Случај Бодрум показао је сву бахатост посланика Демократске странке, коју су показали и приликом крађе гласова.

Памћење грађана Србије је кратко. У то смо се више пута уверили. За то можда постоје и оправдани разлози, јер како бисмо преживели све лажи и обмане прошлих и садашњих политичара.

Ипак, ових дана, када реч крађа поново бруји улицама, када смо схватили да су нам изборне крађе деведесетих узеле године које је требало да су нам најбезбрижније, а ова недавна изборна крађа нам управо узима године које би требало да су нам најплодније у сваком смислу, навиру сећања. Та сећања је ускомешала изјава Бориса Тадића да се залаже за истрагу свих „евентуалних нерегуларности“ на изборима од 6. маја. Е, тада на ред долазе она сећања, пре свих оно обећање дато после афере Бодрум.

Да се подсетимо, Тадић је после свих лажи Бојана Пајтића, тада шефа посланичког клуба ДОС-а, Шутановца и других данас високо котираних функционера своје странке, после свих лажних авионских карти и осталих фалсификата, признао да Неда Арнерић није била у Скупштини и да су за Кори Удовички уместо ње гласали други посланици ДС-а. Тадић је у својој председничкој кампањи те 2003. обећао да ће истражити ко је од страначких функционера ДС-а одговоран за све те лажи и преваре, чиме је тада задобио симпатије грађана.

Али, већина умешаних у ову аферу данас је на највишим функцијама ДС-а – Бојан Пајтић је председник Извршног већа Војводине, Драган Шутановац је министар одбране, Борис Тадић се антиуставно трећи пут кандидује за председника Србије... Судска пресуда је изречена само Алену Селимовићу, а од политичке и кривичне одговорности осталих ни речи. Тадић каже да је суд рекао своје и да се ту ставља тачка на целу аферу.

И тако долазимо до управо завршене крађе избора 2012, и до поновног Тадићевог обећања да ће се све истражити, да ће бити образована независна комисија која ће утврдити нерегуларности. То нас неодољиво подсећа на ону народну: „Кадија те тужи, кадија ти суди“. Како да верујемо да Тадић није знао за аферу Бодрум и за све кривце који су иза ње стајали, као што не верујемо да не зна за све ове грубе злоупотребе и крађе на протеклим изборима.

Зато је важно да се подсетимо због чега немамо поверења када бивши председник Србије обећа да ће се изборити за истину, и због тога подсећамо на случај Бодрум који је показао сву срамоту и бахатост Демократске странке, као и однос њених посланика према институцији као што је Скупштина Републике Србије. Исту ону бахатост коју су показали у крађи гласова бирача чије сећање ипак сеже до Бодрума, а и даље.

/ NSPM /