Beograd -- Nepoznati razbojnik, naoružan pištoljem, upao je oko 15.20 u ekspozituru "Unikredit banke", koja se nalazi u Ustaničkoj 262, i iz nje odneo skoro 23.000 evra.

Kako "Novosti" saznaju, razbojnik, star oko 30 godina, visine oko 180 centimetara, obučen u kariranu košulju dugih rukava, sivu trenerku, u crnim patikama i maskiran tako što je na lice navukao crni kačket, upao je u banku u trenutku kada su se u njoj nalazili jedan radnik obezbeđenja i jedna službenica za šalterom, kao i jedan klijent.

Na vratima je oborio radnika obezbeđenja, a potom izvukao pištolj ispod trenerke, uperio ga u šaltersku službenicu i povikao:

"Ovo je pljačka! Predajte sav novac i ne paničite! Inače, pucam..."

Službenici banke je dodao praznu torbu za laptop, u koju je potom stavio sav novac i istrčao iz banke, bežeći prema Bulevaru kralja Aleksandra.

Na lice mesta ubrzo je stigla policija. Uviđaj, kao i saslušanje svedoka i oštećenih iz banke, trajao je više od sat vremena, tako da banka nije radila. Prema prvim informacijama iz izvora bliskih istrazi, saznajemo da je pljačkaš, osim dinara, u petak iz banke odneo i veću količinu evra, švajcarskih franaka i američkih dolara.

Ekspozitura "Unikredit banke" na Zvezdari, pored koje se nalaze i ekspoziture "Alfa" i "Volks" banke, poseduje video- nadzor i alarm. Takođe i fizičko obezbeđenje. Sve to, ipak, nije sprečilo niti uplašilo razbojnika da uđe unutra i opljačka banku.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=05&dd=04&nav_category=16&nav_id=606439