adobe photoshop
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: adobe photoshop

 1. #1

  Podrazumevano adobe photoshop

  jel' moze neko od vas dostojno reprezentovanih umova da mi kaze za koju caku za adobe photoshop(7) 2. #2
  Početnik
  Učlanjen
  04.04.2005.
  Lokacija
  Tadzikistan
  Poruke
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Adobe

  Ovde će biti ukratko objašnjen put ka kreiranju "nagorelih" ivica papira, koje mogu da pokrivaju celokupnu sliku ili samo deo nje. Ovde će biti prikazan put od samog početka i kreće se od kreiranja novog fajla, mada ovo može da se primenjuje i na postojeće slike.
  1. Treba napraviti novi dokument (File > New). Veličina dokumenta neka bude 300 x 300 piksela, a u polju Mode treba izabrati opciju RGB Color, a rezolucija bi trebala da bude 72 pixel/inch-u.
  2. Treba ispuniti pozadinu slike plavom bojom (R:33, G:27, B:195). Podrazumeva se da je aktivirana opcija Set background color opcija. Pritiskom na taster X se prelazi na aktiviranje opcije Set foreground color i podešavanje boje i trebalo bi podesiti da to bude bela boja.
  3. Treba aktivirati alatku Lasso Tool (U) i kreirati zatvorenu konturu
  4. Treba aktiviranjem tastera Edit in Quick Mask Mode (Q) preći u odgovarajući režim i, nakon toga, treba aktivirati Filter > Pixelete > Crystalize i podesiti vrednost Cell Size na 6. Kao rezultat ovoga se pojavljuje
  5. Treba se vratiti u standardni režim rada pritiskom na taster Edit in Standard Mode (Q) i treba zapamtiti sve ovo putem Select > Save Selection pod proizvoljnim imenom (prikazano na slici 3, ime je Vatra).

  6. Zatvorenu konturu treba ispuniti belom bojom putem Edit > Fill. Korisnik može zatvorenu konturu da ispuni proizvoljnom bojom, u zavisnosti od toga šta hoće da dobije. Nakon toga treba aktivirati Select > Modify > Expand i unutar Expand Selection dijaloga treba podesiti polje Expand By na vrednost
  7. Treba ponovo aktivirati Edit in Quick Mask Mode (Q) taster i nakon toga bi trebalo aktivirati filter putem Filter > Blur > Gaussian Blur. U pripadajućem dijalogu treba podesiti Radius vrednost na 3.
  8. Treba se vratiti nazad u standardni režim rada pritiskom Q. Putem Select > Load Selection treba učitati Channel: Vatra (koji je bio zapamćen). Kao rezultat se pojavljuje pripadajući dijalog i unutar njega u oblasti Operation treba markirati opciju Subtract from Selection (to je treća opcija odozgo unutar pomenute oblasti).
  9. Treba aktivirati Image > Adjustments > Hue/Saturation i unutar dijaloga treba markirati Colorize. Klizače treba podesiti na sledeće vrednosti: Hue: 15, Saturation: 35 i Lightness: -70. Kao rezultat ovih vrednosti se pojavljuje slika 6. U slučaju da se klizači postave na sledeće vrednosti: Hue: 15, Saturation: 35 i Lightness: 70,
  10. Aktivirati Custom Shape Tool (U) i aktivirati oblik Buba (već je objašnjeno kreiranje ovog oblika). Posle podešavanja veličine,
  11. Korisnik može da isproba raznorazne varijante i rezultati mogu da budu različiti

  12. Ovakvim putem mogu da se modifikuju i postojeće slike. Na primer, na slici 11 je prikazan mornarički avion Nimrod u niskom letu, a "Buba" je ubačena ispod njega, kao i oblik pod nazivom "Novi oblik" (kreiranje ovog oblika je već objašnjeno). Na slici 12 je prikazan par aviona F-16 Falcon u letu, a u prvi plan su ubačeni oblici koji nose naziv "Novi oblik".

 3. #3
  Početnik
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Poruke
  32
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Preporuka: poseti cetovo citaliste. www.cet.co.yu
  Izlazi mesecno i imas jako dobrih tekstova vezanih za photoshop 7 i CS. Procesljaj malo i arhivu

 4. #4

  Podrazumevano

  e bas ti hvala kraljice

 5. #5

 6. #6
  Elita ? (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2004.
  Poruke
  15.071
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  fotoshop 7.0 nece da snima slike, kaye couldn't save as because of a program error.

 7. #7
  Početnik
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Poruke
  32
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Reinstaliraj photoshop.....

Slične teme

 1. Pomoc oko Adobe Photoshop cs
  Autor |^_^| u forumu Web dizajn
  Odgovora: 14
  Poslednja poruka: 24.07.2012., 18:30
 2. Adobe photoshop cs
  Autor ivanmarkovic u forumu Web dizajn
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 14.02.2008., 16:14
 3. Adobe Photoshop??? HELP!
  Autor Bambi_girl u forumu Nauka
  Odgovora: 28
  Poslednja poruka: 21.10.2006., 03:46

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •