Кинеске власти прогласиле су 2005. „Годином црвеног туризма” и промовисале посете локацијама из комунистичке историје, како би подигле углед владајуће партије и унапредиле развој сеоских области где су војевали борци Мао Цедунга и куда су пролазили дижући револуцију. Национална туристичка администрација објавила је списак са „30 могућих маршрута црвеног туризма” и „100 класичних места црвеног туризма”, пренела је агенција Синхуа. Међу њима је и чувени Јанан, западни кинески град у брдима где су комунистичке снаге живеле у пећинама почетком грађанског рата и револуције 1940-их година. Агенција наводи да ће „црвени туризам” помоћи публици да „памти велике историјске личности и њихов допринос револуцији”, као и да ће то помоћи да „заостала привреда некадашњих револуционарних база ухвати прикључак с развијеним областима”. Међу дестинацијама „црвеног туризма” власти су укључиле и Сибаипо, град јужно од Пекинга где су се комунистичке вође састале уочи одлучујуће победе над снагама Чанг Кајшека 1949. године. (РТС)

Године 1971. Сенатски комитет Сједињених Држава објавио је документ под називом «Људски животи, цена комунизма у Кини» у коме се закључује да су „Мао и Чу Енлаи одговорни за смрт најмање 64 милиона људи.”

Надам се, драги туристи, да ћете у склопу «црвеног туризма» имати прилику да обиђете тих 64 милиона гробова које су посејали кинески комунисти.

Још један извештај америчке владе, овога пута под називом «Комунистички прогон цркве у Кини и Северној Кореји», каже се:

„Сви људи старији од 60 година и неспособни да раде одлазе у старачке «срећне домове». Тамо им се дају инјекције. Каже им се да је то у циљу њиховог здравља, али, две недеље пошто приме инјекцију, они умиру.”

Магазин «Фужн» из јула 1981. доноси податке о «контроли раста популације» у Кини:

„Сада, када је Кина породицу ограничила на само једно дете, многи Кинези су у страху да ће, ако им прво дете буде женско, остати без потпоре у старости. Зато понеки убијају своју женску новорођенчад. Штавише, многи родитељи остављају своје мртве женске бебе на степеништима локалних штабова Комунистичке партије.”

Срећан вам пут у Црвену Кину!