PROROCANSTVO O SRBIJI.MISLITE O TOME!!!!!!
Prikazujem rezultate 1 do 16 od 16

Tema: PROROCANSTVO O SRBIJI.MISLITE O TOME!!!!!!

 1. #1
  Buduća legenda FataMorgen (avatar)
  Učlanjen
  28.04.2010.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Novi Sad - Srbija
  Poruke
  47.142
  Reputaciona moć
  12934

  Podrazumevano PROROCANSTVO O SRBIJI.MISLITE O TOME!!!!!!

  Пророчанство оца Гаврила


  Старац Гаврило – Многострадални (1900-1999) - Пророчанство о Србији  " Отац Гаврило :: Београд ће бити разрушен, део града ће потањати. Видим колоне људи како напуштају тај град, беже. Немојте тамо ићи и будућност тамо започињати, мораћете бежати из њега. Тамо ће бити опасно улицом проћи, страх ће људи за своје животе осећати. Треба светиње и важне историјске књиге склонити из његових зграда. Разне ће га невоље порушити. Због греха неки се у Београду богате, у луксузу живе, а неки немају ни деци хлеба, морају од неморала да живе. А и због других безакоња. Пролиће се крв у скупштини, народ ће се побунити, грађански рат ће кренути и одатле ће се на све друге градове пренети и Јовановачка река ће крвава тећи. Народ ће бити подељен, власти ће све пером решавати али ништа од тога неће бити. Тада ће Србију распарчати на делове. Отцепиће Војводину и Косово и Санџак. Црна Гора ће делом Албанија бити, њима ће бити дана, даће се Албанском народу, Шиптарима, на коришћење. Наши неће смети тамо ни живети. Савез западних сила и Шиптара је пакт са ђаволом који има свој рок трајања. Застава Војводине има три петокраке (Срем, Банат и Бачка) распоређене у троугао (пирамида) и имају пентагон изнутра. Отац Гаврило је даље говорио... И тамо ће наше светиње рушити. А свет ће их подржавати, исти они који су нас и бомбардовали. Узеће нам Војводину, продаваће равнице, тада кад више Београд не буде престоница онда ће свако за себе живети, свако посебно. Тада ће се све туђини питати, они су то и замислили, али народ ће се побунити. Тада ће у земљи бити глади, муке, болести ће нас харати, умираће народ таквом брзином да неће стићи свештеници да га сахрањују. Људи ће се разредити, у селима поготову. Имаће да пешаче један до другог да се нађу и испричају. И воде здраве за пиће неће имати, само у планинама и брдима. Тућиће се људи на изборима да на ред за воду дођу. Компанија Кока кола ће држати све битније изворе воде чије ће коришћење наравно условљавати поседовањем жига.
  Из градова ће људи бежати, и то у колонама, неће имати од чега живети, посла неће бити, фабрике неће радити, а дугове држави неће имати од чега намирити... Биће велико духовно отпадништво, ко год не буде примио срцем веру православну, повероваће разним обманама и вероваће лоповима и лажовима, вероваће лажним обећањима страних владара, а од тога ништа имати неће. Благо тад онима који су научили скромно да живе, а онима који су научили у раскоши, неће моћи лако немаштину и глад да прихвате. Ништа им паре неће помоћи. Тада кад се све то буде дешавало, чувајте семена свега, житарица и поврћа, да имате шта посејати, јер неће имати да се купи семе нигде као ово сад, па да имате да се прехраните. Но, Шиптари неће стати, они мировати неће, границу ће стално померати. Страни владари ће их све парама подржавати и они ће Србина и своје земље потерати, притиснуће га невољама и тамо народ српски неће имати никаква права, живеће у страху, само ће им дати шаку земље, да тамо живе, али и ту наш народ никаква права имати неће, све ће се Шиптари питати. Замериће се и са Грчком и са Македонијом, границе ће се померати. Немир ће се проширити на све друге суседне државе, а оне ће морати да их слушају, јер су њихове чланице, биће уцењене.
  Свети Козма Етиолски је рекао: „За све што се Православнима буде догађало у последње време, куните Папу“, он је узрочник свих зала. Он у свим преговорима учествује и у све се меша, па и да Србију поделе, да католици заузму до Београда. Они већ праве карту до Земуна. (мисли се на римокатоличке силе које ће то преко Хрватске спровести)
