Još jedno pitanje u vezi sa Excel-om
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Još jedno pitanje u vezi sa Excel-om

  1. #1
    Primećen član Чупи НС (avatar)
    Učlanjen
    27.11.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Нови Сад
    Poruke
    971
    Reputaciona moć
    61

    Podrazumevano Još jedno pitanje u vezi sa Excel-om

    Znam da već postoji gomila tema o Exel-u, ali zaista ne znam gde da stavim pitanje.
    Trebam da napravim otpremnicu (dakle redni broj, šifra, jedinična cena, broj komada, ukupna cena). Problem nastaje kada trebam da podesim automatsko unošenje jedinične cene. Ovaj problem sam rešio tako što sam na drugi radni list postavio cenovnik. Problem je u tome što su šifre tipa S 001, S 002, NK 002, dakle iste kao i imana ćelija. Onda sam se dosetio i ćelije u kojim se nalaze cene nazvao S.001, S.002, NK.002, dakle stavio sam tačku umesto razmaka. Sada kada hoću da unesem moram jed. cenu moram svaki put da kucam =S.001, što duzima mnogo vremena. Zanima me da li je moguće da nekako podesim da on automatski promeni razmak u tačku ili da nekako podesim da imena ćelija mogu da promenim u S 001, S 002... Pokušao sam i da slovo i broj kucam u odvojenim ćelijama, pa da kucam =A1&”.”&A2 (ako mi je u A1 slovo, a u A2 broj), ali mi on tada izbaci samo S.001, ali ne i cenu (verovatno ga tretira kao tekst ili nešto slično). Nadam se da sam da sam bio dovoljno jasan (mada možda i propširan). Ako neko ima ideju kako da rešim neki od opisanih problema ili možda neki drugi način da rešim ovaj problem bio bih veoma zahvalan ako bi mi rekao kako da to izvedem. Još jednom se izvinjavam što sam pokrenuo ko zna koju temu o Excel-u i molim moderatore da je ne brišu, bar dok ne dobijem odgovor.



  2. #2
    Aktivan član
    Učlanjen
    15.01.2004.
    Pol
    ženski
    Poruke
    1.797
    Reputaciona moć
    68

    Podrazumevano

    Ne kontam zasto si morao da imenujes celije drugacije od naziva sifara... ali nebitno.
    Ne moras svaki put da kucas =s 001, pritisni taster F3 i on ce ti dati listu imenovanih celija. Ti samo klikni na sifru koju zelis, pritisni enter i ubaciće ti vrednost imenovane celije.

    Ne znam da li sam ti pomogla, ova varijanta mi je prva pala na pamet :?

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Poruke
    7
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Mogu da ti pošaljem mail-om otpremnicu koju sam napravio, potrebno je da se unese šifra proizvoda i količina, sve ostalo je automatizovano.
    Pozdrav
    mail: dado@donet.co.yu

Slične teme

  1. JEDNO PITANJE U VEZI POZARNOG ZIDA
    Autor nolle17 u forumu Sigurnost i zaštita
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 31.07.2008., 22:56
  2. Jedno pitanje u vezi uzimanja godisnjeg odmora
    Autor kgman83 u forumu Preduzetništvo i radni odnosi
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 04.11.2007., 21:51
  3. jedno pitanje u vezi posla
    Autor koroman u forumu Preduzetništvo i radni odnosi
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 03.04.2007., 23:35
  4. imam jedno pitanje u vezi C++
    Autor P_R_E_D_A_T_O_R u forumu Programiranje
    Odgovora: 17
    Poslednja poruka: 19.05.2006., 17:04
  5. jedno pitanje, u vezi sa template-om...
    Autor absonic u forumu Web dizajn
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 22.03.2006., 23:58

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •