Pitanja za Visual Basic 6
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 37

Tema: Pitanja za Visual Basic 6

  1. #1
    Iskusan GrimReaper (avatar)
    Učlanjen
    06.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nish
    Poruke
    5.006
    Reputaciona moć
    141

    Podrazumevano Pitanja za Visual Basic 6

    1.Kako da ispisem (recimo u nekom labelu) ime nekog fajla? Ali samo ime ne i direktorijum (probao sam sa .FileName ali to ispisuje sve, kao recimo C:\Program Files\...)
    2.Kako da za Common Dialog postavim dva filtera koji ce da se menjaju preko padajuceg menija?

    Hvala unapred!



  2. #2
    Iskusan GrimReaper (avatar)
    Učlanjen
    06.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nish
    Poruke
    5.006
    Reputaciona moć
    141

    Podrazumevano

    Ma hajde ljudi, nije valjda da niko to ne zna?

  3. #3
    Iskusan GrimReaper (avatar)
    Učlanjen
    06.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nish
    Poruke
    5.006
    Reputaciona moć
    141

    Podrazumevano

    E uspeo sam i sam da uradim, ali imam jos dva nova pitanja:
    1. Kako da se pritiskom na Cancel Common Dialog zatvara ne radeci nista(da ne radi istu akciju koju radi na Open)
    2. Kako da sve labele iste boje oznacim jednim imenom, da budu jedna grupa(recimo da se zovu Selected) ako je to moguce.

  4. #4
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano

    Kako si uradio za dva filtera???

    P.S.
    Za Cancel =>

    Private Sub cmdGumb_()

    'ide kod tra la la
    On Error GoTo Errhandler:
    'ovde kucas uobicajen kod
    Errhandler:
    'ovde kucas sta ce da bude ako ides na Cancel

    End Sub

  5. #5
    Iskusan GrimReaper (avatar)
    Učlanjen
    06.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nish
    Poruke
    5.006
    Reputaciona moć
    141

    Podrazumevano

    Pa, isao sam na tref 8) .Kod je:
    <Dialog Name>.Filter = "Filter1|ekstenzije" + "|Filter2|ekstenzije"
    E hvala ti sto si mi odgovorio, barem se neko smilovao . Imam jos jedno pitanje, pa se nadam da mi mozes odgovoriti. Kako da program prepoznaje deo imena (u mom slucaju ekstenziju) pa da ga na osnovu toga smesta u jednu ili drugu kolonu?
    PS Jel da napravim tacno kako si napisao ili da stavim Private Sub <Ime Komande>_Click. A za razvrstavanje labela prema boji jel znas?

  6. #6
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano

    Za labele ne znam :? , za extenziju je odavno bila slicna tema, a ono sam Private Sub sam lupio , stavi ono sto tebi treba, nisam siguran, ali mislim da ne mora ni Errhandler nego bilo sta drugo...

  7. #7
    Iskusan GrimReaper (avatar)
    Učlanjen
    06.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nish
    Poruke
    5.006
    Reputaciona moć
    141

    Podrazumevano

    A jel mozes da mi kazes ime te teme ako se secas?

  8. #8
    Zainteresovan član torque (avatar)
    Učlanjen
    14.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    NS
    Poruke
    135
    Reputaciona moć
    51

    Podrazumevano

    Za prepoznavanje ekstenzije probaj ovako nesto:

    Kod:
    ekstenzija = Right(ImeFajla,3)
    Select Case ekstenzija
       Case "mp3"
          'sta da radi 
       Case "wma"
          'sta da radi
    End Select
    A za filter mozes i ovako:

    Kod:
    CommonDialog1.Filter = "Muzika (*.mp3;*.wma)|*.mp3;*wma|Slike (*.jpg;*.gif)|*.jpg;*.gif"
    Ovo su samo primeri a ti ces iz njih izvuci sta tebi treba.
    Pozdrav.

  9. #9
    Iskusan GrimReaper (avatar)
    Učlanjen
    06.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nish
    Poruke
    5.006
    Reputaciona moć
    141

    Podrazumevano

    E hvala ti puno. A jel znas mozda za ono svrstavanje u jednu grupu(ne mora po boji samo da se svi labeli svrstaju u jednu grupu koja ce recimo da se zove Labels)?

  10. #10
    Zainteresovan član torque (avatar)
    Učlanjen
    14.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    NS
    Poruke
    135
    Reputaciona moć
    51

    Podrazumevano

    Pa ako je to to na sta je mislim onda samo ih indeksiras. Recimo Labels(1),Labels(2)...

  11. #11
    Iskusan GrimReaper (avatar)
    Učlanjen
    06.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nish
    Poruke
    5.006
    Reputaciona moć
    141

    Podrazumevano

    E, mslav, ono za Cancel ne radi (ne moze da zatvori Common Dialog ne postoji takva komanda)!

  12. #12
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano

    Citat Original postavio GrimReaper
    E, mslav, ono za Cancel ne radi (ne moze da zatvori Common Dialog ne postoji takva komanda)!
    Probaj da pre onog 'tra la la koda ukucas
    CommonDialogBox1.CancelError = True 'umesto CommonDialogBox1 otkucaj njegovo ime.

  13. #13
    Iskusan GrimReaper (avatar)
    Učlanjen
    06.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nish
    Poruke
    5.006
    Reputaciona moć
    141

    Podrazumevano

    Ma znam ja sve to, ali ne postoji komanda koja mi treba (da zatvori Common Dialog) :?

  14. #14
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano

    Probaj posle Errhandlera: -> da otkucas Exit Sub, ili CommonDialogBox1.->pa neka komanda na koju se zatvara.

  15. #15
    Iskusan GrimReaper (avatar)
    Učlanjen
    06.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nish
    Poruke
    5.006
    Reputaciona moć
    141

    Podrazumevano

    Uspelo mi je sa Exit Sub, hvala ti.

  16. #16
    Iskusan GrimReaper (avatar)
    Učlanjen
    06.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nish
    Poruke
    5.006
    Reputaciona moć
    141

    Podrazumevano

    Ljudi, opet mi treba nesto ops: Jel moze da se napravi file iz Visual Basica (recimo neka slika) pa da mu se dodeljuju parametri (recimo kod slike ekstenzija, velicina itd.)

  17. #17
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano

    moze





























    ne mogu sad da se setim recu ti kasnije;
    ali probaj da ubacujes neke kontrole, pa da im trazis opcije i sl. Ja sam tako provalio 75% svih kodova koje sada znam

  18. #18
    Iskusan GrimReaper (avatar)
    Učlanjen
    06.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nish
    Poruke
    5.006
    Reputaciona moć
    141

    Podrazumevano

    E ako mi verujes svasta sam pokusao ali nista mi nije uspelo. Ima nesto za neki stdPicture al mnogo je komplikovano, ne zelim da zalazim u to ako nije to to 8) .Inace imam jos jedno pitanje ( ops: ops: ops: sramota me je koliko vas gnjavim ali eto moram ). Kako da command button bude enabled ali da mu se ne pojavljuju one crtice kad kliknem na njega.

  19. #19
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano

    Ne znam ni ja, i ja bih zeleo da to prokljuvim
    B:-)

  20. #20
    Obećava
    Učlanjen
    28.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    95
    Reputaciona moć
    53

    Podrazumevano pitanje

    Rj Grim Riper koliko imas godina?

  21. #21
    Iskusan GrimReaper (avatar)
    Učlanjen
    06.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nish
    Poruke
    5.006
    Reputaciona moć
    141

    Podrazumevano

    Zasto?

  22. #22
    Iskusan GrimReaper (avatar)
    Učlanjen
    06.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nish
    Poruke
    5.006
    Reputaciona moć
    141

    Podrazumevano

    Ajde, ljudi, samo mi jos te dve stvari ostale da zavrsim program (ono za kreiranje fajlova mi treba za slike i za muzicke fajlove). Svima koji su mi pomogli obecavam da cu se oduziti (naravno ako zaradim nesto )

  23. #23
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano

    Za slike ne znam, a sta je to za muziku?

  24. #24
    Iskusan GrimReaper (avatar)
    Učlanjen
    06.04.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nish
    Poruke
    5.006
    Reputaciona moć
    141

    Podrazumevano

    Pa isto tako da napravim muzicke fajlove i da ih podesavam.

  25. #25
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano

    Ne znam stvarno, zao mi je... Pogledaj po nekim drugim forumima.

Slične teme

  1. Visual Basic
    Autor blejac u forumu Programiranje
    Odgovora: 27
    Poslednja poruka: 28.02.2010., 23:37
  2. Visual Basic i USB ?
    Autor Lord_Nenad u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 20.05.2008., 02:34
  3. Visual Basic
    Autor M_ilan u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 14.02.2007., 13:41
  4. Visual Basic
    Autor *LibeCk u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 11.07.2005., 10:49
  5. Visual Basic 5.0
    Autor nidzesi u forumu Softver
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 07.05.2005., 20:16

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •