Ekonomija-da ili ne?

  • Začetnik teme maturantkinja
  • Datum pokretanja
M

maturantkinja

Gost
Obracam se za savet onima koji studiraju ekonomiju ili su je mozda vec zavrsili.

Zavrsavam jednu bg. gimnaziju - drustveni smer (pa logicno ne znam sta da upisem). Uglavnom sam bila vrlo dobar djak, i ocekujem da cu imati oko 34 poena iz skole. Prirodne nauke mi slabo idu (mislim na fiziku, biologiju, hemiju...), a sa matematikom i ne stojim tako lose - uvek sam imala cetvorku. Najbolje mi idu jezici.

Mnogi su mi predlagali mnoge fakultete, izmedju ostalih i ekonomski (u Beogradu). Prava, politicke nauke filozofija i ostalo me bas i ne interesuju, a filoloski ne zelim da upisem iz prostog razloga sto ne bih volela jednog dana da radim kao profesor :(
Na ekonomskom mi se svidja onaj turisticki smer.

Sta mislite, da li je ekonomija pravi izbor za mene? Da li cu pogresiti ako upisem taj fakultet?

Molim vas, pomozite mi, nemam jos puno vremena za razmisljanje!
 
S obzirom da ja studiram ekonomiju, moje misljenje je da neces pogresiti ako je upises. Moras 'samo' mnogo da ucis i da budes uporna.
Smer turizam koji pominjes je ok, mada je moje misljenje da ako vec zelis nesto tako, upisi Turisticku (lakse se zavrsava, a u sustini ista stvar).
Nadam se da sam ti bar malo pomogla :)
Pozdrav
 
Кулиража:
Ekonomija, pored prava i njima slicnih je najgori fakultet koji mozes da upises.

Slazem se. Danas moze svako da bude ekonomista i da vodi svoju firmu tako da ekonomista ima bar pet puta vise u realnosti nego sto je to predstavljeno brojkama sa fakulteta. Predlazem ti da ipak upises jezike jer sa jezicima mozes da radis kao prevodilac, sudski tumac... i jos mnogo toga sto nema veze sa predavanjem u skoli. U skoli predaju ljudi koji nisu sposobni da nadju nesto bolje od toga ili oni koje mrzi da puno rade. Evo ti i prost primer: u jednoj elektrotehnickoj skoli radi oko 50-ak inzenjera elektrotehnike za nekih bednih 10-14 hiljada a inzenjeri su danas najtrazeniji za vodeca direktorska mesta.
 

Back
Top