Zasto građani treba da glasaju za vas, a ne za Tomislava Nikolića?
- Građani Srbije u nedelju, 20. maja, treba da glasaju za stabilnost i evropski put Srbije. Znam da će to učiniti jer je sada sasvim jasno da jedino taj put donosi neophodne investicije, nova radna mesta i boljitak za sve. Sada je takođe potpuno jasno da bi glas za Tomislava Nikolića bio greška jer on, iako se već mesecima trudio da nosi svoj proevropski kostim, sada umoran od toga pokazuje svoje prave namere kada najavljuje demonstracije i sukobe. Srbiji nikakvi sukobi više nisu potrebni. Građanima su potrebni mir, sigurnost i izvesnost da će velika evropska šansa koju smo izborili osvajanjem statusa kandidata biti iskorišćena za podizanje životnog standarda i popravljanje ekonomskih prilika.
Lider SNS vas je optužio za izbornu krađu i traži ponavljanje izbora?

- Ko gubi ima pravo da se ljuti. Ali, Tomislav Nikolić, nezadovoljan izbornim rezultatima i realnošću da će 20. maja po peti put izgubiti na predsedničkim izborima, u svojoj ljutnji sada pokušava da inscenacijom pokuša da obezvredi izborni proces i da napravi sebi alibi za izborni neuspeh. To nikako nije dobro, a ono što je naročiti loše je što pri tom ne preza ni od čega pa najavljuje i mogućnost nasilja. To je upravo ono na šta upozoravam sve ovo vreme. Izbor za Tomislava Nikolića bio bi glas za nestabilnost, neizvesnost i za veliki rizik u koji bi Srbija uronila ako bi se na njenom čelu on kojim slučajem našao. O izbornom procesu svoj glas su dali OEBS, Cesid, kao i predstavnici svih stranaka, pa i SNS, koji su potpisali zapisnike. Zbog toga je veoma važno da nadležni organi ispitaju sve Nikolićeve navode kako bi otklonili senku sumnje sa procesa.
Nikolić je za „Alo!“ nedavno izjavio da bi za Srbiju bilo dobro da DS i SPS budu okosnica nove vlade, a on da bude predsednik. Možete li da zamislite tako nešto i kako bi to izgledalo u vođenju države?
- To bi bilo vrlo loše. Srbija mora sve svoje institucije da stavi u službu efikasnog nastavka reformi koje nas približavaju EU i kojima povećavamo svoje potencijale za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta. Neodgovorna osoba koja danas kaže jedno, a sutra drugo, koja je u stanju da preko noći za 180 stepeni promeni svoje stavove, koja je danas za EU, a sutra za nasilje nikako nije osoba koja treba da vodi Srbiju i bude vrhovni komandant vojske sledećih pet godina.
Čije glasove očekujete u nedelju, izuzev birača DS?
- Očekujem podršku građana Srbije, svih onih koji žele da žive u miru sa susedima, koji žele da imaju sigurnost i šansu da rade i unapređuju život svoje porodice. Podrška svih organizacija i stranaka koje dele ove evropske vrednosti dobrodošla je.
Ukoliko u nedelju pobedite, šta ćete prvo uraditi?
- Ako u nedelju pobedim, već u ponedeljak počinjemo rad na konstituisanju svih državnih institucija koje sa novom energijom i elanom treba da nastave započeto.
Iako i vi i Dačić tvrdite da će se o tome ko će još ući u vladu i funkcijama razgovarati posle drugog kruga, spekuliše se da je već počela podela resora?
- Nije tačno. Svu svoju energiju sam uložio u to da 20. maja građani donesu ispravnu odluku za svoju budućnost. Sve razgovore o vladi ostavili smo za dane posle drugog kruga izbora.
Rekli ste da znate ko će biti premijer, hoćete li da kažete barem iz koje je stranke ili je nestranačka ličnost?
- Više puta sam rekao da razmišljam o nekolicini kandidata, ali o tome ćemo na miru, posle 20. maja.
Ko vam je bliži za formiranje vlade, Dinkić ili Jovanović, s obzirom na to da je socijalistima blizi URS?
- I o tome ćemo razgovarati posle izbora. Sa strankama koje su okupljene oko SPS imali smo veoma kvalitetnu i korektnu saradnju u proteklom periodu, tako da je bilo za očekivati da ćemo dogovor o nastavku saradnje doneti brzo i lako.
Da li je moguće da u vladu uđu i „Preokret“ i URS?
- Potrebno je da imamo malo strpljenja i da dozvolimo da se izbori završe kako bismo o tome razgovarali. Izbori se završavaju 20. maja i pozivam sve građane da na njih izađu, da povedu svoje, da povedu prijatelje i komšije, jer samo tako ćemo potvrditi temeljni pravac kojim Srbija treba da napreduje u narednom periodu i samo tako ćemo sprečiti mogućnost da padne u vodu sve što smo zajedno postigli i da se Srbija vrati u mrak neizvesnosti, nestabilnosti, pretnji i nasilja. To nikako ne smemo dozvoliti.
Očekujete li da vlada bude formirana pre jula?
- Očekujem se da ćemo brzo doći do formiranja efikasnog tima koji će se uhvatiti u koštac sa problemima, koji će pronalaziti rešenja, koji će povećavati kapacitete države i koji će pronaći načina da građani osete biljitak. Ja ću lično sve učiniti da se to i desi.


Zapošljavanje je prioritet nove vlade

Koji će biti prioriteti buduće vlade?
- Svakako da će rešavanje ekonomskih problema i stabilizacija ekonomskih prilika biti prevashodni zadatak vlade. Pod tim podrazumevam da je zadatak vlade da obezbedi što veći broj investitora i subvencije i domaćoj privredi kako bi se omogućilo veće zapošljavanje, kao i rast BDP. Sve je to moguće ostvariti samo nastavkom evropskih integracija i zato je prioritet nove vlade da u što skorijem roku dobije datum pregovora sa EU i iskoristi sve ekonomske šanse kandidature.


Nikolić da se uzdrži od nasilja!

Očekujete li da vas Nikolić pozove i da čestita, kada ste se poslednji put čuli ili videli?
- Sigurno je da ću ja, kakav god ishod bude, čestitati svim učesnicima u izbornoj trci. Što se Nikolića tiče, bilo bi veoma važno da pokuša da se uzdrži od bilo kakvog nasilja. Ponavljam, nasilje nikako ne bi smelo da bude korišćeno ni u kampanji niti u političkom životu, suviše toga je bilo u našoj ne tako davnoj prošlosti i to više ne sme da se ponovi.
http://www.alo.rs/politika/49158/Izadite_i_glasajte_za_mir_i_boljitak

[IMG]http://4.*****************/-sya2euiPQhQ/Tqwe1a3RF5I/AAAAAAAAB6w/85JxL9OcJAU/s1600/nocomment.jpg[/IMG]