АДИО АКРОПОЉ !!??

donkihot999

Zainteresovan član
Poruka
231
"На насловној страни новог броја најутицајнијег немачког магазина "Шпигл" пише "Адио, Акропољ" и "Зашто Грчка мора да напусти евро".

Угледне личности из света немачког бизниса и политике ове седмице су отворено говориле да еврозона може да опстане без Грчке, зато што је блок сада отпорнији на шокове.

"Шпигл" је отишао корак даље и оценио да је излазак Грчке из еврозоне сада једно решење. На насловној страни приказана је поломљена кованица евра на грчким античким рушевинама, у атмосфери сумрака.

"Упркос скептицизму, наши уредници до сада су подржавали останак Атине у еврозони. Од парламентарних избора почетком маја, посматрачи` Шпигла `променили су мишљење", пише у уредничком коментару.

Грчка је запала у политичку кризу од одржавања парламентарних избора, пошто ниједна странка не може да окупи коалицију ради формирања владе.

"Грци нису никада били зрели за монетарну унију, а нису то ни данас. Покушај да се земља постави на здраве основе кроз реформе није успео", пише у тексту. "Шпигл" пише да је излазак из еврозоне "у њиховом интересу" и да земља само у том случају има шансу да, на дуже стазе, поново стане на своје ноге.

Немачки министар финансија Волфганг Шојбле изјавио је данас да не може да примора Грчку да остане у еврозони, али да се нада да ће Атина то учинити.

/ Фрoнтaл /"

POcetak kraja EU tvorevine !??
 

Back
Top