Javascript preload-greska u kodu.
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Javascript preload-greska u kodu.

  1. #1
    Aktivan član Leka (avatar)
    Učlanjen
    29.06.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    1.630
    Reputaciona moć
    69

    Podrazumevano Javascript preload-greska u kodu.

    Razbijam glavu vec par sati al ne mogu da provalim gde sam pogresio, jel ima neko ideju?!


    <HTML>
    <HEAD>
    <TITLE>Preload</TITLE>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
    <SCRIPT type="JavaScript">
    <!--

    function keshuj(){
    var dir = "images/Meni";
    for(i=1;i<11;i++){
    slika[i] = new Image();
    slika[i].src = eval(dir + i + ".gif");
    }
    }

    function menjaj(koga,broj){
    var gde = "images/Meni";
    koga.src = eval(gde + broj + ".gif");

    }
    -->
    </SCRIPT>
    </HEAD>
    <BODY bgcolor="#439BFF" onLoad="keshuj()">
    <table border="1" align="center" width="600">
    <tr><td>
    <table border="0" align="center">
    <tr>
    <td width="58" height="110">
    <a href="audio.htm">
    <img name="Meni2" src="images/Meni2.gif" onmouseover="javascript:menjaj('this' , '1');" width="58" height="110" border="0">
    </a>
    </td>
    <td width="68" height="110"><img name="Meni4" src="images/Meni4.gif" width="68" height="110" border="0"></td>
    <td width="69" height="110"><img name="Meni6" src="images/Meni6.gif" width="69" height="110" border="0"></td>
    <td width="65" height="110"><img name="Meni8" src="images/Meni8.gif" width="65" height="110" border="0"></td>
    <td width="60" height="110"><img name="Meni10" src="images/Meni10.gif" width="60" height="110" border="0"></td>
    </tr>
    </table>
    </td></tr>
    </table>
    </BODY>
    </HTML>


    Poz.



  2. #2
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    1. Ne vidim da si definisao array "slika" ? Valjda bi trebalo da u funkciji definises:
    slika = new Array(10);
    u funkciji "keshuj()"

    2. Takodje, funkcija "menjaj()" stalno prima drugi parametar "1", ili nisi poslao kompletan deo koda?

    Javi,..

  3. #3
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Uradi li nesto ili si se samo salio?

  4. #4
    Aktivan član Leka (avatar)
    Učlanjen
    29.06.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    1.630
    Reputaciona moć
    69

    Podrazumevano

    @codemaker

    Hvala na trudu.

    Inace, ne treba raditi do kasno u noc, prave se najcudnije greske, sto se vidi ujutru i onda ide ona cuvena recenica "sta sam ovo uradio?!!!"

    Uglavnom na samom pocetku je greska:

    Citat Original postavio Leka
    <SCRIPT type="JavaScript">
    Moze langugage="JavaScript" ili type="text/javascript" ali ovakva kombinacija nikako... pojma nemam kako sam ovo pobrkao valjda zvog css-a.

    Bilo da radim niz pa da for definise jedan po jedan element ili da radi ovako kako sam napisao,promenljivu po promenjljivu...nece nikako. Ajde dobro,nije mi bilo frka imam samo 10 slika ali sta je da imam 50 gde je tu oprimizacija koda?!! Evo kako to radi Eunet:
    b1on = new Image(); b1off = new Image();

    b2on = new Image(); b2off = new Image();

    b3on = new Image(); b3off = new Image();

    b4on = new Image(); b4off = new Image();

    b5on = new Image(); b5off = new Image();

    b6on = new Image(); b6off = new Image();

    b7on = new Image(); b7off = new Image();

    b8on = new Image(); b8off = new Image();

    b9on = new Image(); b9off = new Image();

    b10on = new Image(); b10off = new Image();

    b11on = new Image(); b11off = new Image();

    b12on = new Image(); b12off = new Image();



    b1on.src = "images/on_01.gif"; b1off.src = "images/off_01.gif";

    b2on.src = "images/on_02.gif"; b2off.src = "images/off_02.gif";

    b3on.src = "images/on_03.gif"; b3off.src = "images/off_03.gif";

    b4on.src = "images/on_04.gif"; b4off.src = "images/off_04.gif";

    b5on.src = "images/on_05.gif"; b5off.src = "images/off_05.gif";

    b6on.src = "images/on_06.gif"; b6off.src = "images/off_06.gif";

    b7on.src = "images/on_07.gif"; b7off.src = "images/off_07.gif";

    b8on.src = "images/on_08.gif"; b8off.src = "images/off_08.gif";

    b9on.src = "images/on_09.gif"; b9off.src = "images/off_09.gif";

    b10on.src = "images/on_10.gif"; b10off.src = "images/off_10.gif";

    b11on.src = "images/on_11.gif"; b11off.src = "images/off_11.gif";

    b12on.src = "images/on_13.gif"; b12off.src = "images/off_13.gif";
    Malo debilno, zar ne?!! Jel ima neko for petlju za preload slika ili da mozda modifikuje moju?

    Uglavnom, uradio sma ovako i sad radi:
    Citat Original postavio Ja licno
    var slika = new Array ("images/Meni1.gif","images/Meni2.gif","images/Meni3.gif","images/Meni4.gif","images/Meni5.gif","images/Meni6.gif",
    "images/Meni7.gif","images/Meni8.gif","images/Meni9.gif","images/Meni10.gif");
    function menjaj(koga,skim){
    document.images[koga].src = slika[skim];
    Radi u dva pravca kad je mouseover i mouseout.

    Citat Original postavio codemaker
    Takodje, funkcija "menjaj()" stalno prima drugi parametar "1", ili nisi poslao kompletan deo koda?
    Ma nije jos kompletan tek se radi Nisam ni hteo da pisem za ostale dok js ne proradi.

    Poz.

  5. #5
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Ok, zelim ti uspeh

  6. #6
    Aktivan član Leka (avatar)
    Učlanjen
    29.06.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    1.630
    Reputaciona moć
    69

    Podrazumevano

    "Live long and prosper." 8)

Slične teme

  1. Bezijerove krive u C kodu
    Autor wujic u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 04.01.2009., 23:39
  2. VB problem u kodu
    Autor DunjaM u forumu Programiranje
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 23.07.2007., 13:34
  3. JavaScript
    Autor d.of.d u forumu Web dizajn
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 17.10.2005., 00:11
  4. JavaScript
    Autor djix u forumu Web dizajn
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 21.08.2005., 00:18
  5. Page preload
    Autor gomatami u forumu Web dizajn
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 05.10.2003., 09:21

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •