Srpski Odbrambeni Pas-ponos Borskog zoo vrta

Treba li SOP biti u Borskom zoo vrtu da se ljudi upoznaju sa rasom

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Vlasnik sam SOP-a,divna stvorenja,fascinantnih osobina...Ne moze nista lose proizici iz vase ideje.Ne trebate imati nedoumice,pravi primerak SOP-a treba biti predstavljen na takvom mestu zbog ljubitellja zivotinja i prezentacije same rase posto je mlada!Nislija sam ,stekao sam drugare medju Boranima koji nimalo nisu ravnodusni prema ovoj rasi.Dosta vremena provodimo zajedno i upoznati su sa rasom,ne bi imali nista protiv!Sta vise...

Igrom slucaja sam bas sa drugarima iz Bora pored Nisave sa svojim psom!!!

Не видим никакв разлог да се тако промовише раса. По мом мишљену је довољно промовисана, има довољно одгајивача инфомацијама на интеренету, па кога интересује нека контактира некога и нека иде да види псе, можда на нека окупљана итд. Ово је по мени лоша идеја.

Поздрав!

Temu je postavio covek koji zeli da pokloni stene zoo vrtu!I pitao ,zele li to Borani ili ne.Zasto bi ono bilo samo u "kavezu"?Zasto odmah "satanizujete" zoo vrtove!!!I Zahvaljujuci zoo vrtovima neke zivotinje su spasene od potpunog nestanka.Ne znam zasto u zoo vrtu ne moze da se napravi nesto kao prirodni ambijent i za pse!Vi zoo vrtove vidite kao kavez i u njemu neko bice koje pati...A u zoo vrtu ako se na odgovarajucoj povrsini napravi nesto nalik prirodnom ambijentu,zivotinje mogu da budu srecne a i ljudi koji ih vole!Da ne govorim o deci koja bi imala proliku da neke zivotinjske vrste vide uzivo i ujedno se edukuju o njima!A sto se promovisanja rase tice ,moje misljenje je zasto da ne!Copor sopova na velikoj povrsini uredjenoj za njih...Slao bih mog Boleta tamo svake godine na letnji raspust:bye:

Poslednja izmena:
Ја ништа нисам сатанизовао него сам изнео своју критику. Мени лично се та идеја не свиђа. Немам ништа против зоо вртова. Једном када сам био у зоо врту, пре много година, видео сам црног медведа(нисам сигуран који је медвед у питању био, мислим црни) како је једном шапом обгрлио шипку и лизао је као сладолед. И то ми се урезало у памћење. Да ли је то лоше или добро што се тога сећам, не знам. Подржавам промовисање расе, али на неки како да кажем, "норамалан" и чист начин, да нема интереса у новцу и таквим стварима. И против сам признавања расе од те ФЦИ! Ето толико.

Све најбоље.

- - - - - - - - - -

Vlasnik sam SOP-a,divna stvorenja,fascinantnih osobina...Ne moze nista lose proizici iz vase ideje.Ne trebate imati nedoumice,pravi primerak SOP-a treba biti predstavljen na takvom mestu zbog ljubitellja zivotinja i prezentacije same rase posto je mlada!Nislija sam ,stekao sam drugare medju Boranima koji nimalo nisu ravnodusni prema ovoj rasi.Dosta vremena provodimo zajedno i upoznati su sa rasom,ne bi imali nista protiv!Sta vise...

Igrom slucaja sam bas sa drugarima iz Bora pored Nisave sa svojim psom!!!

Иначе, Боле ти је супер, права грдосија! Ко су родитељи?

Ја ништа нисам сатанизовао него сам изнео своју критику. Мени лично се та идеја не свиђа. Немам ништа против зоо вртова. Једном када сам био у зоо врту, пре много година, видео сам црног медведа(нисам сигуран који је медвед у питању био, мислим црни) како је једном шапом обгрлио шипку и лизао је као сладолед. И то ми се урезало у памћење. Да ли је то лоше или добро што се тога сећам, не знам. Подржавам промовисање расе, али на неки како да кажем, "норамалан" и чист начин, да нема интереса у новцу и таквим стварима. И против сам признавања расе од те ФЦИ! Ето толико.

Све најбоље.

- - - - - - - - - -

Иначе, Боле ти је супер, права грдосија! Ко су родитељи?

Ne znam zasto si protiv priznavanja rase!Ja znam da nema uslova za to!Do nekle je sa sopovima radjeno kako treba i da je tada data prava podrska osnivacu rase gospodinu Nenadu Gavriloviću,mozda bi i bio priznat!Ruku na srce ima i sada ljudi koji se trude i rade kako treba ali znam da treba mnogo vise od toga!Sto se Boleta tice on je iz odgajivacnice" Srpski odbrambeni pas BAK " Mramorsko brdo/Nis.
Meda je iz te odgajivacnice a Tara je kuja mog prijatelja koji mi je i poklonio stene.

Sve najbolje.

Tvorac rase decidno odbija da radi na priznavanju od FCI jer FCI se uglavnom bavi eksterijerom samih rasa, prati "trendove" koji najcesce ne idu na ruku samim psima i samim tim unistava rase i njihove osobine koje su nastale zbog prvobitne namene-ne mogu da zamislim recimo NO eksterijerca da uradi ni pola od onoga sto rade NO radnih linija, ili novi tip dugodlakog kolija (popularne Lesike) kako satima radi sa ovcama na planini. A ne d'o Bog da jorki ili maltezer ulovi pacova, za sta su u stvari nastali! :whistling:

Мислим да си добио комплетан одг од mimi's mom. Е, ја сам против тога! Ок, признат је од КСС и то је добро и довољно. Против сам уништавања карактера над овом расом. Такође сам жесток противник да се над овом расом зарађују великие своте новца да би пас био ЛЕП и ЗГОДАН на око. Леп је он и згодан и овако и додатно дотеривање му није потребно. Зна се за шта је овај пас створен и за шта служи, не само овај него било који. А многи су постали плишане луткице на четири ножице.

Перун, 3 месеца и 3,5 недеље.

51цм, 18кг.

IMG_20130810_190251.jpg

Svima vama koji kazete da sop nije za zoo vrt makar i Borski bio reci cu vam samo jednu stvar-Nenad Gavrilovic je prvi par poklonio bg zoo vrtu i to je jedva naterao Vuka da ih primi a posle su bili i cuvari vrta i atrakcija.Ne mora Borski zoo vrt imati sop-a a po svemu sudeci i nece ga imati ali smanjite malo predrasude o svemu

Back