Да се протести не претворе у рушилачке
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Да се протести не претворе у рушилачке

 1. #1
  Aktivan član Tekila Gerila (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.107
  Reputaciona moć
  63

  Podrazumevano Да се протести не претворе у рушилачке  Сведоци смо да се многа мирна окупљања и протести одједном претворе у крваве сукобе, паљевине, разбијање, премлаћивање и слично. Зашто се то дешава? Да ли су у питању, само анархисти, ултранационалисти, малолетничке банде, навијачи, хулигани? Једном речју да ли су у питању психопате, људи жељни крви којих није брига за људска права и саму тематику масовних окупљања или се ту ради и о нечему другом?
  Власти се свуда у свету све чешће користе технологијом саботаже мирних протеста
  Бројни примери чак и у оним земљама које слове за демократске као што су рецимо Велика Британија, Канада, или Италија нам показују да најмилитантнији и најмање демократски огранци унутар саме власти уз помоћ делова или целине војно-полицијске-обавештајне и контраобавештајне заједнице често користе анархисте, малолетничке банде, навијаче, хулигане и сл., чак и саме полицајце и припаднике тајних служби као своје оруђе с циљем саботаже и уништавања мирних протеста, а у сврху одржавања постојећих политичких и друштвених односа, и власти.
  Aли пођимо редом, уз напомену да је овај текст едукативног каракатера, и да му је циљ да научи оне који било где у свету мирно протестују како да препознају од стране власти убачене елементе којима су циљ сукоби, паљевине и сви други облици насиља. Такође, текст има за циљ да информише оне који хоће да организују мирне протесте с чим могу бити суочени, и у вези с тим потреби да развију потребну стратегију и тактику како не би дошло до тога да мирни протести буду претворени у рушилачке, у којима неко може изгубити живот.
  Масовни протести су опасност за сваку власт
  Масовни протести представљају претњу организованим владајућим апаратима зато што :
  Свака маса људи може достићи критичну масу, и владање окренути у своју корист то јест свргнути садашњи апарат власти и заменити га другим.
  Масовна окупљања су обично врло добро или одлично медијски покривена, што значи пропагирање становишта протестаната против владајућег апарата и рекламирање за отварање других таквих жаришта широм света у знак солидарности између сличних или истих интересних сфера.
  Масовна окупљања представљају сигурносни ризик и због „типичне параноје апарата репресије“ ризик ствара нервозу, нервоза смањује ниво толеранције на нулу, сам апарат власти постаје највећа претња тим истим протестантима јер се ДИРЕКТНО РЕЧЕНО, АПАРАТ ВЛАСТИ СЕ БОЈИ ОГРОМНИХ МАСА ЉУДИ ЈЕР МОГУ ДА НАПРАВЕ ПРОМЕНЕ.
  Промене се кроз масовна окупљања могу најбрже и најлакше направити ако се достигне критична маса, то јест да више од 75% становништва постане активно у јавном и МАСОВНОМ показивању грађанске непослушности, таква масовна окупљања могу променити законске норме, променити власт, направити преврате, другим речима, ако се ГЛАС НАРОДА који се дигао на ноге довољно далеко чује, ако се грађани уједине, и ако су довољно упорни, они ће НА МИРНИ НАЧИН ДЕМОКРАТСКИМ СРЕДСТВИМА БИТИ У СТАЊУ ДА НАПРАВЕ ПРОМЕНЕ.
  Све ово набројано у горњем делу текста присиљава најмилитантније и најмање демократске огранке унутар саме власти да уз помоћ делова или целине војно-полицијске-обавештајне и контраобавештајне заједнице, као и медија под контролом, покуша да спречи да се ГЛАС НАРОДА ДАЛЕКО ЧУЈЕ, И ДА МАСА ПРОТЕСТАНАТА ДОСТИГНЕ КРИТИЧНУ МАСУ ДА БИ СВОЈОМ МАСОВНОШЋУ НАПРАВИЛА ПРОМЕНЕ.
  Начин на који се то спроводи своди се на ОРГАНИЗОВАНО УБАЦИВАЊЕ АГЕНАТА ЗА САБОТАЖУ ПРОТЕСТА У ТЕ ИСТЕ МИРНЕ ПРОТЕСТЕ С ЦИЉЕМ ДА СЕ ОНИ САБОТИРАЈУ И УНИШТЕ. ПАЉЕВИНЕ, УНИШТАВАЊЕ ИМОВИНЕ, И ДРУГИ ОБЛИЦИ НАСИЉА СЕ ПУТЕМ МЕДИЈА КОЈЕ КОРИСТИ ВЛАСТ ЕКСПЛОАТИШУ, ОРГАНИЗАТОРИ СЕ ОПТУЖУЈУ ЗА НЕРЕДЕ, ВРШЕ СЕ ХАПШЕЊА, ПОЛИЦИЈСКОМ СИЛОМ СЕ РАЗБИЈАЈУ ПРОТеСЕТИ ШТО ВОДИ ДО ЊИХОВООГ КРАХА.
  Како се саботирају протести?
  Протести се саботирају тако што агенти задужени за саботажу;
  Започињу нереде, разбијања, премлаћивања, уништавања добара, паљевине, да би изнудили прекид протеста или активирали директан агресиван одговор полиције и снага реда и мира, како би се маса разјединила и одговорила од сличних окупљања, те да би у први план изашли управо то - НЕРЕДИ, а не сама ПОРУКА ДЕМОНСТРАЦИЈА.
  Организују веће групе с подршком влади или диктатури, или стварају нову групу са другачијом мотивацијом која се директно сукобљава са демонстрантима, или која ту исту масу демонстраната разједињује, уситњава и уништава њихову кохерентност.
  Својим акцијама директно оптужују организаторе и оповргавају њихову мирнодобску намену другим речима стварају анти рекламу.
  Својим акцијама распршују мотивацију за масовна окупљања.
  На wеб страници Global Search наћи ћете школски пример како се мирни протести уз једноставне акције добро обучених агената за саботаже, претварају у немире које разбија полиција. Такође, на wеб-страници Prison Planet постоји чланак о томе како су немири у Великој Британији прошле године започели плаћањем наводног „новинара“ провокатора малолетним бандама да започну са разбијањем у замену за новац. Иста wеб-страница има јако добар прилог о провокаторима и агентима полиције који су се убацивали у разноразне мирне протесте и претварали их у хаос. Овдје можете прочитати цели чланак и погледати бројне видео снимке у којим су снимљени провокатори из редова полиције који стварају и започињу са нередима на мирним протестима.

  Ко су агенти за саботажу протеста?
  Делови или целина војно-полицијске-обавештајне и контраобавештајне заједнице, агенте за саботаже протеста регрутује из миљеа анархиста, малолетничких банди, навијача, хулигана, криминалаца и сл, служећи се при том уценам, опростом затворских казни, новцем, али и манипулацијом младих људи углавом малолетника пре свега оних национално орјентисаних, уверавајући их да је насиље једина права ствар у заштити националних интереса. Рецимо, вођа једне навијачке групе правоснажно осуђен на бројне затворске казне који се нађе на прослави поводом изборног успеха једног владајућег политичара фантастично може бити искоришћен као агент за саботаже мирних протеста.
  Агенти за саботажу протеста су углавном на “сталном раду” за полицијске и обавештаје струкутуре о чему говори прича о полицијском агенту Mark-u Kennedy-у задуженом за инфилтрацију у мирнодобске покрете и прислушкивање активиста за људска права. Овај чланак изашао у The Guardian-у има посебну тежину јер открива на који начин полиција и апарати власти утичу, прислушкују, шпијунирају и физички и психички искориштавају борце за људска права и активисте организаторе масовних протеста и невладиних организација.
  Осим наведених лица и група као агенти за саботаже користе се и припадници полиције и тајне службе. На страници Италијанске La Republica-e можете видети како агенти полиције, разбијају излоге банака за вријеме протеста у Италији, стварајући паљевине и пометњу, а открило их је свједочење неколицине мирних протестаната и препознавање високог функционера италијанске полиције који је руководио стварањем немира и разбијањем, заокруженог црвеним на фотографији. Мирни протести против скупа Г20 у Канади претворени су у масовне нареде. Људи који су покренули те исте немире и хапшња били су полицајци. На сајту Global Search могу се видети снимљени полицијски оперативци који стварају хаос и мирне протесте претварају у немире, разбијајући излог Старбукс-а у Монтебело-у у Канади.
  Као агенте за саботаже такође треба поменути и параполицијске снаге које се углавном формирају од наводних агенција за телесну заштиту. Такве је агенције као своју параполицију користио код нас ЈУЛ.
  Није реткост ни то да тајна полиција сама прави екстремне организације чије чланове индоктринира небулозним идејама о насиљу у политици, и одређеним ситуацијама какви су масовни протести “пушта с ланца”. Овде се ради о агентима за саботаже који су уствари корисни идиоти режима, о људима који заправо и не знају да су оруђе власти, и мисле да насиљем чине корисно за друштво, државу нацију...
  За крај…
  Свако онај ко се следећи пут нађе на било којем масовном протесту треба да отвори четворо очију и рецимо понесе фотоапарат или мобилни с камером да би снимио било које „особе“ који „немају“ изглед мирног учесника скупа. Не секирајте се, јако лако ћете их препознати, они ће једноставно изазивати немир у вама и неће изгледати као остатак људи. Не подцењујте моћ слике! 2007. ТВ кућа ЦБЦ је у својим дневним вестима успела да од полиције изнуди признање да су САМИ почели са нередима а за то оптужили протестанте, овај случај се догодио у Канади 20.08.2007, а до снимака се дошло од протестаната који су снимали нереде својим мобилним телефонима. Оно чега се највише плаше организатори агената за саботажу јесте разоткривање и јавно идентификовање њихових “оруђа”. Зато се труде да те везе брижљиво сакрију, међутим њихових “оруђа” која су идентификована врло брзо “пропевају” од стране кога су организовани... Зато следећи пут сликајте, шаљите медијима, стављајте слике хулигана на интернет, идентификујте их и врло брзо ће се доћи до налогодаваца насиља.
  Ако знате овакве информације, размишљате о њима, и ако о њима што више људи информишете, и заједно с њима развијате стратегије и тактике заштите од агената за саботажу протеста, биће много мање могућности да се понове паљевине, немири, рушења, батињање…
  Одговор на питање како да мирни протести не постану рушилачки у највећем се састоји у развоју и реализацији стартегије и тактике деловања од стране организатора протеста, против агената задужених за саботаже чија се основа базира на превенцији њиховог деловња. Да ли се против њих може превентивно деловати?
  Да, итекако да може!
  Људи који који знају како функционише вирус, могу створити и вакцину..

  Слађан Николић

  Извор:Видовдан 2. #2
  Reg nije na forumu
  је констернирана због прескордиције
  Buduća legenda Reg (avatar)
  Učlanjen
  27.07.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  tamo gde je gradonačelnik sramota grada
  Poruke
  25.449
  Reputaciona moć
  719

  Podrazumevano Re: Да се протести не претворе у рушилачке

  Ljudi, o kojim vi protestima govorite? Ja zivim s jedne strane reke, radim s druge i nisam videla nikakve proteste. Najnormalnije sam otisla na posao i vratila se.
  Molim da se u sendvič stavi više salame.

 3. #3
  Ističe se gholub (avatar)
  Učlanjen
  05.07.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.237
  Reputaciona moć
  88

  Podrazumevano Re: Да се протести не претворе у рушилачке

  K o ce chita ovoliki tekst ?
  Prochitah prve dve rechine i batalih , ali on o shto videh .
  PA poenta je d a iam svakakvih , glupi h napaljih klinaca poput Dveri , a i matorih debila koj i bi da prave probleme chisto onako itd.
  Nego kljuchno je , ja mislim , to da je narod besan razocharan veoma i lako popaljiv , a pritom kad su mirni prostesti nikog nije briga .
  Prosto bez nasilaj teshk o da se ishta moze postici u ovoj zemlji .
  pussy jazz
  postkapitalistichke gusle

 4. #4
  Buduća legenda
  Učlanjen
  07.11.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  41.930
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Да се протести не претворе у рушилачке

  Prepustimo MUP-u brigu o tome...

 5. #5
  Elita
  Učlanjen
  17.06.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  постсербска еуропска бајка*
  Poruke
  24.036
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Да се протести не претворе у рушилачке

  Citat Original postavio Reg Pogledaj poruku
  Ljudi, o kojim vi protestima govorite? Ja zivim s jedne strane reke, radim s druge i nisam videla nikakve proteste. Najnormalnije sam otisla na posao i vratila se.
  Мењај дијоптрију.

 6. #6
  Legenda
  Učlanjen
  02.09.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Malo Orašje
  Poruke
  60.295
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Да се протести не претворе у рушилачке

  kakvi mirni protesti?

Slične teme

 1. Протести и у Хрватској
  Autor МАЧАК u forumu Politika
  Odgovora: 6
  Poslednja poruka: 22.02.2011., 15:22
 2. Odgovora: 92
  Poslednja poruka: 25.04.2007., 22:18
 3. Odgovora: 10
  Poslednja poruka: 17.02.2007., 21:28
 4. Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 05.09.2006., 14:46
 5. Протести Москве и Кијева
  Autor Marty Misterija u forumu Politika
  Odgovora: 97
  Poslednja poruka: 14.10.2005., 20:12

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •