Ni ovde nema topica o Ausvicu
Prikazujem rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Ni ovde nema topica o Ausvicu

 1. #1
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  13.01.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  213
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Ni ovde nema topica o Ausvicu

  Komentar: Ministar - opasan čovek
  29. januar 2005. | 17:49 | Izvor: B92
  Beograd -- Bilo me je stid u četvrtak što živim u Srbiji. Niko od predstavnika naše zemlje nije bio u Aušvicu.

  Svetozar Marović je imao neke svoje privatne razloge, Daviniću nije hteo da upali avion, beduin Tadić je sedeo u Gadafijevom šatoru sa našom privrednom delegacijom, koju je valjda trebalo da vodi predsednik vlade, koji nije dobacio ni do Svilajnca, gde je trebalo da otvori ono čuveno Bidžino porodilište.

  U stvari, logično je što niko od srpskih političara nije bio u Aušvicu. Kad mislite da su Ljotić i Nedić, koji su za Nemce skupljali ljude po Srbiji, bili rodoljubi, vi definitivno imate problem sa rezultatom Drugog svetskog rata.

  Vi ne želite da vas iko podseca na Aušvic, naročito ne ovih dana, kada se još uvek borite za promenu rezultata ratova iz devedesetih. Aušvic vas onda na neki način podseća i na Srebrenicu. U Aušvic je neko morao da ode, ako ništa drugo, da oda poštu hiljadama ljudi, koji su iz kuća, pored kojih i ovih dana prolazimo, izvedeni i oterani u gasne komore. A opet, kad vidite koliko se antisemitskih knjiga izdaje, kad vidite da se u izdavačkim savetima nalaze i imena akademika, predsednika vlade, vladika, onda sve dođe na svoje mesto. Najzad, kad se niko nije našao da pokrene inicijativu da se Le Pen, koji je nedavno izjavio da su SS divizije održavale red i mir u Francuskoj, skine sa liste počasnih građana Zemuna, nemamo više šta da pričamo.

  U svojoj nedavno objavljenoj analizi, CIA predviđa da Srbija neće ni do 2020. postati deo EU, a da će Zapadni Balkan ostati u zoni “intezivirajućih unutrašnjih sukoba“. Ne verujem da predsednik vlade mnogo mari za ove škrabotine CIA-e, njemu je jedan od njegovih spoljnjopolitičkih savetnika, deda Jovo Tarabić, najstariji potomak čuvenog srpskog proroka Tarabića, koga je letos posetio u pratnji ministra Davinića, rekao: Ne sekiraj se, pući ce Amerika, ko god što je pukla Jugoslavija. Deda Jovo je tom prilikom nosio maskirnu uniformu, a Davinić ga je upitao: Jel ti to, deda Jovo, ides da se boris za Kosovo.

  Predsednik vlade će nam se za dan-dva obratiti, preneo nam je ministar Stojković, i reći kakva je situacija sa haškim optuženicima. Do tada ćemo morati da drhtimo od neizvesnosti i da nagađamo šta je veliki državnik smislio. Možda se to obraćanje i odloži za neki dan, jer se predsednik vlade oporavlja od duševne patnje koju je juče pretrpeo kada je u bratsku, prijateljsku i državničku posetu primio generala Lazarevića. Ja do sada nisam videla Koštunicu da nekog tako toplo prima, skoro je srpskog oficira privio na grudi.

  General Lazarević je ponovio tekst pukovnika Ulemeka od pre nekoliko meseci rekavši da je odlučio da se prijavi Koštunici, jer ima poverenja u njega. Predsednik vlade mu se odužio toliko ga hvaleći da se očekivalo da ga unapredi u maršala i uruči mu koje kilo ordenja.

  Maglovito su nam najavljene dalje predaje generala - na kašičicu - štono kaže Koraks. Policija, koja time ostaje bez posla, juče je na opšte veselje uhapsila grupu dečaka, koji su grudvama gađali jednog Filaretovog sveštenika u Mileševu.

  Milorad Ulemek nije samo serijski ubica nego, pokazalo se, i dovoljno inteligentan čovek, koji je dobro procenio da ga ova vlada ni po koju cenu neće ostaviti na cedilu.

  Evo, sada je sasvim izvesno da će smeniti neposlušnog specijalnog tužioca, Jovana Prijića. Izračunali su da mu mandat ne ističe na leto nego u martu. Već na početku mandata, ministar pravde je najavljivao ukidanje specijalnog suda za organizovani kriminal, ministar policije da bi postupak za Đinđićevo ubistvo trebalo obnoviti, Dejan Mihajlov je presudio da su Đinđića ubili njegovi, general policije, Milosević, pre nekoliko dana nas je upozorio da je postupak za ubistvo premijera na staklenim nogama. Ne treba da se iznenadimo ako se Legija i Zvezdan Jovanovic u dogledno vreme vrate u Kulu i obnove JSO.

  Čovek koji je tvrdio da je toliko privržen zakonima, da bi za nepoštovanje i jednog hapsio samog Hrista, za ministra pravde stavio je čoveka čija uloga tek sad dolazi do izražaja. Uspeo je da njegov kandidat, Vida Petrović–Škero, bude jedini kandidat za predsednika Vrhovnog suda, radi na smenjivanu Jovana Prijića.

  Letos je zamenik republičkog javnog tužioca, Bogdan Stanković, podneo ostavku na mesto predsednika Udruzenja javnih tužilaca zbog velikih pritisaka na tužilaštvo uopšte. Kada je sudija Omer Hadžiomerović, portparol Društva sudija Srbije, rekao da nema suštinske reforme pravosuđa, Stojković mu je zapretio smenom rekavsi - stekli su se uslovi da budeš razrešen zbog nerada. Naš ministar pravde je jedan veoma opasan čovek.

  Komentar Svetlane Lukić deo je emisije "Peščanik", koja je na Radiju B92 emitovana u subotu u 16.00. 2. #2
  Poznat gigule (avatar)
  Učlanjen
  15.04.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  mesto za kukce,wilme i sve dobre stvorove
  Poruke
  7.228
  Reputaciona moć
  122

 3. #3
  Aktivan član
  Učlanjen
  05.10.2003.
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  1.410
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano

  Niko od predstavnika SCG nije otišao u Aušvic, ali je komemoracija održana u Srbiji, tako da nije veliko zlo. To što vi sa B92 stradanje Jevreja zloupotrebljavate na tako nizak način u sitne, dnevnopolitičke svrhe samo pokazuje koliko ste pokvareni i zlobni ljudi.

  Zar stavarno mislite da će bilo ko od poštenih i časnih Jevreja širom sveta umeti da ceni vaš izdajnički pokušaj da okaljate svoj, srpski narod, omalovažavajući i obezvređujući tragediju žrtava holokausta? Ne bih rekao. Pre će biti da će vas zbog toga prezirati. Jedini Jevreji koji će vas možda ceniti jesu Madlen Olbrajt, Vilijem Koen i njima sličan šljam koji je samo po poreklu jevrejski i ni po čemu drugom. A oni NISU Jevreji jer šljam i ološ NEMA ni NACIJU, ni rasu, niti bilo kakvu ljudsku pripadnost. To su vaši tzv. "jevrejski" prijatelji, slično se sličnome raduje.

  @gigule

  Ti, gigule, očigledno, ne propuštaš priliku da pokažeš svoje podmuklo lice. U temi u kojoj se kritikuju Srbi zbog neodlaska na komemoraciju u Aušvic, ti blago i nenametljivo ukazuješ na temu u kojoj je dvoje-troje ljudi iznelo svoje antisemitske stavove. Na taj način želiš da daš svoj mali, ali značajan doprinos pokušaju antagonizovanja naših BRATSKIH naroda.

  Kažem bratskih, jer mi možda nismo braća po etničkoj i verskoj pripadnosti, al smo zato braća po stradanju i istorijskoj sudbini. Jer, i Srbi su, kao i Jevreji, trpani u koncentracione logore. Seti se Jasenovca i Stare Gradiške, pa i Aušvica. Tamo su i Srbi ubijani zajedno sa Jevrejima samo zato što ih je neko proglasio za manje vredne ljude, što je njihovo istrebljenje proglasio rešenjem svog nacionalnog pitanja. U 2. sv. ratu nacisti su ubili 6 miliona Jevreja i milion Srba, na veoma sličan način i iz istih razloga. Tada su i Srbi i Jevreji srazmerno jednako stradali.

  A što se antisemitizma u Srbiji tiče, on je jako slab i redak. Naravno, da u Srbiji ima samo jedan čovek koji je antisemita, bio bi to jedan antisemita previše, jer bar Srbi znaju kako je to kad te neko mrzi i želi da te istrebi. Ali, u svakom narodu će uvek biti onih koji mrze druge iz bilo kog razloga, to je nemoguće sprečiti i izbeći. Bitno je da u Srbiji nema niti jedna jedina partija koja u svom programu ima bilo šta antisemitsko i da antisemitizam nije planiran i organizovan, nema ga u institucijama sistema. U Srbiji je antisemitizam veoma slab, mnogo slabiji nego u zapadnoj evropi - Nemačkoj, Švajcarskoj i slično. Ako Bog da, takva proporcija će i ostati.

  Gigule, nisi ti ona koja može da priča o antisemitizmu u Srbiji, jer su Jevreji mnogo, mnogo više stradali u zemljama koje su tebi drage (katoličkim zemljama, da budem precizniji).

  Evo šta pevaju tvoji danas, čemu se raduju.

  "Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara
  Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure
  U Čapljini, klaonica bila, puno Srba Neretva nosila
  Oj Neretvo teci niza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu

  Sjajna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića'"


  Šta kažeš? Nije antisemitska?
  Nema veze, i Srbi i Jevreji jednako su krvarili kas su ih ustaše klale.

  I malo statistike na kraju: u Hrvatskoj se danas 75% građana izjašnjava pozitivno o Anti Paveliću i NDH smatrajući njihove postupke uglavnom ispravnim i opravdanim (Latinica, HRT).

 4. #4
  Poznat gigule (avatar)
  Učlanjen
  15.04.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  mesto za kukce,wilme i sve dobre stvorove
  Poruke
  7.228
  Reputaciona moć
  122

  Podrazumevano

  Đenka nemoj...koje su zemlje meni drage???? Ti znaš...baš bezveze!!!
  Ti mene ne pozaješ upamti to!!!

  Antisemitizam ja zlo i jedan od naroda za kojim gineš, Rusi, su velike antisemite...tek toliko da ne bude da su samo katolici loš momci spram ostalih...Proveri istoriju.A o katolicima i protestantima pogl. knjigu Strah na zapadu, tu ima sjajnih stvari o antisemitizmu.
  Velika je stvar što među Srbima nema puno antisemita ali na žalost ovde postoji tema koja je sramota ...upravo ona na kojoj smo ti i ja pisali, setila sam je se i iskreno, razmišljala sam danima o tome.
  I pazi da je neko drugi ko je učestvovao na istoj, mi napiso ono što si napisao ti, ne bi me čudilo...ali OK.
  Neću udarati nisko kao ti...ne ulazim u to kakav si kao čovek...
  toliko o tome.
  pozz

 5. #5
  Elita
  Učlanjen
  16.06.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  15.793
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Uvek me je interesovalo zasto su jevreji toliko anatemisani kroz istoriju...
  Sada imaju drzavu i njihov predsednik ili sta vec izjavi povodom obelezavanja godisnjice Ausvica da svet nije "prstom mrdnuo" da ih zastiti i da su oni iz toga izvukli "pouke"... bas me interesuje na kakve je pouke mislio jer tako nesto moze da izjavi samo neko ko je mnogo jak ili se mnogo plasi

 6. #6
  Primećen član
  Učlanjen
  30.01.2005.
  Lokacija
  USA
  Poruke
  806
  Reputaciona moć
  56

  Podrazumevano Auschwiz

  Naravno da ce Jewrey, kao sto je Auschwiz da drze kao pogibija nevinih,a kada je Mose pijade nabijao Srbe na kolac i Madeline K. Albright letela u Srpskix neprijatelja Zemlje,da nas bombarduju onda je bilo sve Ok.
  Jisusove raspece na golgotiroslo je preko 2000 godina,u selo Hone Germany i sadaa u Aschwiz, nevide se Christianske oznake,kao kod nas Kricana sto treba stajati u Jasenovcu i drga mesta gde su mnoge Srpske majke u crono zavite,gde je West da to vidi kao sto to vide u Auschwiz.
  I pored svega,-Srbin ne trci od drzavu do drzavu,..mleci da nas isti neprijateji ne mrze,vec su nas isti nagonoli da jedan drugoga gonomo stime unstiti nasu Zlatnu historiju.
  S.Sindjelich USA

 7. #7
  Aktivan član Kazanova (avatar)
  Učlanjen
  17.09.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sta te boli k...
  Poruke
  1.977
  Reputaciona moć
  72

  Podrazumevano

  A mozda kada bi neko stvarno pogledao sta Talmud govori za druge, tj. sta Jevreji drugima zele, verovatno ce shvatiti da im se mozda i vratilo milo za drago.

  Zasto bih ja zalio bilo koga, pogotovo te Jevreje, kada znam da je bas jevrejski lobi lobirao da se Srbija bombarduje. I ono cuveno detence Jevrejce, koje smo mi Srbi ovde odbranili od fasista, nismo znali da ce postati vestica ili baba - roga, najvise se zalagala da nas sto vise bombarduju! Pa jos nam se i obratila: "dragi srpspki narode..."!

  Hvala ti draga americko-jevrejska vestice, mozda nisi trebala ni da prekidas bombardovanje, bas nam je prijalo!

 8. #8
  Poznat gigule (avatar)
  Učlanjen
  15.04.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  mesto za kukce,wilme i sve dobre stvorove
  Poruke
  7.228
  Reputaciona moć
  122

  Podrazumevano

  o bože...to što je ona jedna ili šta je radio Moša Pijade...ne znači da sad mi treba da likujemo ili da nam bude OK smrt miliona ljudi...nevinih...vi niste normalni!
  Pa mi smo ti koji su kažnjavani sankcijama, bombardovani i sl. nebuloze...a zašto?
  pa valja mi treba prvi da znamo šta je nepravedna osuda... užas kolektivne krvice i da saosećamo sa isto tako svim nevinim žrtvama...je.bla vas Medlin Olbrajt.
  u šta se to mi pretvaramo? bezosećane ljude pune mržnje, pune predrasuda?

 9. #9
  Aktivan član Kazanova (avatar)
  Učlanjen
  17.09.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sta te boli k...
  Poruke
  1.977
  Reputaciona moć
  72

  Podrazumevano

  Ovaj tekst, ne treba gledati sa religiozne strane, jer on to nije. Delovi u kojima se pominju pojmovi: Bog, Mesija... samo je pisano tako da svakom Jevreju koji bude citao Talmud shvati kao da je od Boga sve ovo preneto, jer i oni sami sebe smatraju izabranim narodom.

  Talmud je preteca Hitlerovog MEIN KAMPFA a poznato je da je Hitler prvo upoznao Jevreje (verovatno je bio upoznat i sa Talmudom) pa je napisao Majn Kampf po uzoru na Talmud, samo svojim recima...

  Ovim samo zelim da pokazem ko su vukovi u jagnjecoj kozi!

  ТОРА, ТАЛМУД И ШУЛХАН АРУХ


  По јеврејском учењу, подсредством Мојсија, јеврејском народу дат је двоструки закон: писани и усмени. Писани закон састављен је у пет књига од Мојсија, које сачињавају главни део Старог Завета. вих пет књига Јевреји називају: Тора.

  Усмени закон Мојсије није написао, него га је усмено предао Јозуи, а овај најстаријим Јеврејима, па је на тај начин од генерације до генерације предаван, кроз столећа допуњен и прилагођен новим обичајима. Овај усмени закон, огроман по своме обиму, касније је написан. На овом трудном и великом послу радило је око 2500 рабина пуних петстотина година, од 100 година пре Христа, до 400 година после Христовог рођења. Тај написани усмени закон зове се: Талмуд.

  Талмуд је света књига за Јевреје. Он садржава не само религиозну науку Јевреја, него и грађанске законе: приватно право, породично право и казнено право.

  Талмуд се састоји из два дела: Мишна и Гемара.

  у Мишни су сакупљена предања усменог закона, а Гемара садржава међусобне разговоре рабина, као и разговоре вођене у школама између рабина и ученика.

  Талмуд има 63 велика отсека, који се зову: трактати.Сваки трактат има назив који одговара тексту. Пошто је ово огромно дело било у великој мери непрегледно, временом се осетила потреба да се овај јеврејски законик систематски среди, што је познати рабин Мојсије бен Мајмон, зван и Мајмонидес и учинио, те је тако 1180 године створен први јеврејски законик под именом: Мишиах Тора или Јад Хазаках. Овај законик се састоји из 14 књига, а ове се деле не отсеке, који се зову: Хилхоти. Хилхоти се деле на мање делове који су означени параграфима.

  Неколико столећа касније 1565. године шпански рабин Јосиф Каро саставио је нови верски кодекс под именом Шулхан арух.

  Овај кодекс је 1578. године допуњен од пољског рабина Мојсија Исерлеса обичајима источних Јевреја.

  Шулхан арухсе састоји из 4 књиге са насловима:

  Орах хајим, Јорех деах, Кошен ха-мишпат и Ебен хаезер.

  Књиге се деле на параграфе и потпараграфе.

  ЈЕВРЕЈИ О ЗНАЧЕЊУ ТАЛМУДА И ШУЛХАН АРУХА

  Шта је Талмуд и Шулхан арух за Јевреје?

  Да видимо шта о њима кажу сами Јевреји.

  “Јеврејски лексикон” издат 1930. године у Берлину пише “Талмуд је кроз столећа васпитач, одгајивач и учитељ Јеврејског народа.“

  Јевреј Хајнрих Георг Леве који је 1840 године превео Шулхан арух на немачки у предговору вели: “Није важно колико лепог има у Талмуду, него је важна основна тенденција његова. Талмуд као целина је животни и правни закон за Јевреје.“

  “Стари јеврејски култ, чија је база била и остаје Талмуд, даје јеврејству снагу која се не може порушити.“

  Јеврејски историчар Грец у своме делу: “Историја Израиљаца“, у издању од 1877. године на страни 133 вели: “Шулхан арух је и данас за Јевреје религиозна норма, он је официјално Јеврејство.“

  “Јеврејски лексикон” пише: “Шилхан арух је постао надлежни ритуални и правни кодекс за Јеврејство, па је са својим многобројним коментарима, то и данас остао... Ретко је кад једно законско дело добило такав публицитет и такво признање као Шулхан арух.“

  Румунски Јевреј др. Аарон Бриман пише:

  “Шулхан арух је комплетни законик за све Јевреје, који је за њих обавезан и данас. Главни предмет при полагање испита за рабине је Шулхан арух, односно његово тачно познавање и знање; мањи изводи из Шулхан аруха служе као школски уџбеници за јеврејску омладину, као нека врста хришћанског катихизиса...“

  * * * *

  Могли бисмо да наведемо још много цитата јеврејскох научника и стручњака о томе шта значи и од колике је важности Талмуд и Шулхан арух за Јевреје, али мислимо да је потпуно довољно и ово неколико цитата па да и лаик увиди да је Талмуд и Шулхан арух за Јевреја више него за Хришћане: Свето писмо.

