2000. година
,,Трагично је оно што тренутно ради ДОС и много може да кошта грађане Србије, пре свега у виду дестабилизације земље ,и најозбиљније да угрози стабилност,будућност и уставни поредак земље", истакла је председница ЈУЛ Мирјана Марковић.
ГОспођа Марковић је напоменула да се ЈУЛ залаже да се свака неправилност испита, али да чињеница да је 20.000 посматрача ДОС-а потписало записнике и тиме потврдило да су изборни легални, бас као и ОЕБС.
- - - - - - - - - - - - - - -
2012.година
Потпредседник Демократске странке Драган Штановац изјавио је вечерас да Српска напредна странка спрема да у другом кругу председнички избора, који се одржавају следеће недеље, на бирачким местима у Србији ломи гласачке кутије и тиме направи хаос и фарсу од избора.
Идеја је да зато дестабилизују државу, да инвесититори кажу нећу ту да улажем јер је то је земља у којој се краде на изборима - казао је Шутановац.
У Србији постоји 8.500 бирачких места, да је са свакога узет по једна листић то би било довољно - рекао је Шутановац и додао да је у џаку са 3.000 гласова које су напредњаци презентовали јавности било листића различитих боја, а да се у оргиналне кесе пакују само листићи истих боја.

Он је додао и да је СНС имала 20.000 представника у бирачким одборима широм Србије и да су сви они потписали записник у коме се констатује да нису имали примедбе.
----------------------------------------------------------------------
ИМА ЛИ РАЗЛИКЕ ????