Uz povike “Lopovi, lopovi” te “Spasi Srbiju i ubij se, Borise”, nekoliko stotina simpatizera i članova opozicionih partija prošetalo je centralnim ulicama Beograda, negodujući zbog, kako kažu, izborne krađe na izborima 6. maja

Okupljanje je počelo oko 17 časova na Trgu Republike, gde su demonstranti, njih oko 400, formirali kolonu, na čijem je čelu istaknut transparent sa natpisom “Krađa”. Šetnja je potom počela, a povorka je prošla preko Terazija, pored zgrade Republicke izborne komisije, Doma narodne skupštine, te sedišta Gradskog odbora Demokratske stranke, gde su demonstranti uzvikivali: "Lopovi, lopovi" i "Spasi Srbiju i ubij se, Borise".

Demonstranti nisu nosili stranačka obeležja, a na pitanje reportera e-Novina ko organizuje protest, jedan od prisutnih je odgovorio: “Nekoliko opozicionih stranaka.” Drugi je, pak, bio nešto određeniji, te smo dobili odgovor da je skup organizovala Srpska napredna stranka, koja je ranije najavila da će u nedelju razmatrati zvanični početak protesta.

Šetnja je, prošla bez incidenata, a čitav protest obezbeđivale su policijske snage. U vreme prolaska demonstranata ulice su bile zatvorene za saobraćaj.

Po povratku na Trg Republike grupa se razišla uz prethodni dogovor da skup održe i narednog dana.

http://www.e-novine.com/srbija/vesti/64536-etnja-protiv-neregularnih-izbora.html