Problem sa Cd-om
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Problem sa Cd-om

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    19.09.2004.
    Poruke
    5
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Problem sa Cd-om

    Windows mi ne odjednom ne prepoznaje CD rom uredjaj. U pitanju je klasicni Lg cd rom, i jednog dana, tek tako, Windows XP ga uopste ne prepoznaje. Inace CD dobija struju i ubacuje i izbacuje vrata ali ga sistem jednostavno ne vidi, a u Windows comanderu umesto D: oznake koja je oznacavala CD u izborniku drajvova stoji "Network Neighborhood". Otvarao sam kusiciste i IDE kabl i kabl za napajanje stoje cvrsto. Pre neki dan sam kupio LG CD-r/RW uredjaj i putem novog IDE kabla povezao sam ga na slobodan IDE slot na maticnoj ploci i isto tako i on dobija struju i ubacuje i izbacuje vratanca ali ga sistem ne vidi.Inace, posle uklucenja racunara pre nego sto se pocne ucitavati XP sistem prepozna uredjaje. Jos pre a i sada sam probao da uredjaj deinstaliram i ponovo instaliram ali to nije upalilo, uz poruku:" Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39) ".
    Inace ploca je Matsonic 8157, Vga on board, Athlon 2100+, Maxtor 40 gb itd. Kompjuter je star oko godinu i po, i do sada nije pravio probleme.
    Sta da radim, da probam da skinem drajvere za njega sa neta, ili su mozda pokvareni IDE slotovi na maticnoj ili ...
    Unapred hvala.



  2. #2
    Primećen član Hammerhead (avatar)
    Učlanjen
    28.12.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Tziganin bez drzave"
    Poruke
    624
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano

    imao sam isti problem sa LG 52x posle 6 meseci je ispario (osim fizicki) sa mog kompjutera... stavio sam teac 40x koji mi vec 5 godina radi besprekorno... verovatno je do uredjaja (bar moj slucaj) imam razlicitu plocu od tebe (ECS)

  3. #3
    Zainteresovan član tigi (avatar)
    Učlanjen
    03.05.2004.
    Lokacija
    Germany
    Poruke
    183
    Reputaciona moć
    51

    Podrazumevano

    Imao sam isti slucaj, ali sa laptopom. Jednostavno nije bilo ikonice za CD rom. Sve zivo sam probao, ali je na kraju pomogla nova instalacija windowsa

  4. #4
    Iskusan Кулиража (avatar)
    Učlanjen
    21.12.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    BG, Dusanovac
    Poruke
    5.842
    Reputaciona moć
    110

    Podrazumevano

    Zasto neki ne citaju ceo post?
    Ako si probao oba uredjaja, znaci mala je verovatnoca da su oba riknula.
    Ide kabl je takodje ispravan i jedino sto ostaje je podnozje.
    Znaci ili si iskljucio IDE slot u BIOS-u ili je jednostavno riknulo.
    Probaj da jedan od ta dva uredjaja nakacis zajedno sa hardom, a poslusaj i Zoricin savet pa vidi sta kaze BIOS na sve to.

  5. #5
    Aktivan član
    Učlanjen
    25.09.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    C:\Windows\system32\&$*)#!@|
    Poruke
    1.031
    Reputaciona moć
    59

    Podrazumevano

    BIOS ili DRAJVERI
    ali i da ubacis drajvere nisam siguran da ce sistem da ih prepozna.

  6. #6
    Zainteresovan član tigi (avatar)
    Učlanjen
    03.05.2004.
    Lokacija
    Germany
    Poruke
    183
    Reputaciona moć
    51

    Podrazumevano

    Probaj sve to, pa tek onda neka ti bude zadnja opcija reinstalacija windowsa.

  7. #7
    Aktivan član dr_Bora (avatar)
    Učlanjen
    27.12.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.248
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano

    Fino ti kaže : driver ili je oštećen ili ga nema .
    Pošto je u pitanju uređaj koji koristi driver-e koji su deo win-a , očito je problem u operativnom sistemu.

  8. #8
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    05.08.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Zajecar/Nis
    Poruke
    254
    Reputaciona moć
    51

    Podrazumevano

    Imao sam jedan slucaj da su mi i LiteOn CD-RW i LG CD-Rom nestali iz windowsa nakon instalacije jedne novije verzije DirectX-a.U biosu je pronalazio i jedan i drgi ali u my Coputer nista.
    POMOGLA JE REINSTALACIJA SISTEMA

  9. #9
    Aktivan član mshone (avatar)
    Učlanjen
    18.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    beograd
    Poruke
    1.343
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano

    i kod mene se slicno desavalo sa 2 opticka uredjaja.interesantno je da se pojava manifestovala i nakon reinstaliranja sistema.resenje je bilo krajnje sasavo, ali mene ledja vise ne bole-zamenio sam oba IDE kabla!ma kazem ja, marfi i gremlini....

Slične teme

  1. Problem sa Flash playerom ili moguci Java problem.
    Autor Psyduck u forumu Internet
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 24.01.2009., 11:52
  2. problem sa boot-ovima - GRUB4DOS problem
    Autor twix u forumu Unix / Linux Operativni sistemi
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 09.12.2008., 20:53
  3. problem - komp mi radi usporeno - problem
    Autor VisionOfDisorder u forumu Hardver
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 28.07.2005., 01:15
  4. Html problem je resen. Vb problem jos nije resen!
    Autor E537A6 u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 08.02.2005., 22:45
  5. Problem bio,problem resen.
    Autor Leka u forumu Softver
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 11.03.2004., 23:10

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •