Zašto Srbija nema Srbina rođenog u Republici Srbiji za predsednika države

s_O_k_O

Iskusan
Poruka
5.042
Kad kažem Srbina, mislim na građanina Srbije, koji je rođen u Srbiji.

Zašto Srbija ne slijedi primjer Amerike, gdje američki predsednik može biti samo Amerikanac, odnosno državljanin Amerike, rođen u Americi.

Ukoliko neko nije rođen na tlu Srbije, on ne bi mogao da se kandiduje za predsjednika Srbije.

Prema važećim zakonima američki predsjednik mora biti rođen u SAD-u, što je recimo spriječilo kandidaturu bivšeg kalifornijskog guvernera Arnolda Schwarzeneggera.

Poslednja izmena od moderatora:
Građani Srbije biraju kandidata za predsjednika Srbije, kad bi Srbija po tom pitanju imala zakon kao Amerika, Sarajlija ili bilo ko drugi ko nije rođen u Srbiji ne bi mogao da bude kandidat za predsjednika Srbije.

Problem je sto je biser srpsko drzavljanstvo uzeo cini mi se tek 2003 godine ! Pre toga je imao samo dukljansko...tj republike Crne Gore i Jugoslavije !

Kad kažem Srbina, mislim na građanina Srbije, koji je rođen u Srbiji.

Zašto Srbija ne slijedi primjer Amerike, gdje američki predsednik može biti samo Amerikanac, odnosno državljanin Amerike, rođen u Americi.

Ukoliko neko nije rođen na tlu Srbije, on ne bi mogao da se kandiduje za predsjednika Srbije.

Prema važećim zakonima američki predsjednik mora biti rođen u SAD-u, što je recimo spriječilo kandidaturu bivšeg kalifornijskog guvernera Arnolda Schwarzeneggera.

nema to nikakve veze...cak i da izaberemo nekoga ko je rodjen u srbiji ko nam garantuje da je srbin? vidis da imamo sve same jugoslovencice, montenegrine, poluhrvate i ostalu bulumentu na vlasti...

А шта ако је Србин, али рођен у РС или РСК?

veruj mi, na sličnim temama ovoj, bilo je onih koji su se kategorički protivili čak i toj mogućnosti.

kakve uopšte veze ima gde je rođen, ako ima državljanstvo države u kojoj se kandiduje, ako tu živi, radi a najvažnije od svega, ako poseduje kvalitete neophodne za tu funkciju.
da šugavi bota nije to što jeste, niko se ne bi ni setio da je rođen u sarajevu:roll:

Ако је неко рођен у САД он је АМЕРИКАНАЦ, ако је неко рођен у КАНАДИ он је КАНАЂАНИН, ако је неко рођен у ФРАНЦУСКОЈ он је ФРАНЦУЗ, ако е рођен у УК он је Британац...и све то без обзира на порекло! С друге стране ако је неко рођен у Србији он је све само не СРБИН! Ако каже нешто против одмах је болесни фашиста који пати од ксенофобије !?!?!

Србија нема Србина за председника јер само ми Срби постали глупи и затуцани да све више личимо на Енглезе и Американце... Тешко нам је да изађемо на изборе и кажемо НЕ квислинзима... е ***.... Мађарима, Хрватима , Муслиманима није тешко да изађу на изборе и изборе се за своје интересе !

Naravno, kad bi slijedili američko iskustvo Čanak bi mogao da se kandiduje za predsjednika Srbije.
Кад би следили американско искуство, Чанак би због сепаратизма чамио на доживотној робији без права помиловања.
Да се не лажемо.

Back