  Талмуд и Шулхан арух су за Јевреје правило по којем се владају, васпитавају, по коме се понашају, живе, делају и мисле.

  Они су за њих путоказ у животу њиховом.

  Једном речју: Талмуд и Шулхан арух су за Јевреје све и сва.

  А сада да видимо чему уче Јевреје њихови закони. Талмуд и Шулхан арух?

  ЈЕВРЕЈ СЕ ИМА ПРИДРЖАВАТИ ЈЕВРЕЈСКИХ ЗАКОНА

  “Јевреј се не сме придржавати државних закона Нејевреја. Он се има придржавати државних закона Јевреја јер би ови иначе сувишни били.“ (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат 368).

  СМРТ ЗА ПРЕКРШАЈ ТАЛМУДА

  “Учења и закони Талмуда важнији су и имају се строжије примењивати од закона Торе. Ко прекрши закон Талмуда заслужује смрт.“( Талмуд, Ерубин 21а).

  БЕЗ ЈЕВРЕЈА НИШТА НЕ БИ БИЛО НА СВЕТУ

  “Да јевреја нема на свету, не би ни сунце сјало, ни киша падала, нити би икаква благослова било на земљи.“(Талмуд, Берах 101б).

  ЈЕВРЕЈИ ИЗЈЕДНАЧЕНИ СА БОГОМ

  Ко Јевреја ошамари толико је учинио греха као да је самог Бога ударио.“ (Талмуд, Санхедрин 58б).

  О РАДУ
  “Рад је bеома штетан и мало доноси .“ (Талмуд, Гетин 680).

  “Нема горег и лошијег посла од обрађивања земље; јер кад ко 100 сребрника има у трговини може сваки дан меса и вина имати; ко пак уложи 100 сребрника у земљорадњу, може само соли и купуса јести.“(Талмуд, Јебамот 63а).

  РАД ЈЕ ЗА НЕЈЕВРЕЈЕ

  “Нејевреји су створани да служе Јевреје. Они морају орати, копати, сејати, косити, вршити. Јевреји су створени да све готово нађу.“ (Талмуд, Берахот 58а).

  ЈЕВРЕЈСКО ЈУНАШТВО

  “Јевреј нек иде последњи у рат. У том случају биће први код куће.“ (Талмуд, Тесахим 113а).

  ЈЕВРЕЈСКО МИЛОСРЂЕ

  “Забрањено је бити милостив према Нејеврејима.“ (Талмуд, Рамбан).

  “Нејевреју не треба милост и помоћ указивати.“ (Талмуд, Јебамот 12а).

  НИ У СМРТНОЈ ОПАСНОСТИ НЕЈЕВРЕЈУ НЕ ТРЕБА ПОМОЋИ

  “Ако једном Нејевреју прети опасност да се у једној реци удави, па ако се налази већ и близу смрти, Јевреј му не сме ићи у помоћ да га спасе.“ (Јад Хазаках, Абода Цара 10а).

  НЕЈЕВРЕЈИ НИСУ ЉУДИ ВЕЋ ЖИВОТИЊЕ

  “Бог је створио Нејевреје, иако су они равни са животињама, и дао им је човечји облик, јер не доликује Јевреју да буде служен од стоке. Зато га служе животиње у човечијем облику.“ (Шулхан арух, Мудраш талпиот 225).

  “Нејевреји, чија душа потиче од нечистог духа, називају се свињама.“ (Талмуд, Јалкут Рубени 12).

  “И зато кад један нејеврејски слуга или слушкиња умре, треба их ожалити онако, као кад један во или магарац цркне.“ (Талмуд, Брохес).

  “Између Нејевреја и Јевреја не постоји никаква веза. Јер месо Нејевреја је животињско месо, а њихово семе је животињско семе.“ (Талмуд, Јебамот 89а).

  “Нејевреј је као једно псето. Што више, записи уче да се псето има више поштовати од Нејевреја.“ (Талмуд, Екесегетрашиексод 22).

  “Месо Нејевреја је месо магареће, а семе коњско семе.“ (Талмуд, Јебамот 98а).

  “Онај који није обрезан и не држи сабат не назива се човеком.“ (Талмуд, Јалкут Рубени 39).

  “Нејевреј нема оца, јер је он на ђубришту рођено псето.“ (Талмуд, Јебамот).

  “Ма колико имали народи света тело слично Израиљцима, ипак се они упоређени са човеком имају сматрати за мајмуне.“ (Талмуд, Шене Лукот 250).

  “Полни односи Нејевреја су исто као и полни односи животиња.“ (Талмуд, Санхедрин 74б).

  “Куће нејеврејске су куће животињске.“ (Талмуд, Леб. тоб. 46а).

  “Туђа жена која није кћи Израиља, парче је марве.“ (Талмуд, Абарбанел).

  “Нејеврејка у бременитном стању има се сматрати као бременита стока.“ (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат 405).

  “Дете у утроби једне Нејеврејке није боље од животиње.“ (Шулхан арух, Јорех деах 240).

  НЕЈЕВРЕЈКЕ СУ ПРОСТИТУТКЕ

  “Нејеврејке су нечисте и имају се сматрати проституткама.“ (Талмуд, Алода Кара 36б).

  “Све Нејеврејке су *****.“ (Талмуд, Евен хекор).

  ПЕТ ЗАПОВЕСТИ ЗА ЈЕВРЕЈЕ

  “Јевреји морају научити ових пет ствари: 1. волите један другога. 2. Волите пљачку. 3. Волите банчење. 4. Мрзите ваше господаре. 5. Не говорите никада истину.“ (Талмуд, Песахим 113а).

  ЛАЖ
  “Према Нејеврејима дозвољена је свака употреба лажи.“ (Талмуд, Берахот).

  НЕПРАВДА

  “Не смеш Јевреју, твоме брату, учинити какву неправду. Нејевреју је дозвољено да учиниш све и сваку неправду.“ (Талмуд, Генеба 40а).

  ЛИЦЕМЕРСТВО

  “Допуштено је пред нејеврејом претварати се да те не оштети и не уједе.“ (Талмуд, Лота 41б).

  ЗЕЛЕНАШТВО

  “Бог је наредио да се Нејевреју новац позајми само уз зеленашку камату. Ми му на тај начин не помажемо него штетимо.“ (Талмуд, Сефер Миквод 73).

  “Јевреј треба свој иметак помоћу зеленаштва да повећа. Он треба помоћу зеленаштва Нејевреје да упропасти.“ (Талмуд, Баба Меција 70б).

  КРИЈУМЧАРЕЊЕ

  “Дозвољено је нејеврејску власт преварити за царину. Дозвољено је кријумчарити.“ (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат 369).

  ПОДМИЋИВАЊЕ

  “Ако твоје претпостављене Нејевреје помоћу јела не можеш да придобијеш, ти их придоби помоћу новца.“ (Талмуд, Санхедрин).

  ПРЕВАРА

  “Дозвољено је грешку једног Нејевреја искористити. Дозвољено му је дуг не платити. Дозвољено му је при рачуну преварити.“ (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат 384б).

  “Ако два Јевреја направе какву трговину са Нејеврејом, те при томе један другоме помаже да Нејевреја на мери, тежини или броју преваре, добитак имају оба Јевреја да поделе.“ (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат 183).

  “Дозвољено је Нејевреја довести у заблуду. Дужност је Нејевреја преварити. Ко то не учини долази у сумњу да Нејевреја воли, а ко Нејевреја воли тај мрзи Бога.“ (Талмуд, Расим).

  “Ако Јевреј нађе признаницу своју, коју је Нејевреју дао за од њега позајмљени новац, не треба да му је врати, јер обавеза престаје чим је њу Јевреј нашао. А ако би и поред тога Јевреј хтео Нејевреју признаницу да врати, рабин му мора рећи: “Ако хоћеш да славиш име Бога, не јачај моћ неверника и задржи оно што ти је од Бога по закону одређено.“ (Талмуд, Раби Јерухам, Сеф. меш. 51).

  “Јевреј може Нејевреја преварити и огулити, али свог ближњег Јевреја нетреба варати.“ (Талмуд, Баба мација 61а).

  “Ако би Јевреји читаве недеље лутали около и варали Нејевреје, нека се у суботу сви сакупе и испричају један другоме своје славне подвиге.“ (Талмуд, Раби Бенц).

  СТРЕЉАЊЕ ЗА ПРЕВАРУ ЈЕВРЕЈА

  “Нејевреј који Јевреја ма и за једну пару превари има се стрељати.“ (Талмуд, Санхедрин).

  ЗАКИДАЊЕ НАДНИЦЕ

  “Јевреју је дозвољено да од Нејевреја закине надницу.“ (Талмуд, Санхедрин).

  ОТИМАЧИНА

  “Имање Нејевреја је као без господара. Јевреј има право да то имање узме у посед.“ (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат).

  КРАЂА И ПЉАЧКА

  “Ко Нејевреју врати нешто (украђено или опљачкано), томе бог никад опростити неће.“ (Талмуд, Санхедрин).

  “Изгубљен предмет Нејевреја дозвољено је задржати.“ (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат).

  “Јевреју је дозвољено да од лопова купи ствар.“ (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат).

  “Закон немој красти односи се само на крађу од Јевреја. Крађа на Нејевреја је дозвољена.“ (Талмуд, Санхедрин).

  “Опљачкати Нејевреја сасвим је дозвољено, а исто тако и надницу му задржати.“ (Талмуд, Бабан 111б).

  “Када један ортак у послу нешто украде или опљачка мора добитак да подели са својим ортаком.“ (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат 176).

  БРАКОЛОМСТВО

  “Ванбрачни односи са једном Јеврејком заслужују смртну казну, а са Нејеврејком пак дозвољени су.“ (Талмуд, Санхедрин).

  “Браколомство са Нејеврејком не подлеже никаквој казни.“ (Талмуд, Кетубот 4б).

  ОБЕСЧАШЋЕЊЕ

  “Јевреју је дозвољено да обесчасти Нејеврејку.“ (Талмуд, Јад Хасаках 2б).

  ОСКРВНАВЉЕЊЕ

  “Нејеврејско девојче старо 3 године и 1 дан може се оскрнавити.“ (Талмуд, Абода сара 37а).

  КРИВОКЛЕТСТВО

  “Ако је један Јевреј преварио или покрао једног Нејевреја, а при томе мора да положи заклетву у присуству других Јевреја који то знају, дозвољено је да се криво закуне.“ (Шулхан арух, Јорех деах 239а).

  “Ако је Јевреј једну Нејеврејку обечастио и злоупотребио, па ако се помоћу криве заклетве може решити казне, може криву заклетву без предомишљања да положи.“ (Шулхан арух, Јорех деах 232).

  НЕЈЕВРЕЈ ПРЕД ЈЕВРЕЈСКИМ СУДИЈОМ

  “Ако Јевреј са Нејеврејом теби на суд долази мораш, ако по јеврејском закону Јевреју заправо можеш дати, учинити то, а Нејевреју кажи: “Тако је по нашим законима!“; аком пак можеш удесити да Јевреј по нејеврејским законима суд добије, нека га тако добије, а Нејевреју кажи: “Тако је по вашим законима.“ Ако пак ни по једном закону Јевреј нема право обманом обрлати Нејевреја.“ (Талмуд, Баба Кама 113а).

  ТРОВАЊЕ

  “Дозвољено је лекове на Нејеврејима испробавати, да би се установило да ли су лекови штетни.“ (Шулхан арух, Јорех деах 158а).

  УБИСТВО

  “Стоји написано: немој убити. То значи да се не сме убити припадник јеврејског народа. Нејевреји међутим нису Израиљци и зато се они могу убити.“ (Талмуд, Генеба 57а).

  “Ти ћеш прогутати све народе које ти твој Бог даде. Немој их штедети и немој служити њиховим боговима, јер ће то за тебе бити крај.“ (Тора, Мојс. 7, 16).

  “Тако смо ми у то време задобили све вароши и поубијали све људе и никог нисмо оставили у животу.“ (Тора, 5 Мојс. 34-35).

  “Ко пролива крв оних који нису Јевреји Богу жртву приноси.“ (Јалкут 772).

  “Нај поштенији међу Нејеврејима имају се убити.“ (Талмуд, С. бен Јохар 406).

  “Дозвољено је Нејевреју одузети тело и живот.“ (Талмуд, Сефер и Корим).

  “И најбољи међу Нејеврејима треба да се убити.“ (Талмуд, Мелхита 32б).

  “Најбољем Нејевреју узми живот само ако можеш.“ (Талмуд, Абода 62б).

  “Кољите Нејевреје као бестије.“ (Талмуд, Сохар).

  ЗА УДАРАЦ ЈЕВРЕЈУ СМРТ

  “Као што је син од очевог тела тако је Јевреј од Божијег тела, те зато сваки Нејевреј, којиби се усудио да удари Јевреја мора главом платити.“ (Талмуд, Сан Хедрин 146).

  УНИШТЕЊЕ ХРИШЋАНСТВА

  “За Јевреја постоји закон да све оно, што је у вези са хришћанском црквом, уништи.“ (Шулхан арух, Јорех деах 146).

  БОГОХУЉЕЊЕ

  “Христос је син проститутке. Он је копиле.“ (Токдош Јежу).

  “Христос је био луда. Он је мађионичар. Он се зове Бен штада (син проституткиње).“ (Талмуд, Сабат 104б).

  “Христос је син једне менструације. Он је: Бен пандреат, тј. син нечисте животиње.“ (Токдош Јежу).

  “Христос је на једном ђубришту сахрањено цркнуто псето.“ (Сахар).

  МЕСИЈА

  “Месија ће доћи и повратити Краљевину Јеврејима, а остали народи сви ће њему и њима служити и потчињени бити.“ (Талмуд, Шаб 120а).

  “Кад Месија дође онда ће земља родити колаче и вунене хаљине, а жито ће крупно бити као два бубрега од највећег вола.“ (Талмуд, Кетубот 112б).

  “Тад ће сваки Јевреј имати 2800 слугу и 300 слушкиња.“ (Талмуд, Санхедрин 101а).

  “Пре тога биће страховит рат, који ће две трећине света уништити. У њему ће Јевреји толико оружија запленити да ће им требати 7 година да га сагору и истоне.“ (Талмуд, Мајене Јеш. 74, 4).

  “Тада ће Јевреји неизмерно богати бити јер ће благо целог света у њиховим рукама бити. Сви ће народи прећи у Јеврејску веру само хришћанима то неће дозвољено бити, него ће их потпуно искоренити, јер су пореклом од ђавола.“ (Талмуд, Јебамот 24б, Абода 3б).

  ЦИЉ ОВЕ БРОШУРЕ

  Изнели смо само неколико десетина цитата из законика јеврејских са намером да се с њима и шира јавност, која је до сада о њима веома мало знала, упозна и да на тај начин, бар они који својом главом знају мислити, извуку потребне закључке и да на основу тих закључака створе објективан суд о народу који се тих законика углавном држи прилагођавајући их садашњем времену, духу и животу.

  Цитата сличне садржине могли смо још стотинама навести навести, али пошто је наш циљ да у што сажетијем обиму, што прегледније и широким слојевима у што приступачнијој форми изнесемо друштвене и моралне основице јеврејског народа, како би Јевреје што боље упознали и њихово разорно делање разумели, сматрали смо да је напред изнети материјал за постизање наведене сврхе потпуно довољан.

  ОВАКВЕ НЕ ЧОВЕЧНЕ ЗАКОНЕ НЕМА НИ ЈЕДАН НАРОД НА СВЕТУ

  Изнети материјал, иако по обиму свом мален, по садржини својој је запањујући, скоро невероватан. Човек и нехотице, кад тај материјал прочита, стане размишљати и пита се: да ли је то могуће да на овом свету постоји и један народ, ма и најнекултурнији и најпримитивнији, кога његова предања и закони уче да овако мисли, ради и живи, како то јеврејска предања и законици јеврејски н народ уче.

  Узалуд ћемо га тражити, јер у историји целог света такав народ нећемо наћи.

  ДА ЛИ ИМА ДОБРИХ ЈЕВРЕЈА?

  Јевреји брижљиво чувају своје основне законе и свим силама настојавају да за њих Нејевреји не дознају.

  Имају и сувише разлога за то јер би у противном случају били потпуно разголићени и њихова гладна работа паклени планови, који су неописиве невоље и зла проузроковали другим народима другим народима, не би успевали тако лако и сигурно.

  Маска би тада са њиховог лица пала, па би они заведени и добронамерни, и многи други, -уколико нису обични плаћеници јеврејски- који у својој лаичности и незнању бране Јевреје, тврдећи да су и они људи као и други, да их има добрих и рђавих, брзо увидели своју страховиту заблуду и стекли уверење да народ који се од вајкада васпитивао у околости и страховитој мржњи према свима осталим народима, да народ који од малена васпитава своје синове у духу својих закона који их уче да су равни Богу, да су само Јевреји људи, а сви други народи да су животиње у човечијем облику створени само дад служе Јеврејима, који их уче да је Јеврејима према нејеврејским народима дозвољена употреба сваке лажи и неправде и да могу, шта више дужност им је, да их варају, пљачкају па чак и убијају, -увериће се тада и ти добронамерни и заведени, да такав народ није као остали народи, него да јејеврејски народ гнусни и подли непријатељ свим осталим народима.

  Зар може бити добар народ онај који у својим законима дозвољава и препоручује лицемерство, зеленаштво, кријумчарење, подмићивање, кривоклетство? Зар могу под таким околностима и условима и појединци таквог народа бити добри? Можда спољашње, али у свима је један исти дух, специјалан јеврејски злодух, који се код једних у већој, а код других у мањој мери испољава, боље речено који је код једних боље, а код других лошије маскиран.

  Зар је могуће да могу добри људи бити они чија вера их учи да мрзе све што није јеврејско, да буду немилосрдни према свим Нејеврејима, па чак да и у смртној опасности не пруже, ма и само прстом својим, помоћ припаднику другог народа.

  Зар могу бити добри људи они које њихови закони уче да обесчашћују жене туђих народа шта више, страшно је и рећи, да им је дозвољено да оскрнаве невину дечицу од 3 године и 1 дана, што ни звер не чини, а камо ли човек.

  Нека заведени браниоци Јевреја упореде 10 заповести Божијих хришћанских народа који говоре о љубави, поштовању, добрим делима, поштењу са пет заповести јеврејских, које су у овој брошури цитиране, па нека онда добро промисле, да ли се Јевреји, који се у духу тих заповести васпитавају, могу уопште и упоредити, упогледу добрих и племенитих врлина, са хришћанским или другим народима, а камо ли да се са њима на равну меру ставе?

  ГОЊЕЊЕ ОНИХ КОЈИ ОТКРИВАЈУ ЈЕВРЕЈСКЕ ТАЈНЕ

  Када се, и поред брижљивог чувања својих тајни да о њима остали народи не дознају, ипак догоди да се нађу појединци, који појединости из јеврејских заиста не човечних и грозних закона намеравају да обелодане, онда Јевреји чине све да би се то спречило, употребљавајући при том сва средства од потплаћиваља до претње. Ако све то не помаже онда се чини пресија помоћу власти (цензурисање, забрана издања и т.д.), а тек у крајњем случају иде се пред суд, где њихови вођи иду тако далеко да оспоравају важност и постојање тих закона, ударајући том приликом у сентименталне жице причом о прогону и мучењу Јевреја, који су увек ”лојални држављани и одлични патриоти.”

  Писац ових редака, који је раније објавио у новинским чланцима извесне пасусе из јеврејских закона, одговарао је такође пред судом ради наведеног богохуљења, али у том т.зв. талмудском процесу Јевреји су извукли краћи крај јер је окривљени доказао да инкриминисани цитати из Торе, Талмуда и Шулхан аруха заиста постоје.

  ТАЛМУД И ШУЛХАН АРУХ И ДАНАС У ПУНОЈ ВАЖНОСТИ

  А сада да видимо да ли је на месту одбрана Јевреја да су ти њихови закони важили само за оно време када су створени, а да сада немају стварног значаја ни вредности.

  Да је таква њихова тврдња скроз не истинита јасно се види из констатације самих јеврејских научника и стручњака, које смо на почетку брошуре навели.

  Тако Јевреј Хајнрих Георг Леве каже: ”Талмуд као целина је животни и правни закон за Јевреје.”

  Јеврејски историчар Грец вели: ”Шулхан арух је и данас за Јевреје религиозна норма, он је официелно Јеврејство.”

  Јевреј Др. Аарон Бриман тврди: ”Шулхан арух је комплентан законик за све Јевреје, који је за њих обавезан и данас.”

  Када ти закони наводно данас већ нису у важности, зашто је, по тврђењу Јевреја Др. бримана, за рабине главни предмет при полагању испита тачно познавање Шулхан аруха? Зашто се изводи из Шулхан аруха употребљавају као уџбеници за јеврејску омладину!

  Одговори на ова питања намећу се сами: Рабини као носиоци Јеврејског духа, као васпитачи јеврејске омладине морају до танчине познавати јеврејске законе како би у духу њиховом васпитавали јеврејску омладину. Саниенти сат!

  ЧИЉЕНИЦЕ ГОВОРЕ
  Да се Јевреји и данас тачно држе својих закона о томе јасно говоре многобројне чињенице.

  Ако узмемео ма који од цитата из ове брошуре па га упоредимо са радом и животом садашњих Јевреја, брзо ћемо доћи до уверења да их се Јевреји и данас, те још како, придржавају можда у финијој, али у последицама по Нејевреје много страшнијој форми.

  Узмимо цитате који говоре о раду. “Рад је штетан и мало доноси.“ Тако вели Талмуд. Под радом се наравно подразумева физички рад.

  Такво мишљење Талмуда о раду Јевреји и данас сто процентно акцентују и тачно се држе њега. Зато ћете тешко наићи на физичког радника Јевреја.

  Бадава ћете тражити Јевреја међу дрвосечама, туцачима камена, копачима, кубикашима, обалским радницима, носачима рударима, ковачима, обичним фабричким радницима, као и у сличним позицијама. Таквим ситницама, обичним стварима Јевреји се не баве. Нека се тиме Гоји (Нејевреји) занимају. Јевреји су радије банкари, индустријалци, трговци, директори, шефови и агенти; они су адвокати, лекари и инжињери.

  Њих нећете наћи међу земљорадницима, који лично у зноју свог лица, раде комадић земље. О, како би се они таквим прљавим послом бавили, када Талмудизричито каже: “Нема горег и лошијег посла од обрађивања земље...“ За такав посао су ту Нејевреји, нека се они муче са земљом, јер Талмуд јасно каже: “Нејевреји морају копати, орати, сејати, косити, вршити. Јевреји су створени да све готово нађу.“ Ту нема двоумице: јасно је и прецизно Јевреји има на готово да дођу. Зашто да се они који су по Талмуду “Богу милији од анђела“ и они који су “од Бога постављени над свим народима“, баве тим животиљским послом, кад су ту Нејевреји који су опет по Талмуду “животиње у човечијем облику, створени да служе Јевреје.“

  И СРПСКИ НАРОД ЈЕ БИО РОБ ЈЕВРЕЈА

  Ако се за икоји народ може рећи да је роб јеврејски, онда се то међу првим може казати за српски народ на његову несрећу. А да та несрећа буде још већа, огроман део напаћеног српског народа и не зна чије је он робље. Народ види и осећа да је живот из дана у дан све тежи и мучнији, он осећа да много штошта није у реду, али не зна откуд долази, откуда проистиче зло и невоља која га све више и више притискује. Он криви факторе, који су фактично споредни, али је мало њих који прави извор, праве факторе тог зла јасно виде.

  Није ни чудо јер су Јевреји мајстори у маскирању и претварању, што су такође научили из Талмуда, који каже: “Допуштено је пред Нејеврејима претварати се да не оштете или не уједе.”

  Нема вештијих и бољих глумаца и редитеља од Јевреја на читавом свету. Али они веома ретко, скоро никада не излазе на позорницу.

  Уместо њих на позорници се појављују њихове лутке: добро плаћене хришћанске слуге, који онако играју како то јеврејски глумци и редитељи захтевају. Како Јевреји за лутке везани конопац трзају, тако лутке играју.

  А те лутке, јеврејске и народне изроде, могли сте наћи у целој држави, у свим гранама народне делатности.

  Било их је свуда и на сваком месту. У влади, у парламенту, у свим политичким партијама, код свих власти, у државним и приватним установама, у привредним и социјалним удружењима, у националним и интернационалним, у културним, у хуманим и спортским свугде се наилазило на Јевреје односно јеврејске слуге. Јевреји по потреби маскирани у позадини, иза кулиса у тами, а слуге њихове на сцени, у пуној светлости, много пута и они у маскама националистичким, културним и сличним.

  А све те слуге јеврејске радиле су онако како то интереси Јевреја, а на огромну штету нашег народа, захтевају. И отуда зло и невоља по народ, а добро по Јевреје. И отуда је и чињеница да народ није у стању да се противу зла ефикасно бори јер он види хришћанске лутке и њих криви за све што не ваља, а не види редитеље његових мука и патња.

  А Јевреји, искоришћавајући робље живели су без муке и труда, богато, весело и расипнички и са уживањем су мучили своје робове, који су иначе по Талмуду: “животиње у човечијем облику да служе Јевреје.”

  БАНКАРСТВО, ИНДУСТРИЈА И ВЕЛЕТРГОВИНА ОГРОМНИМ ДЕЛОМ У ЈЕВРЕЈСКИМ РУКАМА

  Грамзивост и похлепа Јевреја за златом и земаљским добрима довољно је позната широм целог света. Да би до њих дошли они средства не бирају. И најнеморалнија и најгаднија средства добро им долазе као оруђе. Лажно књиговодство, лажни биланси, прикривено избегавање обавеза, подмићивање, корупција, зеленаштво, фалсификати, лицемерство, лаж, превара, обмана, шверц, кривоклетство, па чак и рафимиране пљачке и отимачина и злочин- све то Јевреји употребљавају да би свој циљ постигли. И чине они сва та недела без гриже савести, мирне душе и ревносно јер за све то имају и сувише “моралне основе” у Талмуду и Шулхан аруху, који их уче па им чак наређују да тако раде.

  Под оваквим околностима није ни чудо што су банкарство, индустрија и велетрговина, та животоносна била народна, огромним делом налазили у њиховим рукама и поред тога што су Јевреји чинили свега пола процента од укупног броја становништва наше државе.

  Сила и моћ Јевреја налази се баш у том њиховом малом броју, а огромном капиталу. Јер што је већи капитал, а мањи број људи који са њим располаже, тим је снага и сила тих људи значајнија и већа, а тиме је и опасност која држави и народу од тих људи прети, свестранија и већа.

  Податке које ниже дајемо о банкарству, индустрији и велетрговини црпели смо из јеврејских извора, а односе се на стање од пре неколико година. Подацима о доцнијем стању не располажемо али је сигурно да се то стање за минуле године још више променило у корист Јевреја, а на штету српског народа.

  БАНКАРСТВО

  Ако би данас поставили питање у којим су новчаним заводима Југославије били заинтересовани Јевреји, читаоце би издало стрпњење читајући имена тих многобројних банака и новчаних завода- толики је њихов број.

  Обрнуто питање било би много једноставније, а одговор би био веома лак јер се на прстима могу избројати оне веће кредитне установе у којима нема Јевреја.

  Шта више од 20 главних новчаних завода није било ни једног без Јевреја, не укључујући ту ни Народну Банку.

  У Народној банци у есконтним одборима који одлучују о додељивању кредита Јевреји су били заступљени овако: у филијали Вараждин од5 чланова 3 Јевреја, у Битољу од7 Чланова 3 Јевреја, у Осјеку 3 Јевреја, у Сарајеву, Скопљу, Панчеву по 2, а по један у Бања Луци, Петровграду, Вршцу, Загребу, Марибору, Мостару, Нишу, Новом Саду, па чак и на Цетињу.

  Кредити Народне Банке 1926 год. код чије су чије су поделе одлучивали Јевреји износили су преко 1300 милиона динара, од укупне своте од 1401 милиона динара. Од ове огромне своте пољопривреда је добила свега 8,5 милиона динара док су банкарство, индустрија и трговина добили све остало, што пак у стварности значи да су огроман део уживали и искоришћавали Јевреји.

  У Хипотекарног Банци заступник управитеља и главни секретар био је Јевреј.

  У Занатској Банци има Јевреја и у Управном одбору и по филијалама.

  И у београдском банкарству утицај Јевреја је одлучујући. У 20 већих новчаних завода у Београду од 152 члана управе 86 су били Јевреји, а од 30 директора 20 су били Јевреји.

  Од 5 главних банака које су 1928 год. радиле на територији Босне и Херцеговине, изузев једне, све су биле у рукама Јевреја.

  Поред већих новчаних завода у нас било је још преко 300 мањих банака у рукама Јевреја.

  Мењачке радње налазиле су се са 90% у јеврејским рукама.

  БЕРЗЕ
  Утицај Јевреја у југословенској привреди одлично се види из курсних листова појединих берзи.

  На загребачкој берзи од 20 нотираних акција новчаних завода 11 се односило на јеврејске; од 16 нотираних акција индустријских предузећа све се односило на предузећа јеврејске интересне сфере; од 3 нотиране акције трговачких предузећа, две су се односиле на јеврејске.

  На београдској берзи: од 19 нотираних београдских новчаних завода 11 се односило на јеврејске; од 14 нотираних индустријских предузећа 7 се односило на јеврејска.

  На новосадској берзи: све нотиране акције се односиле на јеврејске установе.

  Sledi spisak industrijskih grana i raznoraznih drustava, delatnosti..., ali zbog duzine i cinjenice da se odnosi i na delove ex - YU, izbacio sam.


  СВЕМОЋНИ ЈЕВРЕЈСКИ КАПИТАЛ

  До овакве силе и моћи Јевреји су могли доћи само зато што су се у свом делању строгопридржавали упутстава и учења фамозног Талмуда и Шулхан аруха, које смо у првом делу ове брошуре приказали.

  А да су се Јевреји при невероватно брзом нагомилавању тог огромног капитала обично служили Талмудом и Шулхан арухом, јер на иоле поштен начин до таквог богатства немогуће је доћи, види се јасно из њихових делања у нашој земљи.

  ТАЛМУДСКИ ПОДВИЗИ

  Има ли афере веће у нашој земљи а да иницијатори и коловође нису били Јевреји?

  Јевреји, при свему томе, нису се осећали кривим јер им њихови закони веле: “Дозвољено је Нејевреја преварити.” (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат). “Дозвољено је нејеврејску власт преварити за царину. Дозвољено је кријумчарити.” (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат 369). ”Имање Нејевреја је као без господара. Јевреј има право да га узме у посед.” (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат).”Опљачкати Нејевреја сасвим је дозвољено.” (Талмуд, Бабам 111б).

  Сличних афера великог стила има много. Довољно је ако напоменемо само неколико као: афера са шпиритусом, са тенисом, са угљом, Кривају, Беочинску кају и т.д. творци и носиоци свију тих афера су Јевреји потпомогнути хришћанским плаћеним изродима.

  Сећате ли се огромне афере са шверцом валуте која је срозала вредност народног новца. У тој афери која је под називом “Црна берза” недељама пунила ступце наших листова, учесници и коловође су само Јевреји.

  Прочитајте казне Министарства финансија по валутним кривцима: огромним делом јеврејске фирме.

  Пре извесног времена дневни листови донели су белешку како је суботичка полиција казнила 80 трговаца због нагомилавања дугова и поскупљивању робе: осим једног сви су били Јевреји.

  Сличних талмудских подвига имате на стотине за које се зна, а сасвим сигурно на хиљаде за које се не зна.

  “Моралну” подлогу за извршење ових и сличних кривичних дела Јевреји су обично нашли у Талмуду и Шулхан аруху, који су им служили за путоказ и дали им подстрека за вршење истих.

  НЕДЕЛА СКОРО БЕЗ ИКАКВЕ КАЗНЕ

  Колика је моћ Јевреја јасно се види по томе што су они за своја недела, иако се њихова кривица потпуно докаже, скоро увек избегавали одговарајуће строге казне.

  Шта се догодило са пљачкашима из Нашичке афере? Првостепени суд пошто је установио тешку кривицу њихову казнио их је са необично благом казном, по неколико месеци затвора, уместо да су, и више него заслужено, омастили конопац. Али Јевреји ни са том преблагом скоро никаквом казном нису били задовољни. Успели су да их другостепени суд, - пошто је на нашу највећу срамоту првобитни судски сенат, који је требао да им суди, смењен, -ослободи.

  Шта је било са учесницима фамозне “Црне берзе”? Уместо да су кратким путем на вешалима свршили, они су са незнатним казнама испливали, те на слободи и надаље неометано обављали свој уносни посао.

  А и остали јеврејски крупни афераши, упропаститељи нашег народа нису много горе пролазили. У најгорем случају, ако никако не могу да избегну строжију казну, ако им и кривоклетство, лицемерство и остали талмудски трикови не помогну да се испод строге казне извуку, онда они још увек пронађу неку душевну ману, неурачунљивост и т.д., те уместо да су у затвору или на вешалима они се “лече” по луксузним сенаторијумима и то наравно брзо и успешно, да би затим поново наставили свој прекинути, омиљени и уносни занат.

  СЕЉАК ЈЕ БИО РОБ ЈЕВРЕЈСКИ

  Наша земља је сељачка земља. Око 80% њеног становништва бави се земљорадњом. Огромни део обрадиве земље налази се у сељачким рукама. Али поред свега тога прави господар те земље није био сељак, и поред тога што има тапију или је грунтовни власник, него јеврејски капитал. Сељак је тапијом или грунтовницом био везан, као роб ланцима, за ту своју земљу и осуђен да целог века свог копа, оре, сеје, коси, врши, да се труди и мучи, зноји и кулучи, а да од свега тога има веома мало или ништа. Када би требало, после свршеног напорног и тешког рада, да види плод своје муке, труда и зноја, када треба своје сељачке производе, праведно и сразмерно уложеном раду, да уновчи, како би себе и породицу својудостојно опскрбио и децу своју на пут извео, онда се сељак најмање пита. Кад је трудан сељачки посао свршен, када су пшеница, кукуруз и остали сељачки производи спремни за продају, тада су ступили на позорницу Јевреји, који су целокупну трговину сељачких производа имали у својим рукама и одређивали цену. Није одређивао цени плоду своје муке и зноја сељак, него Јеврејин, који ни прстом својим није мрднуо, који је дошао на готово. А те цене су такве, да малим и средњим сељацима, који су у огромном броју, када плате порез, прирез, кутлук, и остале дажбине, не остајаше ни толико да људски обскрбе, обуку и исхране своју породицу него злопате и муче се , док су на њиховој грбачи, на њиховој патњи и муци, Јевреји, који им много пута у пролеће по дуплој цени продају њихову сопствену пшеницу да би нахранили гладну децу своју, зарађивали без муке и зноја милионе и милионе.

  Сељак је, дакле, огромним делом својим био најобичнији роб јеврејски везан за своју земљу, осуђен да до смрти своје кулучи и злопати, а да му плод његовог труда односе фактички господари његови, Јевреји, који се и при овој гадној работи својој тачни придржавају Талмуда, који каже: “Нејевреји су створени да служе Јевреје. Они морају копати, орати, сејати, косити, вршити. Јевреји су створени да све готово нађу.”(Талмуд, Берахот 58а).

  А при куповини труда сељачког, када га поред ниске цене, још и на квалитету, кантару и рачуну преваре, Јевреји се и тада придржавају Шулхан аруха који вели ”Дозвољено је Нејевреја преварити.” (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат). “Дозвољено је Нејевреја при рачуну преварити.” (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат 384б). “Ако дав Јевреја један другоме помажу да Нејевреја на мери, тежини или броју преваре, добитак имају оба Јевреја да поделе.” (Шулхан арух, Кошен ха-мишпат 183).

 10. #10
  Aktivan član Kazanova (avatar)
  Učlanjen
  17.09.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sta te boli k...
  Poruke
  1.977
  Reputaciona moć
  72

  Podrazumevano

  И РАДНИК ЈЕ БИО РОБ ЈЕВРЕЈСКИ

  Индустрија у нашој земљи, као што се то јасно види из прегледа нашег, огромним делом налазила се у Јеврејским рукама, што значи да су Јевреји били господари највећег дела радништва, који је за свој мучан и напоран посао тако слабо награђиван да је једва у стању да састави крај са крајем. Радник који има велику породицу није у стању да својој породици обезбеди ни довољну исхрану, а о другим животним потребама да и не говоримо. Живот радника и њихових породица под оваквим околностима је био право мучење. Заиста тешка је судбина радника које Јевреји немилосрдни искоришћују до потпуне исцрпљености. За мизерну награду радник је био присиљен, често пута у нездравим фабричким просторијама, у прљавштини, диму и прашини, у зноју свог лица и тела од изнемоглости да кулучи само зато да би господари његови, у огромној већини Јевреји, његовом снагом и муком зарадили безбројне милионе, живећи богато и расипнички, задовољно и безбрижно, остављајући радника да са својом породицом често пута до глади скапава.

  По њим то тако мора бити, јер се они физичким послом и тако не баве, пошто по талмуду: “Рад (физички) је веома штетан и мало доноси.” (Талмуд, Гетин). А иначе рад њима ни не приличи јер су они опет по Талмуду: “Од Бога постављени над свима народима.” (Талмуд, Берах 101б). За рад је јеврејски Бог по Талмуду створио Нејевреје: “Нејевреји су створени да служе Јевреје.” (Талмуд, Усбамот 63а), а пошто су сви Нејевреји животиње и захваљујући само томе што служе Јевреје добили су човечији облик (Шулхан арух, Мудраш талпиот 225), то нека буду срећни и задовољни јер би у противном били животиње у животињском облику.

  Када се све ово зна онда се не треба чудити ако су Јевреји према радницима немилосрдни, тим пре што их и Талмуд учи: “Забрањено је бити милостив према Нејеврејима.” (Талмуд, Рамбан).

  Не треба се чудити што Јевреји чине многе неправде раднику, јер по Талмуду: “Јевреју је дозвољено да учини све и сваку неправду.” (Талмуд, Генеба 40а).

  Не треба се чудити ако Јевреји своје раднике преваре и огуле јер по Талмуду: “Јеврејин може Нејевреја преварити и огулити.” (Талмуд, Баба меција 61а).

  Не треба се чудити ако Јевреји и ону мизерну надницу раднику много пута закину јер по Талмуду: ”Нејевреју је дозвољено да од Нејевреја закине надницу.” (Талмуд, Санхедрин).

  ОСТАЛЕ ПРОФЕСИЈЕ

  И остале професије нису биле у Југославији у много бољем положају од сељака и радника.

  Трговци су обични продавци индустријских производа, који су у огромној већини јеврејски. Од тога свога рада многобројни мали трговци једва имају толико колико им је потребно за свакидашњи живот, док главну корист имају Јевреји произвођачи чије производе радници израђују, а трговци продају, док они наређжују, управљају и уживају муку својих хришћанских робова.

  Занатлије већим делом само животаре. Пошто су они у многим занатима ситна конкуренција јеврејској индустрији, то их она све више потискује и упропашћује и полако али сигурно ствара од њих обичне најамне раднике- робове.

  Слободне професије су већином потпуно зависне од Јевреја који претежни део капитала имају у својим рукама те су тако у стању да слободним професијама највише омогуће, а по потреби противницима својим често пута и да онемогуће, егзистенцију њихову.

  А чиновнички апарат? Када се зна да је велики број чиновника и службеника веома слабо онда није чудо што су они добрим делом, у исчекивању мрвица са богате трпезе јеврејске, према овима били веома услужни, постајући на тај начин несвесно оруђе у рукама Јевреја.

  КАКО ЈЕ ТО МОГУЋЕ?

  Како је то могуће, питају се многи у чуду, да Јевреји којих је у нашој држави свега 0,5% од укупног броја становништва, господаре над целим нашим народом?

  Постарали су се Јевреји да то буде могуће, постарали су се они да народ не буде сложан и задовољан, јер би иначе њима за навек одзвонило. Створили су лажну демократију са лажним паролама: једнакост, братство и слобода. Из те лажне демократије произишле су политичке партије које су успеле да у потпуно поцепају и посвађају наш народ.

  Због политичких партија сељак је ишао против сељака иако су им интереси њихови били једни исти. Радник је ишао против радника, занатлија против занатлије, трговац против трговца. Наравно да овакав несложан, по партијама подељен и посвађан народ не представља никакву снагу и није у стаљу да се одупре никаквој опасности и злу. Народ је остао немоћан и на тај начин су Јевреји, који су свађу народну још више потстрекивали, неограничено загосподарили и нашим народом створивши од њега себи слуге и робове и употребљавајући га као оруђе за постизање својих крајњиј мрачних циљева.

  А да би своје мрачне циљеве што пре постигли поред лажне демократије употребили су и остала своја оруђа: масонерију и комунизам, који су већ и онако оронули организам народни потпуно руинирали и народ наш довели на руб пропасти.

  САТАНСКИ ПЛАН ЈЕВРЕЈА

  Све оно што су Јевреји чинили по Југославији, исто то су радили и по осталим државама по једном одавно скованом плану са извесним циљем. Шта је њихов циљ? На ово питање даје нам јасан одговор Талмуд који каже: “Месија ће доћи и повратити крељевину Јудејима, а остали народи сви ће њему и њима служити и потчињени бити.” (Талмуд, Шаб. 120а).

  “Тада ће сваки јеврај имати 2000 и 300 слушкиња.”(Талмуд, Санхедрин 101а).

  Талмуд дакле јасно обележава циљ Јевреја. Све народе на свету потчинити Јеврејима и сви народи на свету имају да служе Јеврејима.

  Како ће се доћи до овог циља? И на ово даје Талмуд одговор: “Пре тога биће страховит рат, који ће две трећине света уништити...”

  А ако резултат свега тога долази владавина Јевреја над целим светом и истребљење хришћанских народа: “Тада ће Јевреји неизмерно богати бити јер ће благо читавог света у њиховим рукама бити. Сви ће народи тада прећи у јеврејску веру, само Хришћанима то неће дозвољено бити, него ће их потпуно искоренити јер су пореклом од ђавола.” (Талмуд, Јебамот 24б, Абода 3б).

  Зар не видиш како Јеврејство злджочиначки употребљује своје два најопаснија, исто тако злочиначка, оруђа: комунизам и масонерију, за постигнуће својих паклених намера?

  * * *

  Јеврејство је највеће зло садашњице. Оно је најподмуклији и најопаснији противник свију хришћанских народа. Јеврејство се због тога мора брзо и енергично ликвидирати, јер у противном случају неминовна је пропаст хришћанске цивилизације и хришћанског света.

  Пресудна борба за решење тог судбоносног питања у пуном је јеку.

  Од исхода те борбе зависи и будућност нашег народа и наше Отаџбине.

  И зато у овој борби мораји сви истински патријоти дати све од себе да се победа над Јеврејством што пре и што ефикасније извојује.

  Иначе је наша пропаст неминовна.

 11. #11
  Poznat gigule (avatar)
  Učlanjen
  15.04.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  mesto za kukce,wilme i sve dobre stvorove
  Poruke
  7.228
  Reputaciona moć
  122

  Podrazumevano

  ko je autor ovog nadahnuog teksta?
  ček da pogađam? možda sveštenik Gavrilović?

 12. #12
  Primećen član Glas Sauronov (avatar)
  Učlanjen
  22.12.2004.
  Lokacija
  Besni Fok
  Poruke
  666
  Reputaciona moć
  54

  Podrazumevano

  Citat Original postavio Pescanik
  Komentar: Ministar - opasan čovek
  29. januar 2005. | 17:49 | Izvor: B92
  Xe xe xe, bas volem kad ne moram sam da se trudim da kopiram ove gluposti...

  Citat Original postavio Pescanik
  Beograd -- Bilo me je stid u četvrtak što živim u Srbiji. Niko od predstavnika naše zemlje nije bio u Aušvicu.
  To da je Cecu stid sto zivi u Srbiji nista nije novo. Sto'no kazu nije vest kad pas ujede coveka...
  Ako nas je neko obrukao to su nesprosobni "savezni" politicari (koje drzave?) koji su imali tri posebna aviona za London, a 0 za Ausvic.

  Citat Original postavio Pescanik
  beduin Tadić je sedeo u Gadafijevom šatoru sa našom privrednom delegacijom,
  Kakvo vredjanje predsednika drzave, koga je u prosloj epizodi Zagora te-neja optuzivala da nista ne radi.
  Ah da, jedini posao koji predsednik treba da obavlja je rusenje premijera. Pa zao mi je, to nije na ustavnom spisku poslova predsednika drzave.
  Posle svih vredjanja krajnje je vreme da Tadic predje na stranu Vilotica.

  Citat Original postavio Pescanik
  U stvari, logično je što niko od srpskih političara nije bio u Aušvicu. Kad mislite da su Ljotić i Nedić, koji su za Nemce skupljali ljude po Srbiji, bili rodoljubi, vi definitivno imate problem sa rezultatom Drugog svetskog rata.
  Ne znam da li se aludira na zakon o izjednacavanju ucenika rata, za koji je glasala Demokratska stranka...
  Taj zakon pominje cetnikre, a ne nedicevce i ljoticeve. Najzad, Nedic je spasap milion Srba.

  Citat Original postavio Pescanik
  Aušvic vas onda na neki način podseća i na Srebrenicu.
  Dokazano da nije teko na temi "Kada cu se stideti Srebrenice"
  Po toj logici cela istorija Amerike podseca na Ausvic.

  Citat Original postavio Pescanik
  Najzad, kad se niko nije našao da pokrene inicijativu da se Le Pen, koji je nedavno izjavio da su SS divizije održavale red i mir u Francuskoj, skine sa liste počasnih građana Zemuna, nemamo više šta da pričamo.
  Na toj listi je Franc Senhuber, bivsi SS-ovac koji je napisao knjigu "Ucestvovao sam u svemu"
  Sada je poslanik evropskog parlamenta.

  Citat Original postavio Pescanik
  U svojoj nedavno objavljenoj analizi, CIA predviđa da Srbija neće ni do 2020. postati deo EU, a da će Zapadni Balkan ostati u zoni “intezivirajućih unutrašnjih sukoba“. Ne verujem da predsednik vlade mnogo mari za ove škrabotine CIA-e, njemu je jedan od njegovih spoljnjopolitičkih savetnika, deda Jovo Tarabić, najstariji potomak čuvenog srpskog proroka Tarabića, koga je letos posetio u pratnji ministra Davinića, rekao: Ne sekiraj se, pući ce Amerika, ko god što je pukla Jugoslavija.
  A sto lepo ne kazes kakva je prognoza CIA za odnos snaga u svetu 2020. Podseca na ono sto je rekao deda Jovo...
  Sto ne kazes kako CIA kaze da ce XXI vek biti vek AZIJE?!?!?

  Citat Original postavio Pescanik
  Ja do sada nisam videla Koštunicu da nekog tako toplo prima, skoro je srpskog oficira privio na grudi.
  A ne, nego ce da privije Sorosa i Natasu Kandic

  Citat Original postavio Pescanik
  General Lazarević je ponovio tekst pukovnika Ulemeka od pre nekoliko meseci rekavši da je odlučio da se prijavi Koštunici, jer ima poverenja u njega. Predsednik vlade mu se odužio toliko ga hvaleći da se očekivalo da ga unapredi u maršala i uruči mu koje kilo ordenja.
  "Svidja mi se da ti ne bude prijatno" Disciplina Kitchme

  Citat Original postavio Pescanik
  Policija, koja time ostaje bez posla, juče je na opšte veselje uhapsila grupu dečaka, koji su grudvama gađali jednog Filaretovog sveštenika u Mileševu.
  "MOzes reci da smo svi ravnopravni, ali uvek je neko ravnopravniji" americka poslovica

  Citat Original postavio Pescanik
  Evo, sada je sasvim izvesno da će smeniti neposlušnog specijalnog tužioca, Jovana Prijića. Izračunali su da mu mandat ne ističe na leto nego u martu. Već na početku mandata, ministar pravde je najavljivao ukidanje specijalnog suda za organizovani kriminal, ministar policije da bi postupak za Đinđićevo ubistvo trebalo obnoviti, Dejan Mihajlov je presudio da su Đinđića ubili njegovi, general policije, Milosević, pre nekoliko dana nas je upozorio da je postupak za ubistvo premijera na staklenim nogama.
  Pa nek se najzad sazna istina.
  I uloga Bebe, Cede, Janjusa, Milica...
  stranih obavestajnih sluzbi

  Citat Original postavio Pescanik
  Ne treba da se iznenadimo ako se Legija i Zvezdan Jovanovic u dogledno vreme vrate u Kulu i obnove JSO.
  MOzda oni i nisu krivi.

  Citat Original postavio Pescanik
  Uspeo je da njegov kandidat, Vida Petrović–Škero, bude jedini kandidat za predsednika Vrhovnog suda, radi na smenjivanu Jovana Prijića.
  .
  Vidu Petrović–Škero su postavile dosmanlije i dizale je u nebesa. Onda su je u uslovima neustavnog vanrednog stanja makli da bi postavili na njeno mesto Sonju Brkic (braniteljicu ljudskog prava Kori Udovicki da bude guverner NBS).

 13. #13
  Primećen član
  Učlanjen
  30.01.2005.
  Lokacija
  USA
  Poruke
  806
  Reputaciona moć
  56

  Podrazumevano

  Citat Original postavio gigule
  o bože...to što je ona jedna ili šta je radio Moša Pijade...ne znači da sad mi treba da likujemo ili da nam bude OK smrt miliona ljudi...nevinih...vi niste normalni!...NI MRTVAC MOSE PIJADE NIJE BIO NORMALAN ALI SA NJEGOVIM SUPARNIKOM MRTVIM TITO-VICEM,-JE SRBIMA NACINIO STETU VISE ZA 50 GODINE NEGO STO SU TURCI ZA 500,OK.
  ZASLUGOM US SECRETARY OF STARE MADALINE K.ALBRGHT KOJA NIJE ZNALA DA JE JEWREJKA,-I OD KOJI SE KRILA U BEOGRADU 1941,-KOSOVO DADOSE DA ISLAMSKE NOGE OPET GAZE PO SRPSKE GROBOVE KOJI 1389 GODINE DADOSE SVOJE ZIVOTE BRANECI KOSOVO OD TURSKE OSVOJACE.
  Pa mi smo ti koji su kažnjavani sankcijama, bombardovani i sl. nebuloze...a zašto?
  pa valja mi treba prvi da znamo šta je nepravedna osuda... užas kolektivne krvice i da saosećamo sa isto tako svim nevinim žrtvama...je.bla vas Medlin Olbrajt.
  u šta se to mi pretvaramo? bezosećane ljude pune mržnje, pune predrasuda?

 14. #14
  Aktivan član Kazanova (avatar)
  Učlanjen
  17.09.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sta te boli k...
  Poruke
  1.977
  Reputaciona moć
  72

  Podrazumevano

  Citat Original postavio gigule
  ko je autor ovog nadahnuog teksta?
  ček da pogađam? možda sveštenik Gavrilović?
  Tekst nije pisao niko od religioznih ljudi, tako da nemoj da te to plasi da li je Slobina, Seeljeva ili ne znam cija, propaganda. Tekst je cisto politicki a tebi, ako nesto nije jasno, barem nemoj samo da lupas, da ne steknem los utisak o tebi.

  Mislim da je i glupo pristupati sa nekim predrasudama, da je to necija propaganda, ako si ovo prvi put cula, procitala. Ako uspes da se domognes Talmuda, u sta apsolutno ne verujem, ako nisi Jevrejka, imas ovde lepo sve navode, citate, stihove, pa ih uporedi sa ovim tekstom i kazi koliko je verodostojan.

  Ja sve sto tvrdim ovde, kao i u zivotu, uvek i za sve imam dokaze koji su verodostojni. Mozda ih ne nadjem odmah, jer zaboravim gde sam ih video, ali trudim se da ih pronadjem i dokazem dokumentovano, crno na belo.

 15. #15
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  13.01.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  213
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano

  Sauron opet pleni gluposcu.

  Izdvajamo:

  "Kakvo vredjanje predsednika drzave, koga je u prosloj epizodi Zagora te-neja optuzivala da nista ne radi."

  Wow video se as gadafijem. Odose sankcije, vidim ja.

  " Ah da, jedini posao koji predsednik treba da obavlja je rusenje premijera. Pa zao mi je, to nije na ustavnom spisku poslova predsednika drzave."

  Ne, ali je tu fda brani interese naroda i drzave, a kada imas ovakvu vladu onda je prvi interes ad se ona srusi.
  Uostalom za ovo smo mogli i Lilica da imamo.

  "Ne znam da li se aludira na zakon o izjednacavanju ucenika rata, za koji je glasala Demokratska stranka...
  Taj zakon pominje cetnikre, a ne nedicevce i ljoticeve. Najzad, Nedic je spasap milion Srba."

  Ma kakav milion, 5 miliona, ma 100 miliona, i to tako sto je bio Hitlerov predsednik vlade i tako sto je Srbe isporucivao Nemcima, ali samo one koji mu nisu bili po volji.
  mada sto se mene tice, izmedju njega, cetnika i patrizana i nema neke prevelike razlike.

  "Dokazano da nije teko na temi "Kada cu se stideti Srebrenice" "

  Ti kao veliki ekspert za jaje na oko si to naravno filigrantskim "argumentima" samom sebi "dokazao".

  Naravno, istina je drugacija. Srbi imaju problem jaza sa svetom i nepostojanje osecaja za svetska desavanja i tokove. Tako je bilo sa tsunamijem, tako je i sa Ausvicom. Ali u vremenima gde je patriotizam pricati sve najlepse i skrivati probleme, to postaje vrlina, a ne mana.

  "Po toj logici cela istorija Amerike podseca na Ausvic. "

  Jos jedna teza iz zbirke umotvorina "Jaje na oko" poznatog strucnjaka za sve i svasta. Ti naravno o americkoj istoriji znas taman koliko i o putovanju na Mars.


  "A sto lepo ne kazes kakva je prognoza CIA za odnos snaga u svetu 2020. Podseca na ono sto je rekao deda Jovo...
  Sto ne kazes kako CIA kaze da ce XXI vek biti vek AZIJE?!?!? "

  I ti si odlucio da postanes kinez...
  Tako je tebi postalo vaznije ono sto ce se desavati u Aziji nego u Srbiji.
  Sto i ne cudi jer prema tvom pisanjui izgleda kao da te bas zabpole za Srbiju.

  "Mars u Kinu materinu."
  grafit sa protesta 96/97

  "A ne, nego ce da privije Sorosa i Natasu Kandic "

  Njih dvoje su svakako vise dobrog uradili ovom narodu neko ratni zlocinci koji su ga doveli na najnize grane u istoriji.

  "Pa nek se najzad sazna istina.
  I uloga Bebe, Cede, Janjusa, Milica...
  stranih obavestajnih sluzbi "

  ta uloga se vec zna, a ona je rezulrtirala time da se danas sudi mafiji, a da je Kostunica na listi za "posmatranje. naravno kao i mnogima i tebi ovo smeta pa biste op3et da sudite zrtvama kao sto ste zoranu "presudili".

  Samo neko ekstremno glup i dalje veruje u Kurirske price.

  "Vidu Petrović–Škero su postavile dosmanlije i dizale je u nebesa. Onda su je u uslovima neustavnog vanrednog stanja makli da bi postavili na njeno mesto Sonju Brkic (braniteljicu ljudskog prava Kori Udovicki da bude guverner NBS)."

  Smenjena jere ne nesposobna u najlepsim uslovima u nasoj istoriji, vanrednog stanja u kome je mafija bila po zatvorima, a Kostunica u misojoj rupi.
  sada je sve obrnuto, mafija treba da sudi zrtvama, a Kostunica je tu da to opravda kao sto je pravdao i protest JSOa.

 16. #16
  Primećen član Glas Sauronov (avatar)
  Učlanjen
  22.12.2004.
  Lokacija
  Besni Fok
  Poruke
  666
  Reputaciona moć
  54

  Podrazumevano

  Kada mi cedista kaze da plenim gluposcu, bice da plenim pamecu :wink:
  Vise je Srbija dobila Borisovom posetom Libiji nego sto je izgubila "americkim sankcijama". Za neupucenje - te sankcije su uskracivanje pomoci (sto je sankcija samo za one koji razmisljaju komunisticki i ocekuju da im neko na tacni sve da) u vrednosti od 1 dolara per capita i zabrana (odnosno obeshrabrivanja) JAT-u da leti u americke gradove (sto nije prijatno, ali gradjani mogu leteti stranim kompanijama).

  Demokratska stranka je glasala za zakon o jednakim pravima cetnika i partizana. Zamolio bih liberalne demokrate da to razrese sa svojima a ne da se obracaju meni.

  Amerikanci su radili mnogo vece zlocine nego sto su Srbi ikada radili. Cak su u Gradjanskom ratu, medju pripadnicima istog naroda, bili mnogo veci zlocini. Uzmimo na primer Shermanov "mars prema moru" u kome je ratovao direktno protiv civila. I ko sad ne zna istoriju Amerike???

  Na komemoraciju u Ausvic nisu isli crnogorci (njihov predstavnik Svetica ciji je to posao). Crnogorska mafija je inace bila veliki Djikijev prijatelj...

Slične teme

 1. Ovde uopšte nema s e x a !
  Autor Neispavana u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 31
  Poslednja poruka: 05.06.2006., 07:03
 2. Nema ovde filozofiranja ni do podne
  Autor Opasssssssssssssssna u forumu Filozofija
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 09.04.2004., 09:26

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •