da je osumnjičenik za podvođenje član dubrovačkog HDZ-a.

- Kako Šačić nije član Gradskog odbora HDZ-a, uistinu nemam razloga komentirati njegovo uhićenje, osim da je svodništvo gadljivo – prokomentirala je Šuica Šačićevo uhićenje zbog pomaganja splitskom svodniku Ivici Jurišiću. Samo nekoliko sati ranije dužnosnica HDZ-a medijima je slučaj prokomentirala kao “katastrofu izvan sfere morala”. Najavljujući “suspenziju tog sredovječnog muškarca”, Šuica je najavila kako će o daljnjem postupku odlučivati na sjednici Gradskog odbora dubrovačkog HDZ-a?!

http://www.jutarnji.hr/za-pola-sata-s-manekenkom-iz-kataloga-naplacivali-6-000-kuna/1029728/

ko nema u glavi, ima među nogama