Уставни суд да утврди неуставност 3. мандата Бориса Тадића

popeye69

Aktivan član
Poruka
1.188
http://www.vaseljenska.com/vesti/ustavni-sud-da-utvrdi-neustavnost-3-mandata-borisa-tadica/

Добар дан!

Данас око 13 часова поднет Уставном суду Предлог да Суд оцени уставност и законитост изборне листе кандидата за председника Р. Србије за изборе 20. маја пошто се по тој листи Борис ТАДИЋ кандидује за свој трећи председнички мандат. Цео допис је у додатку.
Предлог је потписало 239 држављана Р. Србије.
Овде следи писмо Борису ТАДИЋУ.
проф. др. Љубомир Т. Грујић

Господин
Мр Борис ТАДИЋ, председник Демократске странке
Крунска бр. 69
11000 Београд

Поштовани господине Борисе ТАДИЋУ, председниче Демократске странке,
Достављам Вам допис Уставном суду по предмету:
Предлог Уставном суду да без одлагања покрене поступак оцене уставности и законитости изборне листе кандидата за други круг председничких избора по којој је Борис ТАДИЋ кандидат за трећи председнички мандат

Слободан сам да Вам изнесем своје мишљење. Ваша добровољна превремена оставка на положај и функцију председника Републике је довела Републику Србију у ситуацију да буде без председника Републике најмање два месеца. Ви сте објавили да сте је поднели да би се кандидовали за свој трећи председнички мандатни период ради ефикаснијег остваривања до краја онога што сте започели у претходним мандатним периодима. Нисте рекли да тиме спречавате да нови сазив Народне скупштине ради у току Вашег другог мандатног периода што би Скупштини омогућило да спроведе уставни поступак Вашег разрешења због Вашег непрекидног досадашњег кршења Устава. Тиме би се аутоматски поставило питање Ваше одговорности. Ваша превремена оставка је не само покушај да избегнете одговорност за непрекидно кршење Устава већ показује како Ви подчињавате углед, меродавност, ауторитет, значај, обавезе, дужности и права председника Републике својим личним интересима и својој амбицији.

Београд, 14. мај, 2012. год.
У наставку су сва документа које је професор Грујић поднео


УСТАВНИ СУД

Немањина 26
11000 Београд

Доставља се, без додатка, ради обавештености:
Господин Борис Тадић, председник Демократске странке
Народна скупштина Р. Србије
Републичка изборна Комисија
Средства јавног информисања и јавност

Предмет: Предлог Уставном суду да без одлагања покрене поступак оцене уставности и законитости изборне листе кандидата за други круг председничких избора по којој је Борис ТАДИЋ кандидат за трећи председнички мандат.

На основу (Чланова 1 – 3, 18, 19, 21, 23, 25, 43, 46, 50 – 56, 97, 114, 116, 166, 168 и 194) Устава и (Чланова 12, 34 и 35) Закона о председнику Републике подноси се Уставном суду

П Р Е Д Л О Г

да Уставни суд покрене и спроведе поступак оцене уставности и законитости изборне листе кандидата за председника Републике за поновљено гласање 20. маја 2012. године по којој је Борис ТАДИЋ кандидат за свој трећи председнички мандатни период.

....
 
Poslednja izmena:
може и хиљаду пута поред овако успавганог и анестезираног народа...па не може Тома сам себи да да већину гласова 20 маја,треба народ да изађе и гласа ако му је доста овог чипованог монструма....
 
Opaaa, BoTa postao Mr. !!!
Verovatno usput dok je putovao po svetu (nasim novcima) i dovodio (gomilu) Investitora !!:rotf::rotf::rotf:

Zar Vi stvarno mislite da u ovoj lakrdiji od demo(n)kracijske drzave Ustavni sud nesto SAMOSTALNO odlucuje !!?? :dash::dash::dash:

NEMA od toga NISTA !!!

BoTa ce biti DOZIVOTNI precednik ,pa nije mu dzaba TITO idol !!! Znaci preostaje NAM ili da NJEMU skratimo zi...ili CE ON NAMA !!! :worth::worth::worth:
 

Back
Top