Po nalogu Tužilaštva za ratne zločine Žandarmerije je jutros u opštini Bujanovac i selima Veliki Trnovac i Breznica uhapsila osam osoba, od kojih se pet terete za ratne zlodčine. Na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi u Vranju ministar policije Ivica Dačić je izjavio da hapšenja nemaju politički motiv, kao i da amnestija za bivše pripadnike Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe ne obuhvata krivična dela ratnog zločina nad civilima, za šta se inače terete uhapšeni.

Kako je saopštio Dačić lišeni slobode su Eljhami Salihi, Mustafa Limani, Šerif Abdiri, Nedir Sefedini, Sevdai Emurlahi, a jedan od uhapšenih, kako je rekao, radi kao prevodilac u Misiji OEBS-a:

A povodom jutrošnjih hapšenja oglasio se i jedini albanski poslanik u Skupštini Srbije Riza Halimi ocenom da se radi o nastavku državnog terora nad albanskom zajednicom. Nije slučajnom što je ministar policije ova hapšenja počeo dva dana pred izbore, rekao je Halimi i ocenio da ovakva akcija može da ima dalekosežne posledice po region.
http://www.voanews.com/serbian/news/south-serbia-albanian-arrests-05-04-2012-150211315.html
********************************************
Ко о чему, Риза о терору као баба о уштипцима. Ниједном се није сетио да помене шиптарски терор над српским становништвом.
Сигурно је да су ухапшени починили нека злодела јер српска страна неби тек тако посегла за хапшењем када смо под будним оком ЕУ. Највероватније да је Тужилаштво добило зелено светло из ЕУ па онда ,,поступило''.