Banjaluka -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se pitanje lokalnih izbora u Srebrenici nepotrebno politizuje i da izmena Izbornog zakona neće biti.
Dodik je u razgovoru u Banjaluci sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Filipom Rikerom rekao da je neophodno da se pitanju lokalnih izbora u Srebrenici priđe na odgovaran način i u duhu tolerancije.

Centralna izborna komisija BiH raspisala je lokalne izbore za 7. oktobar i oni će biti održani prema važećem izbornom zakonodavstvu u svim opštinama, pa i u Srebrenici.

Bošnjački lideri se tome protive i traže da se Srebrenica izuzme tako što bi izbori u toj opštini bili sprovedeni prema biračkim spiskovima sačinjenim prema rezultatima popisa stanovništva iz 1991. godine.

Predsednik RS je kazao da izborni rezultati u Srebrenici ne mogu promeniti status Memorijalnog centra u Potočarima, niti obeležavanje sećanja na žrtve, saopšeno je u Banjaluci.

Dodik i Riker su razmenili mišljenja o najaktuelnijim pitanjima u BiH i RS, kao što su rešavanje pitanja imovine, zaključivanje supervizije u Brčkom, sprovođenje odluke Suda u Strazburu u predmetu "Sejdić i Finci protiv BiH".

Dodik je istakao da očekuje da se ukine supervizija za Brčko, poštu su sve ranije obaveze u tom cilju ispunjene, saopštio je kabinet predsednika RS.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=05&dd=21&nav_category=167&nav_id=611338

Доста је било кукања и нарикања за паре и власт,ред је да муслимани почну нешто и да раде.