Prvi zlocin nad gradjanima SRJ u predhodnom ratu.
1992.Muslimani iz Sjeverina krenuli su svakodnevnim poslom u Priboj, redovnom autobuskom linijom Rudo-Priboj, preko teritorije Bosne i Hercegovine.
U selu Mioče, pripadnici srpske paravojne formacije Osvetnici kojom je komandovao Milan Lukić, zaustavili su autobus, i nakon legitmisanja putnika izveli odrasle Muslimane, 15 muškaraca i jednu ženu. Kamionom su ih prevezli u Višegrad u motel "Vilina Vlas", gde su ih fizički zlostavljali, a potom ih odveli na obalu reke Drine u Višegradu, gde su ih streljali.
Žrtve ovog zločina su: Mehmed Šebo, Zafer Hadžić, Medo Hadžić, Medredin Hodžić, Ramiz Begović, Derviš Softić, Medhad Softić, Mujo Alihodžić, Alija Mandal, Sead Pecikoza, Mustafa Bajramović, Hajrudin Sajtarević, Esad Džihić, Ramahudin Ćatović, Idriz Gibović i Mevlida Koldžić svi iz sela Sjeverin, drzavljani SRJ.
Za ovaj zločin, Okružni sud u Beogradu osudio je na po 20 godina zatvora Milana Lukića i Olivera Krsmanovića (obojica u odsustvu), Dragutina Dragićevića i Đorđa Ševića na 15 godina.
Haški tribunal osudio je Milana Lukića 2009.godine na doživotnu kaznu zatvora, za zločine u Višegradu.
Tela ubijenih sjeverinskih Muslimana ni do danas nisu pronađena.