Otvaram ovu temu da vam prenesem iskustvo resavanja ovog jedinstvenog i veoma cudnog problema,koji sam uspeo da resim uz dosta srece.
[savet]
uvek pravite image OS-a sa norton ghostom,da posle ne boli glava!
[/savet]
na netu sam nasao MNOGO ovakvih slucajeva i u svakom je bio problem jedan od kodeka Xvid,Divx ili u kombinaciji sa FFDshow-om.Zakljucio sam da to nije ovde bio slucaj posle bezbroj kombinacija i totalnog uninstala & maualnog brisanja.

Problem:

Prilikom otvaranja ili samo prikazivanja u explorer-ovom "Details" prozoru bilo kojeg mpeg fajla,explorer.exe se zakuca,prijavi gresku i resetuje se(explorer, ne OS).

Uzrok:

Sa Sound Forge sesticom dolazi plug-in mcspmpeg.ax odnosno MainConcept MPEG Spliter koji quartz.dll-u odnosno MPEG Video Decoder-u(koji dolazi sa DX9) pomaze kao Video pre-processor u renderovanju video fajla.
U Sound Forge 7 dolaze isti plug-in,najverovatnije promenjen ali iz nekog razloga sada ne pomaze nego direktno blokira rendering i uzrokuje crash explorer-a i nemogucnost pustanja mpeg fajlova(samo njih,ne i ostalih).
Problem se javlja ne posle instalacije programa nego posle prvog pokretanja istog.

Resenje:

Jednostavno uninstalirati Sound Forge 7 a ako vam je program potreban,koristiti sesticu.
Moguce resenje je mozda da u samom SF disable-ujete plug-in(ili mozda treba registracija za njega,nisam proveravao) ili ga maualno obrisete ali nisam vise imao zivaca da probam tako nesto.


Poz.