  Више се земљом из Београда неће управљати, већ ће посебно, свака одцепљена јединица имати своје центре за све. Када распарчају Србију, она ће бити на делове подељена, остаће само ужи део Србије, где ће једино бити реда и мира. А осталим деловима ће се немири зацарити. Умешаће се и стране силе. Туђа ће војска земљом нашом као својом корачати, као „да брину о неком реду“. Ратоваће авионима преко нас. Тада у тим невољама, оно мало Срба што остане вапиће богу да му да цара да земљом влада. У то време ће Русија царевина постати, и тада велике стране силе ће се једино руског цара бојати, таква ће сила бити са њим и благослов, да ће сви владари света од њега где год се појави, дрхтати, с њим ће и небеска сила бити. Руски цар ће тада заштитити православне широм света, и Србију. Тада ће и жути људи примати нагло православље, на чуђење многих. А када Русија постане монархија и када се зацари руски цар. Благо оном ко то време дочека, говорио је отац са сузама, каква ће милост земљом српском владати, тамјан ће мирисати земљом. Тада ће се све стране силе са Косова повући, оставиће Шиптаре, онда ће бежати Шиптари да ће им Албанија бити тесна. Неће смети на Косову цара руског дочекати. Тада ће цар, царском граматом, вратити нашу земљу и потврдити наше све што је било. И све на Косову поново ће бити наше јер је то земља нашом крвљу натопљена, не могу они њом владати.
  Србија је и раније остајала безнадежна и без снаге за одбраном. Али су се наши мученици вратили ојачани и храбро победили. Тако ће опет бити у Србији када се вратимо мученичком Православљу.
  Владари света ће се удружити, онда ће се повезати трговином, оружјем, у свему. Масони, Јевреји и онда ће решити да њиховог владара поставе на чело те њихове заједнице, који ће да се све пита. За свој центар, где да га устоличе, узеће и обновиће тамо где је био Соломонов храм, да би се приказали свету моћни и јаки. Они већ припремају то све да га поставе, имају план, поготову Америка предњачи у томе и Јевреји, масони, они ће бити толико богати бринуће се како да своје богатство и заштите. Тај човек који ће бити њихов владар је већ рођен, родила га је нечиста жена, и зато ће се „онај“ (антихрист) у њему зацарити. Биће и лукав и зао и осветник, али ће се вешто прикривати, и глумиће доброту и све ће нудити, сва обећања, само да се представи као неко ко је мудар и жели добро народу и свету. Он ће сести на престо, чак ће тражити да га сви на силу прихвате. Хвалиће га свуда и на сваком месту, и његова обећања ће величати. Он ће тражити да свом техником управља, и то преко неких чипова, где ће имати податке о сваком човеку, све. Прво ће по затворима то робијашима стављати, да их пре пронађу, као криминалце, а онда ће то, све податке у те чипове стављати људима на руку и чело. И ту ће све писати, и ко је, и где је рођен и колико има новца, и од чега болује, и све о њему писаће у томе.
  Тада хришћани то не смеју примити, то је знак „онога“, већ се крити поново по пећинама и планинама. Они који то не буду примили, неће моћи ни да купе ни да продају, али ће Господ верне своје чудесно хранити, иако ће тада на земљу бити пуштена велика суша и глад, баш зато, да „онај“ (антихристи) не може да испуни своја обећања, да се покаже да је лажов. Људи ће бацати новац путем јер ништа неће моћи да се купи. Велики Оци говоре да ће то трајати негде око три и по године. Тада ће сићи на земљу, Господ ће послати Светог Еноха и Илију, да храбре народ да истраје у вери и да се опомену другог доласка Господњег. Многа ће се чуда тад на земљи издешавати када Свети Енох и Илија сиђу. Тада ће Вавилон нестати са лица земље, и сви сматрају да је то земља у којој је сво зло сазрело Америка. Антихрист ће се једино на земљи бојати руског цара, неће смети крочити тамо у земљу где је он, дрхтаће од њега. А оне земље које су ковале план да Србију униште, да је распарчају и бомбардују, оне ће тешко страдати, Француска ће ватром горети, и Немачку велика невоља ће задесити, и глад, неће рађати ништа, да ће доћи у Србији хлеба, пшенице да траже, али тада ће нашом земљом цар владати, он ће се питати, тада ће у Србији пшенице и свега рађати. А у време антихриста тада те три године, када буду целом земљом глад и суша владали, пред долазак Христов, тада ће се народ по пећинама и горама скривати, сви православни ће се у групама скривати, и многи ће мученички од глади и болести умирати. Тада ће бити и земљотреса, и пожари и друге непогоде ће задесити земљу. Наше је да се молимо а о времену и роковима није наше да тумачимо, како нам и пише у Светом Писму, да о тачном времену и роковима зна једино Отац наш Небески. А онда када затрубе трубе са неба, да огласе долазак други Господа, када се Господ појави са истока, са мајком Божјом и са свима Светима, са Анђелима, онда ће прво мртве трубом позвати, гробови ће се отворити, сви уснули ће изаћи пред Господа а онда и сви живи на земљи ће га у једном часу видети, праведници ће се радовати а они који се нису покајали, са страхом ће чекати суд. Непосредно пре тога небо ће се отворити, звезде ће падати, преко целог неба Крст ће засијати, беличасто сјајне боје, и сав народ на земљи ће га угледати. Биће тада велики знаци и на небу и на земљи, пред долазак Господа."

  Pa,trebalo bi se zamisliti nad ovim 2. #2
  Lesandar nije na forumu
  An Unexpected Force Which Suddenly Appears and Resolves the Matter
  Elita Lesandar (avatar)
  Učlanjen
  27.08.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.404
  Reputaciona moć
  463

  Podrazumevano Re: PROROCANSTVO O SRBIJI.MISLITE O TOME!!!!!!

  Стварно је Гаврило много страдао.
  "Velika seoba Slovena" i autohtonost Albanaca na Balkanu su lice i naličje iste "medalje" .

 3. #3
  Aktivan član
  Učlanjen
  15.09.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.521
  Reputaciona moć
  224

  Podrazumevano Re: PROROCANSTVO O SRBIJI.MISLITE O TOME!!!!!!

  Одавно прочитах то пророчанство. Верујем у сваку његову изговорену реч.
  Рука дајућег не оскудева.

  :) http://www.youtube.com/watch?v=3wZNWRAKaoc

 4. #4
  Zainteresovan član nije ni bitno (avatar)
  Učlanjen
  28.02.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  431
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Re: PROROCANSTVO O SRBIJI.MISLITE O TOME!!!!!!

  Citat Original postavio FataMorgen Pogledaj poruku
  Пророчанство оца Гаврила


  Старац Гаврило – Многострадални (1900-1999) - Пророчанство о Србији  " Отац Гаврило :: Београд ће бити разрушен, део града ће потањати. Видим колоне људи како напуштају тај град, беже. Немојте тамо ићи и будућност тамо започињати, мораћете бежати из њега. Тамо ће бити опасно улицом проћи, страх ће људи за своје животе осећати. Треба светиње и важне историјске књиге склонити из његових зграда. Разне ће га невоље порушити. Због греха неки се у Београду богате, у луксузу живе, а неки немају ни деци хлеба, морају од неморала да живе. А и због других безакоња. Пролиће се крв у скупштини, народ ће се побунити, грађански рат ће кренути и одатле ће се на све друге градове пренети и Јовановачка река ће крвава тећи. Народ ће бити подељен, власти ће све пером решавати али ништа од тога неће бити. Тада ће Србију распарчати на делове. Отцепиће Војводину и Косово и Санџак. Црна Гора ће делом Албанија бити, њима ће бити дана, даће се Албанском народу, Шиптарима, на коришћење. Наши неће смети тамо ни живети. Савез западних сила и Шиптара је пакт са ђаволом који има свој рок трајања. Застава Војводине има три петокраке (Срем, Банат и Бачка) распоређене у троугао (пирамида) и имају пентагон изнутра. Отац Гаврило је даље говорио... И тамо ће наше светиње рушити. А свет ће их подржавати, исти они који су нас и бомбардовали. Узеће нам Војводину, продаваће равнице, тада кад више Београд не буде престоница онда ће свако за себе живети, свако посебно. Тада ће се све туђини питати, они су то и замислили, али народ ће се побунити. Тада ће у земљи бити глади, муке, болести ће нас харати, умираће народ таквом брзином да неће стићи свештеници да га сахрањују. Људи ће се разредити, у селима поготову. Имаће да пешаче један до другог да се нађу и испричају. И воде здраве за пиће неће имати, само у планинама и брдима. Тућиће се људи на изборима да на ред за воду дођу. Компанија Кока кола ће држати све битније изворе воде чије ће коришћење наравно условљавати поседовањем жига.
  Из градова ће људи бежати, и то у колонама, неће имати од чега живети, посла неће бити, фабрике неће радити, а дугове држави неће имати од чега намирити... Биће велико духовно отпадништво, ко год не буде примио срцем веру православну, повероваће разним обманама и вероваће лоповима и лажовима, вероваће лажним обећањима страних владара, а од тога ништа имати неће. Благо тад онима који су научили скромно да живе, а онима који су научили у раскоши, неће моћи лако немаштину и глад да прихвате. Ништа им паре неће помоћи. Тада кад се све то буде дешавало, чувајте семена свега, житарица и поврћа, да имате шта посејати, јер неће имати да се купи семе нигде као ово сад, па да имате да се прехраните. Но, Шиптари неће стати, они мировати неће, границу ће стално померати. Страни владари ће их све парама подржавати и они ће Србина и своје земље потерати, притиснуће га невољама и тамо народ српски неће имати никаква права, живеће у страху, само ће им дати шаку земље, да тамо живе, али и ту наш народ никаква права имати неће, све ће се Шиптари питати. Замериће се и са Грчком и са Македонијом, границе ће се померати. Немир ће се проширити на све друге суседне државе, а оне ће морати да их слушају, јер су њихове чланице, биће уцењене.
  Свети Козма Етиолски је рекао: „За све што се Православнима буде догађало у последње време, куните Папу“, он је узрочник свих зала. Он у свим преговорима учествује и у све се меша, па и да Србију поделе, да католици заузму до Београда. Они већ праве карту до Земуна. (мисли се на римокатоличке силе које ће то преко Хрватске спровести)
  Више се земљом из Београда неће управљати, већ ће посебно, свака одцепљена јединица имати своје центре за све. Када распарчају Србију, она ће бити на делове подељена, остаће само ужи део Србије, где ће једино бити реда и мира. А осталим деловима ће се немири зацарити. Умешаће се и стране силе. Туђа ће војска земљом нашом као својом корачати, као „да брину о неком реду“. Ратоваће авионима преко нас. Тада у тим невољама, оно мало Срба што остане вапиће богу да му да цара да земљом влада. У то време ће Русија царевина постати, и тада велике стране силе ће се једино руског цара бојати, таква ће сила бити са њим и благослов, да ће сви владари света од њега где год се појави, дрхтати, с њим ће и небеска сила бити. Руски цар ће тада заштитити православне широм света, и Србију. Тада ће и жути људи примати нагло православље, на чуђење многих. А када Русија постане монархија и када се зацари руски цар. Благо оном ко то време дочека, говорио је отац са сузама, каква ће милост земљом српском владати, тамјан ће мирисати земљом. Тада ће се све стране силе са Косова повући, оставиће Шиптаре, онда ће бежати Шиптари да ће им Албанија бити тесна. Неће смети на Косову цара руског дочекати. Тада ће цар, царском граматом, вратити нашу земљу и потврдити наше све што је било. И све на Косову поново ће бити наше јер је то земља нашом крвљу натопљена, не могу они њом владати.
  Србија је и раније остајала безнадежна и без снаге за одбраном. Али су се наши мученици вратили ојачани и храбро победили. Тако ће опет бити у Србији када се вратимо мученичком Православљу.
  Владари света ће се удружити, онда ће се повезати трговином, оружјем, у свему. Масони, Јевреји и онда ће решити да њиховог владара поставе на чело те њихове заједнице, који ће да се све пита. За свој центар, где да га устоличе, узеће и обновиће тамо где је био Соломонов храм, да би се приказали свету моћни и јаки. Они већ припремају то све да га поставе, имају план, поготову Америка предњачи у томе и Јевреји, масони, они ће бити толико богати бринуће се како да своје богатство и заштите. Тај човек који ће бити њихов владар је већ рођен, родила га је нечиста жена, и зато ће се „онај“ (антихрист) у њему зацарити. Биће и лукав и зао и осветник, али ће се вешто прикривати, и глумиће доброту и све ће нудити, сва обећања, само да се представи као неко ко је мудар и жели добро народу и свету. Он ће сести на престо, чак ће тражити да га сви на силу прихвате. Хвалиће га свуда и на сваком месту, и његова обећања ће величати. Он ће тражити да свом техником управља, и то преко неких чипова, где ће имати податке о сваком човеку, све. Прво ће по затворима то робијашима стављати, да их пре пронађу, као криминалце, а онда ће то, све податке у те чипове стављати људима на руку и чело. И ту ће све писати, и ко је, и где је рођен и колико има новца, и од чега болује, и све о њему писаће у томе.
  Тада хришћани то не смеју примити, то је знак „онога“, већ се крити поново по пећинама и планинама. Они који то не буду примили, неће моћи ни да купе ни да продају, али ће Господ верне своје чудесно хранити, иако ће тада на земљу бити пуштена велика суша и глад, баш зато, да „онај“ (антихристи) не може да испуни своја обећања, да се покаже да је лажов. Људи ће бацати новац путем јер ништа неће моћи да се купи. Велики Оци говоре да ће то трајати негде око три и по године. Тада ће сићи на земљу, Господ ће послати Светог Еноха и Илију, да храбре народ да истраје у вери и да се опомену другог доласка Господњег. Многа ће се чуда тад на земљи издешавати када Свети Енох и Илија сиђу. Тада ће Вавилон нестати са лица земље, и сви сматрају да је то земља у којој је сво зло сазрело Америка. Антихрист ће се једино на земљи бојати руског цара, неће смети крочити тамо у земљу где је он, дрхтаће од њега. А оне земље које су ковале план да Србију униште, да је распарчају и бомбардују, оне ће тешко страдати, Француска ће ватром горети, и Немачку велика невоља ће задесити, и глад, неће рађати ништа, да ће доћи у Србији хлеба, пшенице да траже, али тада ће нашом земљом цар владати, он ће се питати, тада ће у Србији пшенице и свега рађати. А у време антихриста тада те три године, када буду целом земљом глад и суша владали, пред долазак Христов, тада ће се народ по пећинама и горама скривати, сви православни ће се у групама скривати, и многи ће мученички од глади и болести умирати. Тада ће бити и земљотреса, и пожари и друге непогоде ће задесити земљу. Наше је да се молимо а о времену и роковима није наше да тумачимо, како нам и пише у Светом Писму, да о тачном времену и роковима зна једино Отац наш Небески. А онда када затрубе трубе са неба, да огласе долазак други Господа, када се Господ појави са истока, са мајком Божјом и са свима Светима, са Анђелима, онда ће прво мртве трубом позвати, гробови ће се отворити, сви уснули ће изаћи пред Господа а онда и сви живи на земљи ће га у једном часу видети, праведници ће се радовати а они који се нису покајали, са страхом ће чекати суд. Непосредно пре тога небо ће се отворити, звезде ће падати, преко целог неба Крст ће засијати, беличасто сјајне боје, и сав народ на земљи ће га угледати. Биће тада велики знаци и на небу и на земљи, пред долазак Господа."

  Pa,trebalo bi se zamisliti nad ovim

  КО ОВО ДОЖИВЉАВА НЕОЗБИЉНО ТАЈ ЈЕ ...

 5. #5
  Lesandar nije na forumu
  An Unexpected Force Which Suddenly Appears and Resolves the Matter
  Elita Lesandar (avatar)
  Učlanjen
  27.08.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.404
  Reputaciona moć
  463

  Podrazumevano Re: PROROCANSTVO O SRBIJI.MISLITE O TOME!!!!!!

  Citat Original postavio Гост форума Pogledaj poruku
  Одавно прочитах то пророчанство. Верујем у сваку његову изговорену реч.
  Пријатељу, ја могу да верујем у изговорену, али не и записану реч. "Спасоје Влајић", (као симбол трећеокашке штампе) воли да се игра тарабићанства.
  "Velika seoba Slovena" i autohtonost Albanaca na Balkanu su lice i naličje iste "medalje" .

 6. #6
  Legenda
  Učlanjen
  17.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  spotless mind
  Poruke
  56.036
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PROROCANSTVO O SRBIJI.MISLITE O TOME!!!!!!

  aj starca Gavrila kapiram, on je starac...Gavrilo...
  al tebe Fato:
  kamo enter? : O

 7. #7
  Elita Sarvaš (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Batajnica, Serbia
  Poruke
  20.660
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  2709

  Podrazumevano Re: PROROCANSTVO O SRBIJI.MISLITE O TOME!!!!!!

  To su sve neki losi signali za Nikolica .
  Iz ovoga citam da ce na izborima
  proci kao bos po trnju !

 8. #8
  Iskusan Battlecat (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sydney, NSW
  Poruke
  6.922
  Reputaciona moć
  127

  Podrazumevano Re: PROROCANSTVO O SRBIJI.MISLITE O TOME!!!!!!

  Pa koje proročanstvo , tako ti zadnjih 1200 godina na Balkanu minimum. To ti mogu i ja ispričam

  Mogao je bar da udje u detalje još malo , koje zemlje koliko para , datumi i tako to pa da bude kao neko proročanstvo, mada slabo i to

  A ovo ostalo za masone i careve i ostalo je no comment
  Being right isn't nearly as important as knowing when to shut up.

 9. #9
  Buduća legenda FataMorgen (avatar)
  Učlanjen
  28.04.2010.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Novi Sad - Srbija
  Poruke
  47.142
  Reputaciona moć
  12934

  Podrazumevano Re: PROROCANSTVO O SRBIJI.MISLITE O TOME!!!!!!

  Citat Original postavio Гост форума Pogledaj poruku
  Одавно прочитах то пророчанство. Верујем у сваку његову изговорену реч.
  Samo antihristi mogu da se podsmevaju i cirkuzane,a to uglavnom govori o sopstvenom mentalnom sklopu i devijantnosti

 10. #10
  Demijurg nije na forumu
  ...je stvorio svet za sebe... i za sve vas... jer je
  Iskusan
  Učlanjen
  05.02.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  6.362
  Tekstova u blogu
  505
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PROROCANSTVO O SRBIJI.MISLITE O TOME!!!!!!

  Nema ni proroka ni proročanstava. Masoni ih naručuju, “proroci” ih pišu, masoni ih opet ispunjavaju, a maloumnici veruju... Kakva genijalna igra. Kao, proročanstvo treba da se ispuni, pa onda se kao ispuni, a kad se kao ispuni, onda se osuđuju njegovi akteri, koji kao treba da ispune proročanstvo, i kao ispune ga, a kad ga ispune onda se osuđuju, kao nisu znali šta čine... Strašno. Ovo podseća na šizofreniju.

  Jevrejska elita je veoma davno, verovatno kada su se Jevreji organizovali kao narod, osnovala brojna tajna društva. Jedno od njih, ujedno i najopasnije, bilo je „B'Nai B'Rith”, odnosno „Sinovi zaveta”. Njihov primarni interes i cilj bilo je uspostavljanje što je moguće šire vladavine jevrejske elite; njihov sekundarni cilj bio je da od bistrijih ljudi odaberu „proroke”, kojima će naložiti da pišu proročanstva, koja će oni ispunjavati. I to se i dogodilo. Imali smo gomilu proroka u Starom zavetu koji su pisali „proročanstva“, Sinovi zaveta su ih ispunjavali - a slepe narodne mase su verovale da se proročanstva ispunjavaju do detalja.

  Proročanstva ne postoje. Pripadnici tajnih društava ih naručuju, pišu i ispunjavaju, a ljudi sa ispranim mozgom veruju u njih. I to je to.

  E, a, kako se to proročanstvo pojavljuje tek posle, a ne pre nekog događaja? Malo je to simptomatično. Nikad se proročanstvo ne oglasi pred sam događaj, nego kad se nešto dogodi onda “proroci” izađu iz mišjih rupa i prde kako su oni to pogodili.

  Slične prevare rađene su sa Nostradamusom, koji je pisao stihove bez pominjanja bilo kakvih imena i godina, ali čim se nešto dogodi - “tumači” dođu i kažu kako se “to poklapa sa ovim ili onim”...

  Slično je i sa Kremanskim proročanstvom. Čitao sam izdanje iz 1940. i 1992. godine, sredinom 90-tih. U izdanju iz 1940. nigde se ne pominje ni WW II, ni Hitler, ni Tito, ni televizija, ni čovek na Mesecu, ma ništa; u izdanju iz 1992. piše kako su Tarabići sve to pogodili. Pa nisam budala, namerno sam ih paralelno čitao. A u izdanju iz 2001. piše da će u Srbiji na vlast doći čovek koji se preziva slično kao što se zove selo iz koga potiče, te da je Koštunica iz Koštunića, da će “srediti” Srbiju itd. A nije se pominjao tokom 90-tih. A on je došao 2000. I kako je to “sredio Srbiju”?

  Takođe i Biblijska proročanstva. Dođe neki blentavi i polupismeni propovednik, zatucani verski fanatik, i kaže, otprilike, ovako: “Taj i taj prorok je pre 2700 godina rekao da će se dogoditi to i to, to se dogodilo pre 2300 godina. Eto, to je proročanstvo koje se ispunilo.” Pa nije. Ono što se dogodilo pre, recimo, 2300 godina, a „prorečeno“ je pre 2700 godina, iz današnjeg ugla posmatrano, nije proročanstvo. Želim da vidim “proročanstvo” koje danas govori o sutra... I željno iščekujem 2012-tu... mada sam siguran da je i to histerija i prevara.

  Evo ga jedan banalan i blentavi primer disfunkcije proročanstva, pardon, „proročanstva“:

  1. “božji” sin je rekao Judi da ide i da ga izda, jer je tako “prorečeno” (a već smo diskutovali o tome kako se proročanstva naručuju, pišu i ispunjavaju i kako lakoverni veruju u njih);

  2. zatim avramski bog osuđuje onoga ko je izdao “božjeg” sina za to što je učinio, kao da nije ni bilo “prorečeno”.

  Iskaz broj 1 u potpunosti pobija iskaz broj 2, i obrnuto. Nekome ovde nije dobro, a to nisam ja. Ha ha ha.

  Nabijem na onu stvar sve proroke i sva proročanstva. Dno dna...

  Mentalni program, napisan od strane "B'Nai B'Rith”-a, sve što je “prorečeno” je poteklo iz njihove kuhinje. Samo što neće biti ni blizu onoga što vi očekujete.

 11. #11
  Iskusan Battlecat (avatar)
  Učlanjen
  12.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sydney, NSW
  Poruke
  6.922
  Reputaciona moć
  127

  Podrazumevano Re: PROROCANSTVO O SRBIJI.MISLITE O TOME!!!!!!

  Pred kraj počelo najviše da ga cepa, šta god da je uzeo
  Being right isn't nearly as important as knowing when to shut up.

 12. #12
  Neproveren član
  Učlanjen
  16.02.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  16.064
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PROROCANSTVO O SRBIJI.MISLITE O TOME!!!!!!

  ***** onda takvu buducnost bez Slatkoce.

 13. #13
  Stara legenda BLAJBI (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  U senci banana....
  Poruke
  93.436
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  2628

  Podrazumevano Re: PROROCANSTVO O SRBIJI.MISLITE O TOME!!!!!!

  Ovo je bre za podforum Natprirodne pojave i misterije, nije za Politiku !
  Najveci polkon koji nekom mozete dati je vase vreme...Jer, kada dajete svoje vreme vi dajete deo svoig zivota koji nikada necete dobiti nazad...

 14. #14
  МАЧАК nije na forumu
  ЧУВАР ИДЕОЛОГИЈЕ ЧЕТНИЧКОГ ПОКРЕТА
  Buduća legenda МАЧАК (avatar)
  Učlanjen
  01.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  БЕСКРАЈНО ПЛАВИ КРУГ И У ЊЕМУ ЗВЕЗДА
  Poruke
  25.128
  Tekstova u blogu
  153
  Reputaciona moć
  2363

  Podrazumevano Re: PROROCANSTVO O SRBIJI.MISLITE O TOME!!!!!!

  Citat Original postavio Blajbinger Pogledaj poruku
  Ovo je bre za podforum Natprirodne pojave i misterije, nije za Politiku !
  Дај Блајби....не спа,уј.....
  Боље читај.....да видиш....
  оћел ти жути вратити дедовину...
  ЗА ПРАВОГ МАЧКА, СВАКИ МЕСЕЦ ЈЕ ФЕБРУАР

  АХ ДА.... ВИШЕ ОД УСТАША МРЗИМ УСТАШКЕ ЈАТАКЕ

 15. #15
  Elita
  Učlanjen
  30.01.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.563
  Reputaciona moć
  501

  Podrazumevano Re: PROROCANSTVO O SRBIJI.MISLITE O TOME!!!!!!

  чудно како нема ниједно муслиманско пророчанство, а немају ни светих људи, а и запад је нешто утањио, после нострадамуса - мук

 16. #16
  Moderator dlugomir (avatar)
  Učlanjen
  18.10.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Arhiva (tamo mi je najvise poruka)
  Poruke
  96.605
  Tekstova u blogu
  6
  Reputaciona moć
  17652

  Podrazumevano Re: PROROCANSTVO O SRBIJI.MISLITE O TOME!!!!!!

  Ovde se bavimo onim sto se realno desava u sadasnjem politickom trenutku. Manite se prorocanstava.
  Ja volim zvuk motora i kad škripe gume, a elektriku nek' voli onaj ko ne razume.

Slične teme

 1. Odgovora: 15
  Poslednja poruka: 23.01.2005., 15:32
 2. Petak trinaesti....Sta mislite o tome??
  Autor Marija..._ u forumu Ostalo
  Odgovora: 16
  Poslednja poruka: 10.03.2004., 15:06
 3. ŠTA VI MISLITE O TOME
  Autor rex u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 26
  Poslednja poruka: 12.09.2003., 10:43

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •