Vuk Drašković (FoNet)


Ministar spoljnih poslova Vuk Drašković, međutim, pita da li je moguće da se u jednoj uređenoj pravnoj državi optuženi od strane Haškog tribunala skrivaju, a da se ne zna gde se skrivaju.

"Čija je to odgovornost? Odgovornost policije i službi bezbednosti. Nije nadležnost Ministarstva poljoprivrede da referiše građanima gde je general Pavković. I ako se sklonio i tobože se ne zna gde je, onda budite sigurni da su u tome prsti službi bezbednosti i ne samo kada je on u pitanju", kaže Drašković.

Iako Jočić smatra da je pitanje haških optuženika za Srbiju "pitanje prošlosti", Drašković ističe da ukoliko Pavković nestane na isti način kao i Goran Hadžić, Srbija i Crna Gora neće dobiti Studiju izvodljivosti, država će izgubiti kredibilitet u Evropi, a u pregovore o statusu Kosova ući će kao remetilački faktor.

Sta mislite, da li je Vuk ili Jocic u pravu, mozda ipak ministarsvo poljoprivrede treba da nas informise o toku ispunjenja obaveza pred svetom?, Mozda Vuk nema pojma da je BIA presla u nadleznost ministarstva poljoprivrede.
Ja ipak mislim da iza svega stoji Kostunjavi i njegove verne crveno-crne horde....