Access i VB6
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Access i VB6

  1. #1
    Aktivan član acca (avatar)
    Učlanjen
    12.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    zavisi od situacije
    Poruke
    1.548
    Tekstova u blogu
    57
    Reputaciona moć
    75

    Podrazumevano Access i VB6

    Napravio sam malu tabelu u Access-u i snimio je. U VB na formu sam stavio data kontrolu. U propertis sam nasao i obelezio bazu ( databasename) ali kada hocu da u recordsource nadjem tabelu izbaca mi prozor za gresku sa objasnjenjem da je u pitanju nepoznat format baze. Inace, baza ima format .mdb . Moze li neko da mi pomogne?



  2. #2
    Početnik
    Učlanjen
    05.09.2004.
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano odgovor

    koristi ado

    najlaksi nacin je da koristis kontorlu
    microsoft ado contol 6.0 (project=>components)
    ubaci ce se u alatima i onda isto kao i data controla
    podeci putanju do baze : pazi da je baza bez passworda ako neides preko dsn-a ().
    i onda
    :
    adodc1.recordsource="select * from tabelaX"
    adodc1.refresh
    'upis u bazu /tabela je tabelaX
    adodc1.addnew
    adodc1.recordset.fields("imepolja").value="9dagenc y"
    adodc1.recordset.update
    adodc1.refresh

    obrati paznju da brojeve upisujes u brojeve, stringove u stringove itd. U suprotnom ce pucati.

    ' iscitavanje iz baze
    adodc1.recordsource="select * from tabelaX"
    adodc1.refresh
    for i= 1 to adodc1.recordset.recordcount
    adodc1.recordset.apsoluteposition=i
    'ukoliko pises u textboxove koristi load (ali to je vec poodmaklo od ove teme)
    ' ovo pise u array
    a(i)=adodc1.recordset.fields("imepolja").value
    next i

    nadam se da nisam progutao neko slovo

    ukoliko imas neka pitanja obrati se na:
    office@9dagency.com

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    02.12.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    18
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Pretpostavljam da si bazu napravio u novijem formatu od Access 97. Takodje pretpostavljam da nisi instalirao service pack za VB 6.0 (najnoviji je 6, moze se skinuti sa Microsoftovog sajta).
    Dakle, ili sacuvaj bazu u Access 97 format, ili instaliraj nanoviji Service pack za VB i sve ce raditi bez problema (samo ako su moje pretpostavke bile tacne).

  4. #4
    Aktivan član acca (avatar)
    Učlanjen
    12.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    zavisi od situacije
    Poruke
    1.548
    Tekstova u blogu
    57
    Reputaciona moć
    75

    Podrazumevano

    Pobedi, hvala ali jos nisam stigao do ADO pa, ako moze bez njega za sada. A, ti si Gorane u pravu. Imam access iz ofice2000 i nemam nijedan service pack za VB. Da probam onda prvo to.
    Hvala obojici.

    ps
    Pobedi, dobar ti je onaj sajt sa kladjenjem. Uclanicu se nocas.

  5. #5
    Aktivan član acca (avatar)
    Učlanjen
    12.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    zavisi od situacije
    Poruke
    1.548
    Tekstova u blogu
    57
    Reputaciona moć
    75

    Podrazumevano

    Upravo sam instalirao Service pack6 za VB6. Nista nije pomoglo. A koji je najstariji office koji ima access, da potrazim to?

  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    02.12.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    18
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Dakle, SP 6 za VB ne sadrzi u sebi JET 4.0 (koji je ukljucen u ADO instalaciju, koja je ukljucena u sve ranije service pack-ove), pa zbog toga imas isti problem. Preporucio sam ti da konvertujes u Access 97 format (Tools>Database utilities>Convert database), ne vidim da si to probao.

  7. #7
    Aktivan član acca (avatar)
    Učlanjen
    12.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    zavisi od situacije
    Poruke
    1.548
    Tekstova u blogu
    57
    Reputaciona moć
    75

    Podrazumevano

    E pa to. Nisam znao kako da je sacuvam kao 97 pa vec danima trazim office97 da instaliram njegov access. ops: Sada je u redu. Hvala na trudu.
    Pozdrav do sledeceg problema.

Slične teme

  1. Access
    Autor UAR u forumu Softver
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 10.05.2007., 01:50
  2. Access
    Autor alexandrra u forumu Softver
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 17.11.2005., 22:32
  3. Access
    Autor bakovaca u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 11.01.2005., 12:49
  4. Access
    Autor bakovaca u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 01.11.2004., 14:43
  5. Access
    Autor gost___ u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 22.08.2004., 04:26

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •