Protiv Momčila Duvnjaka, bivšeg poslanika SRS i predsednika okružnog odbora stranke, kruševačka policija podnela je krivičnu prijavu zbog utaje, odnosno sakrivanja osam motocikala oldtajmera, od kojih je svaki vredan pet hiljada evra.


Ilustracija (Guliver/Getty Images)
Predsednik kruševačkih radikala osumnjičen je i za sprečavanje policajaca da izvrše pretres, a za isto delo prijava je podneta i protiv njegovog sina Mladena Duvnjaka.

Kako saznaje “Blic”, istraga je pokrenuta po prijavi Kruševljanina Dragoslava Jelića, koji živi i radi u inostranstvu, a koji je prošle godine mesec dana bio u braku sa izvesnom Dušicom Jančić iz Varvarina.

Prema prijavi koju je podneo Jelić, Dušica je tokom braka nagovorila supruga da osam vrednih oldtajmera ostavi na čuvanje kod Duvnjaka, budući da je često u inostranstvu. Jelić se u međuvremenu razveo od Dušice, a zatim otišao kod Duvnjaka po svoje motocikle.

Duvnjak je, međutim, odbio da mu ih da, tvrdeći da pripadaju Dušici da bi zatim, kada je Jelić ponovo došao kod njega, rekao da motocikli nisu kod njega.

Oštećeni Jelić potom je podneo prijavu, a kruševačka policija je u petak upala u kuću Duvnjaka i u garaži u dvorištu pronašla sedam oldtajmera. Kako se pretpostavlja, jedan motocikl je u međuvremenu prodat.

"Kada je policija došla ispred kuće Duvnjaka, nastao je haos. Momčilo je odmah otrčao do garaže i zaključao vrata, a zatim je počeo da vređa i psuje policajce, zbog čega je pozvana i patrola interventne jedinice. U pokušaju da izgura policajce iz dvorišta, čak je razbio staklo na vitrini u svojoj kancelariji", kaže za “Blic” izvor upoznat sa akcijom privođenja Duvnjaka.

On navodi da je Duvnjak tražio da pozove advokata, koji je ubrzo došao i u čijem prisustvu je garaža otključana i izvršen pretres.

"Pošto su popisani motocikli, policajci su Duvnjaka poveli ka “marici” parkiranoj ispred kuće. Međutim, u tom momentu reagovao je Duvnjakov sin Mladen, koji je policajce vukao za rukav sprečavajući privođenje oca", kaže izvor za list.

On navodi da su obojica Duvnjaka potom odvezeni u stanicu policije, gde je protiv njih podneta krivična prijava u redovnom postupku.


http://www.mondo.rs/s245503/Info/Hronika_i_Drustvo/Sef_radikala_u_Krusevcu_krao_oldtajmere.html