KAPIRAJ - KOPIRAJ
Ovo je post o nasoj politici, politicarima i nama samima:

. Podstaknut emisijom Insajder sa Bebom u glavnoj ulozi, dosao sam na ideju da kazem nesto o ovoj zemlji.,Ne ulazeci u istinitost tvrdnji Popovica, to sto je zlata vredno u celoj prici, je otkrivanje zakulisnih radnji te nase (nazalost) zivotne price...
Ako nekome jos nije jasno: mi smo banana drzava, bili i bicemo. Sve dok ne kazemo toliko puta ne! - da cemo promeniti stanje stvari.
. Nase drustvo je u tolikom haosu, da ako je Sekspir opisao stanje u Danskoj svog vremena kao trulo-kad bi opisivao Srbiju mislim da bi prerezao vene guscjim perom. To sto je isplivalo o nasim politicarima, sve i da je izmislio - ne cini tog Bebu lazovom vec genijem piscem nase realnosti. To da su politicari, generali i kvazi intelektualci ratni profiteri, pa cak i neki crkveni cinovi djubrad van svakog morala i hriscanske tradicije, nije novost. To je samo posledica negativne selekcije vrha drustva. Tako je, od svetskih ratova, kada je stradala cetvrtina stanovnistva (!), preko vremena komunizma (gde je gde je tek vladala negativna selekcija), pa do totalnog raspada drustva 90'tih -gde je jedinu selekciju preuzela drzavna sluzba!
. Jadna je ta drzava gde ta sluzba odredjuje ko 'valja' za politiku, ko za novine, ko za 'intelektualne velicine', itd...
Tako da- ovi 'nasi' su ok,sps,radikali; dss eto je bio uz beretke,sad menja svakog postenog policajca i obavestajca, tuzioca i sudiju koji su radili svoj posao (tj.hapsili i tuzili kriminalni deo te price)! Znaci i oni su ok, a svi ostali su za odstrel, mozda bi i ds bio ok jednog dana (za neku koaliciju), samo da se ocisti od tih bas 'nezgodnih' demokrata...
Ta merila su i danas na snazi, a ko drzi lenjir 'ispravnosti' je prvo pravo pitanje za nas!

Ko drma 'isperavnim' politicarima kavez u odgovarajucem smeru? Ko drzi novine koje su pristojne jedino za wc? Ko izdaje Legijine knjige? Ko sve to koreografise? Ko ima u rukama vlast i utice na sve partije? Ko ima novine, ima kapital,ima sve? Kome odgovara ovakva banana drzava,izolovana i ciji reformatori zavrsavaju ubijeni ili prokuzeni?
Zbog njih je sve opoganjeno, i vlast i opozicija. Jedino sto mi kao smrtnici mozemo, to je da biramo manje zlo na izborima. A mozemo i da se koljemo, bas kao ovde na ovom forumu, zatrovani nekim pricama o patriotizmu, gubeci iz vida sta zaista SMRDI U OVOJ ZEMLJI SRBIJI, tj. KO?
Tako nam i treba, za to smo mi sami krivi.
. Palimo se na neke politicare lopove i lazove, na likove koji su prodali Kosovo dok su bili na vlasti, a jos uvek pricaju o patritizmu; koji su prisvajali vile, stanove i ko zna koje pare a pricaju o postenju.
To je nasa memorija i logika. Cak neki iz crkve uzdizu ljude koji su ubijali nenaoruzane civile!!! A To nije samo nas problem.
Moral je mrtav,ziveo moral!
Kao iz Orvelove 84'te sasvim je ok da ti koljes protivnika, a kad on tebi to radi,onda je zlocin. (Amer rokne iracanina na izdisaju, i to nije zlocin, nego je bio 'nervozan' jer je jedan njegov saborac ubijen).
NA KRAJU-
Koga ces da slusas, ko ce tebi da kaze kako stoje stvari?
Neki skot od coveka, po svoj prilici debeli od 100 kg,sa cvikerima.
. Ako volis ovu zemlju i ovaj narod, sta ima neko da ti prica o patriotizmu, da ti maze oci i odvlaci paznju od sustine koja ima razmere teorije zavere.
Pa ti si sam, prvi patriota ako razmisljas svojom glavom!

ZATO KAPIRAJ I KOPIRAJ


ps. ZA ADMINISTRATORA:
Uz svo postovanje za rad- nemoj da zatvaras ili premestas ovu temu. Njoj je jedino mesto u politici, nije ovo za drustvo i prirodu.A naslov nema veze sa istoimenom akcijom,tako da ako postoji ta tema-nije dupliranje. Mislim da ovakva tema ne bi niposto trebala da se zatvori!