pokretni tekst
Prikazujem rezultate 1 do 20 od 20

Tema: pokretni tekst

  1. #1
    Primećen član france (avatar)
    Učlanjen
    16.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    paris
    Poruke
    548
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano pokretni tekst

    Na koju foru se ovo pravi ? kao npr. na ovaj sajt http://www.opusteno.co.sr/ onaj tekst gore sto se vrti stalno.



  2. #2
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

  3. #3
    Aktivan član DabaMAN (avatar)
    Učlanjen
    04.04.2004.
    Lokacija
    Sombor
    Poruke
    1.880
    Reputaciona moć
    68

    Podrazumevano

    Dakle, kod je <marquee>tekst</marquee>
    Više primera na:

    http://www.mountaindragon.com/html/marquee.htm

  4. #4
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Obrati paznju da testiras na vise vrste i verzija browsera! Mozes se neprijatno iznenaditi kako sve lepo izgleda na IE na primer dok na Netscape nece! Mislim da bas sa "marque" Netscape ima problem.
    A zasto ne uradis to u Flashu? Imas mnogo vise mogucnosti i lepse izgleda...

  5. #5
    Primećen član france (avatar)
    Učlanjen
    16.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    paris
    Poruke
    548
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Citat Original postavio codemaker
    Obrati paznju da testiras na vise vrste i verzija browsera! Mozes se neprijatno iznenaditi kako sve lepo izgleda na IE na primer dok na Netscape nece! Mislim da bas sa "marque" Netscape ima problem.
    A zasto ne uradis to u Flashu? Imas mnogo vise mogucnosti i lepse izgleda...
    Ja i Flash > dva svijeta!

  6. #6
    Primećen član Macro_ek (avatar)
    Učlanjen
    05.05.2004.
    Lokacija
    PDG
    Poruke
    500
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Citat Original postavio france
    Ja i Flash > dva svijeta!
    Ti i Flash 2 svijeta? A od kada je to, molim te, potrebno da neko zna flash da bi u njemu radio 8) ? Imas dovoljno programcica koji prave sve i svasta sa Flash-om a da User nema, ama bas nema, nikakvog iskustva (pa cak i da ih prvi put vidi). Samo malo trebas da poznajes racunare i malo inteligencije i to je to! Neki su Free ali su slabi a drugi su Keshirani, ali se i to moze "zaobici" (bar tako kazu ).
    Recimo...
    Anim-Fx ili...
    (moj licni favorit... Swishmax :shock: ) Jednostavno naj naj za flash animaciju! 2 dana ti je potrebno da ga ukapiras... a jos sa neta mozes da skidas .swi fajlove (koji su radni fajlovi za SWiSH) - samo malo googlaj

    Pozdrav ljudi!!


    Pozdrav

  7. #7
    Primećen član
    Učlanjen
    08.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    869
    Reputaciona moć
    61

    Podrazumevano

    Ma moze i Flax, jednostavan i prost da i moj klinac od 9 godina radi sa njim.

  8. #8
    Zainteresovan član shining star (avatar)
    Učlanjen
    13.11.2004.
    Lokacija
    paradice
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano

    Evo jedne veoma korisne adrese:
    http://www.scriptocean.com/
    Pozdrav

  9. #9
    Aktivan član DabaMAN (avatar)
    Učlanjen
    04.04.2004.
    Lokacija
    Sombor
    Poruke
    1.880
    Reputaciona moć
    68

    Podrazumevano

    Eto, vidiš da je mnogo bolje to izraditi u flashu, i to uz ovake programčiće u svega par klikova mišem.
    Inače čisto da napomenem da "marquee" ne radi samo u Netscape-u ver. 6.0 pa naniže.

  10. #10
    Primećen član france (avatar)
    Učlanjen
    16.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    paris
    Poruke
    548
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Macro_ek
    Citat Original postavio france
    Ja i Flash > dva svijeta!
    Ti i Flash 2 svijeta? A od kada je to, molim te, potrebno da neko zna flash da bi u njemu radio 8) ? Imas dovoljno programcica koji prave sve i svasta sa Flash-om a da User nema, ama bas nema, nikakvog iskustva (pa cak i da ih prvi put vidi). Samo malo trebas da poznajes racunare i malo inteligencije i to je to! Neki su Free ali su slabi a drugi su Keshirani, ali se i to moze "zaobici" (bar tako kazu ).
    Recimo...
    Anim-Fx ili...
    (moj licni favorit... Swishmax :shock: ) Jednostavno naj naj za flash animaciju! 2 dana ti je potrebno da ga ukapiras... a jos sa neta mozes da skidas .swi fajlove (koji su radni fajlovi za SWiSH) - samo malo googlaj

    Pozdrav ljudi!!


    Pozdrav
    U pravu si ! Hvala svima!

  11. #11
    Zainteresovan član shining star (avatar)
    Učlanjen
    13.11.2004.
    Lokacija
    paradice
    Poruke
    143
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano

    Full download za Anim-FX:
    http://phazeddl.com/dl.php?id=130483

  12. #12
    Primećen član france (avatar)
    Učlanjen
    16.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    paris
    Poruke
    548
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    interesuje me kako napraviti tekst u ovom stilu ... http://www.leparisien.fr/home/index.htm (ovaj tekst koji se pokrece odozdo prema gore
    ...znaci otprilike neki tekst pa ono.... opsirnije.

  13. #13
    Aktivan član DabaMAN (avatar)
    Učlanjen
    04.04.2004.
    Lokacija
    Sombor
    Poruke
    1.880
    Reputaciona moć
    68

    Podrazumevano

    Pogledaj source tog frame-a, u pitanju je javascript. Moja preporuka je da izbegavaš takve skriptove, jer su između ostalog davno prevaziđeni i zastareli, a i ne prikazuju se uvek isto u svim browserima (u ovom slučaju u Operi i FF).
    Tako da, ukoliko ovo ne radiš u flashu (a možeš to uraditi za minutu koorišćenjem najobičnije maske i motion tween-a), nemoj raditi nikako.

  14. #14
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Macro_ek
    Citat Original postavio france
    Ja i Flash > dva svijeta!
    Ti i Flash 2 svijeta? A od kada je to, molim te, potrebno da neko zna flash da bi u njemu radio 8) ? Imas dovoljno programcica koji prave sve i svasta sa Flash-om a da User nema, ama bas nema, nikakvog iskustva (pa cak i da ih prvi put vidi). Samo malo trebas da poznajes racunare i malo inteligencije i to je to! Neki su Free ali su slabi a drugi su Keshirani, ali se i to moze "zaobici" (bar tako kazu ).
    Recimo...
    Anim-Fx ili...
    (moj licni favorit... Swishmax :shock: ) Jednostavno naj naj za flash animaciju! 2 dana ti je potrebno da ga ukapiras... a jos sa neta mozes da skidas .swi fajlove (koji su radni fajlovi za SWiSH) - samo malo googlaj

    Pozdrav ljudi!!


    Pozdrav
    Anim FX je sto se mene tice najjednostavniji i sasvim bi zadovoljio osnovne potrebe. Ima gomilu templates.

    No, ne stoji ti konstatacija: "A od kada je to, molim te, potrebno da neko zna flash da bi u njemu radio", pa moras znati o Flashu ponesto da bi u njemu samostalno pravio nesto!? Ne mislis valjda da mozes samo startovati Flash MX pa se sve samo odradi. Verovatno si mislio da ne treba poznavanje Flasha za neke jednostavnije radove i uglavnom predefinisane templates, upotrebom specificnih programa (Anim-FX na primer). Za ozbiljne aplikacije, morace ipak da malo prouci sam Flash design.

  15. #15
    Primećen član france (avatar)
    Učlanjen
    16.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    paris
    Poruke
    548
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Citat Original postavio codemaker
    Citat Original postavio Macro_ek
    Citat Original postavio france
    Ja i Flash > dva svijeta!
    Ti i Flash 2 svijeta? A od kada je to, molim te, potrebno da neko zna flash da bi u njemu radio 8) ? Imas dovoljno programcica koji prave sve i svasta sa Flash-om a da User nema, ama bas nema, nikakvog iskustva (pa cak i da ih prvi put vidi). Samo malo trebas da poznajes racunare i malo inteligencije i to je to! Neki su Free ali su slabi a drugi su Keshirani, ali se i to moze "zaobici" (bar tako kazu ).
    Recimo...
    Anim-Fx ili...
    (moj licni favorit... Swishmax :shock: ) Jednostavno naj naj za flash animaciju! 2 dana ti je potrebno da ga ukapiras... a jos sa neta mozes da skidas .swi fajlove (koji su radni fajlovi za SWiSH) - samo malo googlaj

    Pozdrav ljudi!!


    Pozdrav
    Anim FX je sto se mene tice najjednostavniji i sasvim bi zadovoljio osnovne potrebe. Ima gomilu templates.

    No, ne stoji ti konstatacija: "A od kada je to, molim te, potrebno da neko zna flash da bi u njemu radio", pa moras znati o Flashu ponesto da bi u njemu samostalno pravio nesto!? Ne mislis valjda da mozes samo startovati Flash MX pa se sve samo odradi. Verovatno si mislio da ne treba poznavanje Flasha za neke jednostavnije radove i uglavnom predefinisane templates, upotrebom specificnih programa (Anim-FX na primer). Za ozbiljne aplikacije, morace ipak da malo prouci sam Flash design.
    Imam ANIM FX , ali ovako nesto ne uspevam da uradim u njemu...ne mogu da ubacim mnogo reci.

  16. #16
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Onda skini program SWFText
    Moze da stavis koliko god hoces slova a ima i vise template od anim-fx :wink:

  17. #17
    Poznat loop (avatar)
    Učlanjen
    29.01.2005.
    Lokacija
    u senci divljeg kestena
    Poruke
    9.160
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano


  18. #18
    Primećen član france (avatar)
    Učlanjen
    16.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    paris
    Poruke
    548
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Citat Original postavio shining star
    Evo jedne veoma korisne adrese:
    http://www.scriptocean.com/
    Pozdrav
    NAJBOLJA RESENJA ZA OVE STVARI

  19. #19
    Primećen član france (avatar)
    Učlanjen
    16.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    paris
    Poruke
    548
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    E pazite sad ovo: U menij postoje vise stavki npr.
    1.UVOD
    2.INTERNET
    3.HTML

    kad se pritisne na jednu od toga npr. UVOD otvara se str. u kojoj pise nesto o uvodu itd.

    Svi tekstovi o UVODU,INTERNET I HTML se nalaze u istoj HTML stranici...medjutim broswer tacno zna gde da se zaustavi i kod koje stavke...

    Malo je teze objasniti...na ovoj stranici je to uradjeno>>> http://www.ka-net.net/uputstvo/uputa.html

    Pritisnite na neko polje sa lijeve strane i otvorice vam se neka tema , ali sve je to u jednoj HTML stranici...koliko sam uspio da ukopcam preko ALT+F3 radi se o <A NAME=""><A> ali ne funkcionise.

  20. #20
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano

    Ovako se to radi !!
    Ispred texta gde oces da ti se zauztavi citac ( da tamo usmeris posetioca bas na doticni deo texta ) dodas ovo
    Kod:
    <A NAME="stop"></A>
    Sad ako se taj text nalazi negde na sradieni neke stranice koja se zove uvod onda se to ovako tradi

    http://www.tvoj_sat.com/uvod.html#stop
    I tacno ce te baciti na dodicni deo teksta
    pozzz

Slične teme

  1. Tekst boks
    Autor Anciger u forumu Web dizajn
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 16.01.2009., 23:12
  2. Tekst za pesmu
    Autor FaFaFaj u forumu Muzika
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 15.06.2008., 01:21
  3. Audio u tekst
    Autor rraallee u forumu Softver
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 31.10.2007., 14:07

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •